|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 08
17.11.2007 17:03:08   
klaja
Martinca se boste pa res navozli, pa kaj, če vama tako paše, bo moralo tudi ostalim.
Tukaj naokoli je pa res najbolj primerno v Cerkvenjaku pri Antonu. Tudi njegov bratranec ima tam rezervirano. Midva pa bova videla kako se nama bo takrat tam dopadlo in se boma potem odločala. Mojemu sicer bolj ustreza v Benediktu pri Kavčiču. Jaz pa še nekako zbiram informacije (Gočova, Voličina).
Drugače pa se bova midva poročila (ko pač boma tako daleč) na Zgornji Velki, ker je moj od tam, tu pri nas pa ni cerkve (no neka štala je bolj) in niti matičnega urada, pa tudi nama obema tam ustreza.

(odgovor članu muzika)
Neposredna povezava do sporočila: 4576
17.11.2007 17:14:11   
nana35
Mala pikica,moja tašča živi pod menoj in je še bližje,tistih 10%kuha ona,kadar pridejo vnuki.Moja mama pa je malo predaleč in jo jaz kdaj pa kdaj povabim na kosilo,ker je sama in ji potem zase ni treba kuhati.

V MB pa je prej naletavalo,male snežinke so bile,ampak zdaj pa mislim,da jih je konec.

Jaz sem spala zelo slabo,pravzaprav od 4h naprej do 5h nisem spala,sem 4x šla na wc in celo bruhala sem ob pol 5h.To pa zato,ker se mi zmeraj zdi,da imam neki cmok v grlu in ga skušam spravit ven in potem mi cel želodec dvigne.In ko je prišel prvi curek,se mi je še bolj dvignilo in nisem mogla nehat. Potem sem šla malo v posteljo,pa me je grlo tako peklo,da sem vstala in šla reševat križanko,potem pa nazaj spat do pol 9h.user posted image

Suzana,meni nobena tortica ne prežene tečnobe,ker nisem tako nora na sladko,ta tortica je pa še posebej sladka.Bodi vesela da ti pomaga.Jaz bom morala sredstvo proti tečnobi še izumit!Kolca mojega bolj redko,ga pa kolca,morda se vedno nr zavzamem.Sem pa brala,da tako trenira,če se ne motim,svoja pljučka in da to sploh ne škodi.Da tako mora biti.
Koala,tudi moj dragi je ful priden,danes dela sobico naprej za user posted image ,položil je laminate in zdaj dela lajsne(kako se reče po slovensko ne bi vedela)user posted image ! Pobarval že je,okno je tudi že notri,zdaj pridejo stikala,lučke,vtičnice (vse rumene)pa roletica na okno in nalepke,pa počasi znosim stvari noter...joj,bo fino!
Martinca,tudi pršut odsvetujejo,prav tako suhe klobase in seveda kot že veš bifte.Tega imam ful rada,ampak bo počakalo...no vidim,da ti je že mala pikica povedala.Ja,Martinca potem je prepozno,ko že ješ pršut,da misliš,da moraš dat kri,pa potem vidiš,če je kaj narobe.Ne sme bit nič narobe.Pa saj ni,ampak...
Muzika,meni je vse obrazce teta tam izpolnila,da nisem nič rabila,samo tisto,kar moram pač sama.
Saj ravno pri kuhanju je tu problem,ker idej ni!!Pa še nihče ti ne pomaga z nobeno idejo,si moj user posted image misli,saj bo že nekaj skuhala.Vedno pa nimam niti časa,da bi kaj komplicirala,pa ideja je,ampak me čas preganja.

No,sem si mislila,da je spet to ena finta s tem božanjem trebuščka.Če pa se mojegauser posted image drugače dotikati ne morem,tako pa ga malo vseeno lahko božam.

Lepo bodite in se pišemo.

