|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2007, 2.krog
16.1.2008 8:05:14   
aljab
 Jutro še od mene... enkrat za spremembo.user posted image Mala spi, jaz pa kofetkam. Sva že dali čez eno mučenje s fiziološko in aspiratorčkom ob 5h.

Celjanke zelo mi je žal, ker nisem mogla pridet. Sem bila že odpravljena, s torbo prištimano, pa se je mala zbudila čisto zašmrkana in sitnaaaa. Lepo da ste se imele fajn. Ampak moramo ponovit!!
123a držim pesti!!!!!!!!

Komaj čakam da ozdravi, da grem lahko ven. Se mi že meša noter, zunaj pa sonček... Cel dan čakam, da pride možek, potem pa pride okr 18h in sem jezna nanj, ker ga cel dan ni blo...user posted image

Nana imaš zs.

< Sporočilo je popravil aljab -- 16.1.2008 8:13:15 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 451
16.1.2008 8:29:08   
Anonimen
Dobro jutro še od najuuser posted image !

Noč je bila super - spanje od 19h do 7.30. - 2x vmes hranjenjeuser posted image .

Za 123a in Zojo tudi mi2 drživa pestiuser posted image user posted image user posted image  Sigunrno bo vse OK. A ste videle temo na nedonošenčkih? Deklica Tanaja je bila rojena v 22T in je preživela.

Danes je pa kislo vreme - spetuser posted image . Še dobro, da sva se vsaj včeraj natacali...user posted image  

(odgovor članu aljab)
  Neposredna povezava do sporočila: 452
16.1.2008 8:38:28   
Pikica pokica
Celjanke, lepe slikice s srečanja. Zdaj vas bom pa na sprehodih lahko prepoznala user posted image  user posted image  user posted image .

123a, držim pesti. Pa saj bo itak vse ok!!!

Duskamb, sem videla tvoj recept, ki si ga objavila na kulinariki in ga bom tudi sama preizkusila (keksi in jabolka). Lepo zgleda na sliki!!! NJAMI!!!!

Nana27, jaz in šivanje sta dva različna pojma, ampak ko sem se spravila zraven, mi je nekako uspelo user posted image . Ampak za več kot parkrat za oblečt pa ne bi zdržalo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 453
16.1.2008 8:45:27   
lumpa6
dobro jutro

kako ste?user posted image

jaz že pečem kruhuser posted image , tamali so v šoli in vrtcu, žiga pa leži na moji postelji in godeuser posted image user posted image user posted image se že dala prat perilo,sedaj pa vas pozdravim user posted image in šibam previt in preobleč user posted image

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 454
16.1.2008 8:47:14   
nana 27
Pikica Pokica, dobra si, da si se tega lotila...pri meni verjetno tudi skupaj ne bi držalo user posted image  Žabonka, 22 tednov stara punčka? Uf, upam, da bo z njo vse OK..prava mala borka.

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 455
16.1.2008 9:03:31   
Anonimen
Sandra, ni letelo samo nate, se je dogajalo tudi v ozadju z ZS, tako da sem o GH raje tiho.

Jaz tudi mislim na 123a, pa saj mora biti vse v redu......

Midva se odpravljava na cepljenje, Žan je spet siten ker sem ga 2 uri prehitro zbudila, jest prisilno sploh ni hotel in sedaj dokler sem se jaz zrihtala je že spet kar v gugalniku zaspal. Joj, kako mi gre to na živce ko ga moram zjutraj zbudit, pol pa je cel dan siten ker ima ritem porušenuser posted image .

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 456
16.1.2008 9:10:30   
helenav
dobro jutro še od nas.......

naša noč je bila tako tako....kot sem včeraj napisala....pojedl aje ful zvečer ampak jedle smo pa 3 krat to noč....ob 23, 2, 5 in ob 8 smo vstali....mah....enkrat sem nekje prebrala, da se dojenček sam odloči kdaj bo prespal noč....očitno je to res to....

imamo pa m jutri tudi cepljenje in že vidim da bo četrtek težek dan...za vikned pa sem sama...user posted image ..upam, da bo klara pridkanain vreme stabilno za sprehode...siceruser posted image

123a user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image 13 pikic, naj ti prinesejo srečo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nefretiti imaš ZS

