|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: klub klomifenk
20.11.2007 10:41:37   
Tiara123
Vam še jaz povem nove ugotovitve glede jemanja Klomifena. Prejšnji G mi je predpisal jemanje K od 3. do 7. dne ciklusa, dve tableti/dan. Po K sem imela O 16. dan, brez K pa je O nastopila šele 19., 20. dan cikla. G me je le en mesec spremljal 11. dan cikla, se pravi 4 dni po jemanju K, takrat je folikel zrasel največ 13mm - čez tri dni pa na 15mm. Ta G mi je kljub večji dozi jemanja rekel, da slabo reagiram na K.

Novi G mi je že takoj na začetku rekel, da je potrebno najprej spremljati cikle brez jemanja K, da se vidi kakšen je naraven cikel in m je šele po treh mesecih opazovanja predpisal K - 5. do 10. dan - 1/2 tabletke na 12 ur. Včeraj sem šla na UZ - 12.dan in mi je folikel že lepo zrasel na 18mm, kar sem v ciklih brez K dosegla šele 18. dan (tik pred O). Sedaj imam dokaz, da reagiram na K in upam, da bo vsaj pomagal. user posted image

Punce, vztrajajte, da vas spremljajo z UZ, saj jemanje K brez vmesne kontrole najbrž res ne more veliko pripomoči.

(odgovor članu Ashajt)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
21.11.2007 7:30:37   
janney
Dobro jutri punce!

Da se vam še jaz malo javim! Jaz tretji krog K nisem žačela jematI, ker sem naročena 3, decembra pri dr. Reš tako da sem zdajle na pavzici in me prav zanima kaj mi bo predpisal oz. priporočil on. Seveda j tukaj še moj user posted image  ki ga tudi čaka pregled.

punce za vse upam da vam ta krog jemanja K prinese user posted image  ali user posted image .

Lep pozdravček!

Janney

p.s. Sporočim kako je šlo pri dr. Reš!

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
21.11.2007 14:43:12   
Reby
Janney, držim pesti, da bo vse ok.
Jaz M ne pričakujem v začetku decembra :)

(odgovor članu janney)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
22.11.2007 8:54:03   
Petra1111
živjo punce!
Tudi jaz sem v 2. krogu jemanja klomifena. Včeraj sem imela na 14.dan UZ in  mi je ginekologinja rekla, da reagirala sem nanj, da imam na levem jajčniku lep folikel in da imam na desnem jajčniku ovulacijo. Ali to pomeni, da tudi ta mesec ne morem upati?
Sem bila tako zmedena, da sem jo pozabila vprašati. Alive mogoče katera od vas?
Hvala.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
22.11.2007 11:27:07   
jazzz27
mislim, da če imaš ovulacijo, potem kar veselo na delo!!

(odgovor članu Petra1111)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
22.11.2007 11:42:22   
Petra1111
Ali je vseeno če je ovulacija na drugem jajčniku kot folikel?user posted image

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
22.11.2007 14:12:26   
neela
Daaaannn...user posted image
se lahko še jaz včlanim???
Sem sicer čista klomifenska pripravnica - 'komaj' prvi ciklus jemanja (5.-9. dan po 2t/dan)je za mano in sem v nestrpnem pričakovanju UZ.
Ob prebiranju mnenj in vtisov članic tega kluba sem zasledila, da so hormončki različno delovali na vas.....meni nič!?!?!? user posted image  Sicer mi je po eni strani to čisto user posted image , po drugi strani sem mojega user posted image  vnaprej pripravila, da bom v 'tistih' dnevih tečna,user posted image  vendar od 'tečnobe' nič....
Bolj kot so dnevi pred UZ bližje, pa sem bolj in bolj v dvomih, kako sem sploh reagirala na K????
Ima katera kakšno tako izkušnjo, da v bistvu sploh ni imela nobenih problemov pri jemanju K, potem pa je pridelala dovolj f?

Neposredna povezava do sporočila: 3007
22.11.2007 14:15:21   
čačka
Jaz rabim vaš nasvet punce!
Danes mi je kekak uspelo izsilila UZ. Sem v drugem krogu klomifena, 14 dan cikla, in v desnem jajčniku so bili vidni 3 folikli premera cc. 24 mm. To je bodro, a ne? Koliko pa morejo bit veliki, da počijo? Rada bi vedela, kdaj bo ovulacija približno ovulacija!
Hvala in lp,
Č.

Neposredna povezava do sporočila: 3008
22.11.2007 14:17:43   
Tiara123
IZVIRNO SPOROČILO: neela

Ima katera kakšno tako izkušnjo, da v bistvu sploh ni imela nobenih problemov pri jemanju K, potem pa je pridelala dovolj f?

