|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
23.11.2007 21:41:20   
tave
Hoj!
No končno zopet jaz.Mi imamo še vedno krčke da je joj. Glih dons zvečer je bila kriza. Drugače pa ni panike. Dop. smo bolj pokonci in jokamo (hoče biti frajer na rokah), potem okoli 12h zaspi, se zbudi okoli 3h-4h, pol smo pa skori pokonc do kopanja, ki je med 7 in 8 zvečer. Potem pojemo in se pripravimo počasi za spanje. Ponoči se zbudimo samo 1x, tako da je super.
Srečanje jaz sem za in vodafon - BTC bi mi čisto odgovarjal. Sam zmenite se kdaj. Meni tudi odgovarja bolj dop. No december pa je že drug teden tako da kar akcija. Lahko bi se zmenile kar 1 tede v dec., se pravi od 3 - 9 dec. Sam povejte ker dan in uro.
Upam da nas pride čim več, pa da ne bo potem začel padat dež user posted image  user posted image .


se tipkamo

lp, tave

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: Desetke007
23.11.2007 22:20:36   
micla
Pozdravljene,

po dolgem času se spet javljam.
Najprej hitro mere, da me Klaudia ne zbriše, pol bom pa še jst med izbrisanimiuser posted image .....torej na prvi posvetovalnici 4.535g in 55cm. Nasledji pregled pa imamo tudi mi točno ob starosti dveh mesecev, torej 6. decembra. Očitno je to praksa.

Lane31.....jst tudi uporabljam BEBA1 in nimamo nobenih problemov (beri: brez krčkov in brez polivanja). Ampak moja pa mi ne poje več kot 100 (torej 90 vode in 3 merice). Sploh zadnje dva dni ima neke čudne manevre in mi poje 70-80, ponoči pa 50-60.  Je bilo prou fajn, ko je zmazala 90 tosto obrok okol 11 zvečer in je pol spala do 4-5. Zdej pa ko samo neki pokušava in ji znese največ 60, se pa zbuja na 3 ure. Tam na škatl res piše, da bi moral v drugem mesecu spit 120, ma moja ni šans, da bi pojedla tolko. Ma nisem zadosti pametna okol teh količin. Zaenkrat dobro napreduje po teži (predvsem čutim to na rokah vsak dan, ko jo nosim). Bomo vidli, kaj bo na naslednji posvetovalnici.

Mi se bomo že cepli zdej naslednjič (torej pri 2 mesecih). A še katera tako?

Vsaj upam, da mi ne bo zbolela, ker sva z mojim oba prehlajena.Najprej je bil moj šmrkav in kašljal in kihal, jst sm se pa upirala do zadnjega, ampak zdej je pa tudi mene zlomilo in me praska grlo, pa z nosa mi teče. Sej pazim čimbolj, da je ne bi okužila, ma je zelo težko. Sem si nabvla une maske, kot jih imajo dohtarji.....sva bla včeaj oba z mojim v teh maskah, ko sva jo imela po rokah in se je moj hecal, če je že pust pri nas. user posted image

Lane31, mišk......pa še katera, ki ne doji. Meni se zadnje čase dogaja, da me kar neka slaba volja prime, ko npr. koga srečam in je itak prvo vprašanje če dojim, pa ko rečem, da smo nehali, ker pač ni steklo in so bili problemi, na koncu je pa mleko zmanjkalo, pa začnejo s tistimi nasveti, da je pa res najboljše dojit.....Mislim, kot da se nisem zadosti že sama presekirala in izprašala svojo vest, če sem res nrdila vse kar je blo  v moji moči, al sem se mogoče prehitro vdala in res ne rabim še njihovih pripomb. Ne vem al sem še vedno preveč občutljiva, al kaj, ma me res spravijo s tira. Imam tak občutek, kot da mislijo, da nisem zadost dobra mama, zato, ker pač ne dojim. Sem prou napsihirana zarad tega.

Zadosti za enkrat, da me ne skensla.....šibam pod tuš in pol bo najbrž že ura, da bo naša princesa zahevala svoje.