:))

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4577
17.11.2007 17:28:33   
martinca
klaja, jaz sem bila že na eni poroki pa so imeli slavje v Voličini pri Kmetiču pase mi ni zdelo ravno najbolj. saj postrežba je bila ok samo plac je bolj taki mali.
pri antonu sva pa že večkrat bila in nama je full všeč. 
nana35, ko boš mela sobico nareto pa jo poslikaj in daj slike v album. ne rabiš čakat čist do konca da bo nareta. že lahk prej kaj poslikašuser posted image me firbec daje, kak bota mela lepo nareto.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4578
17.11.2007 17:51:49   
Ketrin24
živijo!
A pri vas tudi sneži?  Prav lepo je biti na toplem, in skozi okno gledati snežinke.
Končno sem si spet malo časa vzela, da vas malo preberem. Danes sem bila zelo pridna, sem napekla ful peciva za ponedeljek za v službo, da naredim poslovilnega. Štartam z dopustom in pol me ne vidjo več, k nemislim okrog skakat stako velikim bušijem, že zdaj se komi premikam, kaj da bi se še vozila.

No drugi teden imam materinsko šolo, že komaj čakam. Potrdilo o porodu sem že tudi dobila in že tudi vse opravila na socialni, dobim že 12.decembra nakazan denar. Sva se kar za denar odločila. Napotnice za prodnišnico pa še nisem dobila, upam, da jo dobim na naslednjem pregledu.

muzika očitno je mene moj g.spet neki nahecu. jaz mu pa vse verjamem. Prav dva dni sem se pazila, da se nebom dotikala bušija, pa prav nič ne pomaga, še kar veselo otrdeva  user posted image user posted image tko, ko sem tvoj post prebrala sem ga takoj veselo začela božati, ker mi ne da žilca mera, ko naš mali user posted image tako veselo poskakuje.
Pijem magnezol tabletke 3x na dan pa nič. Prej so mi pomagale, sedaj mi pa vsaj 10x na dan otrdeva trebuh če ne še večkrat. Pa v nožnici me še kar neprijetno špika user posted image user posted image a g.pravi, da zaenkrat se še nič ne odpiram in ni nevarnosti. Naročil me je pa na pregled 10.12. to takrat se lahko naredi marsikaj.

Mala pikica meni je tudi ful hudo ker ne bom mogla jesti tatarskega bifteka. Moj dragi ima drugi teden roj. dan in ga vedno naredim, pa za novo leto tudi. letos se bojo pa sami mastili z njim, meni se bojo lahko pa sline cedile.user posted image tako kot si rekla, za naše user posted image vse.
A pol  ko se otrok rodi ga pa lahko ješ? Ali tudi ne, ker bomo dojile.

lepo preostalo soboto vam želim, in upam, da se ne zbudimo čisto v zasneženo nedeljo. Je še mal prehitro, da bi kidali sneg user posted image
čau

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4579
17.11.2007 18:27:37   
SuzanaKK
Takoj, ko sem prebrala, da božanje ne škoduje, sem si ga spet začela božati. Jupi, če mi je pa to tako všeč. Jaz sem za danes končala z učenjem, koliko sem se pa dejansko naučila, pa bom raje tihouser posted image . V Celju je tudi začel naletavati sneg, je bilo prejle prav lepo gledati čez okno, moj dragi itak nima danes časa zame, ker delajo (belijo, kitajo, brusijo bla bla bla). Očitno so danes vsi naši fanteki in možeki ZELO pridni, zato jim ne pozabit dati kakšnega lubčka, ko bo prišel čas za to. No ja, tiste, ki še prakticirate user posted image , pa še toliko bolje. Midva ne smeva več, ker imam jaz že tako in tako probleme z otrdevanjem trebuha.

