|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarski nagajvički 2007
11.1.2008 7:42:12   
Margit
IZVIRNO SPOROČILO: atena777

David ima že dve uri vročino 39,3. Clapol je zbruhal. Bruhal je trikrat v loku. Klicala sem na pediatrično pa me je usmerila na infekcijsko kliniko, oni pa na zdravsvteni dom.
Bogve kaj ima, vem samo da user posted image user posted image user posted image  je grozno. 5 dan vrtca taka katastrofa. Ni čudno ko sta pa dva tako bolana notri, da je čudno!!!
Najraje bi vzgojiteljico temeljito izprašala kako se upošteva pravilnik o varnosti, ker tistedva po pravilniku sigurno ne bi smela biti notri. Kaka je praksa Kolumbo?

Zdej mu bom poskusila dati malo mleka, upam, da ne bo zbruhal spet. Še nikoli ni bil tako bolan. To mora biti res ena težka golazen.

Atena, kadar otrok bruha, sploh v loku, mu ni pametno dajati mleka.

Kar se tiče bolanih otrok, pa ti lahko povem samo to, kar slišim od naše mami in ostalih vzgojiteljic. Starši vzamejo kakšen dan ali pa mogoče malo več bolniške, (ker pa so današnji časi zelo zelo grozni, kar se tega tiče) mora starš nazaj v službo, babic nimajo, ki bi pazile na otroke in gre pač otrok napol zdrav v vrtec. to pa je zeo slabo za otroka samega in tudi za ostale otroke. Vendar nimajo kaj. MAmi pravi, da jih tudi take sprejmejo.

Ko je mela Maša kakšen mesec nazaj vnetje učk, je zdravnica rekla da mora biti doma. Vsaj tri dni, ko se zadeva prenaša in da ne sme v vrtec. no in ji povem, da so bili taki otroci v vrtcu. Pa je bila čist zgrožena. No in povem to Mašini vzgojiteljici, da takih otrok ne bi smeli sprejemati (ker se otrok po učkah šlata, ker vnetje srbi, potem pa prime igrače, mize, stole,...in se prenese na drugega) pa je rekla, ja kako naj jih zavrnemo.

David upam da bo s tabo vse OKuser posted image user posted image user posted image . Atena lahko da je tud zaradi samega šoka. Ker za otroka je takle prehod zelo stresen, lahko da je vse skupaj prišlo za njim. Drim pesti.

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
11.1.2008 7:57:42   
malecka_mateja
jutro!

madonca babe pridem gir pa same slabe novice!

atena ne dajet mleka ko bruha!sam vodo!upam da ste že bolje!pa jaz nikoli ko ima tako visoko vročino ne dajem calpola ker mi vedno bruha vedno svečke!ker ta calpol mi ni všeč ker res bruhajo pol zarad tega!nevem no1mi imamo po novem samo svečke!
david user posted image user posted image user posted image

darca mašinca upam da bo vse ok!user posted image user posted image user posted image pa hitro javi kako bo!da nas nebo skrbelo!

mi gremo pa počsi v vrtec vlogo nest juhu!pol pa mal potepat!

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu Margit)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
11.1.2008 8:01:54   
DeMer
Hm a si ziher? Čudno. Mooče tudi mlaj ni dober, pri nas vsekakor ni bil!

Zihr, pri nas ni tolk megke k v LJ, pa se vidi, kako zdej luna raste.

user posted image za DAvida!

(odgovor članu Margit)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
11.1.2008 8:02:49   
DeMer
IZVIRNO SPOROČILO: Margit

IZVIRNO SPOROČILO: Darca_k

Prosim držite pesti, da bo vse OK... Moram končati, ker bo zmanjkalo baterije. Se javim jutri in  tudi preberem kar še nisem... Lepo sanjajte...

user posted image user posted image user posted image
Jaz stiskam pesti, da so vse plave!user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz. Še eno pikopoko vam pošiljam.user posted image

(odgovor članu Margit)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
11.1.2008 8:07:29   
malecka_mateja
ALEN (blue sky) vse naj naj za 11-kouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Margit)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
11.1.2008 9:36:14   
atena777
 David je ravno zaspal nazaj od utrujenosti, ko sem klicala v pediatrično ambulanto je pa začela omenjati vročinske krče in me je čisto prestrašila...Vročina še kar ne pade (najprej je padla na 38,8 sedaj spet 39,3). Maloprej je šel moj po svečke, jaz pa sem se kljub norišnici po pogovoru z Malecko_Matejo pomirila. Grem nekaj pojest, ker jaz sem čisto narobe.