Pozdravček vsem mamicam,

pa pa,

_____________________________

micla

(odgovor članu tave)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: Desetke007
23.11.2007 22:39:19   
janja
micla - ti se kar pomiri. Ljudje so itak polni predsodkov. Ja dojenje je pa res najbolj super. V redu, če lahko. Če pa ni mleka oz. so kakšne druge težave, pa še dobro da obstajajo nadomestki. Jaz sem prvega dojila 1 teden, potem se mi je vnela bradavica, zato sem si 2 meseca iztiskala mleko in mu ga dajala po flaški. 3. mesec je dojenje spet steklo, po 4. mesecu pa je šlo vse navzdol - pa ne zaradi mene. Mali je preprosto nehal sesati (lenobica). Potem je nastopil še problem, da ni maral piti po flaški, pa smo počasi začeli s kašicami. Danes je zdrav 4 letnik, ki mu ničesar ne manjka. Pa poglej mojo sestro - ima 2 otroka in oba je dojila 2 leti. In (ne moreš verjeti) oba sta taka alergika (na mlečne izdelke, brokoli, cvetača...) da je joj. No, potem pa vedi, kaj je bolje?! Jaz pravim, prilagoditi se je treba situaciji - otrok mora biti sit pa ni važen način.

mama06 - se kar podpišem na tvoj post. Naš vso noč in prvi del dneva praktično prespi. Ko pa je ura 17. pa se zrihtamo, pa nikakor ne more zaspati, oz. se takoj zbudi. To traja lahko tudi do 23. ure. Vmes se pa dere kot user posted image , razen če ga nosimo oz. hoče mojo zizo (namesto dude).

srečanje - jaz sem ZA. Mi je pa čisto vseeno kje, samo da ni take gužve.




_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: Desetke007
23.11.2007 22:58:57   
Pandica
Klaudia včeraj sem poklicala v lekarno Deteljica v Tržič in naročila kapljice. Mi je prijazna farmacevtka rekla, da jih bom že verjetno v soboto ( ju3 ) dobila. No tako, da jih še mi sprobamo, da bom videla, če bodo še nam pomagale. Seveda upam na najboljše, drugač jih jaz pošljem kar tebi user posted image

Micla kako te je fajn prebrati po tako dolgem času. Glede dojenja pa tako kot ti je že napisala Janja, ne sekiraj se, glavno, da tvoja princeska ni lačna. Da si super mamica pa itak vemo user posted image

Cepljenje mi2 že tudi imava določen datum, samo pri starosti 3 mesecih.


(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: Desetke007
23.11.2007 23:00:27   
Pandica
Janja  moja bi tut imela mojo zizo namesto dude tako, da vem kako to izgleda user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: Desetke007
23.11.2007 23:05:51   
jasna
mama06, sem ti mislila že nekaj pametnega napisat, pa se je mala zbudila, 2h visela na dojki, nato pa sitnarila dokler je nisem dala v sling in pospravljalauser posted image . Je končno zaspala, sedaj sem jo pa odložila pa se že spet nekaj oglašauser posted image . Se bom raje vgriznila v jezikuser posted image .

noa 1, jaz sem sling nabavila preko neta od mayawrap. Pred tremi leti je bil nekaj čez 10.000 in vreden vsakega tolarja. Po mojih izkušnjah je natežje namestiti čisto malo detece, zelo enostavno pa je npr. nositi na boku. In uporabljaš ga lahko zelo dolgo, zavzame malo prostora... Jaz ga imam povsod zraven. Občasno nosim tudi še 2.5 letnika, posebej kadar je neubogljiv (npr. v trgovini). Se že pogaja: Mami, ne me nest, sej bom lepo hoduuser posted image . Ti svetujem, da si ga kje sposodiš za probo. Mislim da ga pri nas ena trgovina posoja.  Bom drug teden tudi jaz dala slike v album.

Micla, mogoče se bo malo grobo slišalo, ampak verjetno se še nisi čisto sprijaznila. Ko boš sama pri sebi razčistila, te tudi drugi ne bodo več mogli vreči iz tira. Sicer pa skozi eno uho noter skozi drugo ven. Me te podpiramouser posted image

Btw. Neli spet tuli v mojem naročjuuser posted image . Očitno jo daje polna lunauser posted image

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: Desetke007
23.11.2007 23:30:59   
jasna
Aja, pa naš fantič ima 17,5kg.

Janja, jaz sem trenutno tut mama dudauser posted image

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: Desetke007
23.11.2007 23:58:16   
skuštrana
Pri nas možek trenutno uspava Arsena, smo imeli obiske in se je malo razvleklo...

Duda je pri nas tudi bolj kot ne tabuuser posted image . Pravzaprav mu je nisem nameravala dat, ampak je fantič odkril prst in ga ima veselo v ustah. Še vedno je boljše da ima dudo kot prst. Dude pa neče in neče. Se kar davit začne z njo, sprejme jo edino kadar ve, da mene ni v bližini.

