Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 9.4.2008 23:03:57
|
|
|
|
Kaliope
|
IZVIRNO SPOROČILO: **** Povej kaj bi rada da ime pomeni, kajti vsa Islamska - muslimanska imena imajo pomen... pa saj vsa imena imajo pomen - tudi tista, ki mislimo, da so ena "navadna slovenska": Ana pomeni milina, Barbara je tujka, Rebeka je krava (ali ovca - nisem ziher), Franc pomeni mali Francozek ... itd itd. se mi zdi smešno tolmačenje današnjih "modernih" staršev: iščem ime, ki v nekem jeziku, o katerem po možnosti nimam blage veze, nekaj pomeni ... ali pa: sem dala hčerki ime Amber, ker to pomeni jantar - zakaj pa bi sploh hotla hčerki dat ime jantar?!? Meni je od teh bibličnih in posledično tudi muslimanskih imen zelo všeč Izak. **** - a je v arabščini kakšna drugačna različica? (pa nikoli mi ni prišlo na pamet, da je Abraham potem Ibrahim - ful zanimivo!)
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 9.4.2008 23:56:29
|
|
|
|
Kaliope
|
Dajte mi svetovat kaksno muslimansko lepo ime no, še moj izbor iz linka na 1. strani: JAKOB, JASMIN, SAMIR, TARIK AIDA, AJLA, AZRA, DINA, JASMINA, LEJLA, MAIDA, MINA, NADIJA
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 12.4.2008 13:48:24
|
|
|
|
andie
|
Majid in Lejla
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 15.4.2008 14:29:51
|
|
|
|
simat
|
Lepa muslim imena so matevž, lojzka, pa mojca, jaz pa imam sestrcu francku!!!!! Dejte punce kakšno knjigo prebrat.
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 16.4.2008 12:14:36
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kaliope IZVIRNO SPOROČILO: **** Povej kaj bi rada da ime pomeni, kajti vsa Islamska - muslimanska imena imajo pomen... pa saj vsa imena imajo pomen - tudi tista, ki mislimo, da so ena "navadna slovenska": Ana pomeni milina, Barbara je tujka, Rebeka je krava (ali ovca - nisem ziher), Franc pomeni mali Francozek ... itd itd. se mi zdi smešno tolmačenje današnjih "modernih" staršev: iščem ime, ki v nekem jeziku, o katerem po možnosti nimam blage veze, nekaj pomeni ... ali pa: sem dala hčerki ime Amber, ker to pomeni jantar - zakaj pa bi sploh hotla hčerki dat ime jantar?!? Meni je od teh bibličnih in posledično tudi muslimanskih imen zelo všeč Izak. **** - a je v arabščini kakšna drugačna različica? (pa nikoli mi ni prišlo na pamet, da je Abraham potem Ibrahim - ful zanimivo!) Seveda se strinjam tudi slovenska imena imajo pomen... In tudi slovenska imena so lepa. Toda jaz sem zapisala stavek, ki si ga citirala v kontekstu naslova teme "POMOČ PRI MUSLIMANSKIH IMENIH" in pa v mislih sem imela tudi to, da se danes dajajo neka imena ,ki se potem tolmačijo kot muslimanska zaradi tega,ker jih je pač veliko z tem imenom, ki prihajajo iz Bosne...pa to sploh niso muslimanska imena ampak kake popačenke ali celo izmišljene variante...Zato sem avtorico teme povprašala ,kaj bi pravzaprav rada, pravo muslimansko ime in ali ima kak poseben pomen v mislih... In seveda vsa biblična imena so tako judovska,kot krščanska kot posledično tudi muslimanska. Muslimani veliko fantkov imenujejo po Jezusu in sicer Issa ali Aissa... Abraham = Ibrahim Izak = Skoraj ista izgovorjava samo v latinici zapišejo Issac, Isaak drugi Abrahamov sin bolj pomemben za muslimane pa je v arabščini Ismail.
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 10.11.2008 22:19:42
|
|
|
|
Anonimen
|
idris se spomenm iz SŠ enga Idrisa res je mel ful lepo ime, sm si ga tok zapomnla
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 11.11.2008 10:46:06
|
|
|
|
Blueeyes
|
Denis, Alen, Enes, Jasmin, Tarik
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 11.11.2008 10:59:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Cau,punce. Maja sem rodila puncko in ji dala ime Marisa. Ni muslimansko,nisem nasla nobenega vsecnega,zato ga je izbrala starejsa hcerka po svoji zelji.
