|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-ICSI oktober / november
16.11.2007 15:40:52   
taraji
IZVIRNO SPOROČILO: maja24

Mene pa zanima a je zame že prepozno da začnem jest folno kislino,pa kira je bolš(centramed mami al tifol)

Maja,  za folno kislino seveda še ni prebozno - bolje pozno kot nikoli, saj jo je potrebno jemati do konca tretjega meseca, nekaterim pa jo priporočajo do konca nosečnosti.
Po moje pa je centramed mami boljša izbira - ima še veliko ostalih vitaminov in mineralov, ki so priporočljivi za nosečnice, pa še po tifolu je nakaterim slabo.

La vita e bella

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 2576
16.11.2007 15:44:25   
citrončica
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

IZVIRNO SPOROČILO: citrončica

No, mene je skoraj kap, ko mi je na UZ folikle štela, desno je čez 15kom prišlauser posted image , levo tud tam nekje, sicer počasi rastejo, tam 14-15 so zdaj, pa že zdaj sem kot balon....tako da o punkciji rajš nič ne razmišljam, kolk jih bo spet,resno pa razmišljam, da bi šla lahko v Jato delat - za kuro nesnico bi bla najbrž dobrauser posted image user posted image user posted image .........

Kaj si ti tolk piva popila, al kako? user posted image user posted image user posted image  Madonca.user posted image  Si sploh ne znam predstavljat user posted image . Pa te kaj tišči tam dol? Imaš že napovedano punkcijo?

Ja, sayuri,
me že kar fino napenja, posebej desna stran, ko je jajčnik bolj spredaj-ali pa celo normalnouser posted image , levi pa je umaknjen-ne me vprašat kamuser posted image ,
pa se prav fino vidi, kako imam desno stran bolj napihnjeno od leve,
punkcije pa še ne bo pomojem tja do pon-torka, ker zelo počasi rastejo: v sredo 10-14, danes 14-15, eden mogoče 16???
Če bi bilo to od piva, bi mogla svojo pivovarno imetuser posted image , ne ni, cela 2 radlerja sem spila v 14ih dneh, se pa res že špikam od 15.10user posted image !!!!

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2577
16.11.2007 16:04:33   
taraji
IZVIRNO SPOROČILO: tita13

Pa še nekaj me zanima. Kako je s user posted image . Spomnim se, da sem enkrat na forumu brala, kao da ne. Pa me zanima, zakaj ne. A je vam zdravnik to rekel, ali kako. Meni Reš ni nikoli nič o tem govoril. Dajte mi malo razložit, prosim. Pa tiste, ki se noseče, kaj delate...ja ali ne?

Lep pozdrav vsem.

No, drage moje, to pa tudi mene močno zanima - Reš nama tega ni odsvetoval, ne vem pa kako je s tem drugje.
no, moj dragi mož je naredil po ET celo "študijo", kako je s spolnimi odnosi, pa do kakšnih konkretnejših rezultatov ni prišel - kot sva nekako zasledila, jih večina do testa nima.

Je pa zanimiva neka študija opravljena na nekem zdravstvenem inštitutu v ZDA (sicer je bilo to opravljeno leta 2002) - 50 % žensk je kmalu po ET imelo spolne odnose, drugih 50% pa ne. Rezultati vgnezditve so podobni pri obeh skupinah, je bilo pa v skupini žensk, ki so imele spolne odnose večji % žensk, ki je prišlo do ugnezditve obeh zarodkov, ker naj bi sperma nekako pripomogla k temu.
Potem je pa tu seveda še dejstvo, da se med orgazmom maternica krči, kar pa naj nebi ravno pomagalo pri vgnezditvi.

No, kakorkoli, mislim da nihče tega ne ve točno.

Me pa seveda močno zanima: katera izmed vas je imela med ET in testom spolne odnose in katera ne - zanimivo bi bilo npr. vedeti za Martinščico, Gozo.. in ostale, ki nosijo user posted image user posted image , seveda pa tudi za vse ostale - tiste ki ste user posted image , in tiste, ki se nam to ni posrečilo.

Res bi prosila, če ste tako dobre in to napišete - morda pa na koncu pogruntamo še kaj pametnega.

