Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 15.12.2007 20:55:21
|
|
|
|
lex
|
meni so rekli, da ga morem izkoristit 10 dni v tem letu, ostalo mi pripada drugo leto. Porodniško sem nastopila konec aprila 2007
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 15.12.2007 21:24:13
|
|
|
|
Ines.
|
Tako kot Lex.
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 15.12.2007 22:00:24
|
|
|
|
Dashenka
|
Žal ne bo šlo. 10 delovnih dni dopusta odmerjenega za 2008 boš morala koristiti v letu 2008. Če ne, ti bo teh 10 dni propadlo. Preostali dopust iz 2008 pa boš lahko koristila do konca junija 2009.
|
|
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 7:39:53
|
|
|
|
beyba
|
Če tega dopusta ne koristiš, ti ga drugo leto trgajo oz. brišeje.
|
|
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 7:53:12
|
|
|
|
tasyo
|
Tako kot so ti vse napisale - 10 dni ti bo propadlo, če jih ne boš koristila pred nastopom porodniške.
|
|
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 10:28:02
|
|
|
|
Kaja08
|
Ko ravno diskutirate o dopustih, imam še jaz eno vprašanje. Meni pogodba poteče 30.6.08, na porodniško grem aprila. A mi pripada celoletni dopust za 2008 ali samo sorazmerni delež, torej polovica? Hvala za odgovor! lp
|
|
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 10:32:28
|
|
|
|
lana38
|
Med trajanjem porodniške ti pogodba ne more potečt. Morali ti bodo podaljšati vsaj do konca porodniške. Kako je v tem primeru z dopustom, pa ne vem. LP
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 10:34:18
|
|
|
|
Taula
|
Med trajanjem porodniške ti pogodba ne more potečt. Morali ti bodo podaljšati vsaj do konca porodniške. Misliš? Kje je kaki zakon o tem. Ker meni isto poteče med porodniško.
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 10:36:02
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana38 Med trajanjem porodniške ti pogodba ne more potečt. Morali ti bodo podaljšati vsaj do konca porodniške. Ni res. Če je pogodba sklenjena za določen čas, se ti normalno izteče na dan datum, če ti je ne podaljšajo. Vendar se pa na Zavod za zaposlovanje prijaviš šele po poteku porodniškega oz. dopusta za nego in varstvo otroka. V času od poteka pogodbe do prijave na zavoda ti normalno teče zavarovalna doba, delovna pa ne.
|
|
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 10:42:33
|
|
|
|
Kaja08
|
Hvala za odgovore
|
|
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 10:42:51
|
|
|
|
lana38
|
Jaz sem bila v prvi porodniški brezposelna, pa mi je tekla tudi delovna doba. So me pa odpustili 21 dni pred nastopom porodniške, ker mi je takrat potekla pogodba. Sigurno te ne morejo odpustiti, če si v porodniški ali bolniški, čeprav se ti pogodba izteče. Lahko te pa takoj, ko se porodniška ali bolniška zaključita. LP
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 10:44:59
|
|
|
|
lana38
|
Zakon o delovnih razmerjih ščiti vsaj malo tudi nosečnice in mlade mamice. Samo treba je dobro prebrati vsak člen in se pozanimati, kaj pomeni. Ne samo vzeti del. knjižice, ko ti jo pomolijo pod nos. LP
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 10:59:25
|
|
|
|
Taula
|
Ok...pač si na porodniški in ko ti poteče greš na zavod če ne najdeš vmes novega joba. Kaj pa če prej prekinem porodniško in gem delati drugam? Samo dvignem knjižico? Se upošteva na zavodu delo pred prodniško+porodniška, ali samo delo pri nadomestilu..če ti spoloh pripada?