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 457
16.1.2008 9:17:29   
helenav
nefretiti sem našla geslo......jaz bi prosim, da mi katera napiše kdo je kdo.....user posted image ...Sonce78 tebe sem pa prepoznala in sploh se ne opazi, da imaš še toliko viška kg...da veš..ena rožica zateuser posted image in ko prideš k mami na obisk....glej da me pokličeš!!!!!!!user posted image

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 458
16.1.2008 9:33:11   
LINA31
Dobro jutro,

tiste, ki še ne dodajata GH  niste edine, ki o tem ne razmišljate. Žan se že skos full pogosto doji, ampak so mi priporočali - zaradi vnetja sečil-, da ga čim dlje le dojim. Mi pa je patronažna rekla, da je fajn, da je user posted image  vsaj 2. cepljen, ko začneš s konkretnim (prav nadomestiš obrok) uvajanjem GH. No, patronažna je meni predlagala (ko bom začela), da :
- najprej pričnm z pasiranim sadjem in zelenjavo;
- da naj dodajam na prstu ali s plastično žličko;
- da naj to počnem po hranjenju z mlekom.

Mi pa je rekla, da znaki za pravočasno uvajanje GH pri user posted image  naj bi bilo:
- otrok postane lačen takoj po hranjenju z mlekom;
- otrok, ki je noči prespal, se zbuja (no - pri nas se zbujamo že skosuser posted image user posted image )
- otrok pokaže zanimanje za hrano, ko nas vidi jest oz. če mu ponudiš na prstu tega ne pljune ven;
- v usta že nosi razne stvari (igračke, svoje prste)...

No, tolk s strani patronažne na mojem koncu.

123a.-....velik sreče danesuser posted image user posted image

Tele noči pri nas so se pa začele odvijati v konstantnem ritmu, da smo od 00.00 do 2.00 budni. Joj...me kar skrbi, da mu je to prišlo v navado in da ga bom težko prilagodila dejanskim razmeram - noč je in treba je spat. Sploh nevem kaj naredit.A imate ideje??????????????????????

Se tipkamo

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 459
16.1.2008 9:50:38   
škorpion
Najprej en lep pozdrav!
Tudi jaz sem si že skuhala kavo malo pospravila, sedaj pa sem malo prebrala forum

nefretiti; zelo bi bila vesela če bi mi poslala svoje geslo, da vas tudi jaz vidim kao kofetkate, upam pa da se vam bom lahko drugič tudi jaz pridružila, ker drugače bom doba znorela. Da malo počvekam , vam kar malo zavidam ker vidim da ste se imele ful fino

123a; tebi pa želim vse naj naj in upam da boš vse dobro zrihtala

lina31; kar se tiče spanja ponoči ti lahko samo rečem da probaj z user posted image biti čimbolj v zatemnjenem prostoru, probaj da ga ne previjaš ponoči in ko ga hraniš boti čisto tiho in v sobi mora biti skoraj tema. To so meni svetovali v posvetovalnici ker mi Neja ni ponoči nič spala. Zdaj pa res nimamo več problemov z tem. Danes mi je zaspala ob 21.00 pa je spala do 2.00, se hitro najeva pa švrk v posteljo, potem pa se je zbudila ob 7.30 se najeva in potem še 1 uro spanja tako da smo ustale ob 8.30. Upam pa da boš rešal problem, ker verjamem da ti ni lahko, kajti jaz sem imela ful problemov glede tega. Pa moja je bila še lačna za povrhu. Prvič ko sem ji dala prilagojeno mleko mi je spala 12ur skupaj in od takrat  naprej sem  ji dajala še mleko po flaški in resnično ti povem da nimamo več problemov.

zdaj pa smo pa že lačni.

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 460
16.1.2008 10:11:20   
melani99
Pozdravček!
Najprej hvala za odgovore o cenah pustnih kompletkov! Me je že toliko omlelo, da sem se odločla da v tem tednu grem kar ponj, da jih nebo kje zmanjkalo.