No, jaz jih med ET in testom nisem imela, pa še nisem med srečkami.

La vita e bella

(odgovor članu tita13)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
16.11.2007 16:09:29   
MARTINŠČICA
Oh, punce, jaz sem se pa od enih do treh sončila na terasi. Prav zaspala sem. Kolk je bilo luštn. Kdo bi si mislu, da bom novembra ležala na gugalniku in zavita v zimska oblačila spala na soncu. No zraven je spala tudi trimesečna nečakinja. Zakon, vam rečem.

Citrončica pa ti imaš skriti zaklad v sebi! To jih bo pa za celo olimpijado, ne samo za en team user posted image ! aja, pa očitno si desničarka, a ne? Mal se hecam ampak jih imaš res veliko. Tako nekako kot naša Cukica, če se ne motim.

Maja24, jaz tudi jem Centramed mami.

Kar se pa slončkanja tiče, midva nisva že od punkcije. Na GK so rekli, da do krvnega testa ne smeva, po testu me je vse bolelo, sedaj mi že pošteno šumi user posted image . Sem vprašala v GK, kako je s spolnimi odnosi, pa je sestra rekla, da če se dobro počutim, naj kar. Je pa tako, zjutraj med tednom se vedno mudi, pozno popoldne, ko dragi pride domov, me pa že preveč boli. Hvala bogu za vikende user posted image .

200% MAMI

(odgovor članu citrončica)
Neposredna povezava do sporočila: 2579
   [Brisano sporočilo]
16.11.2007 16:11:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu taraji)
  Neposredna povezava do sporočila: 2580
   [Brisano sporočilo]
16.11.2007 16:15:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu taraji)
  Neposredna povezava do sporočila: 2581
16.11.2007 16:15:53   
sayuri
user posted image  AKTUALNO V TEM TEDNUuser posted image

Ponedeljek, 19.11.
Abra - UZ
pikovit - UZ
barbarela77 - UZ

Torek, 20.11.
Anonimna (Praga) - ET

Sreda, 21.11.

Četrtek, 22.11.

Petek, 16.11.
ANA_P - UZ
barbarela77 - UZ
Sulfinija - punkcija
sonček500 - UZ
citrončica - UZ
T1979 - UZ
konina - UZ

Sobota, 17.11.
tassi1 - UZ

Nedelja, 18.11.
mavrica72 - TEST
jadrnica - ET
bilka - ET
T1979 - punkcija
konina - punkcija

user posted image

user posted image user posted image  T R E P E T A L K E user posted image user posted image
(beri TESTI)

Anonimna user posted image  greje user posted image  TEST 15.11. ????
mavrica72 greje user posted image user posted image - TEST 18.11.
šemalo greje user posted image user posted image  - TEST 26.11
m.rudovic greje user posted image user posted image  - TEST 26.11
sayuri grejeuser posted image user posted image  - TEST 28.11.
kajsica grejeuser posted image user posted image  - TEST 29.11.

user posted image KOSTANJ (PO)user posted image
user posted image cukica (LJ)user posted image
user posted image reni70 (PO)user posted image
user posted image pikica26 (PO)user posted image
user posted image GITA14 (LJ)user posted image
user posted image dajamaja (PO)user posted image
user posted image  spelka12 (PO) user posted image
user posted image Abra (PO)user posted image
user posted image M.L.B.K. (PO)user posted image
 user posted image sonček75 (LJ)user posted image
user posted image Goldy (LJ)user posted image
user posted image Crnitulipan (PO)user posted image

