Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 13.1.2008 20:27:51
|
|
|
|
*ajetam*
|
punce kako pa gre pojem inseminacija ali kako se temu reče ?? to ke boli ali kako to izgleda sploh ??? najbolje da proba zguglat ker tule ste redko...
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 13.1.2008 23:01:50
|
|
|
|
tosja
|
IZVIRNO SPOROČILO: *ajetam* uz boš imela da bo videl, če klomifen deluje... to je res!!! tako da za enkrat "spadaš" pod klomifenke. kasneje če pa greš v iui postopek pa k nam. ne razumi narobe. vsekakor kar klepetaj z nami A ni vseeno, če se je punca oglasila pri vas? Saj očitno ji bodo delali IUI, če K ne bo pomagal. Sama sem spadala med IUI borke, pa se tud nisem špikala, ampak sem bila na Klomifenu! IUI - inseminacija je postopek pri katerem vzpodbujajo rast foliklov z različnimi terapijami - tabletami klomifen ali injekcijami (se ne spomnim imena zdravil). V glavnem, če se zdraviš v MB potem dobiš pred postopkom cetlc na katerem je vse razloženo - sam postopek - kako in kaj. Gre pa v bistvu za metodo, ki še najbolj spominja na naraven postopek...sam zdravniki pomagajo - z zdravili povečujejo rast foliklov, z UZ-ji spremljajo rast, pred razpokom umetno "zadržijo" folikle (stopka) do samega postopka inseminacije - ko zjutraj partner da seme, v laboratoriju ga prečistijo in ti ga okoli poldneva vbrizgajo. In to je vse!
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 6:20:33
|
|
|
|
*ajetam*
|
sej nisem rekla da se more spokat od tu.rekla sem samo da trenutno ni v postopku iui. to je vse...
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 11:20:24
|
|
|
|
tosja
|
Glede šteila foliklov, pa je tako, da je en čist vredu, dva tud...če pa jih je res velik pa se itak odločijo za postopek umetne oploditve - IVF ali ICSI Ker je tveganje za večplodno preveliko in rizično...
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 13:44:51
|
|
|
|
*ajetam*
|
sem izvedela ja.... komaj čakam sredo, da vidimo kaj bodo rekli. me že full ferbec. kako gre ostalim ? ena gre že jutri na uz ne ?
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 14:51:29
|
|
|
|
biba77
|
ja, jaz se ne cutim nobenih ucinkov stimulacije. razen, da pijem!!! vodo... se razume. UZ pa imam v sredo.
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 14:57:04
|
|
|
|
monikap
|
Jaz pa prihajam iz UZ imam v desnem jejcevodu 1folikl velik 8mm v levem 1 velikega 8mm in 4 malo manjše sem pa sedaj dobila duplo dozo inekcij v četrtek pa imam spet UZ.
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 14:58:44
|
|
|
|
biba77
|
, monikap! Pridna kokoska.
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 15:04:25
|
|
|
|
monikap
|
Biba77 hvala kako pa si kaj ti?Držim pesti,da tudi ti izveš dober rezultat. ajetam tudi tebi pošiljam za dober UZ.
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 15:33:10
|
|
|
|
*ajetam*
|
super. a zdej moreš čakat da se še bolj razvijeo ali kaj ? jaz tudi pijem veliko ampak se mi to ne zdi nič posebnega.sem pa čeraj lulala kar naprej. baje je tudi to zaradi stimulacije. malo sem se začela bati hiperstimulacije... drugače pa komaj čakam uz in upam da bo vse ok... dajo drugače če so folikli ok razviti že ta dan stop inekcijo ali ne ? če niso še razviti folikli oz ti biba se boš zdej špikala naprej do naslednjega uz ali ne več ?
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 15:40:13
|
|
|
|
monikap
|
Ajetam ja sedaj imam dvojno dozo inekcij in čakam da folikli zrastejo v četrtek pa bomo videli kako bo ali bo že padla stopka ali pa še ne. Če so folikli dovolj veliki dobiš stop inekcijo če pa ne pa še te čakajo naprej špikice.Lulam pa tudi jaz sedaj veliko saj tudi popijem več pijem ko kakšna krava .
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 15:52:45
|
|
|
|
*ajetam*
|
oh komaj čakam da bo konec. me tole kar malo psihično utruja. ste tukej vse prvič na iui ?