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 4580
17.11.2007 19:04:17   
vaney
čer.
mi pa imamo sneguser posted image . jst sem pa danes nabavila material za izdelavo obeskov za na smrekico (sem kar kolegico nahecala, da me peljala v trgovino, ker mi je moj dragi avto vzel, ker njegov še nima zimskih gumuser posted image ). Zdaj pa lahko začnem ustvarjat, sem ravno na tem forumu (mislim, da od Nalin) dobila nekaj dobrih idej. Ene ste prave umetnice.

Berem vaše komentarje o "rizični" hrani, ampak jaz bi takoooo jedla pršut. Med user posted image  sem ga do sedaj jedla enih 5x (u glavnem na pici), ampak zadnje tedne mi pa prav noro diši. In ne vem, kako se bom za praznike uprla pršutu in francoski solati, ker to je takooooo njami. Pa saj kakšen košček ne bo škodiluser posted image user posted image user posted image

Kako pa kaj z vašimi službami? Še delate al ste že vsečinoma doma? Jaz moram it delati še natančno 23x, potem pa konecuser posted image user posted image user posted image .

Pa še eno vprašanje: a vas tudi kaj dajejo vetrovi? Ker mene bo kmalu samo še razneslo, da ne govorim o tem, kako je mojemu dragemuuser posted image , ko me posluša. Ne vem, od česa je to, ker ne jem nič takega. Ah, tudi to bo minilo, ne.

Vsem, ki imate težave, pa želim, da se čimprej končajo.
Zdaj grem pa jestuser posted image .

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 4581
17.11.2007 19:32:40   
Ketrin24
vaney tudi mene dajejo zadni teden ful vertovi, pa tudi nič takega ne jem. user posted image user posted image Ne smrdijo hvala bogu, čene bi moj dragi pobegnu user posted image user posted image se mi pa ful smeji kaj hudiča je zdej to. pravi, da sm bla prej ful kulturna kaj se tega tiče, da pa zdaj sploh ne more verjeti, kaj se zmano dogaja. user posted image ja pa kaj če ne morem držati, je že dost to, da mi trebuh skoz utrdeva, tega pa res ne mislim zadrževati. Najprej zdravje pol pa kultura. Tko pravjo  user posted image user posted image   vse to je čar nosečnosti, ki se bo kmalu končala. Jaz že odštevam, še 69 dni. user posted image user posted image

Kar se pa pršuta tiče pa francoske pa ni nič zato, če se pač za praznike temu ne odročeš. Francosko boš sigurno doma naredila, tko da ne bo panike, majonezo pa kupi v kozarcu pa bo. Jaz sem mal okrog spraševala kolegice pa so jo tudi vse jedle. Pomoje če se enkrat pregrešiš, ne bo nič narobe, isto pa za pršut.

Jaz tudi sama delam okraske doma. Letos jih sicer ne bom, ker nimam časa. lani pa sem jih naredila nekaj čez 50. Imam modelčke v katere vliješ gips in nato sem jih lepo pobarvala. (imam različne figurce: božičke, snežake, zvončke, ovčke) tko da sta babi in dedi imela smerekico samo iz mojih okraskov. Ful lepo pride.

Letos bom naredila pa samo adventni venček, upam no da mi ga bo ratalo narediti, pri vseh teh obveznostih ki jih še imam. Drugače ga bomo pa kar kupili.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 4582
17.11.2007 19:36:55   
Ketrin24
SuzanaKK a ti je g.rekel, da ni vredu user posted image , če ti trebuh otrdeva. Men je samo rekel naj paziva in, da more bit moj  nežen med user posted image , da ne bo kaj narobe. A trebuh mi otrdeva kot 10000 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   je pa res, da ko doživiš orgazem je trebuh še toliko bolj trd, kot KAMEN.

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 4583
17.11.2007 19:41:41   
benika
Čao,

bom čist kratka, pokomentirala bi le hrano oz. moje izkušnje;

jaz sem jedla tatarca, biftek, francosko, kolobase...pa ni škodovalo ne meni in ne Benjaminu. No, mogoče je zaradi vse te surove hrane zdej mal bolj divjiuser posted image , ampak drugih posledic pa ni. Jaz zagovarjam teorijo, da če ti neka stvar paše, jo pač jej. Ne se sicer nažirat, ampak za piko vdret pa tud ni panike.

