|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08
13.12.2007 10:28:12   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ
Jaz sem tudi pristašica ''naravnega'' poroda, ker kot je napisala Naty, ti dajo sve i svašta v infuzijouser posted image , pa niti ne veš.

Je treba vprašat in vse izveš: zase vem, da sem najprej dobila glukozo (za "malico" user posted image ), potem oksitocin (za okrepitev popadkov), pol ure pred iztisom pa eno dozo dolantina (proti bolečinam).

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
13.12.2007 10:32:07   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Je katera uporabljala čebriček?

Moja kolegica in baje je super. Jaz sem imela banjico za cunje user posted image . velika zadosti in še zdaj jo uporabljam.

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
13.12.2007 10:35:10   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Dobro jutro user posted image

Madona, kakšne težke teme user posted image  Človek bi še mislil, da smo že tik pred porodom user posted image  

user posted image user posted image user posted image
In to zjutraj, ob lepem, sončnem vremenu... Da te takoj prizemlji user posted image  

Špelin@, kaj pa delaš iz fimo mase?
Zdi se mi lepo, da se tako potrudiš z izdelavo doma narejenih daril - ta imajo največjo vrednost za tiste, ki znajo ceniti ves vloženi trud.
jaz sem čestitke že naredila, na balkonu pa me čakajo še veje za namizni aranžma (venček), ki mi ga do sedaj še ni uspelo realizirati. Sicer pa svečke že kurim ob večerih, če je kakšen obisk, to je tko fletno decembra, pa vonj po božičnem čaju user posted image ... mljask.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
13.12.2007 10:35:47   
Taula
pol ne rabiš podstavka? super. samo moraš met pa tritočkovni varnostni pas. kakšen je to? verjetno nimajo vsi avtomobili tega? bo treba mal pogledat.

Večina avtov ima to...razen če je res ful stari model.

Bebe confort-high trek: jaz sem ga že videla. Vizualno mi je lep, več o nje pa ne vem. Brala sem da so v Italiji ti modeli dosti cenejši, ker pri nas je kar drag.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
13.12.2007 10:37:21   
TamaraJ
Je treba vprašat in vse izveš: zase vem, da sem najprej dobila glukozo (za "malico" user posted image ), potem oksitocin (za okrepitev popadkov), pol ure pred iztisom pa eno dozo dolantina (proti bolečinam).

Jaz se tud približno nisem spomnila in me je zanimalo samo to, da bo čimprej konec in da stisnem k sebi Timija... Sem bila pa vseeno malo presenečena nad tem, saj je potem naravni porod popolnoma nekaj drugega user posted image . Whatever, samo da je s pikicami vse OK in seveda z mamicami. Če se bom spomnila, bom pa seveda vprašalauser posted image

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
13.12.2007 10:41:17   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: katy82

Drgač se moram pa pohvalt,včer zvečer sm poslušala bebico z AS in slišala kako brca,srčka pa nikakor nism mogla za 5 s na istem mestu ujet.
Katy82, mislim, da se naši user posted image  še veselo obračajo tam notri in zato slišiš enkrat glasneje, malo zatem šibkeje, skratka, nekje sem zasledila, da če je otrok obrnjen s hrbtom proti trebušni steni se sliši utrip bolj jasno.

Sm pa vidla da se vas je ful odločl za Quinnije men je pa tko všeč od bebe confort-high trek a ga je že katera vidla?Povejte kak se vam zdi.
Tudi mene zanima, če se da pri nas kje videti Bebe Comfortove vozičke? So prav simpatični v katalogu.

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
13.12.2007 10:44:41   
Taula
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2056704

Tu je nekaj o teh vozičkih. Piše tudi kjer so najcenejši. Drugače se jih pa da videti v Baby centru...za Ariel pa nisem prepričana.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
13.12.2007 10:45:04   
katy82
Ja jst sm ga vidla v BC pa mi je bil ful hud pa še za po makadamu

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
13.12.2007 10:45:13   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Aurea
Špelin@, kaj pa delaš iz fimo mase?
Zdi se mi lepo, da se tako potrudiš z izdelavo doma narejenih daril - ta imajo največjo vrednost za tiste, ki znajo ceniti ves vloženi trud.
jaz sem čestitke že naredila, na balkonu pa me čakajo še veje za namizni aranžma (venček), ki mi ga do sedaj še ni uspelo realizirati. Sicer pa svečke že kurim ob večerih, če je kakšen obisk, to je tko fletno decembra, pa vonj po božičnem čaju user posted image ... mljask.

