|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - december / januar
17.1.2008 7:32:23   
Linda25
Dobro jutro punce.

Kakšno deževno jutro.

Imam problem, namreč do danes še nisem dobila user posted image . Morala bi jo nekje 15.1. dobiti, ampak jo še ni. Zanima me, ali je to normalno po postopku IVF. Punkcijo sem imela 3.12., transferja nisem imela in takrat sem user posted image  dobila 15.12.

Včeraj zvečer sem delala test, ki je pokazal negatvino - delala first sign  test. Kaj naj naredim?

Hvala za odgovore in pomoč.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4051
17.1.2008 9:18:02   
lara light
DaisyE,Mlinčka?!!!user posted image
DaisyE, si že fertik??? Seveda, sigurno že podpisuje pogodbo o zaposlitviuser posted image user posted image  in mu našteva pogoje in določa dopust za celo leto vnaprejuser posted image user posted image
Javita, hitro!!

Dan Linda, žal sem v prvem postopku in ne vem...mislim, pa da je čisto možno, da se od vsega napora ciklus malo pomeša in jaz bi počakala še kak dan in ponovila test. Vem, da je težko čakat, a ne znam ti kaj bolj pametnega svetovat...ti bodo ostale, ki imajo že kak ivf za sabo, bolj pomagale upam.

Pikovit, fajn..si bo katera skopirala, ja to je ta! Če boš vzela še kakšno njegovo knjigo poročaj! THX!

Pija76, ma ja eno sem ruknla včeriuser posted image , sicer je skoraj nikoli ne pijem, upajmo, da bo kej efekta, sej pravim, počas bom šla na kokošje vaje za izvrstno kokodakanje za skupino sopranuser posted image user posted image user posted image  Res je ni, ne vem, LEJLA007, ža na naši temi o endometriozi je ni bilo...mogoče ima spet težave s povezavo, jutri ima UZ??! Ja, petek!

Moram šibat...Lepo naj vam bo!user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
17.1.2008 9:32:33   
Anonimen
Linda25,
tudi meni se vedno po neuspešnem (beri 3x) ICSI postopku cikel čisto zmeša - M mi zostane 4 do 5 dni. Zdravnik mi je rekel, da je to normalno.
Počakaj še kakšne 2-3 dni.

(odgovor članu lara light)
  Neposredna povezava do sporočila: 4053
17.1.2008 9:33:43   
GITA14
Linda 25
Men je menstruacija po IVF postopku zmeraj prišla kasneje od 5-10 dni je zamujala.

Sporočam vam, da grem po zamrznjenčke šele februarja, nekak mi ni pravi mesec, ne morem se znebit prehlada, ki me matra že od novega leta, upam da se do takrat mal okrepim in ozdravim.

Lepo vas pozdravljam

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 4054
17.1.2008 10:08:17   
pf
Dobro jutro punce. Daisy upam, da si že opravila in da že greješ dve bebice.

Gold fish glede tega koliko sem noseča je situacija naslednja 7 tednov in 4 dni, ET sem imela 12.12.2007. Glede bolniške pa je pri meni zgleda tak, da je priporočljiva celo nosečnost, ni pa nujna izgleda. Ker če bi bila mi ne bi podaljšali le do 23.1.2008, ker imam 22.1.2008 ginekologa. Jaz imam kar nek filing, da bom šla v službo, če bo vredu, če ne prej kot po nuhalni (15.2.2008). A ti si že čez trideset? Sorry, ker sem radovedna, ampak jaz sem enaintrideset in sem mislila, da po tridesetem letu in umetni zraven te dajo kar v bolniško takoj do konca, pa izgleda ni tako. Bomo videli.

(odgovor članu GITA14)
Neposredna povezava do sporočila: 4055
17.1.2008 10:17:24   
pikovit
Mlinčka tole je pa zate da ti bodo popustile bolečine,ko ga boš pogledala.Poglej te njegove rokeuser posted image

user posted image

(odgovor članu GITA14)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
17.1.2008 10:19:39   
Linda25
Punce, hvala za odgovore. user posted image sem dobila, sicer čisto malo, ampak je user posted image user posted image user posted image . prav vesela sem, sam da mi ne bo potrebno ful čakat.

6.2. imam termin, da grem po špike oziroma k sestri Blanki.
7.2. naj bi potem začela lepo s špikanjem.
Prav vesela sem. Sicer bi bilo bolje,d a je bil testek pozitiven, ampak ker ni bil, sem komaj čakala, da čimprej pride. Ne vem, če sem jo bila kdaj tako vesela.
A bo katera takrat tudi zaštartala?

