Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen vaše delo v primerjavi s partnerjevim, moževim? oz. žensko delo v primerjavi z moškim. Čedalje bolj me boli, da opažam, da je moje delo vredno pol manj kot njegovo, seveda v njegovih pogledih. Ma meni se pa zdi, da je ogrooomna večina moških takih. So pač egoisti, pa ženske smo bolj sposobne od njih, tako pač je. Zdaj ne vem, ene imate tule res izgleda ene briljante, ampak kolikor jaz moške poznam skozi izkušnje, ki jih nimam ravno malo, so vsi bili taki. Z mojim fotrom vred, ki je drugače poosebljena dobrota. Saj isto je naprimer, če so dedci bolani. Bog ne daj!!!!! No viš, moj oči pa ni bil tak. Pa je bil stara šola, zaslužil trikrat več k mami, zunej ful delal, mami pa not, pa ni nikol podcenjeval njenga dela. Pa saj moj foter tudi ni podcenjeval maminega dela. Saj on je isto delal, sesal, naju s s sestro je sploh multizabaval in vse. Ne vse tako dobesedno vzet. Hočem reči, da nekaj je na moških, nekaj, kar jih sili v to, da so "pomembni". Da so bolj "pomembni" od žensk. Mogoče prav zato, ker niso. No, mogoče pa je moj oče podcenjeval mamino gospodinjstvo, če z druge stranii pogledam. Mogoče s tem, ker je ni podpiral pri tem, da bi medve s sestro imeli pospravljeno sobo, da bi pospravljali stanovanje ob sobotah ali kdaj se že to dela, v glavnem, ni je podpiral pri tem, da je pomembno, da so gospodinjske stvari pogospodinjene. Njemu se je očitno zdelo pomambejše kaj drugega, pa je to zelo očitno pokazal. To je v bistvu isto, kot je mož anonimni rekel, da je tisto, kar počne on, pomembnejše. Samo da je izpeljano na drug način. Kar pa se tiče življenja v skupnosti, pa po moje večinoma pride do takih problemov, kot jih opisuje anonimna, takrat, ko se pojavijo otroci. Saj do takrat ženska ponavadi ni preobremenjena, četudi vse sama dela. Do takrat je še večina moških precej briljantnih.
|