sonček balonček
|
Dobro jutro, kar nekaj dni se nisem mogla prijavit na RR, ker je dragi popravljal računalnik (virusi). Valjda ga je popravil tako, da potem moje zadeve niso funkcionirale. Tistim, ki odhajate v bolnišnico ali ste blizu poroda želim vse OK in zdrave otročke. Mala pikica - mogoče bo pa dieta kaj pomagala... SuzanaKK, na podlagi česa je pa tvoj g. ugotovil, da si že sta že pripravljena? Kdo pa je tvoj g.? Držim pesti, da prej uspete urediti posteljico, pripraviti stvari za dojenčka, ipd. Tudi jaz sem šele včeraj do polovice spakirala stvari zame za v prodnišnico. V tem zaplankanem Velenju pa žal ne najdem primerne velikosti in kvalitete modrcev za dojenje. V eni trgovini imajo samo ostanke od predlani in imajo samo eno št., v drugi imajo samo eno firmo, ki mi niti slučajno po porporcih ni OK, v tretji imajo take z preveč elastana, pa itak nimajo št. na izbiro. Prejšnjo nosečnost sem jih kupila v LJ v Mothercare in so bili čudoviti, pa še lepi s komplet spodnjicami so bili. Menda te trgovine ni več? V vsakem primeru bom morala do LJ. Kakšno priporočilo poleg Kepice v BTC? Zadnje dni mi trebuh nenormalno raste. Sem že na 95. Se mi zdi da kar v dveh treh dneh poskoči za 2 cm. Pa vedno bolj me ovira. Midve z sva še kar OK. Sem bila na rednem pregledu za ščitnico, kjer je tirolog ugotovil, da je mojemu slabemu počutju od poletja dalje lahko vzrok povišan TSH in znižan T3 in T4. Je že kao julija ugotovil, da imam močno vneto ščitnico (zato tudi stalna rahlo povišana temperatura, neneakomerno sprehajanje ritma srca od nizkega do 100, slabo počutje, utujenost...), vendar takrat ni nič rekel, da me ne bi prestrašil?!?!?! Jaz sem pa vmes bila totalno utrujena, omedlevala, tresle so se mi roke, imela grozne glavobole, hodila k nevrologu in se naprezala kot še nikoli do sedaj... On je pa čakal, kaj bo v 9. mesecu pokazal naslednji pregled?!? No sedaj je bila ščitnica močno vneta, neki potencialno nevaren gomolj se mi je med tem časom povečal, dobila sem hormonsko nadomestilo zaradi TSHja. V sredo sem imela pregled pri g., ki je ugotovil, da je vse OK, razen da je imel plod dvakrat zaporedoma preko UZ izmerjen pulz 180/min, kar naj bi bilo izven normalnega (120-160), vendar je to še dopustna zgornja meja?!? Jaz sem mu verjela, doma sem pa pogledala in ugotovila, da je to že za preverjat s CTG. Zdaj me malo skrbi, kako je lahko prepričan, da se pulz moje princeske v naslednjih dveh tednih do pregleda, ne bo še večal??? Pa še gibi so se v zadnjem tednu precej spremenili. Sedaj se ne giblje več enakomerno čez cel dan, temveč se bvolj ali manj trikrat na dan, takrat pa rovari in se skoraj agresivno razteguje, da me vse boli. A še katera čuti občasne trzljaje otroka v trebuhu?
|