Letos izdelujem obeske za ključe user posted image  S fimo maso še nisem ravno najbolj spretna user posted image  Ampak se učim in napredujem user posted image

Žal namiznega aranžmaja iz vej in podobnega ne znam izdelati - rabila bi inštrukcije user posted image  Sem pa navdušena nad svečkami user posted image  Pri nas že jeseni, ko se večeri shladijo, vedno prižgemo kakšno svečko, mene to zelo pomirja.

Taula, sprašuješ po čebričku user posted image  Jaz sem ga kupila - eden mojih bolj zgrešenih nakupov, ker nam ni prišel prav. Mala se v njem ni hotela kopati, je čisto znorela. V banjici teh problemov ni bilo. Otroci so tako različni... Zato čebriček služi namakanju flekastih oblačil user posted image  Hudičevo drago vedro user posted image

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
13.12.2007 10:45:18   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: Naty*

Sicer pa sej veste kako je...vsaka se odloča zase...če iščemo pozitivne pa negativne izkušnje bomo take našle pri naravnem porodu al pa pri porodu z EA oz. ultivo. Tko da bomo tamle nekje junija že vse lahko pisale o izkušnjah iz prve roke user posted image .

user posted image

..in strašile nove nosečke user posted image  user posted image user posted image user posted image

(ma ne, vse bomo imele ajns-cvaj porod, glede na to, kako smo že sedaj oborožene z nasveti in kako nas vse zanima user posted image )

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
13.12.2007 10:54:44   
TamaraJ

Hudičevo drago vedro user posted image

user posted image user posted image user posted image  Ja, na koncu odločijo pa malčki user posted image user posted image

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
13.12.2007 10:55:43   
Aurea
Taula in katja82, hvala za odgovor, bom potem malo pobrskala.

Špelin@, meni je všeč nakit iz fimo mase, tak, malce nenavaden, ampak ne kičast, zato razmišljam, da bi šla v en tečaj...
Kar se tiče okrasnih aranžmajev tudi jaz nisem profesionalka ampak vsako leto čist luštno izpade, v bistvu se že ful veselim, da bova potem z  user posted image  skupaj delala take stvari, ko bo dovolj velika. Uh, komaj čakam...

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
13.12.2007 10:57:46   
špelin@

Jaz se tud približno nisem spomnila in me je zanimalo samo to, da bo čimprej konec in da stisnem k sebi Timija... Sem bila pa vseeno malo presenečena nad tem, saj je potem naravni porod popolnoma nekaj drugega user posted image . Whatever, samo da je s pikicami vse OK in seveda z mamicami. Če se bom spomnila, bom pa seveda vprašalauser posted image

Sem malo razmišljala o tem: a veš, da so mene pred vsako novo dodano infuzijo posebej opozorili, kaj mi dajejo, za dolantin pa me je babica še posebej vprašala, če ga želim? Ničesar nisem dobila brez privolitve oz. zavedanja. Glukozo so mi dali, ker sem se pritožila, da sem od lakote čisto švoh (tisti dan še nisem nič jedla). Tudi za oksitocin me je babica posebej opozorila, da mi ga bo dala in v kakšen namen. Dolantin sem 2x zavrnila, ker ni preveč bolelo, šele proti koncu sem rekla "ajd, dajte" user posted image  Ampak preden je kaj prijelo, je bila mala pika že zunaj user posted image

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3438
13.12.2007 10:59:36   
Aurea
TamaraJ, vedno, ko vidim tvoj podpis, se spomnim na tole Caravaggievo sliko (Amor vincit omnia):

user posted image

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
13.12.2007 10:59:47   
špelin@
v bistvu se že ful veselim, da bova potem z  user posted image  skupaj delala take stvari, ko bo dovolj velika. Uh, komaj čakam...