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 4584
17.11.2007 19:45:57   
Ketrin24
benika se čisto strinjam s tabo. user posted image user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4585
17.11.2007 19:50:45   
Golobček
Ojla punce !

Evo še mene na hiter , da se malo pofočkam, in da vam povem da je pri nas že vse belo.
Mala škrateka že spita, ker sta bila ful sitna, sem jih kar v postlo dala.Sedaj sem vas malo prebrala, no zdajle pa grem malo mojega pocrtlat , je pravkar prišo domov

Sedaj imam tri navihančke...

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 4586
17.11.2007 20:12:44   
nana35
Martinca,če te firbec daje,pa pridi na obisk,saj sem te povabila in še velja,lahko prideta oba s tvojim user posted image ,ko bosta v Mb.Se spomniš?

Ketrin,pri nas sneži in to kar fejst,prav lepo je videt.Zdaj sva se ravno vrnila iz Bauhausa in ko sva šla tja sta že dva treščila z avti odzadaj.Kar fajn sta bila zmučkana,njima ni bilo k sreči nič,ampak ceste še niso vse posipane in pripravljene,pač moraš biti bolj pazljiv.
Tudi jaz pijem magnesol in tudi Donat,pa je vse kar s tem Donatom dosežem,da grem 4x...na wc.Trebušček je pa tako-tako,zdaj je dva dni spet malo bolj trd na čase,upam da kmalu mine.Imam pa Buscopan,za vsak primer,sem včeraj že enega vzela.

Suzana,jaz nisem trebuščka nič manj božala,ker sploh na to nisem mislila,da ga kot ne smem.Jaz bolj roko gor držim,ker mi je lepo čutiti te bulice,ki nastajajo.
Vaney,jaz pršuta nisem jedla že dooolgo in bom še malo potrpela.Smo na Martinovo imeli biftek in sem se vzdržala,kaj pa hočem.Čeprav sem ga večkrat pogledala...user posted image .Sem pa jedla suhe klobase,priznam.Ne veliko,ampak sem poskusila.Sem pa jedla francosko in to ogromne količine!!Še dobro,da te dragi samo posluša,ko te dajejo vetrovi,huje je če te voha..user posted image user posted image !!

Zdaj sem prenehala jesti jabolka,najbolj se mi sline cedijo po mandarinah in jih sigurno jem že 3-4 tedne,vsak dan 100% en kg ali pa tudi več.Ne morem se ustaviti,tako so mi dobre.

Jaz ne bom nič izdelovala,ker imam vse doma za Božič in N.leto,samo svečke bom za venček kupila,ker sem lani kupila novega,pa tudi obeske za smreko in venček za vhodna vrata.Pred 2.dnevoma pa sem kupila en venček s takimi lepimi tremi figuricami iz blaga in štrikanimi kapicami v Europarku,zelo luškane so...tako da bo to vse za letos.Kdaj boste začele kaj okraševati??
Benika,saj fajn,samo jaz se bom vseeno zadržala malo pri hrani,bom pa drugo leto več pojedla!

Spet sem bila dolga kot ne vem kaj,se opravičujem,upam da ste vsaj prebrale in niste izgubile volje.Se bom trudila da bom v bodoče krajša!