user posted image

user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  V OKTOBRU / NOVEMBRU user posted image
  • sayuri (31 let) (2.ICSI;PO, dr.Reš) 4.10. razgovor,23.10. Diphereline,31.10. začetek Puregon, 11.11. punkcija, ET 14.11.
  • Anonimna user posted image  (PO,dr.Reš) zamrznjenček ET 1.11.
  • PAMELA
  • Amelia (31let)(2.ICSI;PO,dr.Reš), 14.11. začetek Diphereline
  • macka27 (2.ICSI;PO, dr.Reš) razgovor 15.11. in začetek Diphereline, nato Menopur
  • šemalo (1.IVF;Lj,dr.Drobnič) 8.10. začetek Suprefact, od 24.10. Menopur,ET 10.11.
  • gloria (2.IVF;LJ, dr. Bokal)
  • mami26 (2.IVF), razgovor 4.10., začetek Suprefact 29.10.
  • tassi1 (34let)(5.IVF, MB) kratek postopek, 12.11.začetek Merional
  • Anonimna (Praga), ET 20.11.
  • barbarela77 (30let),(1.IVF;MB,dr.Gavrič) 16.8 razgovor, začetek oktobra femodeni,26.10 začetek Diphereline, 9.11. Gonal
  • Sulfinija (29let),(3.IVF;LJ, dr. Zorn), kratki postopek, 5.11. začetek GonalF,16.11. punkcija
  • mlinčka (1IVF;LJ, dr.Drobnič), pokliče 1.dan nov.M
  • konina (30let)(2.IVF;LJ) začetek Suprefact 22.10., 5.11. začetek GonalF, 18.11. punkcija
  • pikovit (31let),(6.ICSI,;PO,dr.Reš)
  • sonček500 (1IVF;LJ, dr. Tomaževič), začetek 18.10.
  • citrončica (33let),(3.IVF;LJ, dr.Drobnič) 24.9. razgovor, 15.10. začetek Suprefact, 5.11. začetek GonalF, UZ 14.11.
  • kajsica (35let),(1.IVF;LJ, dr. Tomaževič) 19.10. pregled, kratek postopek, GonalF,9.11. punkcija, ET 14.11.
  • DaisyE (3.ICSI) začetek konec novembra,? in Menopur
  • maja24 (24let),(ICSI;PO, dr.Reš) ET 23.10.
  • m.rudovic (1.ICSI; PO,dr.Reš) 18.10. začetek Diphereline, nato Menopur, 9.11. punkcija, ET 12.11.
  • jadrnica (29let),(1.ICSI;PO,dr.Reš) 29.10. začetek Dipheeline, nato Menopur, 13.11. punkcija, ET 18.11.
  • mavrica72 (IVF;PO, dr. Merlo,dr.Reš) Diphereline, Menopur, punkcija 1.11. , ET 4.11.
  • Linda25 (IVF) začetek špikanja 20.11., GonalF
  • babylove (IVF;Francija)
  • Ana_P (1.IVF/ICSI?; MB, ?) 26.10. začetek Diphereline,9.11. začetek GonalF, 21.11. predvidena punkcija
  • arneja (34let)(1.ICSI,PO,dr.Reš) 15.11.začetek Diphereline
  • Abra (2.ICSI;PO, dr. Reš) takoj v nove boje
  • bilka (36let),(2.IVF/ICSI?,LJ,?) dolgi postopek, Suprefact in GonalF, 13.11. punkcija,ET 18.11.
  • tita13 (3.ICSI;PO,dr.Reš), ET 31.10
  • sonček75 (32let),(2IVF;LJ;?) 3.12. ponovno v boj
  • T1979 (1.IVF;PO,dr.Reš) 24.10.začetek špikanja Diphereline in Menopur, 18.11. punkcija
  • SAFIRA (MB) zamrznjenček

user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  V DECEMBRU / JANUARJU / FEBRUARJUuser posted image

• dole (2.IVF;MB,dr. Vlaisavljević) 12.12. razgovor
  • kikaa (IVF/ICSI;LJ, dr. Tomaževič) 19.12. razgovor
  • blanč (34let),decembra v nove boje
  • andreja07 (PO,dr.Reš) 2.10. razgovor, nadaljuje marca
  • Kostanj (PO,dr.Reš) januarja začetek
  • kikaa (32let)(2.IVF,LJ) - začetek jan/feb
  • cukica (24let)(LJ,dr.Ribič) 15.1. razgovor
  • reni70 (4.ICSI;PO,dr.Reš) januarja v nov boj
  • cati (27let),(MB) zamrznjenčki
  • Pija76 (31let),(LJ) zamrznjenčki v decembru ali januarju
  • spelka12(26 let) (PO,dr.Reš) ponovno v boj januarja
  • pika74(LJ) zamrznjenčki
  • gold fish (33let)(LJ) ponovno v boj
  • M.L.B.K. (35let)(PO) januarja v nove boje
  • mandarinca (32let) v nove boje - zamrznjenčki
  • Goldy (LJ) pokliče pri januarski M
  • sonček33 (1.IVF;LJ) 5.12. razgovor

