|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posmrtno življenje oz.kam izgine naša ene...
19.11.2007 21:03:17   
mami_miki
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

iz niča-polja čistih možnosti...

In ta nič, je energija? Ali je nič?

to ne vem, kako bi ti razložila...tako je mal težko...v bistvu je nič in vse hkrati....

polje neskončnih čistih možnosti, iz kot se vse pojavi, rodi...vse kaj gledaš, misliš, vse je od tam...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.11.2007 21:06:36   
Anonimen

polje neskončnih čistih možnosti, iz kot se vse pojavi, rodi...vse kaj gledaš, misliš, vse je od tam...

In kje je to polje?

(odgovor članu mami_miki)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
19.11.2007 21:08:06   
pravljica
ne da se mi na dolgo in široko...česa je konec? konec je našega življenja...umremo, ni nas več, popapcajo nas ali pa gremo v zrak, nekaj malega še kam drugam, v glavnem ni nas več...kaj bi se takrat lahko začelo? ja, mogoče življenje tistega, ki nas ima za hrano (rastline, živali)

ostanemo le kot spomin...pa še to ne za vedno (vsaj večina)

yeah, thats me ;)

Neposredna povezava do sporočila: 28
19.11.2007 21:12:12   
mami_miki
v bistvu si to polje ti, je v tebi, samo tega ne vemo...ja, saj vem, da je mogoče čudno, ampak, vse ustvarjamo sami...jaz sem ustvarila točno tak svet, kot ga vidim, ti takega kot ga ti...

tukaj je to polje, skoz, ne nekje na nebu, ne pod zemljo, ne 30000000000 km stran od vesolja...nekaj si zamisli, hm...ne vem...daj idejo, pa bo relizirana...mogoče ne zdaj, ampak kmalu...

to so malo drugačne sfereuser posted image Mič....mogoče  ti je čudno..saj je, ampak tako jeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.11.2007 21:13:55   
Anonimen

v bistvu si to polje ti, je v tebi, samo tega ne vemo...ja, saj vem, da je mogoče čudno, ampak, vse ustvarjamo sami...jaz sem ustvarila točno tak svet, kot ga vidim, ti takega kot ga ti

Kaj pa da neham ustvarjat? Kaj se potem zgodi s to energijo, če je le-ta v meni?

Me zanima s tega fizikalnega dela :).

Neposredna povezava do sporočila: 30
19.11.2007 21:21:16   
mami_miki
če nehaš ustvarjat, pa gre ta tvoja energija, ki si zdaj ti, v neko drugo dimenzijo....
v tako, ki je mogoče ne poznamo...
sicer pa karkoli naridš, tud če nehaš ustavrjat, si tukaj....ker ne moreš nikamor pobegnituser posted image  samo naš ego misli, da je minljiv in ko ego spustiš, ga pomanjšaš na minimum, potem si lahko to kar v resnici si- to pomeni, da samo si-in tako vidiš, da si ustvarjalec vsega kar obstaja...

če hočeš nehat ustvarjat...ma boš prišla še enkrat sem-v mal drugačni obliki, da boš to rešilauser posted image
noben ne bo ušel....sicer pa imamo sedaj priložnost, da spoznamo, da smo večni, in nas ne rabi bit ničesar strah...telo je samo obleka....da se lahko izražamo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
19.11.2007 21:22:35   
Anonimen

če nehaš ustvarjat, pa gre ta tvoja energija, ki si zdaj ti, v neko drugo dimenzijo....

Kaj je to, ta dimenzija?

In ko gre...a se na poti nič ne izgubi?

Neposredna povezava do sporočila: 32
19.11.2007 21:23:02   
mami_miki
fizika je omejena...ne vidi dalje, kot pač gleda...tud fiziko si ustvarila, kaj pa je za fiziko, pa morš spoznatuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 33
19.11.2007 21:25:09   
Anonimen

fizika je omejena...ne vidi dalje, kot pač gleda

Do kje pa vidi?

Neposredna povezava do sporočila: 34
19.11.2007 21:26:21   
mami_miki
glej...vsega ne vem...ker veš resnično takrat, ko samo si in ne deluješ iz predstav-ega, ko ne misliš....ko le veš...ko besede niso potrebne...

ne, nič se ne izgubi...najina egota je strah, da se bo kaj izgubilo....kako se lahko izgubi, če je večno....tega ne moreš videt z očmi...kot ne tv žarkov od pilota...a štekaš?kaj se bojiš, da bi se izgubilo...

Neposredna povezava do sporočila: 35
19.11.2007 21:28:21   
Anonimen

ne, nič se ne izgubi...najina egota je strah, da se bo kaj izgubilo....

Ne, samo zanima me, kaj se zgodi z energijo. Ali gre ali se je lahko kaj izgubi. Ali lahko nastane nova, če hočeš vprašanje z druge strani :):

Neposredna povezava do sporočila: 36
19.11.2007 21:28:40   
mami_miki
po moje vidi fizika to, kar lahko dokaže....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.11.2007 21:30:23   
Anonimen

po moje vidi fizika to, kar lahko dokaže....