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 4057
17.1.2008 10:20:24   
Linda25
arneja,
si ti dobila user posted image  ali tudi tebi zamuja?

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
17.1.2008 10:34:40   
DaisyE
Evo, evo, že raportiram. user posted image  Sicer smo že eno uro in pol doma, ampak se je blo treba malo sestavit in spucat. Lepih dosežkov je konec.

Pa dajmo. Gužve nobene, šla sva direkt v ordinacijo, pa še klicu naju je, ko smo bli na kofetu (tolk prej smo bli dol), da naju čakajo. Ok, dober znak. Grem na mizo, Reš in Čedo še neki debatirata, no pol pa pokaže zarodke in hkrati pove, da sta samo dva. In nisem mogla bit tiho, sem rekla, pa še ta dva bolj boga zgledata. Reš mi je pritdil, pol je pa še Čedo ven prišel in reku, da je res in da je čudno. Od 10 jajčk je bilo devet zrelih, osem se jih je oplodilo, na tretji dan so ble super, potem se je pa začela pa redukcija. Isto kot prejšnjič. Ta sva sta pa zelo počasna. En še komaj miga, drugi ima malenkost več potencialov, da bo še malo zrastel, ampak ustreza nekje starosti 4. dne. Če sploh. Zdaj smo pa tam. Tole ni več slučaj, tule neki ne štima. Čedo je car, naredu je hatching in sploh je bil zelo prijazen. Reško je pa Reško, kaj naj človek tule reče. Zunaj, ko smo se za mizo vsedli, je spet povedal, da bo treba shujšat. Sem ga vprašala, kdo od naju več doprinese k samemu deljenju celic, no takrat je pa rekel, da imava pač to smolo, da je tako malo plavalčkov, da ne morejo kaj zbirat in pač vzamejo, vse kar je. Sem povedala, da sem že malo spremenila prehrano, no pa mi začuda ni začel od Afrike nabijat (tega midva še nikoli nisva obdelala user posted image ), ampak je reku, da slabše, kot je, itak ne more biti.

Ni fajn, ampak, saj bo. Zdaj naju čakajo genetske, potem bomo pa videli. Sem pa ful zadovoljna z jajčki. Tako dobro ni blo še nikoli. Nazadnje je bilo od 11 samo sedem zrelih, oplodilo se jih je pa samo šest. Ne vem kaj deluje, sok, Karmen, brezalko pivo, dekafe, Elevit,... al pa kar vse skupaj. Važno je, da deluje. Jaz bom s tem kar nadaljevala.

To je to. V enem tednu se bom že sestavila. Test naj bi bil 31. 1. 07, ampak čakanje bo pa samo do naslednjega vikenda, takrat dobim user posted image . Do zdaj je še vedno na 14. dan po punkciji prišla.

Linda, če ti bo kaj v pomoč, meni je v prvem postopku prva navadna menstra zamujala 20 dni. Glih tolk, da nisem mogla potem junija v naslednji postopek. Že ve, kdaj me mora zafrknit. Pa misli, da mi je takrat sulfinija rekla, da je njej tudi. Držim pesti, da čimprej pride.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu GITA14)
Neposredna povezava do sporočila: 4059
17.1.2008 10:45:41   
pikovit
user posted image

Dejzi kaj pa taleuser posted image A si že konc?Upam,da se je izteklo vse kot je treba.user posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
17.1.2008 10:50:20   
DaisyE
 Pikovit, prva izbira ravno ne bi bil, ampak ajde,
če ne bi bilo drugega.user posted image user posted image user posted image user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
17.1.2008 10:53:57   
pf
Daisye boš videla, da ti bosta ta dva prinesla srečo. Držim pesti zate punca.

Glede tega zakaj pa toliko jajčk propade, pa ti ne vem nič povedati. To tudi mene zanima. Po mojem je dosti odvisno od sperme res, jaz sem bila sama razočarana malo v drugem postopku, od sedmih dve. Sem se pa včasih vprašala kako punce sploh pridejo do zamrznjenčkov. No ne bom sedaj jamrala, saj sem user posted image , ampak bi pa vseeno rada imela kakega eskimčka, pa do tega nikoli ni prišlo. Meni je Reš edino enkrat rekel, da če preživita 5 dni v epruvetki, potem sta že borca, v bistvu imaš tudi nekak več možnosti za zanositev, no tak sem vsaj jaz razumela.

