Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 10:55:29
|
|
|
|
emaa
|
Pri nas je Lukov nos znatno bolje, je pa res, da sem gore fiziološke porabila. če imaš ampulce, moraš na eno čiščenje celo porabit. Jaz dam Luko ležat, se napol gor usedem, da mu roke k telesu prikleščim, potem glavo na eno stran, fajn stisnem fiziološko, da priteče ven čez drugo nosnico, ponavadi še ful smrklja pride ven, obrnem glavo, ponovim postopek, če je treba pa še enkrat. in zdrži, pa še pumpice ni treba uporabljat. Jaz nimam ampul ampak eno posodico, ki ima kot za kapljat (so bile tudi kapljice proti krčem v enakih, jih tu kupiš v lekarni, pa pol litrsko fiziolo0ško, pa dozico sproti filam.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 12:44:31
|
|
|
|
crci06
|
R1ta, jaz sem pa najprej pomislila na to, kaj če se zlažeš, kolk ima vročine. Seveda, če si prepričana, da res bolje veš, kaj bi bilo zanjo. Jaz se trudim zdravnikom kar zaupat. Trudim se Mnogi so imeli pomisleke, če sploh peljat našo opečeno rokico k zdravniku in potem ZAKAJ še v LJ, sami stroški itd, pa se je izkazalo, da je lepo, da spremljajo rano. Se mi zdi, da bi vsakič posebej, ko bi jo previjala, letela na dežurno, ker je tolk grdo. je pa res, da so tudi dohtarji samo ljudje in da smo mi marsikdaj samo številke. Temu se pa lahko poskusiš upret. Bubacka je verjetno res doma. Kaj pa, če jo katera SMSa? Ali pa, če si je našla službo? No, gotovo je OK. Jaz si pa kuham kosilo in me je že malo strah, kaj bom videla v kuhinji, ko tolk časa že tipkam
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 12:52:44
|
|
|
|
ally1
|
Pri nas je bil momentalno tako lep sonček, da sva šla hito mal na zrak. Vmes je še mami avto posesala , ker je bil takoooo umazan in smeten kot 300 kosmatih . In kar naenkrat začne pihat kot pri norcih. Sej res ne veš kaj bo s tem vremenom, če je zima naj bo sneg itd.... R1ta tudi jaz včasih obupujem nad temi prehladi, držijo se skupaj in kar se ne pozdravi, in že razmišljam tudi vse mogoče zadeve. Emamair a ti mu kr "ulivaš" fiziološko? jaz mu pa sam po kaplcah dajem, a mu to premal dajem, zato se ne spuca tako hitro Kolk časa pa potem traja tak prehlad pri tvojih fantih pri tej metodi?
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 12:58:41
|
|
|
|
PAJO
|
shorty full sm vesela zate da ti je sluzba vsec. sej se bos hitro navadila. drugac je pa blazek mal boljs,drisko ima se zmerej sam vec je in pije to je dobr. zdej bom cel tedn doma da se bo pozdravil. no v ponedeljek pa spet v vrtec pa bomo vidl kaj bo. kaj drugac kej pocnete punce danes ko je spet tak smotan vreme pa se veter piha?? se slismo,grem kuhat, papa,ANA
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 13:21:29
|
|
|
|
emaa
|
ally1 smo tudi mi prej po kapljicah dajali (tako se delali na ORL), zdaj na infekcijski pa vlivajo, pa moram rečt, da precej bolj pomaga. Poskrbiš, da je sluznica res vlažna, operila ni treba dajat toliko, pa še diha lahko. Luka je komaj živel v petek popoldne in soboto, v nedeljo je bilo boljše, pa noč je celo brez zbujanja danes prespal, pa zasušenega smrklja tudi ni bilo.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 18:00:10
|
|
|
|
Naja30
|
Ugotovila sem, zakaj smo slabo spali. Spodnja leva 4-ka zbija ven Ima ful natečeno dlesen in vidi se belo spodaj. Še kakšen dan in bo vzunaj. Moram pa vseeno pohvalit našo pupo, ker izraščanje teh svojih zobkov kar dobro prenaša. Trkam, da se ne bo kaj poslabšalo!
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 19:18:24
|
|
|
|
r1ta
|
Bravo zobek! Koliko jih ima že zdaj? Emamair hvala za izčrpna navodila uporabe ampul. Sem opoldne naredila tako. Bil je jok, malo pa se mi zdi da je pomagalo. Drugače pa kaj čem lagat pri dohtarju ,da ima vročino če jo ima res. Zdajle je že spet zakuhala na 38 in je revica vsa mehka. Kar poležava in ne ve kam bi se dala Ma se mi zdi da boma jutri spet šli malo do doktorese.