Ne vem.....mogoče kdo ve.

Neposredna povezava do sporočila: 38
19.11.2007 21:31:33   
mami_miki
to kaj ti jaz govorim, pa ne morš dokazat, da rečeš: waw, res sem večna in energija je večnauser posted image  to morš čutit in spoznat v sebi....

energije je neskončno...že obstaja...nova...hm...ne vem če bi temu tako rekla...reciva da je je koliko hočeš!

sicer pa kako kdo gleda: lahko je vse čudež...
ko so prvič z letalom leteli je bil to ćuuuuuuuuuuuudež....nam to ni več. ker se nam zdi samoumevno....pa je ...vse

Neposredna povezava do sporočila: 39
19.11.2007 22:07:18   
Gina
Ma ne vem, ni ti treba čutit, da veš, da je energija, lahko ti čist po domače razložim. Pa ob take teme se spotikajo predvsem tisti, ki jim je najbolj izi biti tukaj, zdaj in konec. Težko je prevzeti odgovornost za kaj več. Najbolj izi je umret. o, kako bi blo fajn, pa ni.

Mi smo iz celic, celice iz molekul, molekule iz atomov. Je res? V glavnem smo iz vodika, kisika in ogljika. Skoraj celi. pa niti ni važna snov kot taka. To so vse atomi, kakor so tudi atomi vse ostalo, do kamor nam seže pogled. Atomi so iz elektronov in protonov (ki se izmenjujejo z nevtroni). Atom nima nobene ovojnice, niti jedro nima neke trdne ovojnice. Zgolj in samo elektrončki (protončki) tako hitro šibajo v krogu, da ustvarjajo iluzijo trdnega. To bi vam vsak kemik razložil, če ste pozabili. In kaj sploh so elektroni, protoni? Energija, nič drugega. le da jo je tooooooliko na kupu, na zelooooomajhnem mestu, da ustvarja iluzijo trdnega. Kako bi potem lahko podvomili, da smo mi ena sama samcata energija?! Seveda se na te reči ne daje toliko poudarkov, ampak tudi energija ima lahko različna stanja. Voda je npr. lahko led, para, voda, odvisno samo od tega, kako zelo skupaj ali narazen so posamezni atomi. Bolj narazen, para - ali mogoče verjamete, da se sonce dotakne vode in voda nevtralizira sončno energijo? Jasno da verjamete raje v to, da voda izhlapeva, znate to fizikalno dokazat, čeprav ne vidite nad oceanom pare.... Tudi pri človeku je podobno, ko umreš, nisi več gost. Energija ni več gosta. Prehaja v obliko, ki je ne vidimo več s prostim očesom, vsaj večina ljudi ne. Problem postane, ker mi mislimo na našo dušo, ne le na telo, pa to dvoje tudi fejst ločimo. Kaj je po smrti z našo dušo? Sama sem prepričana, da je vsak atom našega telesa nosilec vsake informacije našega telesa, kot je npr. vsak atom našega telesa zaveden tega, kaj dela vsak drug atom našega telesa (slednje je dokazano, saj telo tako funkcionira, da brez teh info ne more delovat). Dokazano je tudi, da je voda tak univerzalen neverjetno podroben prenašalec informacij, verjamem pa, da ni edina molekula, ki to zmore, verjamem, da gre za čisto osnovne reči, atome. Se pravi duša, tisto, kar jaz mislim,  ni omejeno na možgane (vem, bogokletna misel), ampak je del moje celotne materije, mene (beri zgoščeno zgoščene energije, ki sem jaz). Še vedno menim, da jo ta hip upravljajo možgani tukaj na zemlji, ker je preveč gosta, ali pa tudi ne, vendar sem zihr, da lahko energijo svobodno prestavljamo kamor hočemo, npr. po časih gor, dol, levo, desno, samo da vsi tega še ne znamo.
Kaj je po smrti? Energija ostaja, z vsako informacijo vred. Samo da ni v tako zgoščeni obliki, kar je nepomembna malenkost, informacija ostaja, ker ni odvisna od "agregatnega energetskega" stanja. Pa četudi bi se zgodilo, da se energija razprši, je itak vsak moj atom kompleksna informacija o vsem, kar sem, torej ni bistvene razlike. In če temu dodam, da je informacija duša, potem je brez dvoma jasno, v kaj verjamem. In zato pravim, blagor tistim, ki verjamejo, da je po smrti vsega konec.

Neposredna povezava do sporočila: 40
19.11.2007 22:28:40   
Majuska
IZVIRNO SPOROČILO: dory

Jst sem prebrala usoda duš in potovanje duš...energija ne izgine in to je bistvo ohranjanja življenja tudi naprej...

sicer posmrtno življenje mi bo do stmrti uganka, ampak življenja,ki jih živimo so samo lekcije...da napredujemo...že zato se ne more kar končati...

aleluja, vsaj ena se je poučila ...

punce, kako pravo knjigo je treba v roke vzet. Tovrstne stvari niso noben bav-bav, kot nekateri mislijo. Bodočim mamicam priporočam predvsem knjigo Devet stopnic. Ne verjamem pa, da bo tematika vsem všeč, za to moraš biti zelo "odprt".

