sneguljčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: vaney sneguljčica, moja znanka ima okrog 500-600€ plače, njen fant tudi, jaz imam 900€, mož pa 800€ plače. to so povprečne cifre. a je to res taka razlika v višini plače, da ona plača vrtec 40€, midva bova pa 250€. izračunaj si to čez celo leto, pa boš videla razliko. onadva plačata 40€ na leto, midva pa 3000€. halo??? in potem se čudite, da ljudje obračajo državo? niti približno je ne morejo toliko kot država obrača njih in dvomim, da država kaj drastično občuti teh 100€ manj, ker jih da eni materi samohranilki (pa če je prava ali pa ne), materi samohranilki pa pogosto teh 100€ več na mesec pomeni preživetje. saj ne reče, da je prav krast (kjerkoli že), ampak nekaterim za golo preživetje ne preostane drugega. Torej imata onadva plače 1000 - 1200 eur, vidva pa 1700 eur na mesec. A misliš, da onadva s tem denarjem enako živita kot vidva s 1700 eur. Tistih 500 eur se kar veliko pozna, to je 6000 eur na leto. Razlika v plačilu vrtca je pa 1500 eur. Še vedno imata vidva več. Ne vem sicer kako plačujeta 40 eur, tudi midva imava približno tak prihodek (1300 eur), pa plačujeva 77 eur vrtca, za otroka starejšega več kot 3 leta. Preden smo bili štirje, pa smo s prihodkom 1000 eur plačevali vrtec 120 eur (30.000 sit), otroškega dodatka pa smo imeli dobrih 20 eur (5.700 sit). Strinjam se s tem, da je težko gledati kakršnekoli razlike, sploh ker tudi vidva nimata toliko, da bi ravno lahko razmetavala z denarjem. Če imaš toliko poguma, da greš v tako ločitev za par eur, potem vsekakor to narediš, ampak mislim, da je dala gina zelo dober odgovor, zakaj se to nekako ne splača. Še manj se pa splača razbijat glavo s tem, zakaj pa kolegi to počnejo, mi si pa ne upamo.
|