• user posted image
    pikovit, sulfinija, koalauser posted image , *medica*user posted image , Špelkauser posted image , soncek.djukelicauser posted image , citrončica, Staša1user posted image gloria, konina, sayuri, tosjauser posted image ,mlinčka, perlicauser posted image , GITA14, Shuka, user posted image Bety upa, mozart, _rebeca_, anadejka, Amelia, pika 74, MIŠEK13, ele, Sisy, poopsie, upajoča, zvezdica26, andreja07, lejla007, user posted image dolenjka, mihi78. *ajetam*, user posted image micka zaloska, gold fish, M.L.B.K,mandarinca

user posted image
    user posted image NOSEČKE avgust / september user posted image
    GOYA (30let),(PO) user posted image user posted image ,  DARMAR (PO) user posted imageZALAZOYA (PO) user posted image ,  SKYE(MB) user posted image user posted image  , BETY UPA, žani4 (LJ),

user posted image user posted image NOVE NOSEČKEuser posted image user posted image

user posted image MARTINŠČICA (32let),(LJ) user posted image user posted image
    user posted image _rebeca_ (28let),(PO) pregled  22.11.
    user posted image maja24 (24let),(PO) pregled 20.11.
    user posted image tita13 (PO) pregled 27.11.

Če katera opazi kakšno napako v seznamu, mi prosim oprostite in pocukajte za rokav, je čisto možno da sem kaj zamešala, je že veliko bork.

Tiste, ki lahko sproti sporočate UZje, punkcijo, ET, naredite to čimprej, da vas še bolj spodbujamo in damo na poseben seznam - da je za vsak dan bolj pregledno.

(odgovor članu taraji)
  • Neposredna povezava do sporočila: 2582
    16.11.2007 16:19:08   
    citrončica
    Citrončica pa ti imaš skriti zaklad v sebi! To jih bo pa za celo olimpijado, ne samo za en team ! aja, pa očitno si desničarka, a ne? Mal se hecam ampak jih imaš res veliko. Tako nekako kot naša Cukica, če se ne motim.

ja, sem desničarka, res,
    a bomo videli, koliko celic bo potem....sem tudi obakrat prej dobro reagirala, prvič 16, drugič 13 celic, a nikoli toliko folkilov že na UZ...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
    Neposredna povezava do sporočila: 2583
    16.11.2007 16:39:31   
    GoYa
    Anonimna (Praga), držim pesti, da vama le uspe. Pa potem le razkrij identiteto, ker mene firbec matrauser posted image . Sicer si mislim, da si tista, ki se je pred časom izpisala, ker so ene težile al kaj je že blo. No, lahko  mi tudi Zs pošlješ user posted image .

Mandarinca, drži se in čimprej okrevaj.

Crnitulipan, zelo zelo žal mi je, da je nosečnost propadla user posted image . Pa sem si mislila, da ne bo tako.

MIŠEK13, sem že hitela čestitati, pa vidim, da se je dejzica zmotila. Škoda. No, naša hiška napreduje in delamo s polno paro, da bo spomladi vseljena in pripravljena na nova člana. Tudi trenutna hiška user posted image user posted image  je v enem tednu noro zrastla, da ne morem verjeti. Kar od enkrat. V prvi nosečnosti sem v tem času imela še skoraj plosek trebuh, sedaj pa uhuhu....

M.L.B.K., midva sva v prvem postopku imela med ET in testom spolne odnose in test je bil pozitiven (pač kolikor dolgo je bil - 11t). V vseh nadaljnjih postopkih pa sva se vzdržala. Spolni odnosi niso odsvetovani, saj orgazmi dobro prekrvavijo maternico, kar je dobro.
    Kaj pa tiste, ki naravno zanosijo. Saj do testa ne vejo, da so zanosile in verjetno seksajo.