Lina31- tudi nam je patronažna tako razložila uvajanje GH. Moja pupika je stara 4 mesece (korigirano 1 mesec) in ravno včeraj, ko sem se jaz basala z banano, me je tako gledala, da so je ble same oči in kak je cmokala zraven, pa si nisem mogla kaj in sem ji na prstu dala malo banane pa jo je tak popacala dol, nič z jezičkom ven tiščala in če bi ji bila dala še, bi bila menda pojedla vse. Ampak za našo je še vseeno malo prehitro, glede na to da je nedonošenček. Sem pa bila zelo presenečena, upam, da bo tako sprejela GH tudi takrat, ko jo boma začele resno uvajati.

Na prejšnjih straneh je ena spraševala glede merjenja vročine v ritki:
-rektalno (normalna je od 36,8 do 37,5)
-pod pazduho (normalna je od 36,2 do 36,8)
-v ustih (normalna je od 36,7 do 37,3)

Normalna telesna temperatura se giblje med 36,1 in 37,8. Tel. temperatura niha, odvisno od dnevnega časa; najvišja je okoli 18. ure, najnižja pa okoli 4 . ure. Telesna temperatura se lahko poviša tudi po obroku, ker je za prebavo potrebna energija, poviša se lahko tudi ob intenzivni igri, če se močno poti ali če je pretoplo oblečen. Če ste namerili otroku vročino, je najbolje, da mu jo zmerite še čez pol ure- morda je imel samo kratkotrajno povišanje temperature.
K zdravniku pa je obvezno potrebno iti, kadaj je telesna temperatura preko 38, 5.      (iz knjige OTROŠKE BOLEZNI)

Upam, da sem kaj pomagala s tem, glede na to da je baje na pohodu gripa tipa A, pri otrocih pa je na našem koncu na pohodu neka viroza (bruhanje, driska).

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 461
16.1.2008 10:14:47   
Anonimen
Pa saj to ni res.....punce, jaz bom popi...... user posted image

Meni Nežika vsako jutro pokaka vse, kar ima na sebi. Prav pri hrbtu. OJOJOJ....sem mislila, da rabi nove pleničke, pa ni v tem keč.
Ima katera še podoben problem?
Kaka pa čisto tekoče.

(odgovor članu škorpion)
  Neposredna povezava do sporočila: 462
16.1.2008 10:19:42   
sonce78
Dobro jutro pupe!

Naša noč KATASTROFA!!!!! Zaspal ob 20h, prvič dojil ob 22.30h nato ob 24h in od takrat dalje do 9h zjutraj na 45 min user posted image user posted image user posted image . Ali delam jaz kaj narobe? Danes za večerjo mu skuham pasulj s kolobaso user posted image .

123a  sem nestrpna... čakam .... mislim na vasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ga.srček wawwww kakšen lep modrookec user posted image . Jaz imam tudi modre oči, ampak moj sine ni pobral nič modrine user posted image po meni, upam da je pobral vsaj modrostuser posted image user posted image user posted image

nefretiti Imaš prav, in arrivo pomeni, da prihaja.

tianna kam si se skrila? user posted image

helenav Bi me morala pogledati v rit, ki sploh ne stoji v fotoaparatuuser posted image . Vsekakor te pokličem, mogoče naslednji vikend ampak ni sigurno, 100% pa prvi vikend v februarju.

Pikica pokica Kakšen voziček pa imaš, da te potegnem za rokav?

lumpa ti si pa multipraktikuser posted image user posted image user posted image

nana user posted image user posted image user posted image za prespano noč, jaz nimam pojma kaj to pomeni

< Sporočilo je popravil sonce78 -- 16.1.2008 10:20:38 >

Čudovito je biti mama!

(odgovor članu škorpion)
Neposredna povezava do sporočila: 463
16.1.2008 10:23:54   
melani99
nefretiti- a tvoja pupika normalno skos kaka tekoče ali je to akutno, kot driska?
ravno nekaj brskam po knjigi Otroške bolezni, ker moja je pa zaprta.

(odgovor članu sonce78)
Neposredna povezava do sporočila: 464
16.1.2008 10:31:00   
škorpion
nefretiti; moja je tudi vse pokakala in polulala, smo jaz sem ji kupila večje pleničke in zdaj nimamo problemov, uporabljam pa pampers

sonce78 zgoraj sem navedla kako sem jaz rešila problem glede spanja, jaz nisem imela dovolj meleka zato mi ni spala, čeprav so mi vsi govorila da je zamenjala dan za noč, probaj z mlekom po flaški pa boš pol videla, mogoče so pa že zobek, nikoli ne veš

(odgovor članu melani99)
Neposredna povezava do sporočila: 465
16.1.2008 10:33:21   
lemavrica
Ojla,

tudi jaz držim pest za 123a.

