Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki ej....to se pa definitivno strinjam...pol pa neko opravičevanje pa to... men beseda oprosti NIČ ne pomeni....kaj: takrat je nekdo pač tako mislil, ne mi zdaj oprpsti, če si mi rekel, da sem opica, si pač tisti trenutek tako mislil...tako da, mi se ne opravičujemo več... ali pa hvala: kako so eni užaljeni, če ne rečeš hvala: pa otroke tako učimo-kako boš rekel?...če ti je nekdo nekaj podaril iz srca, itak ne rabi hvale... če pa že rečeš, pa rečeš ker se ti je reklo, ne pa da zadovoljši nekoga, da dobi občutek kaj je nardil zate... "havala za vso iskrenost, zdaj ko sva že 40 let skupaj," si ali nisi iskren ...ok mal sem zašla... pardon zakaj bi komu zameril, ker je mislil, da si opica? Je pač mislil. Ljudje mislimo ogromno reči in ta hip mislim tako, drug hip drugače, velikokrat si premislimo vsak dan. Še sama sebi se kdaj zdim opica, kako se ne bi komu drugemu. In če se mi opraviči, to pomeni, da mu je žal, ker tisti hip ni bil zadovoljen sam s sabo niti z mano in da si ne želi slabih odnosov.....odnosi pa so stvar, ki ljudem veliko pomeni in če mi iskreno pove, da si ne želi niti razburjat niti grdo gledat na svet, je to iskreno mišljeno najbrž. Zakaj bi mu rekla, da to zdaj nič ne pomaga? Ne štekam. A potem tudi sama sebi ne smem oprostit, če se sama sebi opravičim ? To je prvo, a ne. Sam sebi oprostit. Če tega ne znaš, si nekje, kjer ni fajn. hvala je taka lepa beseda. Včasih so besede fajn. Če so izrečene poleg tega, da čutiš, da je tako mišljeno, je to kot polivka iz čokolade. Če so izrečene kar tako, je tudi ok, ker morda pa se začne ta človek zavedati, da je lahko hvaležen za tisto konkretno reč, za katero se je zahvalil. Če se ne zahvali, je itak zanj vse samoumevno, brez veze in mu mora pripadat. Ne, ne, moramo se zavedati hvaležnosti do ljudi, stvari, tako je življenje lepše in lažje, lažje nam bo v življenju, ni slabo otroke učiti tega. Besede so pomembne tudi v primeru, če si tak tip človeka, da potrebuješ polivko iz čokolade, veliko ljudi je takih, niso vsi samo z dejanji zadovoljni in nič ni narobe s tem, ker so gensko taki, ne morejo si pomagat. In zakaj ne bi ustregel ljudem, če je to tako zelo simpl, kot izgovoriti hvala?
|