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 19:39:42
|
|
|
|
emaa
|
Samo, da pomaga, da vsaj nekaj časa lažje diha, pa da vsaj malo samo iz nosa teče, ne pa da se vse noter suši. Upam, da kmalu ozdravite.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 19:47:50
|
|
|
|
ally1
|
ememair tudi z moje strani hvala za navodila pri uporabi fiziološke. Mislim da bo s to metodo hitreje pozdravil svvoj zamašen nosek . IZVIRNO SPOROČILO: shorty INŠTRUKCIJE IZ PITJA PO SLAMICI D.O.O. : Kupiš otrokov najljubši sok v tetrapalu. Vanj zapičiš slamico. Drug konec jo postaviš v usta. Nato stisneš rahlo tetrapak da dobi malo soka v usta. To ponoviš dokler ne ugotovi kako lahko pije sam. Na začetku ko se šele uvaja mu slamico po potegu umakni iz ust da pogoltne pijačo drugače se mu jo bo preveč nabralo in se mu lahko zaleti ali pa vse pljune ven To bi bilo to shorty, tudi pri nas smo začeli piti iz slamice, mejčkeno se še lovi ampak večji del pa že obvlada. HVALA za navodila
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 20:09:33
|
|
|
|
emaa
|
Mi še ne znamo pit po slamici, počasi se pa vseeno daleč pride.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 20:38:52
|
|
|
|
PAJO
|
nas tud ze malo pije iz slamce,mu kr gre. mal se boji ampak pocas bo kaj pocnete??a vasi malcki ze spijo?? ANA
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 21:41:15
|
|
|
|
frufru
|
Naš mali je danes osvojil še zadnji predal, ki ga ni znal odpret in to kljub vsem zaščitam. Kakšna ideja, kam čistila dat? Okenske police so že polne Pa popoldne sva šla v trgovino in je hotel hodit in me držal za roko. Ne kaže pa nobenega interesa po samostojnosti na tem področju Je kot ena opica. Ko se preoblačiva, kar pleza po meni. Mogoče bi ga pa za mnaškare v opico naštimal, jaz bom pa drevo Kar se pa slamice tiče, je našemu veliko bolj zabavno pihat kot pa vlečt po njej
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 22:16:07
|
|
|
|
r1ta
|
Frufru dobra ideja za pusta! Hm, čistila imam jaz v moji špajzici v katero ima dama prepovedan vstop. Pajo jaz sedim tukaj, namesto da bi se spokala spat, pa ko mi je jasno da bo dolga noč. Anika sicer spi, vendar je to le trenutno stanje. Verjetno bo čez pet minut že kašljala in se zbudila... Kaj pa ti počneš?
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 15.1.2008 23:08:21
|
|
|
|
anckabancka
|
Uf Naja, že 4ka vam raste Mi še spodnjih dvojkic nimamo. Gašperja sem prejšnji teden uspešno uvedla v vrtec. Že v sredo je spal. Brez joka, jamranja ali kakršnegakoli upiranja. Prav uživa v vrtcu. Brez problema ga oddam zjutraj in po besedah vzgojiteljice se res super drži. Je dobrovoljček, ki ga vse zanima... Saj se mi je zdelo, da mu je že dolgčas doma pri meni Tudi pri nas smo kar naprej bolani, če so pa otroci zdravi pa jaz kaj dobim. Tavečjega aljaža imam doma, ker je bolan. Gašper pa je imel vročino le v soboto. PAJO pozdravljena! Evo, jaz sem verjetno zadnja,ki še tukaj visim. Ampak prej mi sploh ne znese kaj napisat. Naš Aljaž ni zaspal do 22.30, kljub temu, da je bolan Pa še problem imamo, ker je naše stanovanje ena velika soba in se nimaš kam skrit... Lahko le čakam, da bosta otroka zaspala. Joj, danes pa same uporabljam. Evo še malo , da ne bo tako čudno...