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 2584
    16.11.2007 16:48:04   
    DaisyE
    Na hudiča, pa sem ga spet pihnila...user posted image  No ja, se je pa vsaj naša Mišek malo nasmejala. Se vidi, da sem že vsa blesava od navijanja...user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu GoYa)
    Neposredna povezava do sporočila: 2585
    16.11.2007 17:32:51   
    citrončica
    IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

Na hudiča, pa sem ga spet pihnila...user posted image  No ja, se je pa vsaj naša Mišek malo nasmejala. Se vidi, da sem že vsa blesava od navijanja...user posted image

aha, že preventivno pivo piješ, da bo več foliklov, a??user posted image

(odgovor članu DaisyE)
    Neposredna povezava do sporočila: 2586
    16.11.2007 17:59:20   
    Sulfinija
    Pozdrav punce!

Da ne boste preveč dolgo čakale na moje poročilo iz današnje punkcije vam hiter napišem kako je bilo.

Načakala sem se ful sem bila žal predzadnja na vrsti.Apaurin je naredil svoje in dve svečki tudi.Sma se z sestr zmenile,da mi bo dala še eno injekcijo proti bolečinam in je pozabila user posted image .Joj punce vse ki vas čka punkcija vam povem mam zelo nizek preg bolečine vendar tale punkcija je bila zame nekaj enkratnega,neboleč in konec je vse skupaj bilo v petih minutah,se spol ne splača trepet pred tole zadevo.Mi je kar na smeh šlo,ker sem dvakrat vzela narkozo za tale mačji kašelj majhen.Nato sem šla ležat malo kakih 15.minut in nato sem se še oglasila pri seestranh na oddelkih,kjer sem dobila nadaljna navodila.V labolatorijupo končani punkciji pa sem dobila tudi kodo od najinih user posted image  in za jnih poklčem v ponedeljek.Sestra mi je dala utrogestan katerega začnem jemati jutri.In sedaj kar je nabolj važno in kar vas po mojem najbolj zanima je pridelek.Pridelala sem 9.jajčk.Sedaj pa le težko čakam ponedeljek da pokličem kako bo kaj z najini user posted image ,v sredo pa ET.

KO sma se peljala domov sem imela grozne bolečine tkole,da sem kar zadaj celo pot prespla,sedaj mi je malo bolje,ker sem vzela tabletko proti bolečinah in se sedaj pustim razvajati mojemu dragemu.Sedaj pa hitim nazaj počivat.Papa in pridne mi bodite in hvala ker ste mislile name.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

Neposredna povezava do sporočila: 2587
    16.11.2007 18:00:47   
    arneja
    Citrončica, ti bi pa v Jati kar službo za nedoločen čas dobila, ne le honorarno user posted image . So ti dali malo prehudo terapijo user posted image ?

Jaz sem se pa danes malo nasmolila. Sem bila v Mercatorju vsa vesela, da sem dobila malinov čaj, pa pridem domov, pa vidim, da je le aromatiziran z okusom maline, vsebuje pa vse kaj drugega kot maline - hibiskus, šipek, jabolka ... Sem bila kar malo jezna. Punce, kje vi kupite ta čaj??

Me pa že nekaj zvija, tako da mislim, da bo moja M kar točno prišla, če ne na 28. pa na 30. dan. Večinoma vam je pa M zamujala po Dipherelinu, ne?

Veš, kaj? Enkrat bo uspelo!!!

Neposredna povezava do sporočila: 2588
    16.11.2007 18:03:25   
    arneja
    Sulifinija, super za devet jajčk user posted image . Se pravi, da dve Ketonal svečki čisto zaležeta? Si ju bom tudi jaz privoščila user posted image . Se mi pa kar smiliš, da si se morala vse do MS voziti. Zdaj pa kar pridno počivaj.

Veš, kaj? Enkrat bo uspelo!!!

(odgovor članu Sulfinija)
    Neposredna povezava do sporočila: 2589
    16.11.2007 18:12:46   
    citrončica
    arneja,
    vsi ti čajčki so v lističih-ne v filter vrečkah,
    dobijo se v kaki zeliščni prodajalni, lekarni, celo v nekaterih drogerijah jih tudi držijo,mogoče celo v kakem večjem hipermarketu, a odvisno katere...
    zeleni čaj bi najbrž dobila povsod že -tudi tega priporočajo,malinove liste ali krvomočnico pa bolj v tazeliščnih,malo povprašaj še!!user posted image

