|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki in aprilčice 2007
3.1.2008 17:02:35   
mojčca
Thumbelina, zakaj pa daš vsak mesec za Matevža 70 EUR za terapijo???

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu thumbelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
3.1.2008 17:13:17   
tinkibinki79
Živjo punce!

Evo naju... Konec s pregledom. Smo spet malo pridobili na teži user posted image user posted image user posted image . Pri 8.mesecih imamo 10620g in 76,5 cm. Pa hvala bogu smo bli cepljen.
Sem bila tako presenečena, ker naš mali Aljaži ni nič jokcal. NIČ!!! Zajokal je samo, k o sem mu vzela igračko na koncu cepljenja. Končno ej bil testiran (moral bi biti že pri 6.mesecih, amnpak nam je rpegled padu v vodo). Pincetnega prijema še vedno nima - mislm halooo kr ena fora z rozino... Pa sploh ni hotu sodelovati, razen potem ko je sestra govorila z mano je pokazal vse... Lumpi!user posted image
Zaenkrat malce tečka, upam da ne bo hujše reakcije. Aja, a ste ve vse šle k zobozdravniku? Mene naša zdravnica še vedno ni poslala...Pa še to - danes je zdravnica zamudila 1 uro. Kolk nas je to blo v čakalnc... Je imela en nujni primer... No ja.. Sam da smo opravili.
Šibam zabavat Aljaža. Sva še vedno sama inv erjetno tudi bova tja do 20.00....
Kdo je že reku al' pel, da bo po novem letu bolje???? Pri nas ni... še vedno sva sama večino dneva...

Šibam.. papa

Mamici v veselje in očku v ponos na svet prijokal je brez zobkov in bos - Aljaž 26.4.2007, 57cm in 4140g.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
3.1.2008 17:19:34   
thumbelina
Zato ker je razvojn amabulanta v Novem mestu tako gnila, da mi gre na bruhanje. Tisti samozvani nevrofizioterapevt mi do zdaj ni popolnoma nič pametnega pokazal za vadit. Ko prideva tja mu kaže en stare igrače, tamali tuli ko ga sam vidi. KO sem privat fizioterapevtki v lJ (ki računa 35 evrov na uro)pokazala kaj hoče da jaz delam z njim, se je sam za glavo držala. Pediatrinja v razvojni ga sploh nikoli dobro ne pogleda. Njej je važno če sliši un preklemanski zb+vonček in nekaj ga tolklja z unim kladivcem, namesto da bi pogledala, kako se obrača, če je zategnjen. In pol mi ona kokr  reče, da mi  bo napisala priporočilo za podaljšanje porodniške, obenem pa takoj začne da sicer ne bo mogla ne vem kaj napisat.... EJ da bi jo človek fental.  Prvič sem prišla z njim v razvojno pri starosti 1'5 meseca in po njenem je bil takrat to samo tak otork ki se pač rad zvija. In mi rekla naj prideva nazaj pri starosti 10 mesecev. KO pri 3 mesecih ni dvignil glave sem sama hotela, da ga vidijo, in sta spet oba  z nevrofizioterapevtom rekla da je čist ok, da to pa sploh ni tok hudo... Ja itak če vsak dan gledaš avtiste, pol res ni tok hudo, če mal slabš glavo dviguje. Japajade..... NO ko so ga pa zdaj videli pri 7 mesecih, da je njegovo sedenje čisti obup, sva morala tja hodit vsakih 14 dni, sam nobene vaje, nič. Celo uro ga je matral na uni gromozanski žogi, tamalega je bilo strah in je dobil odpor... Skratka nič od nič. Kar napreduje je od tistih vaj, ki mi jih pokaže privat fizioterapevtka. Se po glavi tolčem zakaj sem in the first place sploh šla v NM in ne nekam v LJ.

Evo moje sage, sem vsakič ko samo pomislim slabe volje.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
3.1.2008 17:23:53   
smotka lonib
thumbelina!
Sem se ful nasmejala glede user posted image na Celovški pri semaforju.user posted image user posted image Suser posted image sva midva včasih doma tud vsepovsod, kjer se je dalo sredi dnevauser posted image . Zdej si pa vzamem čas, čeprav sem utrujena. Sem pol čist v 7 nebesih in zaspim kot polhek ampak sam za 10 minut, ker pol se zala ponavadi zbudi ali pa že med user posted image .