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 11.11.2008 12:42:41
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Cau,punce. Maja sem rodila puncko in ji dala ime Marisa. Ni muslimansko,nisem nasla nobenega vsecnega,zato ga je izbrala starejsa hcerka po svoji zelji. Luštno ime... men se dopade...
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 11.11.2008 12:50:30
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28 Cau,punce. Maja sem rodila puncko in ji dala ime Marisa. Ni muslimansko,nisem nasla nobenega vsecnega,zato ga je izbrala starejsa hcerka po svoji zelji. Luštno ime... men se dopade... Hvala,sva ze dve .
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 3.9.2009 17:13:09
|
|
|
|
katja.nero
|
Pozdravljeni! jaz imam decembra rok in imeli bomo fantka. Sicer sem že tretjič noseča,deklici sta osnovnošolki. Želim si mu dati muslimansko ime, morda izpeljanko... Pprosim za pomoč čimprej, ker nikakor ne pridem blizu vsaj enemu imenu. Hvala vam. katy
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 3.9.2009 18:37:56
|
|
|
|
Anonimen
|
meni je tarik
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 3.9.2009 23:42:30
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute meni je tarik enako pa Adam, Aron, Isa in Abas. sem tok eksotična, da je že čudno Kenan mi je lepo, samo ne vem a je muslimansko, vem da je bosansko..
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 3.9.2009 23:50:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Tarik je tudi meni lepo ime.
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 5.9.2009 14:25:25
|
|
|
|
katja.nero
|
miska_mccute , ja tudi moj navija za Tarika, tako da hvala ti, Tarik mi je res kar všeč, pa začne se na T, tako kot začetnici imen mojih dveh hčerk. Super, mislim , da bo ta, ker Aron, ne vem, mi tako ameriško zveni, za punčko pa mi je všeč INAJA. Lep dan vam želim,papa
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 9.9.2009 23:18:16
|
|
|
|
metka_zone
|
Morda pa bi lahko bil Taras ali Tarisa?
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 10.9.2009 0:02:56
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone Morda pa bi lahko bil Taras ali Tarisa? to pa nista ravno muslimanskega/arabskega izvora..
|
|
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 13.9.2009 8:51:47
|
|
|
|
7lina7
|
oj! men je ostalo v spominu (prebrano v eni knjigi o erabskih emiratih) ime NAIA pomeni pa varna. sicer pa drži,da vse 3 vere krščanska muslimanska in židovska izhajajo iz iste osnove ( osnovni zapisi so v babilonščini- kasneje se je s prepisovanjem in različnim razlaganjem razvilo vse troje in v pri vseh 3 najdemo velike podobnosti) in zato najdemo imena v raznih izpeljankah. iz otroštva pa se spomnim ene deklice po imenu tabata. ...karkoli izbereš,če res ni neka modna muha bi znalo imet tud muslimanske korenine,le zapis je važen. izberi ime in ga potem zgooglaj.. lep pozdrav
< Sporočilo je popravil 7lina7 -- 13.9.2009 8:52:59 >
|
|
RE: POMOC PRI MUSLIMANSKIH IMENIH 27.10.2009 12:14:34
|
|
|
|
hayat
|
poglej si na zgoraj omenjen elektronski naslov. kar se pa tiče imena Kenan-je bosansko,ampak vsi vemo da bosansko pomeni tudi muslimansko-ja Kenan je muslimansko ime!!! IMAN-lahko moško ali žensko ime ( vera) ILAN-dobra oseba INAS-lahko moško,lahko žensko AMAN- zaupljivost AYAN RAYAN-ja muslimansko -arabsko ime RIDVAN RYAN TARIK ali TAIK EJUB ARYAN ANEL in še in še .......................................
|
|
|
|
RE: Pomoč pri muslimanskih imenih 27.10.2009 14:36:50
|
|
|
|
sakuL
|
tarik
|
|
RE: Pomoč pri muslimanskih imenih 1.11.2009 18:17:46
|
|
|
|
klavdiy4
|
Za Tarik za pa definitivno Lejla...
|
|
|
|
RE: Pomoč pri muslimanskih imenih 3.11.2009 8:52:04
|
|
|
|
L & L
|
Poznam sestrici Lejlo in Lindo, pa fantka Darisa njegova sestrica je Arijana, pa še bratca in sestrico Sami in Samina. Potem pa še tri punčke, no ja dve sta že orenk pumci, najstarejša je Endrina, srednja je Ahmedina, najmlajša pa Sadika. Drugač je pa meni tut všeč ime Tarik in Jasmin. Vsi našteti otroci so iz muslimanskih družin, nekaj je naših sosedov nekaj pa sošolcev v vrtcu, aha imamo pa tudi Mariso v vrtcu, zelo lepo ime.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?