mml
|
No pa ponovimo...sem imela že vse napisano, pa je izginilo meli super, da sta s zdražala že tako dolgo, še par tednov pa sta reszmagala, ampak mislim, da bi bilo že tudi sedaj vse OK , nakupovala se boš pa po tem za nazaj in za naprej. Galavno, da sta OK mala pikica, če otekaš se izogibaj stvari, ki imajo veliko soli (arašidi, čips, krekerji, suhomenati izdelki), hrano čim manj soli in pij res veliko vode. Sliši se čudno, ampak proti otekanju najbolj pomaga, da piješ res dostivode...vsaj 3 litre dnevno (ne veljajo sadni sokovi) katee si pa res pridna, da imaš že vse nakupljeno , jaz se še sploh nisem lotila resnega nakupovanja sunny eno je kar pravijo v MŠ drugo je pa praksa...jaz sem tudi na začetki vse jedla, po tem sem pa pogruntala, da Manco napenja tudi kuhana zelenjava, predvsem pa jabolka (tudi če so bila kuhana ali dušena) in sem se tega pač izogibala, ker je bila pvoezava zelo očitna. Res je da hrana ne vpliva na krče, vpliva pa na napenjanje, kar sta dve povsem različni stvari. Vedeti moraš, da veliko stvari iz hrane, ki jo poješ, prehaja v mleko. Glede na hrano, ki jo poješ, se spremnija tudi okus mleka. Če ješ recimo veliko kislih stvari, se lahko zgodi, da otrok ne bo maral sesati, pogosteje imajo po taki hrani tudi rdečo ritko...Je pa tudi res, da nekatere mamice lahko pjedo tudi pasulj pa njihovih otrok ne bo napenjalo...smo pač različni. Samo če se lahko nečemu izognem in s tem pomagam, da mojega otroka ne bo bolelo, bom to pač naredila Kar se malinovega čaja tiče, sem pa že povedala, da ni nikjer znanstvenih dokazov, da pomaga...samo jaz imam iz prejšnje nosečnsoti lep spomin na porod in malinov čaj in ga bom tudi tokrat pila, ker škodi prav gotovo ne. Sem ravno zadnjič govorilo z eno babico, ki dela v LJ porodnišnici in je povedala, da se zelišča in ljudske izkušnje vedno bolj vračajo v babištvo in prodništvo po celem svetu. Večina znanja se je namreč v srednjem veku izgubila, ko so se z medicino in prodništvom pričeli ukvarjati moški... Jaz sem se včeraj odločila kakšne voščilnice bom delala za božič in novo leto, kakšna bodo vabila za Mancin RD in kakšna bodo "obvestila" o našem novem družinskem članu , zdaj moram pa nabavit material in se lotiti izdelave... Danes sem si oblekla plašč in ugotovila, da mi je sumljivo tesen, se mi zdi, da me je za ene 4 do 6 tednov več, kot v prejšnji nosečnosti , tako v trebuh kot tudi po kg...pa še 10 tednov je pred mano...le kaj šele bo Lep zasenežen večer vsem