Jaz sem imela spet grozno noč. Samo ulegla sem se me je začelo zebsti in ni pomagalo nič. Trajalo je skor 2 uri da sem se segrela in pol sem bila do zjutraj že čist premočena. Zdele grem po Coldrex ker baje res pomaga.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu sonce78)
Neposredna povezava do sporočila: 466
16.1.2008 10:35:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: melani99

nefretiti- a tvoja pupika normalno skos kaka tekoče ali je to akutno, kot driska?
ravno nekaj brskam po knjigi Otroške bolezni, ker moja je pa zaprta.

Meni se zdi, da je normalno. Kaj pa vem......kako sploh izgleda driska pri dojenčkih ki itak tekoče kakajo?

Škorpion....si dobila ZS?

(odgovor članu melani99)
  Neposredna povezava do sporočila: 467
16.1.2008 10:39:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

Jutro!

Danes sva pa mi2 prvi.

Danes ima BC akcijo MaxiCossi priorifix. Po tehtnem razmisleku (beri: mož misli, da ga še ne potrebujemo, poleg tega pa nama barva ni preveč všeć) sva se odločila, da bova raje počakala, vsaj do takrat ko se bomo peljali na morje tj. junija. Torej bi še vedno prosila , če katera gre proti Italiji v kakšno baby trgovino, da pogleda kakšna je cena.
Tistega na ITA strani bom pa počakala, da dobijo rdečega (pomeni "in arrivo" da ga dobijo?)

ja in arrivo pomeni v prihajanju oz. da prideuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 468
16.1.2008 10:40:53   
sonce78
IZVIRNO SPOROČILO: škorpion

sonce78 zgoraj sem navedla kako sem jaz rešila problem glede spanja, jaz nisem imela dovolj meleka zato mi ni spala, čeprav so mi vsi govorila da je zamenjala dan za noč, probaj z mlekom po flaški pa boš pol videla, mogoče so pa že zobek, nikoli ne veš

Sem mu že probala dati en večer Novalac in je čisto vse izbruhal, cela posteljica je bila pobruhana on je bil čisto apatičen in bled kot stena. Proti jutru se je stanje normaliziralo. Se mu bojim karkoli dati in ponoviti izkušnjo. Še dobro, da sem en dan prej prebrala isto izkušnjo od helenev, ker če ne bi sigurno letela k dežurnemu. Sem pa razmišljala, da bi kupila Bebo 1 in mu jo dajala samo zvečer  cca.50 ml in  še dojko zraven.

lemavrica hitro okrevanje user posted image user posted image user posted image

nefretiti nam se s kakanjem isto dogaja. Danes čakam bombo, ker ni kakal že dva dni. Pa bomo user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sonce78 -- 16.1.2008 10:41:30 >

Čudovito je biti mama!

(odgovor članu škorpion)
Neposredna povezava do sporočila: 469
16.1.2008 11:09:37   
škorpion
sonce kateri novalac si pa dala? Jaz sem slišala oz moj nečak je tudi bruhal po novalacu potem pa mu je dala aptamil pa je blo vredu. Imaš pa tudi takšen novalak proti bruhanju, saj tako se mi zdi. Jaz sem prej uporabljala proti krčam zdaj pa navadnega pa nimamo problemov.

nefretiti: sem dobila hvala

(odgovor članu sonce78)
Neposredna povezava do sporočila: 470
16.1.2008 11:30:42   
Anonimen
Ojla,
me ni bilo od nedelje in sem vas sedaj brala eno uro user posted image .

123a, sem v mislih s tabo in držim pesti! user posted image user posted image user posted image

Lemavrica, user posted image  user posted image user posted image  za prvi zobek! Mogoče sem spregledala, toda mu mažeš dlesni s kakšno kremico?