Se pa pri nas zadnja dva dni dojimo non stop...Mogoče je takšen zaradi cepljenja v ponedeljek, kaj pa vem...

Nič, skočim še pod tuš in v posteljo..Komaj čakamuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: Desetke007
24.11.2007 7:22:18   
oktoberka
Dobro jutro vsem!

Micla
ne se sekirat glede tega kaj ti drugi govorijo!! Sama pri sebi tako ali tako veš da si za svojega otroka najboljša mama in ta otrok bo imel tebe najrajši na svetu če ga dojiš al pa ne!! Vem da ti presedajo vsi te pametni nasveti, kao izkušenih ljudi, samo ne daj se motit! Delaj tako, da bo tvoj otročiček zadovoljen. V kar pa ne dvomim!
Js polno dojim, pa mi gre vseen na živce ko slišim ljudi ki obsojajo tiste ki ne morejo dojiti. Kr znorela bi!

Mene pa spravlja ob živce tud to, da mi ko kam pridemo na obisk (al k mojim, al pa k user posted image ) da ko Zarja začne jokat, da takoj začnejo govort: lačna je, lačna...
Piuser posted image   kot da ne bi bla js mami ki bi vedla kaj mojmu otroku fali in da če je jedla pol ure nazaj da pač ni lačna!! Mislm za popenit. Vsi so najbl pametni, pa takoj k zajoka že vejo zakaj joka, sam js sm kao tok butasta da še ne vem..user posted image user posted image user posted image

No, na sling sm se kr mal že navadla. Jo kr večkrat dam vn pa notr, tko da dobim mal izkušenj.

No, pol se pa dejmo zment prvi teden v decembru. men bi najbl odgovarjal dopoldne.Napište katero uro in kater dan bi vam najbolj ustrezal.

Zdej pa grem pod tuš, dokler malčika še spi.

Lep dan vam želim!!


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: Desetke007
24.11.2007 8:48:00   
lane31
Micla....samo ne poslušaj bedarij....midve veva kako je in kaj vse sva naredil
Sem pa imela in še imam obratni primer....ker se še vedno trudim za tistih nekaj ml mojega mleka,mi skoraj vsi razlagajo,da ona tudi ni dojila,pa druga tudi ni....skoraj kot da sem glupača da se trudim okrog tega
Eto vidiš....vedno nekomu ni prav kaj narediš....
Ko jih šiša.....se pa jaz sama res še nisem sprijaznila.
Še pri patronažni nisem dobila podpore za dojenje in ravno včeraj
ko sem brala forum o dojenju me je imela sveta jezauser posted image user posted image
Beri zakaj
Le kako naj dojenje steče,če imaš tak pametne ljudi okoli sebe
Jaz bi še danes mela mleko
če se nebi sekirala okrog njene teže....pa je dobivala 20g na dan...
....pa je rekla patronažna  -ja rabi hrano-dajta povečat dodatek
Jaz ubogam in kaj se je zgodilo -iz 1 dodatka na dan -sva v roku treh dneh prišle na vse obroke dodatka-mleka pa skoraj ni. user posted image
Pol pa sem vidla, da je čist normalno dobivala na teži- na forumu dojenje prebrala -samo nadaljevati bo morala po istem kopitu
Bedno!!!!
Zdaj pa se sekiram ker ni mleka in zato ker se bojim da se preveč redi!!! user posted image
Pa tako sem se trudla da nama je dojenje steklo- saj se spomnite začetnih postov user posted image V porodnišnici sploh nisem imela mleka
doma pa sem v 2-eh dneh prišla le do dojenja z enim samim večernim dodatkom,pa upala da še tega ukineva kmalu
Mala je bla čist zadovoljna,pleničke mokre,pokakana,na teži 20g težja dnevno(kar zdaj vem da je čisto zadovoljivo) ....pa ni blo ok
Sem bla tak ponosna da otrok spi 2h po dojenju in da samo zvečer še dodajam....pa me je patronažna čist prestrašla s tem stavkom- ja rabi več dodatka,kar lepo dodajajta user posted image user posted image user posted image
Zdaj pa spet ni prav ker popije 130 ml dodatka v enem obroku
EHHHHHHHH
Pri drugem se ne pustim več
Samo besedico mi naj reče zdravnica v posvetovalnici,v tem smislu
da zakaj nisem vstrajala v dojenju pa bom najbrž znorela user posted image