:))

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4587
17.11.2007 20:28:04   
mml
hrana surovo meso (tatarski biftek) in suhomesnati izdelki niso primerni za nsoečnice, ki niso prebolele toksoplazmoze, za ostale ni panike, v noramlnih količinah seveda. Je pa tudi res, da je v SLO vsa hrana (ki je proizvedena v SLO) tudi testirana na toksoplazmo, tako da večje panike ni. Jaz sem tokoplazma negativna in bom za Silvestra sigurno pojedla malo tatrskega biftka...
Surovo in termično slabo obdelana jajca ter piščančje in puranje meso je lahko vir salmonel ali drugih bakterij, ki povzročajo bruhanje in drisko. Pri nsoečnicah je to dvoje bolj nevarno, ker prej pride do dehidracije
Surovo mleko in mlečni izdelki iz nepasteriziranega mleka so v nosečnosti odsvetovani zaradi možnosti okužbe z listerijami, ki povzročajo smrt ploda in spontani splav

božanje trebuha prvič slišim, da bi lahko božanje sprožilo otrdevanje...to je bolj posledica prekrvavitve in krčenja gladkih mišic v maternici, ki se pač prirpavljajo na porod. Tako da če vam paše si kar veselo božajte svoje trebuhe, jaz v tem nisem nikoli čustila kakšenga posebnega užitka

sneg v Ljubljani je popoldan padlo par snežink in to je bilo to

dojenje in prehrana jaz sem bila pri Manci prve tri mesece na kormpirju, rižu, testeninah, korenju, puranu in piščancu...o kakšni sveži zelenjavi ali sadju sem lahko samo sanjala, ker jo je vse napenjalo...no potem je šlo pa počasi na boljše

klepetka vas vse prav lepo pozdravlja in sporoča, da bo do ponedeljka v izgnanstvu v porodnišnici

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 4588
17.11.2007 21:29:46   
katee
Čer!

Jaz sem danes opravila še zadnje nakupe. kupila sem si tudi modrček za dojenje v Milerju. Tako da sem z nakupi končala. Saj je bil že skrajni čas, ker ne vem kako bo v bodoče, ker me križ čedalje bolj boli. masaža je včeraj sicer pomagala, ampak križ je čist druga pesem.
Vam moram povedati, da sem čustveni tobogan. Enkrat se ful smejem user posted image  , spet drugič jokam kot dež user posted image . Me je user posted image  peljal na večerjo, pa sem ga nekaj napadla, brezveze, pol sm se pa zjokala sredi restavracije. Še celo pot domov sem jokala, me je moj komaj potolažil. No, sedaj je malo bolje. Bom prespala, pa bo.
Lep večer!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 4589
17.11.2007 21:33:20   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: mml
dojenje in prehrana jaz sem bila pri Manci prve tri mesece na kormpirju, rižu, testeninah, korenju, puranu in piščancu...o kakšni sveži zelenjavi ali sadju sem lahko samo sanjala, ker jo je vse napenjalo...no potem je šlo pa počasi na boljše

Nam je babica v MŠ rekla, da je to vse lari fari, ker bi drugače to pomenilo, da bi morala imeti ženska, če bi recimo pojedla hruško, namesto mleka sadni jogurt. Je rekla, da imajo to otroci vetrove in, da nima nobene zveze s hrano, ki jo zaužije mama. Seveda priporoča bolj lahko hrano, ker težka hrana že tako draži in pritiska, še toliko huje je po porodu.

Drugače pa sem jaz jedla vse, tudi pršut, francosko, suhe klobase...nisem se preveč obremenjevala s tem kaj jem. Če mi je pasalo sem si privoščila, vendar se nisem prenajedala.

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 4590
17.11.2007 22:59:38   
mala pikica
IZVIRNO SPOROČILO: benika

...pokomentirala bi le hrano oz. moje izkušnje;

jaz sem jedla tatarca, biftek, francosko, kolobase...pa ni škodovalo ne meni in ne Benjaminu. No, mogoče je zaradi vse te surove hrane zdej mal bolj divjiuser posted image , ampak drugih posledic pa ni. Jaz zagovarjam teorijo, da če ti neka stvar paše, jo pač jej. Ne se sicer nažirat, ampak za piko vdret pa tud ni panike.