Hvala vsem za pikepoke, tokrat mi na drugi strani brega user posted image

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
11.1.2008 9:45:32   
atena777
IZVIRNO SPOROČILO: malecka_mateja

ALEN (blue sky) vse naj naj za 11-kouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Se podpišemo!

Neposredna povezava do sporočila: 1207
11.1.2008 9:47:50   
atena777
Tudi Mark je včeraj praznoval 11 mesecev!!!

Vse najboljšeeeeee!

user posted image

< Sporočilo je popravil atena777 -- 11.1.2008 9:55:17 >

(odgovor članu Margit)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
11.1.2008 9:51:47   
atena777
A je nevarno, če otrok z vročino zaspi?

< Sporočilo je popravil atena777 -- 11.1.2008 9:56:20 >

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
11.1.2008 10:22:01   
pikecpokec
Ne, po moje ni nevarno. Itak je verjetno utrujen od vročine. Sej odrasel človek tud velikokorat zaspi ko ima vročino. Mislim, da mu lahko spanec samo koristi. Ga pa malo opazuj.

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
11.1.2008 10:46:51   
Anonimen
Joooj kake novice... user posted image user posted image user posted image

Veliiiiko, veliiikooo,  veliko user posted image user posted image user posted image user posted image za Davida in za Darcinega moža!

Mene je tudi najbolj strah teh bolezni, ko bomo začeli z vrtcem. Sploh pol, ko bota dva!user posted image user posted image user posted image Kakorkoli, upam, da se čimprej pozdravi in da ni nič resnega.

Mi smo včerajšnji sonček izkoristili maximalno za vozičkanje! Posledično smo tudi noč super prespali (trkam!). Zgleda, da Alenu manjka lufta - skoz je bil po več ur zunaj, sploh poleti. Zdej pa ko je najbolj živahen, sma pa po 10 min. pred blokom, sploh ko je bil bolan. Par dni pa tudi ven nismo šli. Bo  treba to mal spremenit!

No js msm kosilo že kuhano, ker moj pride ob 11h in se naje, opl pa šiba k zobozdravniku, ker mu je pred parimi dnevi zob poču - in to po dolgem - od korenine do krone. user posted image Sej verjetno ne ostane nič drugega, kot da mu ga spuli, a ne? Še sreča, da je bolj odzadi. user posted image

Mi smo pa že par dni brez hojice. Smo bolj na tleh in je kr ok, edino videt ne sme hojice, ker kar sili v njo. Včeraj smo šli po ortopedske čevljčke. Kupili smo cicibana in so kr ok. Men so ful lušne. Bomo videli čez par tednov, ko bo začel sam korakat.user posted image

Nč, grem zdej, ker Alen pleza na sesalca, zraven pa s škatlo odCD-jev tolče po mizi user posted image

Se javim še kasneje!

(odgovor članu pikecpokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 1211
11.1.2008 10:49:25   
Anonimen
Aja - pa čestitke tistim ko praznujejio!user posted image user posted image user posted image

P.S. - zakaj ni dobr dajat mleka, če bruhajo in imajo vročino? A to velja tudi za dojenje???

Atena js mislim, da ga lahka daš spat, tudo če ima vročino. Tudi naš je spal z vročino pa je bilo vse ok. Sej vročino imajo ponavadi dan ali več - sej ne morejo bit cel cajt budni, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1212
   [Brisano sporočilo]
11.1.2008 11:07:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1213
11.1.2008 11:09:10   
Margit

A je nevarno, če otrok z vročino zaspi?

Ne ni nevarno. Dobro je da čim več prespi. Pa za pit mu dajej. Če bruha raje po žlički, po slamici ali po požirkih. Tud na 10 minut mu ponujaj za pit, kadar ne spi. Ti ga kar pusti, da se spočije, saj ko imamo mi vročino nam tudi paše da spimo, se spotimo,... Pa ne sili ga s hrano.