(odgovor članu arneja)
    Neposredna povezava do sporočila: 2590
    16.11.2007 18:14:19   
    citrončica
    o, Sulfinija se je oglasila,
    no vidiš, da punkcija ni tak bav-bav,
    vseeno pa zdaj lepo počivaj do srede, da boš pripravljena zauser posted image user posted image ,v ponedeljek pa le pokliči, kaj tvoji otroci počnejo v Lj!!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2591
    16.11.2007 18:46:59   
    kikaa
    Čarna - user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš,
    pojdi zmeraj do konca.
    Spomladi do rožne cvetice,
    poleti do zrele pšenice,
    jeseni do polne police,
    pozimi do snežne kraljice,
    v knjigi do zadnje vrstice,
    v življenju do prave resnice,
    v sebi do rdečice čez eno in drugo lice.
    A če ne prideš ne prvič, ne drugič
    do krova in pravega kova
    poskusi: vnovič
    in zopet
    in znova.

user posted image
                         (Tone Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 2592
    16.11.2007 18:52:10   
    sonček33
    še malo punce pa pridem k vam tudi jaz....se že veselim... 4.12. imam obisk pri sestri Blanki v leonišču, potem pa menda akcija

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu kikaa)
    Neposredna povezava do sporočila: 2593
    16.11.2007 19:17:17   
    maja24
    Evo me sm že nazaj.Ja mal sm mogla narest pavze me je že rit bolela aja pa prsti tut,tok da mal sm baterije nafilala.

Sayuri a kr 9 si jih znesla,si bla pa user posted image pridna kokoška.

(odgovor članu sonček33)
    Neposredna povezava do sporočila: 2594
    16.11.2007 19:19:54   
    šemalo
    user posted image za statistiko....48 ur pred punkcijo sva......pol sem mislila, kakšna neumnost, brez zaščite....kaj, če bi se kaj zalomilo....a je to dobro a ne??

zdaj pa post....user posted image

a mislite, da se v stimuliranem procesu lahko kaj zgodi?? Upam, da ne kakšne napake....več oplojenih, pa nepravilen razvoj pa to? user posted image

o, beri, kar ljubezen govori, saj zna ljubezen slišati z očmi...(SHAKESPEARE)

(odgovor članu sonček33)
    Neposredna povezava do sporočila: 2595
    16.11.2007 19:27:56   
    maja24
    Ja jest sm brala da po stop inekciji kao ne smeš met odnosov zaradi več plodne nosečnosti.

(odgovor članu šemalo)
    Neposredna povezava do sporočila: 2596
    16.11.2007 19:29:16   
    sonček500
    Da še vam jaz javim rezultat UZ nekje 12-14 so zrasli  jih je kar nekaj,vendar še vedno premajhniuser posted image - dobila sem še več hrane potem pa bo!user posted image V nedeljo imam spet UZ!

(odgovor članu sonček33)
    Neposredna povezava do sporočila: 2597
    16.11.2007 19:30:06   
    maja24
    Kolk mam pa jest napet pa trd trebuh pa še zvijat me je začel.A se mi bo še kira prdružla pr jamranju.user posted image

(odgovor članu maja24)
    Neposredna povezava do sporočila: 2598
    16.11.2007 19:31:19   
    maja24
    No pol boš pa v nedelo gotovo dobla stopkouser posted image .Pa ti si tut pridna kokoška.

(odgovor članu sonček500)
    Neposredna povezava do sporočila: 2599
    16.11.2007 19:55:56   
    Crnitulipan
    Drage moje soborke,

res vam hvala za te besede podporeuser posted image user posted image user posted image . Naj še enkrat napišem, da res pomaga.

Vsem trepetalkam in novim nosečkam želim vse najbolje in držim pesti, da vam bo uspelo user posted image user posted image user posted image
    In predvsem, da se vem ne bo dogajalo kot meni ali dajimaji in še kateri.... ni enostavno to preživeti..