Jaz glede hrane razmišlajm takole; saj verjamem, da se malokrat zgodi, da bi katera ravno v nosečnosti zbolela za toksoplazmozo, zato ker je enkrat jedla biftek. Kaj pa če le? Jaz si ne bi nikoli oprostila... In ne zdi se mi tako težko teh 9 mesecev potrpeti brez določene hrane. Jaz vseeno ne bi reskirala... Sem bila danes na rojstnem dnevu, pa je bil biftek ravno pred mojim nosom user posted image

Pri nas že cel dan sneži in je že prav fajn belo zunaj user posted image Zdaj ko ni treba v službo in sem lahko doma na toplem je pravi užitek gledat ven snežinke user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4591
17.11.2007 23:56:12   
mala pikica
Punce, meni tako otekajo noge in roke... Mislim, da sem nekje brala, da to ni ravno dober znak user posted image Kaj ve katera kaj več o tem? Noge imam kot hruške, roke pa tudi takšne, da že nekaj časa poskušam spraviti dol poročni prstan, pa ne gre in ne gre...

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

Neposredna povezava do sporočila: 4592
18.11.2007 0:18:01   
vaney
ja,s poročnim prstanom imam pa tudi jaz že probleme in mislim, da bo kmalu romal v predal, vsaj za mesec, dva. bomo potrpeli brez njega.

Drugače pa misli, da jaz ne bom več prebirala po forumu, kaj vse je dober znak in kaj vse je slab.Ker potem se samo sekiram in ne morem spat in samo razmišljam, kaj če bo zdaj kaj narobe. Že tako sem zadnji teden v nekem obdobju panike in samo razmišljam, če bo vse v redu s porodom in nama z dojenčkom in si milijonkrat na dan zaželim, da bi bilo le vse v redu in da bi bil novorojenček zdrav... Sem že kar obsedena. Sem pa brala v reviji Nosečnost, da je nasploh v 8. mesecu značilen pretiran strah za porod in novorojenčka, tako da... Zgleda, da je to normalno in da se vse bojimo za naše user posted image .
no, ne se preveč sekirat in lahko noč.

Neposredna povezava do sporočila: 4593
18.11.2007 6:24:30   
Lunca1
Dobro jutro souser posted image , sem spet prva.

IZVIRNO SPOROČILO: klaja

Lunca1 hvala za ideje, kako se pa reče temu papirju, samo obojestransko lepljiv ali kako drugače.

To je obojestranska samolepljiva folija.

Suzana jaz sem tudi slišala, da se jim kolca, ker požirajo plodovnico. No pri meni se tamali ni, zdaj pa zaenkrat tudi še ne. je pa precej bolj živahen kot je bila Pina.

No mene tudi zadnji teden precej muči zgaga, sploh če jem sladko ali mandarine. Pa kaj ko je to tako dobro.user posted image  No pol je treba pa malo potrpet.

Smo se pa mi včeraj ravno v času sneženja peljali skozi Maribor. V bistvu je še najbolj padalo na Trojanah. Na Gorenjskem pa nič.

Biftka se pa ne sme jesti zaradi salmonele (majoneza) in zaradi toksoplasmoze (surovo meso). Pa tako je dober. Njami. Ketrin he he, a boš šla raje pred prazniki rodit, da boš lahko jedla biftek.user posted image  Sem ga mislila dat očiju naredit (je 1a), pa imam zdaj malo pomislekov, prav zaradi nosečnosti, sploh ker nisem edina s trebuhom v službi. Vaney ne me še na francosko spominjat.user posted image user posted image

Kar se okraševanja tiče, bom po moje precej hitra.user posted image , me je že včeraj grabilo ko smo hodili po Ikei in gledali smrekice. Me bo moral spet moj nazaj držat, se mi vsako leto smeji, ker se mi začne že mal rolat, da jaz bi pa že, tam nekje začetek decembra. Sem pa včeraj kupila 2 ful lepi girlandi in ko je to tamala včeraj videla, je najprej mislila, da so koralde, ko pa sem ji pojasnila kaj je to, je hotla it kar takoj smrekico postavljat. ja kaj morem, jabolko ne pade daleč od drevesa.user posted image