Upam da nisem napisala, kar so že ppunce pisale. Nisem še do konca prebrala.

(odgovor članu atena777)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
11.1.2008 11:12:38   
Margit
Drage moje ženske!

Dopust odobren. Še dva tedna ssem lahko doma. Jupi jupi. Odgovor ni bil tako razveseljiv. Bolj v smislu, če že moreš, naj ti bo dva tedna. En teden pa ga še ostane.

DeMer :( zdaj sem te pa izdala.

(odgovor članu Margit)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
   [Brisano sporočilo]
11.1.2008 11:13:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1216
   [Brisano sporočilo]
11.1.2008 11:19:05   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1217
   [Brisano sporočilo]
11.1.2008 11:24:47   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1218
11.1.2008 13:13:56   
malecka_mateja
ojla!

no atena vidiš da si se pomirla!sem sem ti rekla če boš pa še želela pogovor pa sam pokliči!rada pomagam če lahko!

pa čimbolj mirna ostani in bo tudi david!sej vem da je težko!ker sem tudi sama že bila na tem!amapk jaz sem jokala ko je tjaša spala!user posted image

no v glavnem vrtec je kriza čist zdaj vem kaj me še čaka vse!

danes smo našo žabiko ponovno vpisali v ta vrtec in je pri skupinah žogice in gremo v pon spet jovo na novo na uvajanje!ma sej bo!

zdaj kuham!matevža!potem pa grem na manikuro!moj pa gre avto registrirat!

no kje ste vse???
atena je padla vročina???aja pa glede krčev če vročino zbijaš je ok ne se sekirat s tem!

Neposredna povezava do sporočila: 1219
   [Brisano sporočilo]
11.1.2008 13:51:45   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1220
11.1.2008 15:03:52   
Anonimen
Kolumbo, dve besedi - pelz mantl! user posted image

Atena, upam, da je David že ok! user posted image user posted image user posted image

Kje ste punce? Men je dans tolk dolgcajt. Sma mislila it ven, pa je tolk oblačno, da sam čakam, da se kej ulije... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1221
11.1.2008 15:25:12   
atena777
Kolumbo hvala za strokovne nasvete - potem pa ne bom vzgojiteljice iz kože dala, niti je ne bom prijazno vprašala, če to in to punčko starši vedno pripeljejo bolano v vrtec. A veš kaj se mi trapasto zdi, da se je vzgojiteljica sama od sebe hvalila, da oni pa niso nič bolani, da imajo samo smrkeljčke celo leto. Da niso bili otroci nič doma. Pa še prbila je, da če se bo David dobro počutil pri njih, bo lahko še veliko bolezni na nogah prestal! Jeuser posted image  če ni to podpranje uvažanja bolanih otrok v vrtec. Ja vi ga kr v ponedeljk prpelte! Mi je rekla....

Davidovo stanje sledeče: ko je dobil svečko, je bil takoj spet stari hiperaktivni David, z malo manj moči (ni npr. potrgal vseh gumbov s tipkovnice), po 4 urah je svečka spustila in ful bogi, kr spi se mu pa stokca, po naročju ga nosim, pa noče piti,.Ampak saj bo svečka spet hitro prijela.
Klicala sem pediatra, pa je sestra rekla, da naj mu tri dni kar s svečkami vročino zbijam, potem pa se pridem pokazat, če bi šlo na slabše. Da če bi bil pa matast tudi ko svečko dobi in vročina pade pa naj pridem prej user posted image

Moj pravi, da bo nabavil sok rdeče pese, da bova probala brez svečk...

Neposredna povezava do sporočila: 1222
11.1.2008 15:49:45   
ribicau
Popizdla bom, ker me skoz ven meče in ne morem nč napisat....

No, zdej pa en LP vsem!