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 41
19.11.2007 22:39:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska

Bodočim mamicam priporočam predvsem knjigo Devet stopnic.

To sem prebrala, že leta nazaj...ni pa tako enostavno, prebereš knjigo in razumeš; vsaj jaz ne.

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
19.11.2007 23:13:03   
Colt
Precej bosa je misel da bi lahko ena sama knjiga ''odprla oči'' in odgovorila na večno vprašanje življenja in smrti. Prebral Celestinsko prerokbo...ki ni nič drugega kot skupek new age filozofij, precej nerodno pometanih na kup. Ampak se vseeno da izloščiti kaj pametnega iz nje.

Sicer pa...desetletja so nam prali glave z idejo o totalni umrljivosti in nevrednosti človeka za večnost, zadnje čase pa se več kot očitno kaže človekovo hrepenenje, koprnenje po večnem. A kako? Vsakič ko gremo do zdravnika, izrazimo svojo željo po večnem, po presežnem in po neskončnem.

Trdno sem prepričan da je človek, posameznik...mnogo več kot seštevek norih ''naključij'' in da je tu in zdaj z nekim poslanstvom. Je preveč lepote skrite v slehrniku, da bi le ta lahko ''izpuhtela'' ob prelomnici ki ji rečemo smrt!

G

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
20.11.2007 2:33:06   
Misek
Tisti, ki se malo bolj spoznate....a pri tej energiji ni nobenega izmečka, nobenega škarta? A kar vsa ostane?

Ne spoznam se :) Kar vsa energija ostane. Nasa energija se ne spremeni v energijo za obstoj in rast crvov. Vsa se transformira kakor nedeljiv skupek, obvezno v nekaj plemenitega in lepega za zamislit. Najraje nekega angela, ki bo potem "undercaver" delal zelo dobra dela. Nasa "duhovna energija" ne izvira iz hrane. Ona je vecna. Tudi ce tri mesece ne dodajas dusi hrano, bo le ta delala kot prej. In ja popolnoma je neodvisna od telesa. Telo je samo nepotrebna "ljupina". Neodvisnost telesne energije od dusevne energije pa dokazes tako, da ce nic ne jes pol leta si enako priseben kot ce jes .... nema da nema ....

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
20.11.2007 19:13:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Najraje nekega angela, ki bo potem "undercaver" delal zelo dobra dela.

Bom kar tole verjela :).

Saj ne da razumem, ampak tako mi je najbolj všeč...user posted image

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
20.11.2007 20:38:50   
mami_miki

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Najraje nekega angela, ki bo potem "undercaver" delal zelo dobra dela.

Bom kar tole verjela :).

Saj ne da razumem, ampak tako mi je najbolj všeč...user posted image

prav imaš...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
21.11.2007 7:48:29   
_andreja_
ja energija, duša, karkoli...ostane...pred leti sem celo brala (nimam pojma kje) da so (nekje ne vem kje) naredili človeka od A - Ž kompleto, ampak ta človek ni funkcioniral...zakaj le neki???...nekaj mu je mankalo...duša, energija življenja...

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

Neposredna povezava do sporočila: 47
21.11.2007 16:09:41   
baguSka
ostanemo le kot spomin...pa še to ne za vedno

to sem pa jst glih dva dni nazaj prebrala.. da nekdo obstaja, dokler ga imamo v mislih..!?

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 48
21.11.2007 17:02:50   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: cmokec

Ko umremo, umre samo naš telesni del, energija pa ostane (duša zapusti svoje telo). Potem pa duša najde spet svojo lupino in rodi se novo bitje. Verjamem, da je krog sklenjen takrat, ko opravimo svoje poslanstvo in se preselimo v višje sfere energij. Ampak do takrat je dolga. Preveč ga biksamo in žingamo, zato imamo veliko življenj.

ampak preden se preselimo v višje sfere, ponavadi damo skozi kar precej življenj...80% ljudi je šele na prvi stopnji...po tem kar se dogaja bi rekla,da nekateri še na prvi ne...stopenj je mislim da 6 in energija prehaja in zelo svetle belo rumenkaste barve k škrlatni in na koncu modri barvi....zanimivo je ni kaj...

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 49
21.11.2007 17:08:02   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Res je , se mi zdi, da rabimo lekcje za razvoj.. in ce bi potem vsega bilo konec.. so lekcije nesmiselne.. torej kar konec ni.. kaj je.. pa bomo mogoce videli.. 

Kaj pa je smisel lekcij?Torej , kaj je končni cilj?Ko vse veš, kar bi moral vedeti, kaj potem?

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?