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 15:57:33
|
|
|
|
monikap
|
Ajetam ja zame je to prvi IUI drugače pa se že 4 leta trudiva za svojo pikico. Sem tudi jaz še sedaj na trnih potem,ko bo treba čakat če je uspelo ali ne pa bom še bolj .
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 16:18:40
|
|
|
|
*ajetam*
|
ja no. do zdej še nisem bila tkole na trnih in tko. zdej tole me bo pa po moje čist uničlo.. si bom mogla fulll dela nakopat... ni tole kar tako...
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 16:23:19
|
|
|
|
monikap
|
ajetam bova pa si stanovanje spolirali da bova pol lahko devet mesecev uživali . Sedaj pa grem malo pred TV sem danes neka zmetrana pa nič nisem delala .
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 16:29:18
|
|
|
|
*ajetam*
|
ja jaz se bom po moje v učenje vrgla. imam še dva izpita in tole bo popolna priložnost... tut jest bom šla malo ležat. sem tudi boga... sam se bojim da bom že bolj zaspana ratala. nočem it ker pol ponoči ne spim...
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 19:47:25
|
|
|
|
monikap
|
Ajetam kaj pa študiraš če ni skrivnost? jaz sem malo poležala malo pa popazila nečaka sedaj pa si grem nekaj za večerjo naredim.No jaz pa nimam problema z spanjem zadnje čase bi samo spala .
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 20:07:49
|
|
|
|
*ajetam*
|
oblikovanje.... tole sem našla http://www.youtube.com/watch?v=ElnkX7Xnayc&feature=related ker del je tu pomemben.. ta, ko reče da ko namešaš menopur, pustiš še par minut da stoji in potem ne bo več tako peklo. bova dones tko poiskusila... oo nečaka imaš. blagor... jaz bi ga tut imela... sam še kakšne dve leti ne...
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 20:25:25
|
|
|
|
monikap
|
A oblikovanje študiraš super želim ti,da čimprej narediš še ta dva izpita. Ta članek pa je res zanimiv poskusi mogoče pa te potem res nebo tako peklo,je pa ta menopur čist drugačen od gonala gonal je nameščen v peresniku in pol samo nastaviš enote koliko si moraš vbrizgat odzadaj potegneš ven spredaj nastaviš iglo in pičiš pol pa samo iglo menjaš za drugič mislim ,da je to bolj enostavno. Ja imam že dva nečaka ta mali bo sedaj januarja napolnil dve leti in je pravi cukerček.
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 20:39:10
|
|
|
|
*ajetam*
|
a to je res čisto drugače. jest morem pa miksat. eno tekočino v iglo, pa jo spustit v eno "posodico" z enim tabletkom notr, potem pa vse skupi še enkrat v iglo... evo zdele ima moj mož ene opravke.. pol se pa špikneva..
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 20:45:00
|
|
|
|
monikap
|
ajetam pol pa je to res zakomplicirano boš prava medicinka postala zraven.Pri meni pa je to res čist izi.Kako so si zdravila različna kar ne moreš verjet.In vsaka od nas ima drugačen postopek in drugačno zdravilo rezultat pa bo pri vseh enak .
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 21:00:47
|
|
|
|
*ajetam*
|
ja no. ena kolegica bo celo jemala dva menpurja pa še enega na d.... full čudno... vsaka drugače. imaš ti pco ?
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 21:03:10
|
|
|
|
monikap
|
ne nimam pco so mi pa na laparoskopiji odkrili endimetriozo in en jajcevod imam razširjen oz. v obliki žaklja.
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 21:07:12
|
|
|
|
*ajetam*
|
a res?? a pol ta žakljast deluje ? jaz pa imam oba jajčnika polna cist in sploh ne delujeta...
|
|
|
|
RE: IUI - majčiče, junijčice 14.1.2008 21:13:22
|
|
|
|
monikap
|
Ja tudi ta žakljast deluje vsaj tako so mi rekli so mi ga mislili prvo odstranit pol pa je rekla ,da ni potrebe ker deluje.A ti imaš pa oba polna cist ja zakaj pa te potem ne dajo kar na IVF mislim,da bi to bilo zate boljše.Koliko IUI poskusov pa so ti napisali?Meni je napisala 3 in tudi na čakalno listo za IVF me je že dala če slučajno IUI ne uspe.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......