|
RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! 4.1.2008 11:40:28
|
|
|
|
puncica
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Tako da PROSIM, tiste, ki hujšate po Montiju, da napišete vaše jedilnike, proooooooosim, ker gledam tiste GI, pa mi nikakor ne potegne, same bučke pa ohrovte jest Kaj pametnega in ne prezapletenega za kosilo, pa večerjo, a ste tako dobre???? Huanita a bo dost RECEPTI PO MONTIJU Z: iztisnjeni citrusi, 2 kosa kruha, skuta z marmelado, mleko M: 5 suhih marelic K1: (v službi), testeninska solata z bučkami, papriko in paradižnikom K2: solata z jajci, pire iz bučke (ponavadi jem še meso, ampak danes je post) V: tunina solata Z: iztisnjena pomaranča, pusta šunka, sir, jogurt M: suhe marelice K1: sendvič (polnozrnat kruh, skuta, popečeni malancani) K2: pečen piščanec, brokoli, cvetača, soalta V: kosmiči z jogurtom sok pomaranče in grenivke Z dva kosa poln. kruha, dva jogurta 1,3 K piščanjčja prsa, dušena zelenjava, solata M par mandeljnov ali jabolko + zeleni čaj V morda malo šobkse solate + tuna m: jabolko z: dve rezini polnozrnatega kruha, jogurt s kosmiči k:naravni svinjski zrezek z bučkami, zelena solata m:kivi v: lahka skuta ožete grevinke Z: vroče posneto mleko in polnotrnata štručka z marmelado b.s. M: jabolko + malo mandeljnov K: polnozrnati makaroni s paradićnikovo omako + solata brez olja z limono M: malo sira V: dve jajci zmešani s popečeninimi bučkami + popečena hrenovka ožete grenivke Z: müsliji (mislim, da so pravi) z johurtom LCA brez maščobe M: mandeljni in suhe marelice ali jabolko K: najbrž piščančji file + solata M: sir V: tuna Z: jabolko na tešče, potem košček sira M: pest rozin M: pest arašidov K: polnozrnati pirini rezanci s pirino mok + parad.omaka + solata z olivnim oljem in kisom M:/ V:/ Z: jabolko (vsak dan na tešče, je najmanj posla z lupljenjem) pol pa musliji z mlekcom M: fige K: goveji zrezek + zelena solatka, goveja juha brez vsega (kar v lonček nalijem pa popijem) M: Pomaranča 2 kivija z dve rezini polonozrnatega kruha, ovseni kosmiči z jogurtom k goveji polpeti, koleraba, zelena solata s sirom m jabolko v jajce s šampinjoni M pomaranča Z jogurt in dve rezini Wasa polnozrnatih kruhkov K ogromna solata s tuno in sirom M čokoladni bombon V testenine (priznam, navadne ) z bučkami in kislo smetano Predlogi bralcev: divje race, drobovina (telet, govedi, prašičev, jagnjeti, konj, zajcev, kuncev, srnjadi, jelenjadi, divjih prašičev), fazani, golobi, gosi, jajca (npr. kokošja, gosja, račja, galebja,) jajčni beljak, jerebice, jogurt, kaviar, soja, kis (in limonin sok za okisanje), hrenovka na žaru, čufti, kuhano ali pečeno mišično meso, mesni izdelki- kuhani ali pečeni- (jetra, ledvica in svinina, če je le mogoče, samo od živali iz ustrezne reje), mleko, tudi posneto ali delno posneto, Morske ribe - kuhane ali pečene, neprekajene sladkovodne ribe, pegatke, perutnina (piščanci oz. Kokoši, prepelice, purani),pusta šunka, race, raki, sir -mehki in trdi- ( z manj kot 45% maščobe v suhi snovi, npr. camembert (30%), edamec (30%) limburžan (20%), masleni sir (30%), romadur (20 ali 