Dajmo se ravnat po naših otročkih saj nam oni vse prav lepo povedo
Žal mi je da se jaz nisem...oprosti Aneta user posted image

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: Desetke007
24.11.2007 8:53:08   
lane31
Za vse ki nam hočejo kdaj zbijat samozavest in biti pametni in več vedet o tem
kaj naše dete rabiuser posted image user posted image user posted image
Me smo mamice,me poznamo in slišimo otročka,kakor on tudi nas...
Stkale smo vez med user posted image ....samo ušesa odpret in poslušat kaj nam user posted image  govori
Samo on ve kaj mu manjka in me ga znamo slišatuser posted image


(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: Desetke007
24.11.2007 8:55:25   
lane31
PROTI KRČEM !!!!
Vse,ki dojite in imate krčke.....v porodnišnici so sestrični
predladagali ( z otrokom je imela tam kontrole ker ni bilo čisto vredu z punčko po rojstvu ), da naj si sčrpa prvo mleko in šele potem doji
Ker da baje preveč prvega mleka povzroča krčke
Jaz še tega nisem slišala, a ona pravi, da od takrat so skoraj
brez krčkov. user posted image
Pa je tudi prej vse kapljice poskusila in jedla nič od takih
stvari ki napenjajo
Če bo katera še to poskusila,probat ni greh user posted image user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: Desetke007
24.11.2007 8:59:08   
lane31
Aja Micla- Bebe 1 mleko....superca je.....niti enega samega krča ni imela,
blato rumeno kremasto,sploh ne mislim karkoli drugega ji ponudit
dokler ji tako lepo paše user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: Desetke007
24.11.2007 9:01:19   
lane31
Joj sem se jaz razpisala user posted image user posted image user posted image  Se vidi da mi detece spančka v postliciuser posted image user posted image
No zdaj pa jo že slišim mrckat.....gremo ritkico spucat user posted image

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: Desetke007
24.11.2007 9:12:25   
oktoberka
Lane 31 veš kaj je možno, ko si napisla da proti krčkom naj si mleko najprej mal izbrizgamo? Možno da zato, ker če maš ful mleka, otrok golta ker teče ful hitr v njegaova usta in potem pride zraven preveč zraka in kupčkov ne more vseh podret, zato ma pa pol krčke. Če si pa mal unga začetnega spumpaš, pa pol lepo počasi teče in otrok ne hlasta tok, je bolj umirjeno, s tem ne poje zraven tok zraka in po moje to je to to. Tko da pol krčkov ni tok.
Mislm da sm to tud nek prebrala. Tko da poskust ni greh!
Hvala pa da si nas spomnila na to!


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: Desetke007
24.11.2007 9:20:10   
Klaudia
             user posted image     

62 user posted image      34 user posted image         30 user posted image

31.08. pikceva ('78), METKA
           rojstvo: 1770g 
                                  MANCA
           rojstvo: 1660g

06.09. inja2 ('84), DAVID
           rojstvo: 2920g, 52cm

13.09. tinki_winkica ('82), BOR

           rojstvo: 2600g, 47cm
 
13.09. sanwebdra ('79), JULIJA
           rojstvo: 2540g, 45cm

17.09. mamica80, ŽAN
           rojstvo: 3060g, 50cm
 
18.09. pingi ('79), JAKA
           rojstvo: 2980g, 51cm
 
21.09. bambi ('73), HEIDI
           rojstvo: 3200g, 46cm

21.09. Ursikazala ('70), NIKA
           rojstvo: 3520g, 51cm
 
24.09. orka** , ANEJ
           rojstvo: 2530g, 47cm
           1.mesec: 3100g, 51cm
           2.mesec: 4500g, 55cm

26.09. Solero ('78), RUDI
           rojstvo: ?

27.09. MissLady, ERAZEM
           rojstvo: 3650g, 52cm

27.09. bonci ('77), KLEMEN
           rojstvo: 2780g, 49cm 
                              KARMEN
           rojstvo: 2460g, 48cm
 
29.09. Zoja*** ('76), MAKS
           rojstvo: ?

29.09. picola1 ('80), DORIS
           rojstvo: 3200g, 50cm

30.09. pony ('74), SARA
           rojstvo: 3650g, 53cm
           1.mesec: 4180g, 54cm

