Goldy
|
Dekleta, pozdravljena! Enim objemčke, drugim . Ne morem vsega prebrati, saj ste v treh dneh, ko meni bilo napisale zelo veliko. Da pa vam opišem še mojo zgodbo. Od ponedeljka do včeraj. V ponedeljek sem šla v službo po enem mesecu, a ker sem že 13 dni krvavela (imela M), sem pač poklicala svojo G, ki me je takoj napotila v laboratorij. In prosim, krvni test je bil POZITIVEN. Laborantke so bile ful vesele, G pa seveda na UZ še ni nič videla, a ker sem še krvavela me je napotila v bolnico. Tam spet na UZ niso nič videli in zdravnica pride z idejo, da je povišan ßHCG od hormonov od IVF. Tudi prav. Me namestijo v sobo in na viziti zdravnik reče, da je hormon prenizek in oni to smatrajo kot negativno, da pa se je prijelo, ampak je propadlo. Da je sicer fajn, ker sem prišla noter ker krvavim, ampak ko se bo krvavitev ustavila grem tudi domov. Prav. Krvavitev se je res začela ustavljat, ampak v torek zjutraj je zdravnica (tista iz UZ) rekla, da bom počakala še en dan, da zopet preverijo ßHCG. Vse sestre so z mano ravnale kot nosečnico v 4 tednu - krasno, da ne krvavite več, da nimate krčev...to je v redu. Zdravil nisem dobila nobenih, samo počivala sem in čakala... V torek zvečer pride na vizito dr. Koren (kolikor vem zelo priznan G v CE) in pravi, ja bomo počakali na jutri. OK. Sem ga pa vprašala, če to normalno, da je takšna M po IVF. Se je pa razburil, da to ni M, da to je krvavitev v nosečnosti, ker SEM noseča. In da M in nosečnost ne gresta skupaj. Pa če je tako nizek ßHCG (30), sem spet vprašala. Ja, zato bomo pa več vedeli jutri, ampak gospa vi ste noseči. Da se ti zrola, moj mož je že skoraj znorel. No, in hormon je padel na 11, tako da noseča nisem (več). Ampak spet teorija zdravnice z UZ, da se ni nič prijelo, da so to samo hormoni, da palahko grem februarja normalno v nov IVF postopek, ker nisem imela nič čiščenja, ker se je samo izločilo s krvjo. Še enkrat sem morala na UZ, kjer je je bil spet dr. Koren in je ugotovil, da je maternica čista, da nosečnosti ni. In potem razlagal enemu stažistu, da se je prijelo, a se ni obdržalo. In sem šla domov. Še malo na bolniško, potem pa hajd delat. Punce moje drage, tako da stroka si ni enotna, je bila nosečnost, ali ne. Tudi moja G pa je rekla, da četudi se ne konča dobro sedaj, moram to gledat tako, da zanosim lahko in to je za naslednji postopek zelo pomembno. Sploh za mene, ko še nikoli nisem zanosila. Sem vzela to tako pozitivno, čeprav ti pa malo kravžljajo živčke - si, nisi, si, nisi. Bilo me samo strah, če bi se hormon večal, ampak premalo, ali kaj takega in bi potem morala na čiščenje in bi se IVF spet zamaknil za par mesecev. Ampak mislim, da se je izteklo prav v redu. No seveda bi bilo krasno, če bilo vse pozitivno, z otročkom vse ok. Samo tako pa je tudi se dobro obrnilo. Verjetno je res - v vsaki stvari je nekaj dobre, tudi slabi. Čeprav tega takrat verjetno ne vidiš, samo tako je. Lep dan!
|