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 16.1.2008 10:19:48
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Ehm, res na hitro, službo sem dobila.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 16.1.2008 11:30:07
|
|
|
|
Barbk
|
SC kako to misliš ti na hitr...Ma da se ga pije. Bravo punca za službico. Jupiiiii. Pajo dobrodošla z Blažom še z moje strani. Tole z drisko pa poznam in se mi res smili Blažko. Mene je tud prejšnji teden doletela , tri dni sem kar pogost kampirala na školjki. Jej pa Shorty da tebi ne pozabim čestital za službico. Joj sploh ne dohajam in zihr bom katero izpustila. Jah prav mi je kaj sem pa tolk mal na RR. R1ta upam, da se bo Anika čimprej pozdravla, drugač je pa Manca tud 3 tedne bolehala za virozo-nosek, kašelj, ušeska... Moj_moj pa Nejko tud bošček... Ančiki in Nejkotu enga velikega lupčka... Frufru ti si pa res taka faca-opica in drevo...Naja in Vilma lepa buškota, bi jaz tudi...No tole je bilo za uvod...bom zdaj večkrat tukaj...jah saj vem, da sem to že 100-krat povedala. No ampak zdaj res no... Ker jaz sem od 11.1.08 spet na porodniški. Za Manco, da ne bo kake zmede. Ob vseh teh težavah z zdravjem, težo smo na predlog pediatra vložili prošnjo za podaljšanje porodniške in uspelo nam je. Res super, ker Manca je po enem tednu vrtca spet zbolela-driska in nič ne je (spet). Groza. Danes smo vseeno imeli sistematiko-cepljena seveda ni bila, drugač vse ok, težka 7470g in 73cm. Tale moja princeska je res ena miška. Smo še zmeraj na 68-predvsem body, kaj tudi 74 (bolj malo-hlače ji v glavnem vse dol lezejo...), plenice so 3 Mullerjeve in se previjamo 4-5 na dan. No tole je zdaj res uvod....Ja pa čestitke za vse kilomtrčke po dveh...Manca ene pet korakov pa bumf na kolena...
30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o) Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5! (10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 16.1.2008 11:30:07
|
|
|
|
ally1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie Ehm, res na hitro, službo sem dobila. To je bilo pa res na hitro . Čestitam . Domnevam da podrobnosti sledijo......
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 16.1.2008 11:30:17
|
|
|
|
r1ta
|
IZVIRNO SPOROČILO: Strawberrie Cherrie Ehm, res na hitro, službo sem dobila. Čestitke! Si vesela, ne?
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 16.1.2008 12:02:18
|
|
|
|
PAJO
|
fulll sm vesela zate za sluzbo. jz sm pa se doma s tamavmu,ker ni se nc boljs. upam da bo ta tedn minil. kako ste drugac??a pride katera na kavo?? ana
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 16.1.2008 12:05:36
|
|
|
|
PAJO
|
a tvoja ima tudi drisko.kot nas.res smotan.sva ze od petka doma pa mu cist nc ne pomaga.zdej mu dajem linex kapsule.upam da bo boljs. kaj pa ti svoji kej dajes?nas tud slabo je,nc noce. a ze hodi sama tvoja?do kdaj si doma?? lep dan
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 16.1.2008 12:10:10
|
|
|
|
manetka
|
O bravo SC za službo Pa Shorty tudi Eh jest sm pa zdele v službi pa nič pametnega počet, vse naredila, čakam na eno delo, ki ga pa ni od nikjer, jutri bom pa spet zasuta. Pajo dobra ponudba sam kaj ko ne morem kar slikznit, morm bi vsaj zarad telefonov v službi, če že delam bolj ma Pajo a si čist iz Tržiča? A še kej vozičkaš z Blažem bi se vama midve kdaj lahko pridružile? Naša Alja je pa začela ornk hodit madonca, sam uzuni je mal smotan, ker nima občutka v čevljih k so debeli pa zimski. Kolk debele čevlje jjim daste gor za ven da naredijo kak korak? Tamala je najraje skoz v Robeezkah ma največ občutka.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 16.1.2008 12:49:39
|
|
|
|
PAJO
|
manetka ja jz sm iz bistrice drugac,seveda se vozickava,nas se ne hodi.iz kje pa si ti tocn?? lahko greva kdaj na sprehod pa kavico. tamavcek se spi,jz mal pospravlam...itak je tko smotan vreme da ne mormo vn. kako ste drugac??kaj kuhate danes?? kje pa delas ti?? se slismo
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 16.1.2008 14:21:30
|
|
|
|
emaa
|
Evo mene, da vas nahitro pozdravim. Danes sem bila pri moj_moj. Nejc je navihan modrooki fante, ki ga rokica na obroke ovira. po moje že komaj čaka, da bo v redu. S_c čestitam za službo.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 16.1.2008 15:30:15
|
|
|
|
r1ta
|
Emamair zdaj sem se spomnila, da si je Ana že izbrala enega od tvojih dveh fantičev. Se spomniš na srečanju, ko se je kar na enega spravila? Sicer so pa tu dokazi... http://www.ana-lucia.nl/srecanje/
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 16.1.2008 15:46:20
|
|
|
|
emaa
|
Ja Luko si je rezervirala, njega pa ni nič motil
|
|
|
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?