03.10. Klaudia ('86), LIA
           rojstvo: 4030g, 53cm
           1.mesec: 5100g, 57cm 

03.10. suzanamai ('73), ZOJA
           rojstvo: 2510g, 49cm
           1.mesec: 4320g, 52cm 

03.10. tave ('74), TEJ
           rojstvo: 3360g, 52cm
           1.mesec: 4760g, 56cm 

04.10. Lillylilly ('79), ŽAN
           rojstvo: 4520g, 55cm

04.10. AnaB. ('79), VID 
           rojstvo: ?

06.10. Micla ('77), ELENA
           rojstvo: 3600g, 52cm
           1.mesec: 4535g, 55cm

10.10. pajcevina ('83), EVA
           rojstvo: 3670g, 53cm

10.10. bušbuš, KATJUŠA
           rojstvo: 3490g, 51cm
 
11.10. skuštrana ('77), ARSEN
           rojstvo: 3740g, 55cm
           1.mesec: 4840g, 58cm 

11.10. Kasija 78 ('78), ELIAN
           rojstvo: 3840g, 54cm
           1.mesec: 4800g, 57cm

11.10. kmarijaNINA
           rojstvo: 2990g, 50cm
           1.mesec: 3720g, 52,5cm 

13.10. oktoberka ('85), ZARJA
           rojstvo: 2890g, 50cm
           1.mesec: 3600g, 54cm

13.10. Jasna ('76), NELI
           rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec:  4980g, 55cm 

14.10. metkica1 ('80), LUNA
           rojstvo: 3070g, 50cm
           1.mesec:  3860g, 55cm 

14.10. Pandica ('79), ZALA
           rojstvo: 3900g, 52cm
           1.mesec: 4370g, 55cm 

14.10. majoli ('75), MAKS
           rojstvo: 3880g, 53cm
           1.mesec: 5200g, 57cm

15.10. janja ('73), URBAN
           rojstvo: 3950g, 54cm
           1.mesec: 4700g, 57cm

15.10. mišk ('82), DONA
           rojstvo: 3300g, 51cm
           1.mesec: 4020g, 54cm 

16.10. Ulaa ('74), NIK
           rojstvo: 2720g, 48cm
           1.mesec: 3550g, 52cm 

17.10. *Lana* ('78), TEVŽ
           rojstvo: 3050g, 48cm
           1.mesec: 4500g, 52cm

17.10. kopriva, DAVID
           rojstvo: 2470g, 50cm

17.10. noa1 ('75), AJŠA
           rojstvo: 3590g, 48cm

18.10. JennyAnny ('79), LANA
           rojstvo: 3240g, 51cm

18.10. Panda., ANA LUCIJA
           rojstvo: 4020g, 54cm

19.10. mehurčica ('78), ENI
           rojstvo: 3340g, 50,5cm
           1.mesec: 4500g, 54cm

19.10. ULLA K. ('77), FILIP
           rojstvo: 3570g, 51cm
           1.mesec: 4500g, 53cm 

20.10. mala ('83), GAŠPER
           rojstvo: 3870g, 52cm
 
20.10. suzymami ('81), IZAK
           rojstvo: 3250g, 52cm

21.10. inibiniNIK
           rojstvo: 4520g, 54cm

22.10. valči ('79), NINA
           rojstvo: 3450g, 50cm

22.10. 2ursae ('77), BOR
           rojstvo: 3750g, 53cm
           1.mesec: 4700g, 57cm

22.10. Blejka26, TJAŠA
           rojstvo: 4050g, 53cm

23.10. Natasa-6 ('74), DEJAN 
           rojstvo: ?

23.10. drobižekŽIVA
           rojstvo: 3140g, 54cm
           1.mesec: 3680g, 54cm 

24.10. Daschi ('76), ZAIRA
           rojstvo: 4080g, 53cm
  
25.10. ditta ('74), ZOJA AIKEN
           rojstvo: 3100g, 48cm
 
26.10. miska1, MARTIN
           rojstvo: 3210g, 52cm

26.10. sanosan, BRINA
           rojstvo: 3220g, 49cm
           1.mesec: 3780g, 55cm

26.10. soraja ('83), TAJA
          rojstvo: ?

28.10. Spark ('77), ALINA
           rojstvo: 3670g, 51cm

28.10. mojca235, AJDA
           rojstvo: 3600g, 51cm

29.10. potOSKAR 
           rojstvo: ?

