špelin@ -> RE: Koriščenje pripadajočega dopusta (17.12.2007 11:03:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana38 Jaz sem bila v prvi porodniški brezposelna, pa mi je tekla tudi delovna doba. So me pa odpustili 21 dni pred nastopom porodniške, ker mi je takrat potekla pogodba. Sigurno te ne morejo odpustiti, če si v porodniški ali bolniški, čeprav se ti pogodba izteče. Lahko te pa takoj, ko se porodniška ali bolniška zaključita. LP Ne smejo te odpustiti, to drži. Če pa ti pogodba poteče (kar ne pomeni, da te odpustijo!), ti poteče ne glede nato, če si noseča, bolna, na porodniški,... Če si na bolniški, jo lahko po preteku pogodbe 1 mesec imaš preko ZZZS kot bolniški stalež izven delovnega razmerja. In še eno: v času brezposelnosti in prejemanja porodniškega nadomestila oz. nadomestila za varstvo in nego otroka ti teče ZAVAROVALNA doba, DELOVNA pa definitivno ne. Preveri na CSD, ZRSZ in ZZZS. Sem okrog tega naredila celo študijo - pozanimala sem se na vseh omenjenih institucijah, pregledala kompleten zakon, vse pravilnike, preverila pri inšpektorju za delo in pri odvetnici.
|
|
|
|