Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: VERONICA Se mi je zgodilo, ja. Po mnogih letih zakona. Najhujši je bil čas ko "nisem vedela". Sprejemala sem pa razne signale. Nakar mi je "dragi" govoril da se mi to samo zdi ker sem sama tako zatežena. Jaz sem oseba ki se bori za zvezo. Ki bo prvo poiskala napake v sebi. Tako sem nekako vzgojena. Ko sem zastopila da se ne splača se truditi, da je res konec je že bilo lažje. Takole nekako je bilo pri meni. Samo ne vem, če sem kdaj to jemala kot ne vem kako grozno svinjarijo. Človek mora malo pogledati realno. In realno je bilo, da midva pač nisva pasala skupaj.Nisva si dajala, kar bi drug rabil. In ker pač rešujemo reči na različne načine, je moj reševal to tako, kot ogromno moških....okoliščine so mu prinesle mimo eno bejbo in sta se zaljubila. Pa kaj potem? Ni bila kriva ona, bila je kriva najina nesposobnost videti, da nisva za skupaj. Nikdar se nisem počutila bad zaradi same prevare. Počutila sem se bad, ker pač nisem dobivala tistega, kar sem rabila. In od njega ne bi mogla teh reči dobit, torej je nesmiselno se žret za karkoli. Pa nikdar nisem jemala prevare kot nekja, kar bi karkoli povedalo o meni. Nisem jemala prevare kot nečesa sramotnega, ali nečesa, kar pove kaj o meni. Je pa povedalo nekaj o nesposobnosti mojega reševati probleme na kak drug način. Mislim da sem kar hitro sprejela dejstvo, da me ne ljubi. To dejstvo je najbolje sprejeti, ker najbolj ti škodi, če si delaš utvare. Ne moreš od nekoga zahtevat, da te ljubi, tako to je. Niti to ne pove nič o tebi, zgolj o okusu tega konkretnega moškega. Niti se ne moreš boriti za neko ljubezen, ljubezni se ne da izsiliti. Niti uslug. brez veze je biti toliko posestniški. Pa tudi zahtevati ne moreš, da bi bil moški bog, ki zna reševati probleme vedno prav ok. Mi smo vsi ljudje, rešujemo, kakor vemo in znamo. Pustiti si moramo to. Tudi našo nepopolnost moramo sprejeti, zaradi nas samih, da nam je lažje. Ne moremo obsojati česarkoli, ker s tem kaznujemo zgolj sebe. Kaj pa so naredili drugega varajoči moški, kot bili nepopolni, človeški, reševali narobe reči, ker se niso bili sposobni soočiti s problemom? In v bistvu niso naredili nam ničesar. Naredili so pač sami sebi. Spremenili so si življenje. Do tega pa imajo pravico, a ne. Meni in sebi je moj ex naredil uslugo. Oba se imava zdaj zelo fajn. IZVIRNO SPOROČILO: Polona31 Ne verjamem da obstaja moški, ki je sposoben zvestobe. Samci so že po naravi lovci in človeški samec se čisto nič ne razlikuje od odstalih. Narava jih je ustvarila takšne kot so, civilizacija, vera.....pa je ujela tako moške in ženske v kalupe. Moške ti kalupi dosti bolj omejujejo, utesnjujejo in zato tudi večkrat preskočijo te meje in prepustijo nagonom prosto pot. Tako je bilo, tako je, in tako bo. Jaz pa mislim, da ima polona načeloma prav, se je pa izrazila zelo nerodno. Prvi stavek bi morala črtat. Moški so sposobni zvestobe, vendar jih naravni nagon ves čas vleče v drugo smer mnogo bolj, kot vleče ženske. Oni morajo več energije vložiti v to, da niso lovci. Ena od reči, ki jih totalno pozabljate, so geni. Moderni časi bi gene zatrli, zradirali, vsi naj bi bili enakopravnoi, prazaprav ne enakopravni, ampak enaki. Če pa greste gledat v sestavo človeka, je pa takole, da je že samo med kromosomom, ki določa spol, 2% razlike. če dam primerjavo, med človekom in šimpanzom je tudi 98% podobnost, razlike je 2%. Približno. Poleg tega je jasno, da če gledate moške nasploh, funkciopnirajo in razmišljajo v večini vsi zelo podobno in vsi precej drugače od ženske populacije. Ne zaradi vzgoje, gensko je to tako. Fantku lahko tlačiš gor oblekce, pa sandalčke, pa kaj vem kaj, bo še vedno v končni fazi najbolj srečen z avtki in pištolami in šraui, punčke bodo pa vedno tolažile druga drugo, se pogovarjale, pestovale, negovale...ne zaradi vzgoje, četudi jih boš ves čas pošiljal na fronto, jim v večini primerov to ne bo všeč, tresejo se zraven, to imajo v sebi. Fantovski testosteron naredi svoje. Mi vsi smo kemija in moški imajo drugačno, + drugačne povezave v glavi. Zakaj menite, da je večina moških na drugih forumih, z drugimi željami, potrebami? Zaradi vzgoje? Ne me hecat, zaradi genov. Tako da...lahko se varate, si delate utopične sanje, kako smo enaki. nismo niti ne bomo. Drugačni smo se rodili. Lahko pa se razumemo, prilagajamo, se potrudimo za drugega...vendar to ni enakost, to je moderna civiliziranost. gensko bo še vedno moški ubijal za svojo žensko, pa žena bo prej jokala kot on in prej bo besedno izrazila svoje upe in strahove kot moški. Moški bo še vedno rabil svojo votlino, pa svoj hobi, ženski bo pa gensko prva družina. Tako to je, zato se polona, strinjam s tabo v osnovi.
|