29.10. živa ('77), ANŽE
           rojstvo: 3810g, 52cm

30.10. lane31 ('76), ANETA
           rojstvo: 3650g, 50,5cm

30.10. Hohenn ('76), JURE
           rojstvo: 3550g, 52cm
  
03.11. mama06, JERNEJ
           rojstvo: 3400g, 49cm

04.11. ninka 80 ('80), KLEMEN
           rojstvo: ?

05.11. zivepo ('86), PIA
           rojstvo: 4055g, 51cm 





Še vedno sporočajte nove mere... pa ne se bat - leto 2008 je še daleč! user posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: Desetke007
24.11.2007 9:31:20   
Klaudia
Joj... men se je pa bradavica vnela. user posted image  Na levi dojki. Me boli bradavica in še celoten jošek. Ko začne mala vlečt kr zvezde vidm. Po minutki me pa ne boli več. Ko poje... me boli samo še joška-ko se pa spet napolni z mlekom... AUČ!! Kaj nej nardim? Sm probala s črpalko stiskat, da bi se ta čas pozdravilo pa še huje boli. Samo ni pa nič rdeča, nima nič zatrdlin itd. user posted image

srečanje:
Vodafone Live BTC
3-7.12.07, pomoje bo najboljše ura okoli 11h-12h

- janja
- tave
- oktoberka
- Daschi
- Klaudia
- jasna

Povejte kater dan vam bolj odgovarja. Pa prijavite se, če bo še katera prišla...

micla - tebi najedajo z dojenjem, nam pa z drugimi stvarmi. Sej veš da hočejo vsi bit pametni. Včeraj je prišla ena ženska na obisk (vidla sem jo prvič) in sem mali lih kupček podirala, kar pa ne mara in neprestano nekaj jambra. In ona začne... mogoče bi pa mal čajčka pila, al pa vode. Vredu- sprejmem namig. Ona tupi isto še eno uro. Mal je manjkal pa bi jo nekam prbila. Pa ji rečem... dam ji čajček, ko ima vdrto mečavo, če je tečna to ne pomen da je žejna! Uf.. me je tok pogrel, da sem komaj čakala da gre.
doma so se pa itak že navadl, da jih ne upoštevam. Od kdaj je pa že blo dobr, da se mora otrok zjokat, da ne sme bit skos na rokah user posted image ... dost je živciranja user posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: Desetke007
24.11.2007 9:41:36   
Klaudia
Sem se zele psomnila... trenutno berem knjigo Dojenje in materinstvo iz srca (btw - jo priporočam), pa vam bom prepisala ven en ostavek od joka:

"Zagotovo se bo našel tudi kdo, ki vam bo predlagal, da otroka pustite jokati, saj se mora navaditi, da zaspi sam, češ da bo le tako postal samostojen. Res je, da boste tako slej ali prej dojenčka navadili, da bo zaspal sam, saj bo obupal in vas ne bo klical več. Toda za kakšno ceno? Že na začetku življenja mu boste pokazali, da brezpogojna ljubezen ne obstaja, da ne more nikomur popolnoma zaupati, da se lahko zanese le sam nase, niti na svojo mamico in očka ne. ...

...nikar ne pustite otroka jokati samega, saj je jok njegova edina komunikacija z vami. Otrok ne more doumeti, da ga vedno, ko zajoka, takoj dvignete, stisnete k sebi, podojite ali previjete, danes pa vas ni, čeprav še tako milo joka. Postavite se v otrokovo kožo, iz kateregakoli razloga se že zbuja, bodisi da mu rastejo zobki in ga bolijo dlesni, ali je imel hude sanje, ali pa se je zbudil, ker pogreša človeško toplino: če bi bili vi v njegovi situaciji, ali se nebi rajši stisnili k možu, kot pa da vam ta reče: "Ne moti me, ker hočem spati. Sploh pa vem, da si dovolj stara, da se znaš sama pomiriti in lepo sama zaspati nazaj. Če te bom pustil, da se stiskaš k meni vsakič, ko te med spanjem nekaj vznemiri, ti bo to prešlo v navado!""