Zjutraj sem šla na GK LJ, od koder so me poslali na urgenco kliničnega centra; že tam sem jokala kot dež... sem mislila da sem edina pa nas je bilo danes na abraziji 5!!! Včeraj dve po IVF od Bokalove... no, potem so me še enkrat res detaljno pogledali. Vrečka je še malo zrasla, plod je bil tudi kar velik, le organov in utripa ni bilo prepoznati.... ginekologinja na sprejemu si je vzela čas in me rse podrobno pregledala... tega splava - odmrtja ploda ne bi ustavil nihče ali nič..tako da kaki očitki, da ne počivamo dovolj ali bi  orale imeti stalno noge v luftu enostavno niso potrebni.
    Obljubila mi je, da bodo ostanke ploda dali na genetske in kromosomske preiskave - morda pa kaj najdejo..
    Prišla sem na tešče, ker sem vedela, da bo še isti dan; po dvanajsti so nas začeli voziti.. spet sem neustavljivo jokala.. saj veste..to je tisti jok, ki ga enostavno ne moreš zaustaviti, pa če si še tako želiš. Anestezistka me je tolažila, da sem še tako mlada in da bodo še nosečnosti, pa sem jim povedala, da na papirjih piše, da imam 40 let - vsa ekipa je bila totalno presenečena, saj so mislili, razen ginekologinje, ki me je pregledala in tudi opravila abrazijo, da imam okoli 30 let..no, če se malo potolažim v tej situaciji in si dam upanja...vsaj ena dobra novica - vsaj na pogled nisem prestara...

Spala sem celo popoldne, pjedla juhico, se še malo zjokala; pritisk je bil na nuli - spodnji 48 zgornji 85.. dali so mi injekcijo za primer prihodnjih nosečnosti ker sem Rh negaitvna...

Naj še povem, da je bila zraven mene punčka stara 15 let, katere starši so zahtevali splav - več kot 4 mesece nosečnosti - je morala rodit..pravzaprav se je odvijala cela drama med starši in deklico in socialno delavko...
    Ko takole pomislim, koliko je tega, kaj vse se dogaja... tistih 50% sem že pozabila.

Po novem letu grem k Rešu po 3 zamrznjenčke; morda mi naredijo PGD . genetsko analizo, če bo analiza splavljenega ploda kaj pokazala.. Reš me je malo prestrašil,  ampak z mojim user posted image ne misliva kar tako obupat. Najbolj pomembno je, da me podpira, mi pomaga, me razume in se trudi zame.

Škoda le, da sem svojega user posted image   tako pozno spoznala. Včasih si mislim, da mi je žal, da s prejšnjim fantom s katerim sva bila skupaj 16 let in pol nisva imela otrok - pri njih je bila mišična distrofija... potem pa si spet mislim, da bi bilo to zelo egoistično, da samo zato, da imam otroka rodim ubožčka, ki bo mentalno povsem zdrav; fizično pa vprašanje do kdaj bo sploh zdržal (živel)... Saj vem, da je to moralno etično sporna zadeva.. pa vendar, če rodiš otroka, ki je prizadet in ne veš, da bo tak, ga z vsem srcem sprejmeš in ljubiš... če pa veš kaj ga čaka pa res ne vem... vsaj jaz se nisem odločila ZA - po nasvetu zdravnikov seveda.

Mož mi stalno govori, da je najbolj pomembno to, da sva se sploh spoznala, saj je prava redkost takole po 35 oziroma po 40ih najti partnerja, s katerim se čutiš...se zliješ ... in se zahvaljuješ bogu ali tisti višji sili, da ti je poslal nekoga, ki ti bolj ne bi mogel ustrezati... človeka, v katerega se takoj zaljubiš in ga ljubiš in za katerega takoj veš, brez pomislekov, da bi bil z njim do konca življenja...  se z njim postaral.

In seveda bova še poskušala... ne misliva kar tako odnehat... tole je bilo res nekaj hudih mesecev. pa se mi zdi, da sva oba postala močnejša in se še bolj čutiva in imava rada...

Bodi dovolj za danes, itak sem se razpisala bolj kot sem mislila.
    Držite se in stiskam pestke za vse vas!!!
    Lahko noč,
    Čarna

(odgovor članu šemalo)
    Neposredna povezava do sporočila: 2600
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
    Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
    Kako čim prej zanositi?
    Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

poletje-vrtec
    Michonne RR

Ali bo vaš otrok poleti v vrtcu?

Da (44%)

Ne (22%)

Delno (33%)

Število vseh glasov: 27

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!