30%), westlight (30%)), sejtan (pšenična beljakovina), sirov burek, Skuta, smetana, smetanov sir, sojina moka, školjke, tatarski biftek, Tofu, vsi izdelki iz sojinih zrn, npr. namazi za kruh Glavne jedi: - špinača z govedino, - razne piščančje ali puranje zrezke (lahko s smetanovo in gobovo omako) + zelenjava - jajca (na oko, mesana, pokisana, omleto) - zelenjava s sirom (napol kuhano zelenjavo daj v jensko posodo, potresi s sirom in popeci v pecici). - solata s tunino, sirom ali pa jajci. - jogurte in razne skute. - kuhana postrv, - pecena postrv s trzasko omako, - tuna s paradiznikovo omako, - morski sadezi v solati - oslici, skampi na buzaro (dieti prirejen recept), - skoljke v solati ali na buzaro - siri, skute, drugi mlecni izdelki, vseh vrst orescki in semena - zelenjava s sirom ali skuto, - zelenjavo z mandlji, arasidi ali indijskimi orescki, - solata z mandlji, arasidi ali indijskimi orescki Različno zelenjavo (por, korenje, cvetača, brstični ohrovt, brokoli, stročji fižol) opri osuši in nareži na manjše kose. Vse skuhaj nad paro. Medtem m s čopičem, namočenim v olivno olje, premaži nepregorno posodo. Skuhano zelenjavo malce razkosaj in potlači z vilco, stresi v namazano posodo, dodaj različne začimbe (strt česen, timijan, origano, neko grško mešanico kaj-vem-česa, je pa dobra....), dodaš lahko paradižnike v koščkih, potresi z manj mastnim sirom in lepo zapeci v pečici, proti koncu pa še malo pod grilom. Zraven skleda solate in kos polnozrnatega kruha, za so-jedce, ki pa niso na dieti še pečena piščančja bedra na mehiški način. 4. Majhen pekač obloži z alu folijo, nanjo položi lovorjevo listje (na vsak kalamar cca 1 lovorjev list), na to pa na tanka koleščka narezano pomarančo in limono. Na vrvse to položi kalamare (kalamari naj bomo manjši ker so bolj mehki, lahko tudi z lovkami) posoli kar po vrhu, pokapaj z olivnim oljem (zelo malo) in potem prekrij z drugo alu folijo in robove stisni. Peči v vroči pečici cca 15.20 min. Naredilo se bo veliko soka, ki ga odliješ ali uporabiš, če želiš, kalamare daj na krožnik (serviraj na pečenih pomarančah). Dobro je tudi hladno. 5. popraži veliko zelenjave in še kakšno hrenovko... ali poli salamo. Za večerjo porova solato z jajcem 6. Za zajtrk ali malico: 1. Katera koli konzerva z ribami (v olivnem olju, ki ga moram odcedit), polovico pora in rdečo ali zeleno papriko. Zelenjavo narežem, zmešam z ribami dodam malo vode in kis ter poper po želji. 2. Tuna v olivnem olju,ki ga odcedim, narežem čebulo dodam kuhan rjav fizol malo kisa in malo vode. Za kosilo: 1. File kakšne ribe popečem na mini olju. Na mini oljuna hitro popečem por in zelenjavo, ki jo imam v hladilniku. 2. Na pari huhan piščanec z cvetačo in malo korenja. 7. Špinača z jajci 50 dag zmrznjene špinače daj v vodo in počakaj, da zavre ( po potrebi dodaj še malo vode). Kuhaj na zmerni temperatuti. Ko se špinača zgosti, ji dodaj sesekljan česen, mušk.orešček, sol in poper. K špinači si privošči dva jajčka, ocvrta v teflonski ponvi brez maščobe in kos kruha. -Jajca lahko zamenjaš s hrenovko, kosom pustega mesa ali s tofujem ( tudi za večerjo). K špinači pa tekne tudi pusta skuta. Ob koncu popij še 3dl juhe. Porova enolončnica s pišč.