Sunny morning pazenje pri hrani  je larifari, dokler se ti zaradi tega tvoj otrok ne dere. Jaz sem imela v porodnišnici ljubi mir, nobenih problemov. ko sem šla pa domov, pa me je pričakalo kosilo. Jedla sem kislo solato, pila hruškov sok, za poobedek pa čokoldano torto. Pina pa v jok. Ueee. user posted image  No mogoče je bilo to zaradi tega, ker ona ni mogla jest torte.user posted image  V glavnem sem se tudi jaz zelo pazila.

Mala pikica zatekanje ni dobro, če je povezano z glavobolom in visokim pritiskom, zaradi preeklampsije oz. eklampsije. Tudi jaz sem zatekala, pa je bilo vse v redu. Zdaj pa zaenkrat še ne oz. zelo malo. Trkam na les.

No se mi je končno uspelo prebit čez vaše poste. No zdaj se grem pa skopat in glavo umit, potem bo pa že tamala priletela, da moramo prebrat Žogico nogico. Sta jo včeraj kupili z mojo mami..

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4594
18.11.2007 7:41:24   
Sunny Morning
IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1
Sunny morning pazenje pri hrani  je larifari, dokler se ti zaradi tega tvoj otrok ne dere. Jaz sem imela v porodnišnici ljubi mir, nobenih problemov. ko sem šla pa domov, pa me je pričakalo kosilo. Jedla sem kislo solato, pila hruškov sok, za poobedek pa čokoldano torto. Pina pa v jok. Ueee. user posted image  No mogoče je bilo to zaradi tega, ker ona ni mogla jest torte.user posted image  V glavnem sem se tudi jaz zelo pazila.

Saj človek sploh ne ve kaj in kako. Z ene strani govorijo to, stroka govori drugo...saj se ti mora zmešat. Mislim, da mora vsaka sama najti kaj ji paše in kaj ne, pa kako to vse skupaj vpliva na user posted image in njegove krčeke. Nekatere pravijo, da niso nič pazile pa niso imeli nobenih problemov, ene full pazijo pa imajo probleme user posted image , kot da ni dovolj že to, da imaš toliko dela z user posted image .

Pa še glede malinovega čaja je v MŠ tudi rekla, da je to tak nateg da kar glava boli.

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 4595
18.11.2007 8:08:48   
Ketrin24
Jutro!

Ja mala pikica tako kot je Lunca 1 rekla, da je zatekanje nevarno če je povezano z glavobolom in pritiskom. meni je tudi g.tako rekel, če se še spomniš ko sem imela v 21 tednu probleme z zateklostjo rok, nog in obraza. Pa ni blo nič hudega s počitkom in veliko tekočine sem vse popravila.
Drugače so pa tudi meni začele sedaj roke zatekati, prstanov pa že lep čas ne nosim več, ravno zaradi tega.

Sunny M. jaz sem tudi to že slišala, da je malinov čaj samo nategavščina, čeprav ga imam že doma, in ga bom verjetno vseeno pila user posted image

Lunca 1 ne bom šla pred prazniki rodit, nesmem, imam še toliko dela, za user posted image nisem še nič začela prati, sobice še tudi nisva začela opremljati, tko da bolje da počakamo. Tja po 10 januarju pa že lahko rodimo. Kar se pa bifteka tiče se bom pa že vzdržala, glede na to da sem se celih 7 mesecov določeni hrani izogibala, se bom pa še ta dva meseca.

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 4596
18.11.2007 9:22:00   
Golobček

Dobro jutro punce.

