teta beta
|
Ninočka, za kahlico in spanje! Nika, zelo zanimiv in lep obred! rr.mm.dd, Daša je bila konec julija že povsem suha, že pred tem pa tudi uspešno obdobje uvajanja, plenico je imela samo ponoči, čez dan pa je porabila včasih eno, včasih tri, pač odvisno. Zato sem ji tudi raje oblačila majčke kot bodije, je pa imela tudi body, če je že tako naneslo ali je zmanjkalo majčk. Je pa res, da večina dvoletnikov še ima pleničke. Daša je dobila za nalogo v vrtcu, da morajo narisat, kaj je prinesel božiček. No, vse skupaj ni bilo podobno prav ničemur, zato sem s spletne strani sprintala sliko mojstra Mihe in vojca, da jo je pobarvala, v sodelovanju z atijem sta narisala smučišče, po njegovih navodilih je pa narisala še sebe na smučkah (nariši krogec, nariši črto tukaj, še eno črto tukaj itd.). Je pa v petek dobila njeno mapo za domov, da notri vstavimo nove srajčke, in notri ima krasno sliko medveda, z očmi, usti, nos, vse, a doma ne spravi kaj takšnega skupaj. Pa božično drevo - zgleda res kot drevo, nekaj okraskov je sicer v zraku, a vseeno. mogoče je tudi malo iz vaje, skoraj 14 dni ni skoraj nič risala; po moje ima vrtec tu veliko vlogo. Na začetku mape je opis oz. nagovor vzgojiteljice. Ne bom vas utrujala s celim sestavkom, samo nekaj stavkov bom prepisala. "Mami pride po kosilu," toso besede, ki jih vztrajno ponavljaš ... v uvajalnem mesecu si imela veliko težav, precej si jokala, hkrati pa si bližino odraslih odklanjala.... Počasi pa si začela raziskovati igralnico ter iržgrače v njej. Si zelo radovedna in deklica, ki jo pritegne vsaka malenkost. Pridružiš se vsaki dejavnosti, ki se izvaja v oddelku in z zanimanjem slediš najinim navodilom. Pri delu si zelo vztrajna, ob tem pa veliko sprašuješ in razlagaš. Glede na svojo starost si zelo samostojna pri opravljanju osebne higiene, oblačenju in obuvanju. ... Rada se vključuješ v pogovore in ob tem pripoveduješ vsa svoja vedenja ter smiselno povežeš s predhodnimi in posledičnimi dejanji. Govoriš jasno in razločno ter imaš za svojo starost velik besedni zaklad. Ker si najmlajša, vzbujaš pri starejših občutek, da ti morajo pomagati, kar pa ti vztrajno odklanjaš.... Mah, no, toliko malo, da slišite kaj o Daši še iz druge roke. Je prav zanimivo takole malo prebrat o svojem otroku, kako ga vidijo drugi. Dosti stvari, ki jih jaz sploh ne porajtam. Uf, koliko je že ura, zdaj se pa moramo počasi it rihtat za večerjo in umivanje. Lp!