Si pa dobra, da vam ostane 300 EUR na mesec. Mi ponavadi še v minus gremo, ker se zmeraj ponavadi pojavijo nenapovedani stroški (al crkne TV, al pralni stroj, pomivalni ne more, ker ga nimamo, al crkne računalnik al pa šola v naravi...). Mi je pa zadnjič reku možev kolega, ki dela v EGP (tovarna, ki se ukvarja s papirjem) in je pred kratkim dokončal  srednjo šolo, da ima osnovo neto plačo 800 EUR. (ne vem la mu je za verjetuser posted image ). Sem mu rekla, da pol ni vreden bit policaj na cesti, ker si izpostavljen številnim nevarnostim, ker če po pravici povem, jest dobim približno tako plačo z MALICO IN PREVOZOM (40 km v eno smer) to je za user posted image user posted image user posted image .

valika!
tud jest upam, da jutri servis uspeuser posted image .

janca77!
vse naj naj za 9 mesecevuser posted image .

Zala je glih zdejle šla spat in spi 2 rundo. Prvo rundo je spala od 11.45 do 12.15user posted image .

Moram nehat, ker moram pogledat, če se Nejc uči.

Neposredna povezava do sporočila: 3404
3.1.2008 17:26:38   
ALESSA

Ojla punce!user posted image

Vam moram povedat, da sem ful srečna, ker je Anelu mnogo, mnogo boljšeuser posted image . Ne bruha, nima vročine že celi dan, zaenkrat še ni nič danes kakal, tako, da menda ni več driske. Ker če bi jo imel bi danes sigurno kakcal, pa do sedaj še niti 1x ni. Danes celi dan ni imel apetita, je pa prejle pojedel vsaj polovico sadne skutke. Vsaj nekaj danes. Je pa pojedel 100 ml mleka zjutraj ob 04.00. Zdajle se na tleh igrajo ati, Neli in Anel. Zidajo garažo za avto in maladva ful uživata. Anel se igra z avtom na daljinca (brez daljinca). Anel je že skoraj čisto OK, vsaj po videzu. Mislim, da bo jutri že vse po starem. user posted image

Aja, pa zjutraj sem klicala v ZD pa mi je sestra rekla, da je verjetno kakšna viroza in, da če bo še imel vročino, drisko in bo bruhal, da naj prideva se pokazat. Drugače pa ni treba. Saj sem ji rekla, da sem zato tudi poklicala, da ne bi brezveze hodila tja, mali bi se pa še kaj nalezel. user posted image

Punce hvala, da ste določene držale pesti za Anela!user posted image

Se beremo!

LP

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
3.1.2008 17:38:01   
mojčca
Alessa, ni panike, važno, da je user posted image  boljše. Če pa še kdaj rabiš naše pestke samo povej, jih bomo držale.

Thumbelina, pri nas je bil pa pregled pri otropedinji čisto drugačen kot pri vas. Ga je imela v naročju, probavala z njim razne stvari, pa na levo, pa na desno stran ga je obračala, dobesedo prevračala oz. metala ga je iz ene strani na drugo, videla je, kako se on odziva, res se je ful potrudila. No, je pa ona res priznana in strokovnjak na svojem področju (dr. Veličkovič).

Na terapiji pa tepapevtka telovadi z njim, ga razmiguje, res naredita ogromno vaj. Čisto na koncu pa gre z njim še na valj, ko pa bo malo večji, pa na žogo. Ti težko razložim, kako poteka ta terapija, to bi mogla videti. Glede na to, kar pa si ti napisala, je pa obup. Pri nas na terapiji terapevtka nima časa, da bi mu kazala igrače, pa tudi ortopedinja mu jih ni. Z igračami ga zamotim jaz, kadar je tečko.

Je pa kar drago 35 EUR/uro, ampak za zdravje naših otročkov ni problem plačati. Se ti pa zdi oz. meni bi se trapasto, da plačujemo za zdravstvo toliko in toliko na mesec, na koncu moraš pa še terapije plačevati sam, ker nekateri ne vidijo oz. nočejo videti, da je otroček npr. hipoton. Banda user posted image .

(odgovor članu ALESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 3406
3.1.2008 17:39:33   
mojčca
IZVIRNO SPOROČILO: tinkibinki79

Evo naju... Konec s pregledom. Smo spet malo pridobili na teži user posted image user posted image user posted image . Pri 8.mesecih imamo 10620g in 76,5 cm.

Smo pa veliki in tudi težki user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu tinkibinki79)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
3.1.2008 17:47:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mojčca 
Valika, kar se tiče kilogramov in 9 mesecev, se ti pridružujem. Tudi jaz potrebujem še 9 mesecev (ali pa kakšnega več user posted image ). Samo jamram, kakšna sem, da bi pa kaj naredila, to pa ne. Res bi rabila eno močno, ampak zelo močno brco v rit. Tako da, če se kakšna javi, dobrodošla. 

ja, kera se javi, da bi nas vse malo zbrsalauser posted image  - samo ne preveč, da ne bomo vse potolčene in modrikaste okoli hodleuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: thumbelina
Valika - ASAP so kratice za angleško As Soon As Possible (takoj ko bo mogoče)..

hvalauser posted image . sicer nekaj angleščine vem, sem bolj na nemščini doma - to pa obvladam v totalko, saj sem rojena v nemčiji, pa nekaj šole sem tudi tam delala.

moram poslat, ker sta obe tečki.....