Evo pri nas smo pa danes imeli budilke že ob 7 00 pokonciuser posted image user posted image , no in prej kot vse ostalo sta me hotela prepričat da gremo ven na sneguser posted image , (sem se takoj spomila na klepetko ).
Sem jih komaj obdržala notri do 9 00 ure, sedaj pa divjata zunaj na snegu in mislim da prav uživata.

Se pišemo še kaj popoldan, do takrat pa lep dan.

Sedaj imam tri navihančke...

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 4597
18.11.2007 9:36:39   
sani1
Dobro jutro!
Pri nas v Ljubljani padajo čisto drobne snežinke in so avtomobili beli... Joj kako fajn!!!user posted image user posted image user posted image    sneg!!!  Zima je tu!

Drugače pa sem danes bolj slabo spala. Te železove tablete mi nič kaj dosti ne pašejo. Me tako boli trebuh, da je kar groza... Upam samo, da bo vsaj jutri kri kaj boljša...  Jutri imam namreč pregled in mi bo še Uz naredila, da vidimo kako moja beba raste...

limma- če si kje v bližini te vabim na kavico...user posted image Jih imam celo vrsto, ker sem prej bila pravi kofetar. Zdej pa eno zjutraj popijem za prebavo in svoj užitek, ker mi je edino to še ostalo...

benika- jaz se pa ne strinjam ravno s tabo, glede hrane. Ker če bi jaz jedla vse bi moj otrok nenormalno rastel in če si glede toksoplazmoze negativen in jo vmes dobiš ni ravno dobro. Ne bom vas strašila glkede posledic, ker mislim da itak vsepovsod piše in ste o vsem seznanjene...  Je pa res, da smo si različne, a ne?

mala pikica- strinjam se pa s tabo, da če smo toliko časa zdržale bomo pa še ta dobra dva meseca. Bo potem toliko lepše... In bomo vse nadoknadle in sigurno ne bomo prikrajšane  v ničemer.... Tudi jaz si nebi ravno odpustila, če bi bilo nekaj narobe zaradi moje napake...

katee- nisi edina.  To so HORMONI...  Se mi zdi, da nas vedno bolj dajejo in kaj šele bo do konca leta...  Tudi mene dajejo in moj je čist fertik. Me pa pusti pri miru, ker je ugotovil, da je tako najboljše....user posted image user posted image user posted image

No se beremo kaj jutri, ker grem zdej limma ne boš verjela kavico kuhat...  Moj jutranji ritual, ki ga imam že odkar pomnim...   Sicer bi bilo lepo, če bi jo dragi skuhal, ker imava danes obletnico, ampak še spi...  Bom kar sama uživala...

(odgovor članu Ketrin24)
Neposredna povezava do sporočila: 4598
18.11.2007 10:49:52   
klaja
Jutro!

Glede toksoplazmoze pa ne vem točno kaj naj si mislim. Ker sem jo očitno v prvi nosečnosti imela, ne da bi kaj vedela o tem, saj mi ginekolog nikoli ni nič omenil, mislim pa da sem jo dobila proti koncu nosečnosti. Pa me ni nikamor naprej poslal, tudi potem Julije niso nič pregledovali glede tega, tako da res ne vem.
Absolutno pa je boljše da se odrečemo takšni hrani, ki ni primerna za nosečnice.

Zaradi dojenja in hrane pa se jaz nisem nikoli obremenjevala in tudi Julija ni imela težav. Ker če bi se držala vseh nasvetov, potem mi nebi nič ostalo za jest.

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 4599
18.11.2007 11:11:31   
barbas
Jutro!
Meni je v petek crknil rač., pol sva se pa še z mojim skregala. Tako da sem zdej pri mojih na rač.user posted image
Drugače sem pa končno dočakala sneguser posted image , ampak prav nič ne uživam, ker me je zagrabila še revma in samo čakam, da popusti, da bom normalno hodila in nebom več stiskala zob skupaj, ker mi bodo še plombe popokaleuser posted image
Še dobro, da najdem čas za smeh, da malo pozabim na vse

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?