Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 2.12.2007 9:53:27
|
|
|
|
amaya
|
Benjamin
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 2.12.2007 11:24:55
|
|
|
|
Nea
|
Denis, Alen, Emil, Ervin, Edo, Almir Ajla, Selma, Aida, Jasmina, Lejla, Hana
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 3.12.2007 9:20:45
|
|
|
|
muza
|
A mogoče katra ve(pač slišani komentarji), ali je Erazem muslimansko ime? Erazem definitivno NI muslimansko ime!!!
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 3.12.2007 9:33:03
|
|
|
|
Inigo
|
men je tudi Tarik ful všeč. pa tudi Anel.
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 3.12.2007 9:44:26
|
|
|
|
špelin@
|
Meni sta všeč imeni Adisa in Ajdin.
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 3.12.2007 11:31:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Inigo:´Tarik je lustn ime,samo mi smo v Nemciji pa bi se potem zaradi Rja cist drugac slisalo. Spelin@:Ajdin,je meni tudi vsec,se bolj pa Ajdan-ampak to pa ni mus.
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 3.12.2007 20:36:59
|
|
|
|
BAMBINA_
|
Sarah Gender: Female Meaning: "Princess", "Princess of the multitudes" Origin: Hebrew Related names: Sara LARISA Gender: Feminine Usage: Russian, English Other Scripts: Лариса (Russian) Pronounced: lah-REE-sah (Russian), la-RIS-a (English) Russian name of unknown meaning, possibly derived from the name of the ancient city of Larisa in Thessaly. Saint Larisa was an early Greek martyr who is venerated in the Eastern Church. Muslimanska imena: LINK
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 3.12.2007 21:46:09
|
|
|
|
viv_
|
Zaria se tudi pojavlja kot muslimansko ime. Pa za deklico mi je všeč tudi Azra. Meni je tudi lepo Džan (ima ena tu na RR).
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 3.12.2007 22:13:26
|
|
|
|
frrrr
|
Daris - sinček kolegice ima takšno ime in meni je fuull všeč
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 4.12.2007 18:13:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 7.12.2007 22:46:06
|
|
|
|
trchy
|
Aisha-punčka fantek- Alen sta mi ful všeč in verjetno bo tud mojemu otroku pripadlo eno od teh dveh imen. Drugače pa za fantka še : Miralem, Alja, Amir, Damir...
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 11.12.2007 19:11:14
|
|
|
|
Inigo
|
kaj pa Anel ali Alen - to znajo pri vas izgovorit? samo vprašam, ker ne vem ... da ne bo izpadlo kot žalitev. vem, da je specifičen jezik in določenih zlogov ne morejo izgovorit - normalno! trchy ma ful lepo idejo - Aisha!
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 11.12.2007 19:24:17
|
|
|
|
eva1
|
Moja kolegica ima 2 fanta-prvi je Tarik, drugi pa Aid!
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 11.12.2007 19:26:34
|
|
|
|
Inigo
|
Aid je fuuul noro lepo ime...
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 11.12.2007 19:27:01
|
|
|
|
Inigo
|
ne vem, če tut mi ne bomo meli muslimanskega imena... pa nismo muslimani!
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 11.12.2007 20:02:45
|
|
|
|
hariba
|
Meni je všeč Sanel, Jasmin in Tarik, za punčko Mirela mislim, da je to muslimansko. Muslimanskim sošolcem od mojega sina je ime:Arnel, Ilijaz, Taner in Nermin. Denis pa zagotovo ni, je francosko. Imam enega doam in je tudi krščen pod tem imenom, no pod Dionizij, Denis je pa izpeljanka.
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 11.12.2007 21:02:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Aid se men zdi tudi kar zanimivo,za puncko pa tako ni problem,ker je velik lustnih,da so mi vsec. Drgac pa jaz tut nisem muslimanka,sam moj se nekaj dela.
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 11.12.2007 21:55:41
|
|
|
|
murkica
|
Meni je všeč Tarik!