Jaz sem zdaj v taki fazi, da sem tik pre O. Prej me ni nič matralo, ko sem jemala K, danes pa čutim jajčnik. Tko da vsaj vem, da se nekaj tam notri dogaja user posted image

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
22.11.2007 14:19:59   
Tiara123
IZVIRNO SPOROČILO: čačka

14 dan cikla, in v desnem jajčniku so bili vidni 3 folikli premera cc. 24 mm. To je bodro, a ne? Koliko pa morejo bit veliki, da počijo?

Ja, dobro je to user posted image In to kar trije user posted image Lahko bi bili že dovolj veliki, kdaj točno pa bodo počili, ti pa nihče ne more povedati. Meri si nekaj dni temperaturo in tisti dan, ko ti bo narastla, boš vedela, da je prejšnji dan bila O.

(odgovor članu čačka)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
23.11.2007 7:53:11   
Petra1111
Joj, a res nobena ne ve, če je možnost zanositve, če je ovulacija na desnem jajčniku, folikel pa na levem?user posted image Ta odgovor bi mi bil res v veliko pomoč, da se potem-če ni upanja, takoj naročim pri dr. Rešu.

(odgovor članu čačka)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
23.11.2007 9:04:53   
Tiara123
Petra1111, ti jaz laično odgovorim, da ne boš predolgo čakala. Če je bila ovulacija - je bila in ni nobenega razloga za paniko, če je še kakšen folikel v drugem jajčniku. G je najbrž videla, da je na desnem jajčniku folikel že počil - torej je do ovulacije prišlo, na levem, pa je bil tudi dosti velik folikel za počiti, a ga je folikel v desnem prehitel. Navadno takoj, ko dominantni folikel poči, nastopi hormon progesteron, ki povzroči, da začnejo vsi ostali razvijajoči se folikli 'razpadati'. Včasih se pa zna tudi zgoditi, da na obeh jajčnikih istočasno počijo folikli, kar lahko privede do večplodne zanositve.

Neposredna povezava do sporočila: 3012
23.11.2007 9:39:22   
Petra1111
Tiara, najlepša hvala. To pomeni, da upanje je še. Si mi res polepšala dan.

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
24.11.2007 10:45:30   
stunfek
lep pozdrav punce! Jaz grem v tem ciklusu na drugi krog klomifena! :) Za ta nove, ki me ne poznate in na splošno lahko obnovim :), da sem bila v avgustu v prvem krogu klomifena in da je takoj uspelo ampak se ni dobro izteklo, saj sem imela ss v 7.tednu. Zdaj sta dve menstruaciji za menoj in čez 3 dni bom zopet vzela klomifen (od 5. do 9. dne, 1 tabletka). V ponedeljek moram poklicati, da se naročim na UZ. Upam na najboljše vendar sem zdaj bolj realistična in nič neučakana tako, da bo kar bo ko bo user posted image . Morda še katera kmalu začne nov krog klomifena kot jaz?!?

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

Neposredna povezava do sporočila: 3014
24.11.2007 10:58:15   
košuta
Ojla!
Tudi jaz bom čez par dni v drugi rundi za Klomifen. Prvič sem jih jemala oktobra in je G rekla, da se na UZ zelo lepo vidijo štirje!!! folikli in sem zelo lepo reagirala na K. Potem je bila akcija, ampak ni poratalo, ta mesec pa verjetno tudi ne (izvem drug teden). V sredo greva delat spermiogram, tako da bom vsaj nekaj izvedela. Tudi jaz sem iz okolice Celja.

Drugače se pa strinjam s Tiaro123.
LP pa veliko user posted image !

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
24.11.2007 15:11:55   
neela
Jaz pa srčno upam in držim pesti, da mi ne bo treba v drugi krog. Bila sem na UZ, kjer sem pridelala 1 folikel (16 mm), tako da naju s user posted image  sploh ni na spregled, ker je na sporedu user posted image ...user posted image ...
Kakor sem se že prej hvalila, da sploh nisem imela stranskih učinkov ob jemanju k - tako bolj sedaj občutim napet trebuh...končno imam občutek, kako je, če imaš O....user posted image

Da bi nam le Miklavž prinesel čimveč user posted image user posted image user posted image !!!

(odgovor članu košuta)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
25.11.2007 8:14:11   
Mannca
Presrečna Vam sporočam, da nama je uspelo po 3 mesecih jemanja Klomifena postala user posted image

Tako sva srečna in upava, da bo z user posted image vse dobro.

Vsem želim, da čimprej zagledajo user posted image , nama jo je uspelo po dveh letih.

LP, Mannca

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
25.11.2007 10:52:07   
Tiara123
user posted image user posted image user posted image    Mannca ČESTITAM!!!!
Tebe se pa spomnim, sedaj kar nekaj časa nisi nič pisala in je lepo prebrati, da je bilo jemanje Klomifena pri tebi poplačano z user posted image !!!