šinkom: 2 pora 25 dag pišč.šinka 1 žlička olja 1 čebula 3 stroki česna 1 žlica parad.mezge ali 1 večji paradižnik 7 dl jušne osnove 20 dag kolerabe sol,poper, ščepec timijana, peteršilj Vso zelenjavo očisti, operi in nareži. Šink nareži na kocke. Na segretem olu prepraži čebulo, por in česen, dodaj narezan paradižnik ali mezgo in kolerabo. Vse na hitro prepraži, dolij jušno osnovo in kuhaj približno 10 minut. Temu dodaj narezan šink, sol, poper in timijan. Kuhaj do mehkega in jed okrasi z narezanim peteršiljem. Zraven si privošči kos kruha. Popij tudi 3 dl čiste juhe. - Lososov file s kumarično prilogo za 4 osebe: 700 g kumar za dušenje 2 šalotki 3 žlice masla 100 ml čiste zelenjavne juhe 100 g alpske smetane za stepanje 1 žlica zrnate gorčice 200 g smetanovega jogurta 700 g težak lososov file sol, beli poper, 3-4 žlice olja 5 - 6 vejic svežega pehtrana Kumare olupimo, po dolgem razpolovimo in jim izdolbemo semena. Polovice kumar narežemo na 2 cm debele rezine. Šalotki olupimo in sesekljamo. V kozici rezpenimo maslo, dodamo kumare, jih 3 minut pražimo in vzamemo iz posode. Na maščobo v kozici stresemo šalotke in jih opražimo, da posteklenijo. Prilijemo juho in smetano ter 3 minut kuhamo malo pod vreliščem. Primešamo gorčico in jogurt. Dodamo kumare, pokrijemo in na šibki vročini kuhamo 5 minut. Lososov file razrežemo na 8 enako velikih kosov. Posolimo jih in popopramo. V ponvi segrejemo olje, dodamo fileje in jih na srednje močni vročini pečemo po 3 minute na vsaki strani. Pehtran operemo in listke dodamo kumaram. Prilogo po okusu dosolimo in dopopramo. - Bučke naribamo Na olju prepražimo čebulo, dodamo bučke solimo, popramo, timijan...(začimbe po okusu), vse skupaj še malo popražimo in dodamo razžvrkljana jajca in dobro premešamo, vse dokler jajca ne zakrknejo PA ŠE NEKAJ IDEJ: Beljakovine -piščančje prsi + solata + jajčevec -solata + lahki poli(20dag) -puranji zrezek + popečen radič -50 dag mešane zelenjave + 1o dag sira + žlica parmezana -grška solata (parad.,kumara,čebula,paprika,feta,olive,jogurt) -mesna solata+juš.zelenj.+čebula+paprika+parad. -piščančji ražnjiči(3kom)+solata -porova enolinčnica s piščančjim šinkom -piščančja bedra z bučko(3 čebule,bučka,paprika)+solata -govedina(40dag) + zeljna solata -piščančji paprikaš (3 pišč. Stegna, brez kože) -bržola + zelena solata -svinjski kotleti(2) s čebulno omako (2 čebuli, gorčica) + kislo zelje -špinača z jajci ( 2 kom, ali hrenovka, ali kos mesa, ali pusta skuta) -piščančji burger z zelenjavo + solata -jajčna omleta (20dag zelenjave, 2 jajci ) + solata -puranji zrezek z blitvo + zelena solata -sataraš (1 čebula, 1 paprika, 2 parad., 2 jajci) -golaževa juha (4odag mesa,čebula,paprika) + solata -solata s tuno -solata z jajci -morski sadeži (40 dag) + solata -piščančja obara -solata (20dag brst.ohr.,20dag cvetača, 20 dag brokoli) + pišč.bedro ali sir -solata z ribo(tuno) 1mehka,1radič,15dag rukole,pest kalčkov,redkvice -svinjska rebra (50dag) + solata -pečena postrv + solata
|
|
|