Eva je tud bolna - že en teden se vleče. Sva ble dons pr dr., pa sva dobile kapljice za oči. Iz oči ji teče gnoj, tko ma revica vnete, potem grlo ma vneto, iz noska ji teče, ušeska so pa hvala bogu OK. Je pa Eva dva dni nazaj pol polnoči tud bruhala, v loku - je šla vsa večerja, pa danes za kosilo, ko je 2x dala v usta tud....po vašem pisanju sodeč, naša Eva tud bruha po Calpol sirupu. Jest sem pa dr. še rekla v ponedeljek, ko sva jo peljala zarad pretolčene ustnice, da naj za proti bolečinam rajši da sirup, kot svečke, ker pri nas je to nemogoče vstavit. Zvečer pred spanjem, ji bom pa svečko dala. Jo bo moj držal, pa bo šlo!
Ponoči se je zbujala na 1 uro oz. pol ure, joj, za znort. Vročine noben dan ni imela, danes dopoldan, pa se mi je zdela mal vroča, pa sem v ušesku namerila 37,3! V ritki ni šans da ji zmerim, pod pazduho pa sploh ne. Jest ne vem, kako vi vašim uspete to narest, pr nas je to mission impossible! Pa otrok je čist fertik od bolezni, kr vleče se in se naslanja name, ampak na previjalni se pa obrne v tisočinki sekunde, tko da si tud termometra k ritki ne upam prnes. Sem pa mislila, da jo bom lahko našponala in ji dala v oči kapljice, joj, samo da vid tisto zadevco, se že obrne in dere. ****, jest ne vem kako bom to nardila. Prejle sem ji kapnila v oko, ko je zaspala, pa se je v spanju zadrla in me mahnila user posted image . Sem pa jest Evi tud prejle dala mleko in je OK! Edino mleko spije, ker jesti nič noče. Kaj ve kuhate vašim, ko so bolni? Govejo juhico? Jest sem ji prej samo zelenjavo skuhala in dala na krožnik, pa pred njo postavila in je sama vzela. Pojedla je 5 kobarjev korenčka, pa 2 mini koščka krompirčka. No nekaj je, glih za hvalit se pa ni. Aja še to, je bla pa dohtarca vsa zoprna, ker sva ble ta teden že 2-ič pr njej. Ja boli me, sej zato je pa tam. Pa sem ji rekla, da čez 14 dni mava pa ponovno testiranje za alergijo, pa da upam, da bo kej boljš...pa je sam skomignila z rameni, kao "ja kr sanjajte"! Joj, da bi ji eno prpelala prou z veseljem!
Drugače se pa ustnica od znotraj lepo celi. Oteklina je tud že tolk manjša, da se vidi zobek user posted image . Mogoče je za kakšen mm zlezel notri, več pa ne user posted image ! Mam pa občutek, da ji dvojkice poganjajo. Sem nabavla tud Calgel  dons v lekarni, pa mi nč dost ne pusti mazat. Ta teden je res user posted image , vse je na kupu. Za dons sem planirala, da jo za cca eno urco pustim v varstvu pri gospe, ki jo bo pazila, ko bom jaz v službi, zdej take pa nisem mogla peljat, sej razumete a ne!

Sončki user posted image  naši zlati, hitro se pozdravite! Pa user posted image  za vse bolne in zdrave - da ne bi zboleli!

Aja, še to....vrtec glede bolezni je pa klasa zase ja! jest sem kr vesela, da bo Eva do septembra pr eni gospe. Sploh zaradi alergije na KM, ful se bojim, da bi v vrtcu kej napačnega pojedla.

Za naju danes kuham joto....ampak bl ta hitro varianto. Prepražila sem čebulo, nanjo sem dala na mini koščke narezan krompir, lovorov list, malo mlete paprike, 2 stroka česna, pol sem to zalila in dala notri kr celo klobaso (pol jo bom zrezala) kuhat, pa zelje. To se zdej počasi kuha, tik predno bo finito, bom pa notri dala še eno mini konzervo fižola! To je pa to. Upam, a bo za pojest.

Zdej pa šibam, Eva spi že 2 uri in se bo verjetno vsak čas zbudila. Je pa tko, včerej je šla spat ob 18.40, in je spala dons do 7ih (no, vmes se je n-krat zbudila), potem 9.40 je zopet zaspala in spala eno uro, zdej pa tud že 2 uri spi. Definitivno je bolna, ker to pr nas ne doživiš (tolk spanca mislim)!

Ajde, zdej pa res grem!

Neposredna povezava do sporočila: 1223
   [Brisano sporočilo]
11.1.2008 15:57:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu atena777)
  Neposredna povezava do sporočila: 1224
   [Brisano sporočilo]
11.1.2008 16:04:02   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?