Jaz sem ta mesec spet na K (prvi mesec po avgustu) in mi je vse skupaj zelo čudno. 15.dan sem ves dan čutila krče in rahle bolečine v jajčnikih, tako da sem sklepala, da je to O, vendar se mi do danes (18.dan) BT še vedno ni dvignila, tako da sploh ne vem, a je bila to O, al ne... user posted image
Sicer sem bila na UZ 14.dan in je rekel, da bo kmalu počil, ampak nisem pa prepričana, če je do zdaj že počil. G mi je omenil,da se lahko zgodi, da tudi ne poči in preraste v cisto. user posted image

(odgovor članu Mannca)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
25.11.2007 12:33:17   
jazzz27
Mannca, najprej ti čestitam in lepo je videti lepo novičkouser posted image user posted image . Zdravo nosečnost in zdravega bebija.

Tiara123, če si imela bolečine je verjetnost, da je počil in da si imela O. Samo veliko akcije, pa bo!! Aja, jaz ko sem jemala K me ni nič spremljal z UZ tako, da ne vem a te bo zdaj naprej še zmeraj spremljal G na UZ ali šele spet drug ciklus?

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
25.11.2007 12:41:55   
stunfek
No, fino je, da te spremlja vsak mesec jemanja. Tako naj bi bilo pravilo. Vem da sice nekateri G ne spremljajo.
Jaz tudi v prvem ciklusu jemanja nisem imela nobenih neprijetnih stranskih učinkov razen ob O veliko napetost v trebuhu in pa zabolelo me je, če mi je ta mala skočila v naročje.
Še 2 dni, pa spet vzamem klomifen.

Stunfek

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
25.11.2007 13:27:51   
neela
Mannca....ČESTITKE!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Želim ti lepo in mirno user posted image !!!

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
25.11.2007 20:43:34   
Tiara123
IZVIRNO SPOROČILO: jazzz27

Tiara123, če si imela bolečine je verjetnost, da je počil in da si imela O. Samo veliko akcije, pa bo!! Aja, jaz ko sem jemala K me ni nič spremljal z UZ tako, da ne vem a te bo zdaj naprej še zmeraj spremljal G na UZ ali šele spet drug ciklus?

Ja, jaz si tudi nekako mislim, da je O najbrž bila, ampak še vedno imam nek čuden občutek in napetost v jajčniku in mi res ni nič več jasno. Malo sem si sama kriva, saj sva bila z G dogovorjena, da ga pokličem, če bom čutila kakšno spremembo in ko sem res čutila domnevno O v jajčniku, sem ga klicala, tako da se potem nisva dogovorila za ponovni UZ.

Ah, sem se odločila, da bom malo odmislila vsa moja dogajanja v trebuhu in se prepustila lepim mislim, čez 14 dni bi pa itak vse več kot dovolj jasno. Do takrat pa user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jazzz27)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
26.11.2007 17:05:34   
čačka
Naj dodam tudi jaz svoj piskrček.
Podobno kot že navajate, drage članice, sem tudi jaz v prepričanju, da je ovulacija že bila. Kljub temu imam napet spodnji del trebuha, špika me na obeh straneh, ko izvajam čisto navadne gibe (usedanje, hoja...), me vražje boli.
Upam, da se bodo ti občutki nehali... ali da vsaj ne bo prišlo do kakega bruhanja in vročine.
Sicer pa, sporočam, da mi je ratalo zamenjat ginekologa user posted image . V sredo imam prvi pregled. Upam, da je bolj usposobljen kot moj skoraj bivši!
Držim pesti za + za vse borke!

(odgovor članu Tiara123)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
26.11.2007 18:10:57   
stunfek
Jutri začnem s klomifenom :) spet se počutim, kot da sem "back in business" user posted image . Danes sem se tudi naročila na UZ in a bom imela 11 dan ciklusa oziroma 2 dni po zadnjem klomifenu.

Stunfek

(odgovor članu čačka)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
27.11.2007 15:30:48   
Fargesia
daaan!!! še ena stara-nova med vami...december/januar sem jemala 2 tableti in sem imela hudo hiperstimulacijo (podaljšan all eclusive paket v KC) in v februarju sem jedla po eno tableto, ampak sem tud mela hiperstimulacijo...potem julija laparoskopijo in zdaj sem od četrtke spet klomifenka...po eno tableto...G me bo pogledal na 10. dan jemanja klomifena ravno zaradi hiperstimulacije...samo STUNFKA se spomnim od takrat ko sem strašila tukaj gor...vse ostale se se že porazbežale po forumu...

Nenehno izgubljam kilograme, pa me vedno najdejo.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?