No v glavnem počivaj danes na kavču, pa tvoj te naj pocarta malo, pa boš videla, da bodo bebiji, v tvojem trebuščku se bodo dobro počutili in bodo ostali kar devet mesecev.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4062
17.1.2008 10:56:06   
pikovit
Dejzi nič ne bomo objokovali situacije ampak bomo počakali,kakšen bo rezultat.Tudi taki zarodki so danes pravi korenjakiuser posted image .Tako da sedaj samo pozitivno,brez razmišljanja kaj nosiš v sebi.Pokliči Karmen in jo vprašaj če ti lahko kaj pomaga.In nadaljuj z prehrano.Vem da si močna punca in karakter.Če ne bo sedaj ratalo,enkrat bo že.Kar se pa kg tiče pa je verjetno res nekaj na tem.Mi je Karmen enkrat to razlagala in se mi zdijo nekatere stvari prav logične.Vem da je težko.Tudi jaz se borim z odvečnimi kg in me to včasih spravlja v obup.Sem pa se odločila,da bom probala shujšat.

Dejzi drži se.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
17.1.2008 10:57:43   
Abra
Daisy sem prav čakala tvoj post. Pismo, saj ne vem, kaj naj rečem. Veš kaj, jaz imam vedno krasne blastociste, pa mi nč ne pomaga. Dokler user posted image ne pride, ni še nič rečeno. Jaz se prav spomnim Maje, ki je imela transfer par dni pred mojimi zamrznjenčki. Je imela en sam prav švoh zarodek. Pa poglej, kje je zdaj. Lahko se bo pri tebi tolko boljš počutil, da bo k sebi pršu, itak labarotarij ni najbolj idealno okolje .... Reš pa res ne more iz kože, pismo bi mu prav sprintala une poste o zanositvi in kilah na želimo si novega člana. Ej, punce s 100 kilami in čez zanosijo, mi imamo pa kako preveč, pa je že frka ... čist prav, da si mu kost nazaj vrgla.
Jaz bom zate fejst navijala in upam, da bo pomagalo.

Tole z jajčki mi pa ni čisto jasno. Meni ni nikoli povedal nič o nezrelih celicah, je možno, da so ble vse ok? Prvič 10, oplodilo 7, drugič isto 10, oplodilo 8.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4064
17.1.2008 11:02:18   
pikovit
Punce mene pa zanima ali se že prakticira 6 postopkov ali katera ve?

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4065
17.1.2008 11:10:17   
Abra
Pikovit, pojma nimam. Pokliči Karmen, ona je v društvu, pa ima mogoče že kaj več informacij. Zdaj že en lep čas nisem nobene novice zasledila.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4066
17.1.2008 11:18:00   
pikovit
Hvala Abra grem še mal k sosedom pogledat,če one kaj več vedouser posted image

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4067
17.1.2008 11:30:44   
pikovit
Sem našla nekaj o postopkih.To je napisala dr.Bojana Pinter

Spoštovani,

pravica do 6 postopkov IVF bo začela veljati po objavi sklepa ZZZS v Uradnem listu RS.

Lep pozdrav,

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4068
17.1.2008 11:49:29   
Pija76
Čau punce,
na hiter med šihtom.
Dajzi jaz imam zmer krasne blastociste, oh in soploh, tud pingvina sta bla krasna, pa mi razen zadnjič k je bil kar preveč živ in je šel po svioje, nič ne pomaga! Tko da...ni rečeno, nič še ni izgubljeno, optimizem na taveliko žlico!
Abra evo še tle sva enake user posted image user posted image .
Karmen je rekla da velja 6 postopkov, zdaj je treba sam UR.L. najdt, če ima katera čas in voljo se toplo priporočamo.
Pikovit kako si kej? kaj kej počneš, čakaš konec januarja, jaz tud, imamo eno feštico user posted imageLara  ti si ga kar prvošč zdele lohk, pol čez 1 mesec bo do nadaljnega ( beri 1,5 leta) prepovedan user posted image user posted image
Jaz pa spet v gužvi, kam to pelje, upam da grem kaj prej domov user posted image , sem na kosilce povabljena user posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4069
17.1.2008 11:53:37   
sayuri
No Dejzi, pa si doma. Grej tale dva otročka, čez 14 dni ti pa želim en velik plus. Pismu, sam tole je pa tud men vprašaj - tile zarodki. Mi je dalo malo mislit. Jaz sem jih 9 imela, 7 se mi je oplodilo, 3 dan so mi dva vstavili, od petih, ki so ostali, pa noben ni preživel do 5 dneuser posted image user posted image user posted image  Bog ve, če bi tale dva, ki ju sedaj nosim, preživela do 5 dne? Men ni nič govoru, sam nadrl me je pa pošteno, ko sem bila lih v Dravljah za potne stroške in sem sestro za zamrznjenčke vprašala...ona je šla pa njega spraševat user posted image . Joj, kok je norel. Sem hotla kar pod mizo zlezt. Takrat sem bla tko žalostna, da sem jokala, ko sem šla iz ordinacije..... Ah, nima veze zdaj. Reško je zlat in hvaležna sem mu za to, kar je storil za naju.