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: Desetke007
24.11.2007 10:32:28   
lane31
IZVIRNO SPOROČILO: Klaudia

Sem se zele psomnila... trenutno berem knjigo Dojenje in materinstvo iz srca (btw - jo priporočam), pa vam bom prepisala ven en ostavek od joka:

"Zagotovo se bo našel tudi kdo, ki vam bo predlagal, da otroka pustite jokati, saj se mora navaditi, da zaspi sam, češ da bo le tako postal samostojen. Res je, da boste tako slej ali prej dojenčka navadili, da bo zaspal sam, saj bo obupal in vas ne bo klical več. Toda za kakšno ceno? Že na začetku življenja mu boste pokazali, da brezpogojna ljubezen ne obstaja, da ne more nikomur popolnoma zaupati, da se lahko zanese le sam nase, niti na svojo mamico in očka ne. ...

...nikar ne pustite otroka jokati samega, saj je jok njegova edina komunikacija z vami. Otrok ne more doumeti, da ga vedno, ko zajoka, takoj dvignete, stisnete k sebi, podojite ali previjete, danes pa vas ni, čeprav še tako milo joka. Postavite se v otrokovo kožo, iz kateregakoli razloga se že zbuja, bodisi da mu rastejo zobki in ga bolijo dlesni, ali je imel hude sanje, ali pa se je zbudil, ker pogreša človeško toplino: če bi bili vi v njegovi situaciji, ali se nebi rajši stisnili k možu, kot pa da vam ta reče: "Ne moti me, ker hočem spati. Sploh pa vem, da si dovolj stara, da se znaš sama pomiriti in lepo sama zaspati nazaj. Če te bom pustil, da se stiskaš k meni vsakič, ko te med spanjem nekaj vznemiri, ti bo to prešlo v navado!""


user posted image user posted image user posted image  bogi otročki.....se je za zamislit....
Je pa to čisto res, vsaj pri moji še nisem opazila da bi brezveze jokala,
čist vedno ji takrat nekaj manjka,plenička,prdec,kupček,lakota
Sem vesela,da ji vedno ugodim user posted image ....samo če sem ravno na wc-ju
ali kako drugače zaposlena,me počaka tiste pol minute.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   [Brisano sporočilo]
24.11.2007 13:57:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lane31)
  Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: Desetke007
24.11.2007 15:04:35   
valči
Upam,da mi bo uspelo kaj napisat,ker trije otroci me okupirajo,da včasih blizu računalnika ne pridemuser posted image

Klaudia,o tej temi,o joku user posted image smo debatirale prejšnji teden,tudi z 2ursae sva se strinjali in pisali o tem,kako hudo je bebicam,ko same jokajo in so prestrašene in nas rabijo.Devet mesecev smo jih nosile,pol pa naj jih pustimo jokat,kajti jok je edina komunikacija,ki so jo zmožni!Jaz sem zelo občutljiva in ne puščam user posted image jokati,prvega parkrat ponoči,pa še to mi je žal,ker sem bila nevedna.Knjigo-Dojenje in materinstvo iz srca priporočam toplo,jo tretjič berem,ob vsakem novem dojenčku je na miziuser posted image in super knjigauser posted image


Pa še bradavicauser posted image user posted image ,dobrodišla v klub bolečih in razpokanih bradavic,Klaudia.Jaz imam kakih osem dni te težave,ker je Nina prejšnji teden fasala soor in posledično jaz.In vem,kako se počutoš,ko potegneuser posted image BOLI!Jaz sem imela najprej počeno  levo,sedaj pa je desna,vendar gre na bolje,desna je še boga in boli,ko poteegne in še pol,tako da me je vsakič strah in rečem:Nina,nežno,prosimuser posted image .
Delam pa tako:
Po vsakem dojenju takoj v kopalnico,bradavico umijem z toplo vodo in popivnam v plenico in namažem z lanolinom,kako minuto na zraku pustim,in dam svežo blazinico za dojenje,babylove od DM-a so najbolj mehke.Če je druga blazinica prepojena,umijem in namažem drugo bradavico.In to ponavljam po vsakem podoju,tudi ponoči in tudi,če se na dve uri dioji.In pomaga.Počasi.In bo bolje,ker to so res muke.Aja,par dni sem z daktarinom mazala,ker je bil soor,sedaj pa je samo lanolin.Upam,da bova obe to porihtali,ne?user posted image

Micla,lane 31,ne se sekirat glede drugih komentarjev,ker je nepomenbno,kaj drugi mislijo,čeprav vem,kako znajo bit tečni.
Vsaka je najboljša mama za svojega otroka,ker je edina na svetu in zna najbolje poskrbet za svojega otroka!!