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 11:03:42
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana38 Jaz sem bila v prvi porodniški brezposelna, pa mi je tekla tudi delovna doba. So me pa odpustili 21 dni pred nastopom porodniške, ker mi je takrat potekla pogodba. Sigurno te ne morejo odpustiti, če si v porodniški ali bolniški, čeprav se ti pogodba izteče. Lahko te pa takoj, ko se porodniška ali bolniška zaključita. LP Ne smejo te odpustiti, to drži. Če pa ti pogodba poteče (kar ne pomeni, da te odpustijo!), ti poteče ne glede nato, če si noseča, bolna, na porodniški,... Če si na bolniški, jo lahko po preteku pogodbe 1 mesec imaš preko ZZZS kot bolniški stalež izven delovnega razmerja. In še eno: v času brezposelnosti in prejemanja porodniškega nadomestila oz. nadomestila za varstvo in nego otroka ti teče ZAVAROVALNA doba, DELOVNA pa definitivno ne. Preveri na CSD, ZRSZ in ZZZS. Sem okrog tega naredila celo študijo - pozanimala sem se na vseh omenjenih institucijah, pregledala kompleten zakon, vse pravilnike, preverila pri inšpektorju za delo in pri odvetnici.
|
|
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 12:38:52
|
|
|
|
lana38
|
Meni je delovna doba tekla in jo imam vpisano tudi v delavski knjižici. Pa tudi zdajšnji delodajalec mi jo uposteva zraven pri dodatku na delovno dobo. LP
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 15:48:22
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana38 Meni je delovna doba tekla in jo imam vpisano tudi v delavski knjižici. Pa tudi zdajšnji delodajalec mi jo uposteva zraven pri dodatku na delovno dobo. LP Tole me pa res zanima. Če boš imela pri roki del. knjižico in skener, bi to čudo res rada videla. Ker se delovna doba skupaj s štempljem delodajalca vpiše v drug "oddelek" delovne knjižice kot zavarovalna doba, ki ti jo potrdijo pristojni zavodi. Ker je delovna doba vezana na pogodbo o zaposlitvi, zavarovalna pa ne.
|
|
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 15:57:27
|
|
|
|
benika
|
Med trajanjem porodniške ti pogodba ne more potečt. Morali ti bodo podaljšati vsaj do konca porodniške. Kako je v tem primeru z dopustom, pa ne vem. Res je, ne morejo te odpustiti. Ampak Kaja je napisala, da ji pogodba junija poteče, se pravi, da ima pogodbo za določen čas. Tako bo lepo ostala brez službe. Kaja, dopust ti pripada sorazmerno s številom zaposlenih mesecev, se pravi, da si upravičena do polovice dopusta.
|
|
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 20:47:53
|
|
|
|
lana38
|
Trenutno sem na porodniški, 12 dni pred PDP. Del. knjižice kar nekaj časa ne bom imela pri roki, tako da žal ne morem dati gor to kar imam vpisano. Imam pa doma odločbe, ko sem bila brezposelna in v njih lepo piše koliko časa mi teče tudi delovna doba in ne samo zavarovalna. LP
|
|
RE: Koriščenje pripadajočega dopusta 17.12.2007 21:29:43
|
|
|
|
špelin@
|
Evo, sem šla guglat glede tehle zavarovalnih in delovnih dob. http://www.atama.si/iskalci/vprasanja_odgovori.asp?curpage=7 "Zanima me, kaj se zgodi, če ima ženska s podjetjem pogodbo za določen čas in še pred potekom te pogodbe odide na porodniško? Kaj je z nadomestili, kdo plačuje prispevke v času porodniške in ali lahko ženska po poteku porodniške dokonča delovno dobo, za katero je bilo sklenjeno delovno razmerje, ali le-to lahko poteče v času, ko je ženska na porodniški? Spoštovana. V času podrodniškega in starševskega dopusta prejema ženska nadomestilo po posebnih predpisih. Nadomestilo in prispevke zagotavlja država, operativno dejavnost pa izvaja center za socialno delo. Če v času porodniškega ali starševskega dopusta ženski poteče pogodba o zaposlitvi za določen čas, se zaključi delovno razmerje. Taka oseba ima možnost, da sklene z istim delodajalcem novo pogodbo, ali sklene novo pogodbo z novim delodajalcem, ali se prijavi na zavod za zaposlovanje. Morebitne pravice na zavodu za zaposlovanje bo lahko uveljavila po poteku starševskega dopusta. Iz gornjega je razvidno, da ni možno razmišljati o tem, da bi mlada mati po izteku starševskega dopusta "dokončala delovno dobo" pri delodajalcu, razen, če bi takrat pogodba o zaposlitvi za določen čas še trajala. Lep pozdrav, Alojz Šket"
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?