|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koriščenje pripadajočega dopusta
15.12.2007 20:52:27   
Nagajučk
Pozdravljeni,
Zanima me kako je bilo pri vas glede koriščenja dopusta po porodniški.
Jaz nastopim porodniško v začetku marca 2008, vem da mi pripada cel dopust za l.2008. Ker pa me do marca 2009 ne bo, ga ne bom mogla koristiti.
Želela bi ga v celoti izkoristit takoj po zaključku porodniške. (Prenesti cel dopust za 08 v 09).

Je imela katera tak primer oz. kako se je uspela z delodajalcem to dogovoriti?

user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koriščenje pripadajočega dopusta
15.12.2007 20:55:21   
lex
meni so rekli, da ga morem izkoristit 10 dni v tem letu, ostalo mi pripada drugo leto. Porodniško sem nastopila konec aprila 2007

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Nagajučk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.12.2007 21:24:13   
Ines.
Tako kot Lex.

Zdravi otroci, srečna mamica.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.12.2007 22:00:24   
Dashenka
Žal ne bo šlo.

10 delovnih dni dopusta odmerjenega za 2008 boš morala koristiti v letu 2008. Če ne, ti bo teh 10 dni propadlo. Preostali dopust iz 2008 pa boš lahko koristila do konca junija 2009.

(odgovor članu Nagajučk)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.12.2007 7:39:53   
beyba
Če tega dopusta ne koristiš, ti ga drugo leto trgajo oz. brišeje.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.12.2007 7:53:12   
tasyo
Tako kot so ti vse napisale - 10 dni ti bo propadlo, če jih ne boš koristila pred nastopom porodniške.

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.12.2007 10:28:02   
Kaja08
Ko ravno diskutirate o dopustih, imam še jaz eno vprašanje. Meni pogodba poteče 30.6.08, na porodniško grem aprila. A mi pripada celoletni dopust za 2008 ali samo sorazmerni delež, torej polovica? Hvala za odgovor! lp

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.12.2007 10:32:28   
lana38
Med trajanjem porodniške ti pogodba ne more potečt. Morali ti bodo podaljšati vsaj do konca porodniške. Kako je v tem primeru z dopustom, pa ne vem.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.12.2007 10:34:18   
Taula
Med trajanjem porodniške ti pogodba ne more potečt. Morali ti bodo podaljšati vsaj do konca porodniške.

Misliš?user posted image Kje je kaki zakon o tem. Ker meni isto poteče med porodniško.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.12.2007 10:36:02   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: lana38
Med trajanjem porodniške ti pogodba ne more potečt. Morali ti bodo podaljšati vsaj do konca porodniške.

Ni res. Če je pogodba sklenjena za določen čas, se ti normalno izteče na dan datum, če ti je ne podaljšajo.

Vendar se pa na Zavod za zaposlovanje prijaviš šele po poteku porodniškega oz. dopusta za nego in varstvo otroka. V času od poteka pogodbe do prijave na zavoda ti normalno teče zavarovalna doba, delovna pa ne.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.12.2007 10:42:33   
Kaja08
Hvala za odgovore user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.12.2007 10:42:51   
lana38
Jaz sem bila v prvi porodniški brezposelna, pa mi je tekla tudi delovna doba. So me pa odpustili 21 dni pred nastopom porodniške, ker mi je takrat potekla pogodba. Sigurno te ne morejo odpustiti, če si v porodniški ali bolniški, čeprav se ti pogodba izteče. Lahko te pa takoj, ko se porodniška ali bolniška zaključita.
LP

lana38

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.12.2007 10:44:59   
lana38
Zakon o delovnih razmerjih ščiti vsaj malo tudi nosečnice in mlade mamice. Samo treba je dobro prebrati vsak člen in se pozanimati, kaj pomeni. Ne samo vzeti del. knjižice, ko ti jo pomolijo pod nos.
LP

lana38

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.12.2007 10:59:25   
Taula
Ok...pač si na porodniški in ko ti poteče greš na zavod če ne najdeš vmes novega joba. Kaj pa če prej prekinem porodniško in gem delati drugam? Samo dvignem knjižico? Se upošteva na zavodu delo pred prodniško+porodniška, ali samo delo pri nadomestilu..če ti spoloh pripada?