Ko smo že pri tem-komentarji drugih,moram napisat to.
Naša stara mama mi vedno gnjavi:
A veš,kako strašno žejo trpijo otroci po materinem mleku,ko bi to mame vedle,bi kiklo prodale,da bi čaj kupile!user posted image
Ko Nina joka,daj ji čaja,žejna je,čajaaaa!Popi...Sem ji lepo razložila,kako je ma


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: Desetke007
24.11.2007 15:19:29   
skuštrana
Punce, tole o črpanju prvega mleka je delno res. Cela štorija s tem gre pa takole - v nekaterih porodnišnicah ( vem da v Postojni je tako) svetujejo mami, da mora dojit 20 min na eni dojki, potem pa otroka prestavit na drugo in spet dojit 20 minut. Ker se mleko med samim podojem menja, najprej je vodeno, potem pa mastno s takšnim načinom sesanja otrok ne dobi dovolj mastnega mleka ( kalorij) in posledica je, da se želi non stop dojiti. Ker ga po 20 minutah prestavljamo iz ene dojke na drugo dobi premalo kalorično mleko zato,da nadomesti pomanjkanje kalorij, non stop je  ( začaran krog)in ker so ti želodčki majhni začne otrok polivat, ker ni pojedel dovolj mastnega mleka bi on po tem polivanju  spet jedel in tako pride v njegovo črevesje velika količina sladkorja (laktoze) naenkrat in protein, ki ta sladkor prebavlja ga ne more prebavit toliko naenkrat  in se pri otroku javijo simptomi kot so jok,izpuščanje plinov, voden in zelen kakec... Torej ni rešitev črpanje prvega mleka, pravzaprav je to neumnost, ker je to mleko za odžejanje, ampak je rešitev v tem, da pustite otroka, da izprazni dojko do konca, ne ga odstavljat preden sam ne konča. Nekateri končajo po 10 min, nekateri so pač bolj leni in potrebujejo tudi 1 uro. Otroci so različni. Če ima otrok potrebo jesti večkrat po manj potem je najbolje, da mu daste isto dojko in ne za vsak podoj drugo. Recimo, če je otrok ravno jedel pa je čez pol ure lačen  ( kar se ponavadi dogaja v fazah poskoka rasti, prva taka faza je ponavadi okoli 3 tedna, pa potem okoli 6 tedna) potem mu dajte isto dojko kot prej, da dobi še tisto mastno mleko, ki je ostalo v njej. Menjava dojk je smiselna na nekje 2, 3 ure manj pa niti ne. Nekateri končajo po 10 min, nekateri so pač bolj leni in potrebujejo tudi 1 uro. Otroci so različni.




< Sporočilo je popravil skuštrana -- 24.11.2007 15:27:39 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: Desetke007
24.11.2007 15:26:31   
skuštrana
Komentarji - user posted image mene se ne primejo, se me niso pri prvem otroku, pri drugem pa še manj..Zato pa imam 2 uha, skozi enega notri, skozi drugega venuser posted image Pa so mi, sploh pri prvorojenki, svetovali vse mogoče ampak so odnehali, ko so videli da se ne dam...

Micla, nekaterim ljudem enostavno nikoli ni prav, če dojiš ni v redu, če ne dojiš spet ni ok, če dojiš do 2 let spet ni v redu, če otrok pije adaptirano mleko do 2 let tudi ni ok, če pije kravje mleko spet ni ok...A me razumeš? Ne se sekirat, ravno tako bo zrastel, ravno tako ima najboljšo mami na svetu pa četudi ga ne doji..user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: Desetke007
24.11.2007 15:39:33   
skuštrana
Klaudia, kaj pa če z lanolinom namažeš? Pa po vsakem podoju še s svojim mlekom in pusti da se posuši. Pa probaj si najprej ročno ( ne s črpalko) stisnit malo mleka potem pa daj Lii, da sesa..Ali pa jo daj najprej na nebolečo dojko, potem pa ko se sprosti refleks in začne mleko tečt jo naštimaj na bolečo dojko, da ne bo tiste prve bolečine, takoj ko otrok full potegne.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: Desetke007
24.11.2007 16:49:33   
kasija78
Noa1 jaz sem sling kupila preko skuštrane in je zelo v redu. Obrni se nanjo.

Micla da ti ne bi prišli do živega! Kot so že rekle, mama, ki posluša sebe in je prepričana vase in pazi na otrokove potrebe, je naj-mama. In ti to sigurno si.

Jaz tudi pridem na srečanje. Mi je vseeno kje in kdaj, raje pa dopoldan.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.