pajac
|
Evo mene... Kot je LadyB ugotovila...ni me čez vikend, če je moj doma... Samo, da je do sedaj on težil, zdaj pa bom še jaz uvedla cenzuro na večerno ukvarjanje z računalnikom... Ugotavljam namreč, da se sploh več ne pogovarjava (razen o otroku ) to ne diši po dobrem... Tako da če bom zvečer na netu, bova mogla biti orang skregana.. saskija.. po cepljenju proti rotavirusu je to lahko normalno in če nima več težav se ne sekiraj... Hrana: okoli 1. novembra sem se odpovedala dieti in sem od četrtka spet na njej!!! Prav opazila sem poslabšanje... Ni mi sicer najbolj jasno, zakaj je zdaj čez vikend imel tako čudno blato polno sluzi občasno, sam pediater je rekel da zaenkrat ni za paničarit. Bomo videli. Zdi se mi pa, da se je včeraj že manj napenjal ob kakanju... In moji dolgovi.. Cepljenje: jaz bom Petra cepila proti vsem boleznim, ki so v programu. Tako tudi proti hepatitisu B (je v programu in se mi zdi da je najbolj smiselno to opraviti zdaj) in rotavirusu. Ne bom moralizirala, samo bi rada povedala, da je moje mnenje, da so starši, ki svoje otroke ne cepijo neodgovorni in egoistični. Cepimo proti peščici bolezni, ki so bile vzrok visoki umrljivosti in recimo temu invalidnosti otrok in nato odraslih v preteklem obdobju. to da teh bolezni danes skorajda ne beležimo ne pomeni, da jih ni več med nami, temveč, da smo zaščiteni. Seveda cepiva imajo stranske učinke, toda kaj jih nima?? Vse deluje na principu benefit & cost....So pa načeloma varna in stranski učinki ter komplikacije redke (ni pa smiselno primerjati cepiv s katerimi smo bili cepljeni mi in današnjih cepiv, ker to je cca tako da primerjaš pralni stroj izpred 30 let in današnje pralne stroje..) No pa naprej.. Dokler v vrtec pride 1 otrok, ki ni cepljen je mala verjetnost, da bo zbolel ob cepljenih otrocih. Kaj pa bi se zgodilo, ko bi v skupini bilo več necepljenih otrok si ne želim predstavljati. In tak starš se ima za "skrbnega" in varuje svojega otroka pred "nepotrebnimi" posegi... Kaj pa jaz??? Hmmm... sem zabredla in spustila ventil.. Ma to o cepljenju mi pa res ne gre v glavo.. Samo primer. Ko je mati pripeljala hčero (mislim da je bila deklica 7-8 razred), po zbodljaju z iglo v parku jo je zanimalo samo za izvid HIVa. Deklico bi takrat lahko cepili proti hepatitisu B (ker je prišla še toliko zgodaj) ampak to niti pod razno ne... Zdaj hodi na redne kontrole, če se bo kaj od teh bolezni pojavilo... In ob kontrolah sva se z mamo pogovarjali kako je popustila v šoli, klicala je neštetokrat v ambulato, če sem prepričana, da so izvidi negativni... Pa, a ni boljše vsaj eno bolezen izločiti?? Ok ne me linčat .. Sem končala!! ABC100 . Bravo za Janeza in obrate!! LadyB hiter zamenjat kamin in pazita se!!!! vaši se ful že obračajo in posedajo in držijo ropotuljice... Peter je pa šele začel pošteno kravice pasti.... Ampak to pa zares!!! Ful lepo in to popolnoma sam. V soboto, ko sem ga dala na trebuh je dvignil glavo in me gledal ter se režal prav naglas in to enih cca 10 minut ziher ... Sem ga posnela in je ful dober video... Če ga potegnem za rokice (priznam to počnem 1x dnevno, da preverim ) z glavico lepo sledi. Kar se pa tiče držanja z rokami- svojo rožico (tiste plišaste, ki se smejejo) vsak dan navlači in liže samo, če mu dam ja v roko kakšno reč se mi zdi, da ni kaj dosti zainteresiran in jo takoj izpusti... Tudi ne obrača se še.. Edino kar dela, je to, da zadnje dneve ful dviguje ritko in nogice s podlage in ga včasih mal zanese na levo ali pa desno...No mogoče bo počasi... Pa še to..Sinoči se mi je zopet zazdelo, da me ful gleda, ko jem Sem počasi glodala piščančjo bedrco in me je ful ful gledal nepremično, zdelo se mi je kot da bi še on hotel...Sem mu rekla, da če stric Novak (pediater) ne bo imel nič proti mu dam, sicer pa ne A vaši tudi kaj firbcajo? Sem verjetno več tega spregledala... kaj ko ste čveke!!!