Rižolino: Dragi je v Muellerju kupil dve vrsti rižolina od Milupe, ki se ju meša samo z vodo in komaj čakam, da mu jih začnem dajati. Ena je bio, ena pa navadna, riž.
http://www.drogakolinska.si/sl/blagovne_znamke/otroska_prehrana/milupa/bio_zitne_kasice/

V soboto zvečer mu bom dala prvi obrok, ker imam občutek, da je non stop lačen, ponoči se zbuja itd. Ne vem pa kako naj mu serviram za prvič. A mi lahko katera svetuje?? Naj dam bolj redko, pa na stekleničko; ali kar na žličko?? Glede na to, da polno dojim, ne vem. Nasvet prosim.

(odgovor članu škorpion)
  Neposredna povezava do sporočila: 471
16.1.2008 11:39:11   
Anonimen
Živjo mamice.

123a: držim pesti za tvojo malo pikico in oba z Lukom močno misliva na vaju. Naj se le dobro izteče.

Sonce in ostale mamice s podobnim problemom: tudi Luka se zadnjih 14 dni zbuja 2-3x na noč. Pa preko dneva zelo malo poje, komaj je spravil 100 ml, pa recimo da ima 3 obroke preko dneva. Ponoči bi pa seveda rad vse za nazaj pokril. Tako poje 3 obroke, in sicer 200 ml, 150 ml in nato še 120 ml user posted image . Meni se seveda ob tem meša, ker bi raje videla, da je obratno. Pa tako lepo sva se navadila, da se je zbujal 1x na noč (okrog 2. ure) in nato potegnil do 6. ure. Jaz mislim, da je zadeva prehodna in se bo s časom uredilo. Upam, da bo boljše, ko bova začela uvajat GH. Sem mislila, da bi že čez 14 dni začela. Jaz bom naredila tako, da bo dobil rižolino zvečer in mu opoldne postopno uvajala zelenjavo, potem čez določen čas še sadje. Tako sem se odločila, ker je postal tako lačen čez noč in še zanimanje je pokazal. Obliznil je že jabolko, hruško in mandarino, pa se ni preveč pritoževal user posted image . Po žlički sem poskusila dati čajček, pa je zadevo razumel, le tekočina mu je spolzela malo iz ust.

Prepuščanje plenic: se zgodi, da kakšen dan ob vsakem pervijanju, kakšen dan pa čisto lepo držijo, pa zna bit orenk polulan ali pokakn. Kdo bi razumel? Si sploh ne znam razložiti.

Sem verjetno kaj spustila, ker berem bolj kampanjsko. Bom naslednjič bolj natančna.

(odgovor članu škorpion)
  Neposredna povezava do sporočila: 472
16.1.2008 11:45:23   
sandra85
Tistega na ITA strani bom pa počakala, da dobijo rdečega (pomeni "in arrivo" da ga dobijo?)

ja, to pomenijo, da prihaja
Pa saj to ni res.....punce, jaz bom popi...... user posted image

Meni Nežika vsako jutro pokaka vse, kar ima na sebi. Prav pri hrbtu. OJOJOJ....sem mislila, da rabi nove pleničke, pa ni v tem keč.
Ima katera še podoben problem?
Kaka pa čisto tekoče.

meni je Enej kakal tekoče nekje 10 dni in je bil tut parkrat zjutraj pokakan po hrbtu...seveda niso krive plenice-tekoče je in priteče skozi
od včeraj pa mi je začel normalno kakat
user posted image mogoče katera ve, zakaj je kakal 10 dni tekoče??? baje imajo drisko, če rastejo zobki, res da Enej grize vse, kar dobi, sam mislim, da zobkov niuser posted image
lemavrica user posted image user posted image user posted image našopaj se z coldrexiuser posted image , sam da boš čimprej zdrava!

123a.........................................povej!!!!! smo nestrpneuser posted image user posted image user posted image user posted image
kje je tianna!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????

aja, pa dobro jutro...user posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 473
16.1.2008 11:54:08   
Anonimen
Sandra, a me ne vidiš?

user posted image

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 474
16.1.2008 12:12:53   
nana 27
Tianna, daj mu po žlički pa redko naj bo za prvič.  Sandra, ne vem, zakaj bi kakal tekoče. Kakšen bacil? Samo, da je zdaj OK.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.