Uf, se moram seznama lotit... Sploh en vem, na keri strani je user posted image  user posted image

Aja, najnovejša novica - včeraj nič bruhanja user posted image user posted image user posted image . DAnes zaenkrat tud še ne user posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
17.1.2008 12:16:14   
gold fish
pf - sem ravno danes dobila odločbo komisije..., imam podaljšano bol. od danes do 29.2.  Jaz sem tudi mislila, da če imaš napisano na listu, ki sem ga dobila na GK v LJ bolniška celo nosečnost, da je to to.... Samo podaljšujejo mesec za mesecem ali po dva..... nič ni naenkrat... so vse punce imele tako... Meni je sedaj moja os.zdr. dala predlog za 2 meseca....
Malo preden ti poteče tisti datum - en teden prej pokliči os.zd. in ji reči, da da ponovno vlogo na komisijo - če boš že imela kaj izvidov da ona  to zraven, če ne,  napiše, da imaš npr. UZ takrat in takrat in se izvidi predložijo kasneje... Če si dobila bolniško za skoz ne sili v službo....., razen če res hočeš...
Kar se pa let tiče sem pa jaz tudi že čez 30 - ...še malo pa bo 34....   So mi pa rekli, da bomo tako ali tako dobile do konca.... Po moje je fora samo v tem, recimo da gre kaj narobe na začetku oni pa ti bi takoj dali bolniško za 9 mesecev.... ni logike....   Pa saj če je mesec po mesec je tudi v redu.... samo da čuvamo svoje pikice....
Kaj ti še sploh nisi imela UZ? Ali je to že drugi pri tvojem gin?

Daisye - čuvaj pikici, misli pozitivno... in 31.1 bo rezultat tu..... Držim pesti.....

Pija - tisto o enojajčnih se mi je pa res tak čudno sanjalo....., pa jaz imam ja eno pikico v trebuhu....

Aja, še nekaj me zanima.... Kaj Dabroston se tudi vaginalno vstavlja?

Pozdrav.

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
17.1.2008 12:28:54   
gold fish
Pikovit - kolikor so meni na GK v LJ povedali še ni potrjeno za 6 postopkov.... (info od 26.12)

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
17.1.2008 12:29:53   
gold fish
Sayuri - user posted image user posted image  za včeraj in danes..... mogoče pa je zdaj konec.... al pa si poslala kateri drugiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4073
17.1.2008 13:02:51   
Linda25
Punce,

tiste, ki ste imele dolgi postopek. Se pravi npr. 7.2. začnem s špikanjem, čez 14 dni imam prvi UZ. Ko grem iskat špike 6.2. dobim špike za celih 14 dni. Ne hodim pol vmes, ko mi zmanjka, ampak mi one dajo najprej za 14 dni. Po 14 dneh špikanja je prvi UZ, drži?

Ali mogoče, katera ve? 8.2. imam namen odpotovati v Švico in ne vem, kako in kaj.

Veliko sem brala tudi o tem, da imamo UZ tudi med user posted image , kako je to sploh mogoče in kaj takrat sploh gledajo? Ali se to lahko zgodi v dolgem postopku?

Neposredna povezava do sporočila: 4074
17.1.2008 13:22:50   
gold fish
Linda25 - Ko dobiš Diphereline oz. Suprefact ga dobiš za 14 dni - vsaj na GK v LJ je tako...., potem greš po 14 dneh na UZ in če je vse OK po naslednjo rundo - se pravi Menopur ali .... za 10 dni in pol spet UZ - vmes ne hodiš.....
Kar se pa tiče Švice ti komot greš..., samo do UZ pridi nazajuser posted image .... Jaz sem tudi poleti šla drugi dan  na morje - tistih prvih 14 dni... sicer sem dobila user posted image  točno na 28 dan tako kot drugače, pa je nisem glih na morju čakala... Lahko se ti user posted image  prestavi in prideš na tisti dan na UZ, ampak te tudi takrat pregleda.... Jaz sem obakrat v dolgem postopku dobila M točno na 28 dan, tako kot imam drugače, me je pa pri Suprefactu malo zaj... in je bila nekaj dni, pol nič,pol pa se je spet malo kazalo, je pa dr. rekel, da je to dobrouser posted image ... Pol je že bilo....

Prevzami špike in veselo špikanje ter lepo potovanje v Švico .... če te kaj zanima pa kar vprašaj....

Pozdrav, user posted image

(odgovor članu Linda25)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......