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.12.2007 11:03:42   
špelin@
Jaz sem bila v prvi porodniški brezposelna, pa mi je tekla tudi delovna doba. So me pa odpustili 21 dni pred nastopom porodniške, ker mi je takrat potekla pogodba. Sigurno te ne morejo odpustiti, če si v porodniški ali bolniški, čeprav se ti pogodba izteče. Lahko te pa takoj, ko se porodniška ali bolniška zaključita.
LP

Ne smejo te odpustiti, to drži.

Če pa ti pogodba poteče (kar ne pomeni, da te odpustijo!), ti poteče ne glede nato, če si noseča, bolna, na porodniški,...

Če si na bolniški, jo lahko po preteku pogodbe 1 mesec imaš preko ZZZS kot bolniški stalež izven delovnega razmerja.

In še eno: v času brezposelnosti in prejemanja porodniškega nadomestila oz. nadomestila za varstvo in nego otroka ti teče ZAVAROVALNA doba, DELOVNA pa definitivno ne. Preveri na CSD, ZRSZ in ZZZS.

Sem okrog tega naredila celo študijo - pozanimala sem se na vseh omenjenih institucijah, pregledala kompleten zakon, vse pravilnike, preverila pri inšpektorju za delo in pri odvetnici.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.12.2007 12:38:52   
lana38
Meni je delovna doba tekla in jo imam vpisano tudi v delavski knjižici. Pa tudi zdajšnji delodajalec mi jo uposteva zraven pri dodatku na delovno dobo.
LP

lana38

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.12.2007 15:48:22   
špelin@

Meni je delovna doba tekla in jo imam vpisano tudi v delavski knjižici. Pa tudi zdajšnji delodajalec mi jo uposteva zraven pri dodatku na delovno dobo.
LP

Tole me pa res zanima. Če boš imela pri roki del. knjižico in skener, bi to čudo res rada videla. Ker se delovna doba skupaj s štempljem delodajalca vpiše v drug "oddelek" delovne knjižice kot zavarovalna doba, ki ti jo potrdijo pristojni zavodi. Ker je delovna doba vezana na pogodbo o zaposlitvi, zavarovalna pa ne.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.12.2007 15:57:27   
benika
Med trajanjem porodniške ti pogodba ne more potečt. Morali ti bodo podaljšati vsaj do konca porodniške. Kako je v tem primeru z dopustom, pa ne vem.

Res je, ne morejo te odpustiti. Ampak Kaja je napisala, da ji pogodba junija poteče, se pravi, da ima pogodbo za določen čas. Tako bo lepo ostala brez službe.

Kaja, dopust ti pripada sorazmerno s številom zaposlenih mesecev, se pravi, da si upravičena do polovice dopusta.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.12.2007 20:47:53   
lana38
Trenutno sem na porodniški, 12 dni pred PDP. Del. knjižice kar nekaj časa ne bom imela pri roki, tako da žal ne morem dati gor to kar imam vpisano.
Imam pa doma odločbe, ko sem bila brezposelna in v njih lepo piše koliko časa mi teče tudi delovna doba in ne samo zavarovalna.
LP

lana38

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.12.2007 21:29:43   
špelin@
Evo, sem šla guglat glede tehle zavarovalnih in delovnih dob.

http://www.atama.si/iskalci/vprasanja_odgovori.asp?curpage=7

"Zanima me, kaj se zgodi, če ima ženska s podjetjem pogodbo za določen čas in še pred potekom te pogodbe odide na porodniško? Kaj je z nadomestili, kdo plačuje prispevke v času porodniške in ali lahko ženska po poteku porodniške dokonča delovno dobo, za katero je bilo sklenjeno delovno razmerje, ali le-to lahko poteče v času, ko je ženska na porodniški?

Spoštovana. V času podrodniškega in starševskega dopusta prejema ženska nadomestilo po posebnih predpisih. Nadomestilo in prispevke zagotavlja država, operativno dejavnost pa izvaja center za socialno delo. Če v času porodniškega ali starševskega dopusta ženski poteče pogodba o zaposlitvi za določen čas, se zaključi delovno razmerje. Taka oseba ima možnost, da sklene z istim delodajalcem novo pogodbo, ali sklene novo pogodbo z novim delodajalcem, ali se prijavi na zavod za zaposlovanje. Morebitne pravice na zavodu za zaposlovanje bo lahko uveljavila po poteku starševskega dopusta. Iz gornjega je razvidno, da ni možno razmišljati o tem, da bi mlada mati po izteku starševskega dopusta "dokončala delovno dobo" pri delodajalcu, razen, če bi takrat pogodba o zaposlitvi za določen čas še trajala. Lep pozdrav, Alojz Šket"

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?