(odgovor članu mojčca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3408
3.1.2008 18:13:12   
thumbelina
Jaaaa, za otroke bi vse dala, ampak če pomislim, da že itak od vsake plače / porodniške gre ful keša za tale k... zdravstvo, potem moram pa posebej plačevat, ker take ušive gnide delajo v našem zdravstvu in  jih nihče ne zbrca v rit... Ma saj bompočakala, dami dajo papir za porodniško, potem bom pa zahtevala od pediatrinjenovo napotnico in bom poskusila najti kaj v ljubljani...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
3.1.2008 18:18:53   
*piškotek*
Valika: se strinjam za seznam, pa mogoče bi bilo lepo tudi napisati sedaj ko bomo imeli v januarju (oz. pri 9 mesecih) preglede najnovejše podatke o naših user posted image

Mojčca: hvala za kavico, mi je pasala, mmmmmmm
Meni pa je naš danes spil že 300 ml kompota, ne vem kam je dal, ker ponavadi spije ravno tam enih 100 do 150 ml, no ja saj, jedel ni pa skoraj nič!

Tinkibinki79: vau, vaš ALjaž je pa res že pravi "dec", čestitke!

Razvojna: pri nas je bilo vsaj na pregledih (za terapije ne vem, ker nam zaenkrat ni bilo potrebno hoditi) enako kot pri Mojčci, si je kar vzela čas, ga premetavala po rokah kazala igračke,... Tako da kolikor se spoznam na to (bolj malo, ampak vseeno user posted image ) ga je kar uredu pregledala in sem bila zadovoljna. Tudi razložila je vse lepo tako da nisem imela kakih pripomb.

Alessa: no me veseli da je tudi z vašim fantom že boljše! Saj bo...

Plača: jaz ne prišparam čisto nič na mesec (ker je tako kot je napisala Lonib) vedno je nekaj - se kaj pokvari, je treba ka takega kupit (recimo ta mesec dobimo vrata da se bo končno zaprlo stopnišče - predvsem zaradi user posted image ), tako da smo mi tudi vedno bolj v minusu, kot da bi kaj prišparali. O plači pa itak rajši ne bi, ker niti že skoraj omembe ni vredno.

Drugače pa je naš fant danes ful siten, zeloooo težko je vedno zaspal - no sedajle mi pa spi od 16.50 (sam smo se od 16 matrali da ga je zmanjkalo). Jaz sem vedno bolj smrkava (mi kar teče iz nosa), tako da res upam da ne faše še mali kaj od naju.

------------------------------------
Če sončka ni, sonček bodi ti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
3.1.2008 18:22:45   
*piškotek*
Thumbelina: mene tudi to naše zdravstvo zmeraj razuser posted image  ker se skoz nekaj plačuje, ko pa kaj rabiš pa moraš že spet vse plačat!!! Pa tako zavarovanje, pa uno zavarovanje, pa od plače prispevki, pa,.... ma, res mene tudi to ful jezi, ker ko bi vsaj takrat kaj prav prišlo od vsega tega plačevanje, ne ne to pa ne - še več moraš dat, če hočeš da je vse tako urejeno kot si želiš!

Ma tole sem pa kar nekaj čudno napisala, ne znam drugače razložit, upam da zastopite user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *piškotek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
3.1.2008 18:44:35   
thumbelina
za povrhu vsega se pri nas v razvojni govori pol slovensko pol hrvaško in pol jaz nič ne zastopimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3412
3.1.2008 18:52:37   
mojčca

za povrhu vsega se pri nas v razvojni govori pol slovensko pol hrvaško in pol jaz nič ne zastopimuser posted image

Pri nas pa samo slovensko user posted image user posted image user posted image . Ti pridi v Kranj v razvojno, pa boš super zadovoljna.

Neposredna povezava do sporočila: 3413
3.1.2008 19:36:07   
smotka lonib

Pri nas pa samo slovensko user posted image user posted image user posted image . Ti pridi v Kranj v razvojno, pa boš super zadovoljna.

A:Do you speak english?
B: yes, but very loše.user posted image user posted image

Včasih kakšnega res težko zastopiš, če govori malo slovensko malo hrvaško.

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
3.1.2008 20:17:09   
mojčca
Lonib, ti pa hitro v posteljo, samo da me ne boš napačno razumela, ne user posted image user posted image user posted image , ampak spati. Jutri imaš tehničnega user posted image , pa je boljše, če je mašina malo spočita, da ni tako naoljena.