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 12.12.2007 10:59:08
|
|
|
|
mateyka
|
Sara je muslimasko ime. muslimani priznavajo vse preroke. Sara je bila žena od Abrahama (arabsko Ibrahima), edina razlika je, da njeno ime ostane v arabski verziji nespremenjeno. naša hči Inara ima tud arabsko ime in pomeni nebeški žarek Lina je tud lepo ime in ima različen pomen v 5 jezikih, tudi v arabščini - pomeni nežna za fantka - men je všeč ime Abas ampak, ko sem mojemu možu enkrat omenila, da se Jezus v arabščini imenuje Isa, mu je blo tok všeč, da bi, če bi mela fantka sigurno dala to ime. Isa sicer ni tok redko moško ime. smo ravno spoznal enega nekaj tednov nazaj aha, ja - Benjamin (pomeni "sin moje desne roke") in Hana (pomeni ljubka, mila) sta tud men lepa (še en prerok in biblijska oseba) imena. samo benjamin ma mal smešen pomen Adam se tud šteje kot muslimansko ime (mislim, da ostane nespremenjeno v arabščini).
< Sporočilo je popravil mateyka -- 12.12.2007 11:39:48 >
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 12.12.2007 21:07:32
|
|
|
|
Anonimen
|
No meni osebno je za všeč Benjamin, za pa Leila al pa Laila. No če bo pri nama v tretje spet , bo sigurno Leila Ina (mi je pač lepo, da imajo punčke 2 imena). Me je pa presenetlo, da je Lina arabsko ime......nisem vedla. No tista stara muslimansak imena mi pa res niso všeč.......ker menim, da če živiš nekje v tujini je za otroka veliko bolje, da ima kakšno univerzalno ime.Je treba mislit na to, je to za celo življenje in da se otroci dosti krat norčujejo drug iz drugega, ravno zaradi imena. Končno je pa velik lepih muslim. imen, ki so moderna. Vsak pa ima svoj okus. Npr. ....moj nečak je Mirza in se mi je sprva zdelo grdo ime, glede na to , da živi v SLO, ampak danes si pa ne predstavljam da bi mu bilo kako drugače ime.
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 12.12.2007 21:10:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Mateyka;hvala za res izcerpen odgovor.A mas se kaksnega vec za fanta na zalogi?
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 12.12.2007 21:15:35
|
|
|
|
meeryana
|
Lejla, Nermina (Minka), Šejla Alan, Alen, Nijaz (moj favorit, ampak NIAS), Kenan
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 12.12.2007 21:30:32
|
|
|
|
15.7.
|
ARNEL, alan channine {šanin}, tako bi bilo ime moji punčki, če bi jo mela, no vsaj želela bi si pa so mi odsvetovali, češ, da je muslimansko ime.
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 12.12.2007 22:00:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Edina:Laila je men isto vsec,samo spominja na Lejlo,pa eno poznam,ki je res bruuuuhuhu od babe,tako da definitivno odpade. Za Benjamina pa kar ne morem verjet da je muslimansko. Bi pa res rada eno tako ime da je mednarodno;za Nemcijo,Slovenijo...,tista stara(moj predlaga sama taka,ce bo fant bi ga najrajs poimenoval po sebi,al po dedu),so mi pa grozna. Saj tut slo.stara zdaj ne bi prav dobr izpadla;Lojzka,Ladislav,Francka,Mici...,mama mija.
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 13.12.2007 13:53:35
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Mateyka;hvala za res izcerpen odgovor.A mas se kaksnega vec za fanta na zalogi? hm, tale so zanimiva Nuri - za fanta in punčko (pomeni svetloba) Mikail (angel) - pomeni "kdo je kot Gospod (Bog)"? - aka nobeden ni njemu enak Anas - družaben Ajan - božji dar, ima pa veliko pomenov tudi v drugih jezikih: 1. Hindu/Tamil: Brahma, the God of Creation 2. Sanskrit: Soaked in the Divine (as in Satyanarayan) 3. Biblical: Motion, To Arrive (related to Noah); Iian, which is pronounced like Ayan, is the Scottish variation of John 4. Hebrew: Nothingness, Peace 5. Persian: Notable 6. Islam/Arabic: God’s Gift 7. Several African Languages: Center Part of the Soul. in še par zanimivosti; Nada ima tudi arabski pomen - radodarnost, rosa Kamila prav tako - popolna Danial - Daniel (m) - derivativ za Danjiel (pomeni Bog je moj sodnik) Tobia(h) - pomeni "Bog je dober" samo ima še pomene v drugih jezikih, baje tud kitajščini Mariam - je arabska verzija Marije (ime pomeni pa "morje grenkobe" al neki podobnega - mal žalostno imho, samo tud Dolores v španščini pomeni bolečina, tko da za ene to nima veze, I suppose.. )
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?