To je najboljše user posted image user posted image  Moja velika pika je prava mojstrica, mala pa zaenkrat packa samo s plastelinom user posted image  Zdajle ravno iz vijoličnega dela Tinki Binkija (njene besede) - ena gobi podobna gmota user posted image user posted image

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
13.12.2007 11:05:34   
TamaraJ

TamaraJ, vedno, ko vidim tvoj podpis, se spomnim na tole Caravaggievo sliko (Amor vincit omnia):

Čudovita je. Ja, ljubezen premaga vse. In to je neizpodbitna resnicauser posted image

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
13.12.2007 11:06:57   
Aurea
To je najboljše user posted image user posted image  Moja velika pika je prava mojstrica, mala pa zaenkrat packa samo s plastelinom user posted image  Zdajle ravno iz vijoličnega dela Tinki Binkija (njene besede) - ena gobi podobna gmota user posted image user posted image

Predvidevam, da imate doma tudi stenske slikarije dveh malih mojstric? user posted image

To je res ena lepših stvari za tiste, ki rade ustvarjamo, se mi zdi, da imaš v "uku" svojega malega nadebudneža in gledaš, kako ustvarja, riše, packa, sprašuje "mami, kaj pa naj sedaj narišem? user posted image " itd.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
13.12.2007 11:09:55   
špelin@
Predvidevam, da imate doma tudi stenske slikarije dveh malih mojstric? user posted image

Ahaaaa user posted image user posted image  Mož je še posebej navdušen user posted image  Sploh, ker preko knaufa ne moreš v nedogled beliti user posted image

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
13.12.2007 11:12:40   
Aurea

Čudovita je. Ja, ljubezen premaga vse. In to je neizpodbitna resnicauser posted image

Res je. Na koncu zmaga.

No, čisto za zanimivost - Caravaggio je bil svojevrstna osebnost, rad je "nagajal" in buril strasti in kar predstavljaj si, kaj so si mislili ljudje, ko so videli tegale Amorja (model je nek preprost deček nižjega sloja, nima neke poduhovljenosti na obrazu), kako se "nastavlja" v svoji nagoti (domneve o Caravaggievi homoseksualnosti) in se nam reži. Skratka, čisto nova interpretacija stare teme "Ljubezen vse premaga".
Hecno, a ne?

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
13.12.2007 11:20:45   
TamaraJ
Meni je slika izredno simpatična. Amorček ima res nagajiv nasmešek na obrazu. In otroško sproščenost.
Aurea, se ti umetnosti malo bolj posvečaš. Si študirala umetnostno zgodovino ali kaj podobnega? Jaz sem želela v to smer, potem pa sem se bolj posvetila uporabni grafiki. Drugače pa sem naredila srednjo oblikovno in moj najljubši predmet je bila zgodovina in potem umetnostna zgodovina.

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
13.12.2007 11:27:17   
TamaraJ
Pa še to.. ne vem, če imam prav...sliko je možno videti v Gemaldegalerie v berlinu... Če sem si prav zapomnila

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
13.12.2007 11:30:08   
Naja30
Vidim, da ste debatirale o porodu. Ne si delat prevelikih planov, ker ko gre zares, je vse drugače.user posted image

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
13.12.2007 11:32:29   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3
Vidim, da ste debatirale o porodu. Ne si delat prevelikih planov, ker ko gre zares, je vse drugače.user posted image

Se podpišem.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
13.12.2007 11:35:24   
aurora28
Joj punce mene so pa klicali iz bolnice, da jutri ne morem priti na G pregled, ker renovirajo ambulanto in so mi dali datum šele 27.12. user posted image user posted image user posted image . 27. 12 bom pa že 22. tednov noseča. Sem G zdaj klicala za morfologijo, ker pravijo, da se do 22. tedna dela in je rekel,da ne bo nič narobe in jo bova delala 27.12. Jaz sem se pa tolk veselila, da bom jutri videla svojega user posted image . Sem žalostna. user posted image

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3449
13.12.2007 11:39:07   
TamaraJ

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Se podpišem.

Jaz tudi.

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?