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
3.1.2008 20:29:57   
*piškotek*
Lonib: se strinjam z Mojčco, le glej da ne boš spet pogrnila jutri! user posted image user posted image user posted image  Mene čaka tak pregled 17.1. pa da vidimo mi takrat...

Toliko od mene, sedaj pa grem k dragemu na kavč se malo pocrkljat in bova pogledala en film
Mogoče se še pol kaj javim

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
3.1.2008 20:35:50   
thumbelina
Jaz moram pa tud jamarja poklicat in se naročit, da dobim recept za mireno. sem se končno opogumila, menda ni tok bed, da kakšnega raka fašeš.... upam....

Tako naša omladina spi, zdaj moram pa obrobe za barve za steklo nardit, ker me hčerka že cel dan žica, da bi nekaj ustvarjala... Bova jutri barvali stvari za na okna...

Jaoše glavo simoram jit umit, pa se mi spoh ne da. v bistvu se mi nič ne da.

Neposredna povezava do sporočila: 3417
3.1.2008 20:40:18   
mojčca
IZVIRNO SPOROČILO: *piškotek*

Lonib: se strinjam z Mojčco, le glej da ne boš spet pogrnila jutri! user posted image user posted image user posted image  Mene čaka tak pregled 17.1. pa da vidimo mi takrat...

Toliko od mene, sedaj pa grem k dragemu na kavč se malo pocrkljat in bova pogledala en film

Mene pa 10.1. user posted image user posted image user posted image . Zgleda, kot da bi se zmenile, ali pa smo se??????

Neposredna povezava do sporočila: 3418
3.1.2008 20:53:24   
smotka lonib

IZVIRNO SPOROČILO: *piškotek*

Mene pa 10.1. user posted image user posted image user posted image . Zgleda, kot da bi se zmenile, ali pa smo se??????

Mal se pazaita, da ne bosta še vidle padle na tehničnemuuser posted image . Meni je včeraj moj serviser vse lukne spucu user posted image .

Piškotek!
Ti imaš še dost časa, da te tvoj serviser porihta.user posted image Sicer te je pa že včeraj, te bo mogel še .user posted image

Mojčca!
Tvoj serviser pa nima več velik časa tko, da le čimprej user posted image .user posted image

Sej zdej pa res grem spat, ker bomo zjutraj zgodaj vstali (ob 05.30). Se pol pozno popoldne kej oglasim.

user posted image user posted image

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 3419
3.1.2008 20:56:12   
mojčca
Lonib, samo na hitro, preden greš spat.

Moj serviser ima danes potapljače, jutri gasilce, v soboto ali nedeljo tudi mislim, da bo en večer odsoten, tako da mi ostane edino še kakšen sosed. Sosed, hmmmmmmmmmmmmm, bo za premisliti.

Neposredna povezava do sporočila: 3420
3.1.2008 20:57:59   
smotka lonib
Mojčca!

Poštarji delajo od ponedeljka do sobote (razen na vasi do petka). Ni slaba ideja, kaj misliš?user posted image

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 3421
3.1.2008 21:00:06   
Anonimen
no, vse lepo poservisirajte danesuser posted image  - jaz pa ne morem, ker mojega user posted image  ni doma. me je ob  17.00 poklical, da morajo mal podaljšat - pa ga še sedaj niuser posted image . no, to jih bo spet slišal user posted image , ali pa tudi ne, ker se grem sedaj tudi jaz tuširat in spat...

je pa kar enega dela zvečer, ko sem sama, da obe porihtam in spat spravim...

nič, želim va lepo in mirno noč user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3422
3.1.2008 21:01:33   
Anonimen

Moj serviser ima danes potapljače, jutri gasilce, v soboto ali nedeljo tudi mislim, da bo en večer odsoten, tako da mi ostane edino še kakšen sosed. Sosed, hmmmmmmmmmmmmm, bo za premisliti.

tole pa moram tudi mojemu mal zagrozituser posted image

(odgovor članu mojčca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3423
3.1.2008 21:02:07   
mojčca
IZVIRNO SPOROČILO: lonib

Mojčca!

Poštarji delajo od ponedeljka do sobote (razen na vasi do petka). Ni slaba ideja, kaj misliš?user posted image

Če bom pa čakala na poštarja, potem pa sploh ne bo nič oz. šele proti koncu leta. Je tako počasen, da pri nas pošto dobimo šele po 15 uri.

Neposredna povezava do sporočila: 3424
3.1.2008 21:03:30   
mojčca
IZVIRNO SPOROČILO: valika

tole pa moram tudi mojemu mal zagrozituser posted image

Ti kar. Mogoče se bo pa tvojmu zdela dobra ideja in bo za njega eno delo manj pri hiši ( a sem žleht user posted image ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?