Suzi*
|
še sem prilepim tole pesmico, ker sem se glihkar zjokala ob njej kot otrok. SAMO TO JUTRO Samo to jutro bom stopila čez kup perila in te odpeljala v park, da se boš tam igral. Samo to jutro bom pustila posodo v pomivalnem koritu in ti dovolila, da me naučiš sestaviti tvoje puzzle. Samo to popoldne bom izključila telefon in pustila računalnik ugasnjen, s teboj bom sedela na dvorišču in spuščala milne mehurčke. Samo v tem popoldnevu niti enkrat ne bom zavpila nad teboj, še takrat ne bom zagodrnjala, ko boš kričal in jokal za sladoledarjevim tovornjakom, pač pa ti bom kupila eno lučko, če se bo pripeljal mimo. To popoldne me ne skrbelo, kaj boš, ko odrasteš, ne bom ponovno premlevala vsake odločitve, ki sem jo sprejela v zvezi s teboj Samo to popoldne ti bom dovolila, da mi pomagaš peči piškote in ti ne bom visela čez ramo, da bi jih popravljala. Samo to popoldne naju bom peljala v McDonalds na Happy meal, da boš lahko dobil obe igrački. Samo ta večer te bom držala v objemu in ti povedala zgodbico o tvojem rojstvu in kako zelo te ljubim. Samo nocoj ti bom pustila čofotati v banji in se ne bom razjezila, ko boš škropil. Samo nocoj ti bom pustila ostati dolgo pokonci, sedela bova v preddverju in preštela vse zvezde. Samo nocoj bom ob tebi dolge ure, zamudila bom svojo najljubšo oddajo na TV. Samo nocoj, ko ti bom šla s prsti skozi lase medtem, ko boš molil, bom enostavno hvaležna Bogu, da mi je podaril največji dar, ki je kdajkoli bil podarjen. Mislila bom na matere in očete, ki iščejo svoje izginule otroke, na matere in očete, ki obiskujejo grobove svojih otrok namesto njihovih sobic, na matere in očete, ki po bolnišničnih sobah gledajo nesmiselno trpljenje svojih otrok in v sebi kričijo, da ne zmorejo več. Ko te bom poljubila za lahko noč, te bom še tesneje in še malo dlje stiskala k sebi. Takrat se bom zahvalila Bogu zate. Ničesar drugega ga ne bom prosila, kot le za še en dan s teboj...