|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sem res pomagala?
21.12.2004 11:46:30   
Anonimen
V nedeljo zvečer sem dobila sms, ki se je glasil takole:
"Prosiva vaju, pomagajta nam. Deklici sta lačni in zebe nas. Ne veva, kaj naj narediva. Ne prosiva za naju, pomagajta najinima punčkama. Prosim!!!"

Mi je roka kar otrpnila. :( Še en sms naših znancev iz okolice Domžal. Zadnje leto je bilo teh smsov kar nekaj. Stanje je brezupno, pa vendarle rešljivo, če le imaš voljo in moč-ki pa jo moraš iz nečesa pozitivnega črpat. Tam pa žal ni nič pozitivnega.:( Samo dva sončka, dve majhni deklici, katerima sva z možem tudi krstna botra. Stari sta leto in pol ter 5 mesecev. Ti dve :duda: :duda: sta vse, kar sveti v njunem življenju. On ne najde dela. Sem pa tja opravi kakšno priložnostno. Za kakšen teden. Pa ga zopet brcnejo... Ona je sedaj na porodniški, mlada, 20 letna mamica, ki je komajda končala šolo in še ni šla v službo-je prej zanosila. Živijo v hiši njegovih staršev. Njegov oče je pokojen, on odplačuje očetov kredit za hišo - pojma nimam, kje dobi denar. Njegova mama ima multiplosklerozo, je nepokretna, potrebuje 24 urno nego. V hiši so samo trije prostori - spalnica, kjer vsi 4 spijo, nekakšna dnevna soba, kjer se zadržujejo čez dan in kuhinja, v kateri leži nepokretna mama in tukaj zaudarja...uh...saj veste....starejši človek v plenicah..., pa če je še tko redno čiščeno...
V sobi, kjer so čez dan kurijo s kaloriferjem. Zvečer ga premaknejo v spalnico. Nimajo drv, nimajo olja..ni s čim kupit. :(

Včeraj sem se odpravila v trgovino. Nabavila hrane za 20.000, se usedla v avto in orob odpeljala. Jokala, sta, tako sta bila srečna. Pa čeprav bo ta sreča trajala samo 14 dni. Hrana bo pošla in stanje bo zopet isto.
Z njim sem se usedla in "udarila" en orng pogovor. Danes gre na en razgovor za službo...če bo kaj. Mora it pa peš, ker ni avtomobila. Njegovo psihično stanje je na dnu, mlada mamica je tudi čisto uničena. Bojim se, da si bo kateri od njiju kaj naredil, ker je sedaj ta pritisk res hud. Deklici sta pa tako luštni. Tako veseli in tako prijazni. Starejša se je stiskala k meni in se mi smehljala. Kot cukrčka sta...

Ko je mamica mlajši delala mleko, sem ugotovila, da ji dela zlo razredčenega (na 180ml 4 žličke). Kako me je to zabolelo. :((Usedla sem se v avto in se odpeljala do najbližjega DM-a in kupila tri škatle BEBE mleka.
Si lahko predstavljate tisto solzo sreče v maminih očeh. Ko ve, da bo njena pikica nekaj časa lahko pila dovolj nasitno mleko?

Ko sem odhajala, se bila po eni starni zadovoljna, vesela, srečna, da sem pomagala, da sem naredila nekaj dobrega z ljudi v stiski.
Po drugi strani pa... to ni rešitev. Tolikokrat smo že "posodili" denar. Vem, da ne bosta mogla vrniti, pa nič zato. Za tistih nekaj tisočakov nas ne bo konec.
Vseeno pa...tudi midva imava stroške, odplačujeva kredit. Želiva zidati hišo... Tudi midva se morava odpovedovati...

In smsi vedno znova prihajajo...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Sem res pomagala?
21.12.2004 11:54:40   
total
O groza ne morem verjet,da je tako.Res si jim pomagala. ČESTIITKE:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
21.12.2004 11:58:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Sem res pomagala?
21.12.2004 11:58:54   
dory
Joj prav stiskalo me je ko sem tole prebrala...malo pa je takih ljudi,ki bi takole priskocili na pomoc...pa s tem ciljam na tiste,ki bi si tovrsten izdatek lahko privoscili...:((:(( groza

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Sem res pomagala?
21.12.2004 11:59:33   
Lunca1
Mislim da oni to znajo cenit. :bravo:

Lp Lunca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Sem res pomagala?
21.12.2004 12:00:18   
Anonimen
Si resničo si....ko človek tole prebere mu gre kar na :((, eni tako nebogljeni in drugi tako dobri....Naj :angel::angel::angel:čuvajo tebe in tvojo družinico ter pošljejo kakega dobrega :angel: za službo tudi družinici v Domžale....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Sem res pomagala?
21.12.2004 12:00:32   
dory
Se tole...tvoje dejanje Kristina je bilo zelo plemenito...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Sem res pomagala?
21.12.2004 12:03:03   
Anonimen
Jaz bi pa rada tem ljudem kako pomagala. Ti jih najbolje poznaš. Kaj misliš, kaj je najbolje, da naredim?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Sem res pomagala?
21.12.2004 12:04:22   
Lenny
Si pomagala, zagotovo! Vsaj malo si jim polepšala te predpraznične dneve. Upam, da jim bo novo leto bolj naklonjeno in da bo očku uspelo najti službo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Sem res pomagala?
21.12.2004 12:04:58   
kofetek2010
Javi mi prosim, ker sem pripravljena pomagat, s kakšnim paketom pleničk ali hrane za dojenčico.

lp
jana73

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Sem res pomagala?
21.12.2004 12:09:15   
Kenny
Kristina, tudi jaz sem pripravljena pomagati. Lahko mi privat pošlješ št. mobitela, pa te bom poklicala, da se domeniva, kako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Sem res pomagala?
21.12.2004 12:11:15   
kimi
Jaz imam prijateljico iz okolice Domžal sama mati šivilja peživlja 2 otroka tretje ni tukaj. Je v drugi državi in so jih vrgli na cesto z njihove hiše v kateri ni bilo wc-ja niti vode niti elektrike še manj pa opreme. Oče je kar prodal hišo. Na vsake toli časa pride in jim pobere denar že tako nič nimajo. In ga sploh ne zanimajo otroci. Ker sama nisem zaposlena in nimam denarja jim pomagam le tako da jim dam obleke in kako so veseli. Res neverjetno kaj pomeni nekomu nekaj kar je tebi samoumnevno. Sedaj živijo v hiši ki jim je ena dala v najem za 25.000sit mesečno otroka se šolata mati zasluži 70.000sit plače in tudi nimajo gretja grejejo samo eno sobico na elektriko v kuhinji kopalnici ter še eni sobi je pa ledeno mraz. Kako kruto

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Sem res pomagala?
21.12.2004 12:26:30   
L&F&B
Jokala sem...To je bilo plemenito od tebe in verjemi, da ko si lačen in v taki stiski res potrbuješ pomoč. PA STISKA PREJ ALI SLEJ MINE! Tvoja plemenitost pa bo ostala v njihovih srcih še naprej. Javi mi na privat, ker bi tudi jaz prispevala kakšno mleko ali paketek po svojih možnostih.
Naj vse čuvajo:angel::angel::angel::angel::angel:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Sem res pomagala?
21.12.2004 12:53:16   
puncica
Tudi jaz bi rada pomagala, a imaš kakšen njihov naslov al pa kej. Kolk je pa dojenčica stara?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Sem res pomagala?
21.12.2004 12:55:12   
jagoda
Kristina, daj še meni javi na privat kaj lahko kupim oz nakažem denar na TR. Veš kaj, če že zapravljam za draga darila za ljudi, ki jih imam rada in si jih seveda zaslužijo, bom primaknila nekaj še tej družinici.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Sem res pomagala?
21.12.2004 13:25:30   
Erika 1
Se pridružujem pomoči, bilo kakšni. Javi mi kaj lahko storim?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Sem res pomagala?
21.12.2004 13:38:04   
Anonimen
Vsem, ki želite družini pomagat, bom poslala njihov naslov na vaš privat. telefona žal nimajo - so jim ga že kdaj odklopili.
Lahko pomagate z denarjem ali z oblekicami (leto in pol ter 5 mesecev), hrano, plenice, igračke...karkoli.

Hvala za tak odziv :rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Sem res pomagala?
21.12.2004 13:56:27   
Moyca_
ja zraven takih stvari pa lahko jočeš. Meni je hudo. ti pa si naredila dobro delo- si prava dušica. jaz bi enako naredila kot ti, tako da se ne spraševat če si vredu naredila. Vse ti bo slej kot prej povrnjeno.
jaz bi jim tudi pomagala- obvesti kako

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Sem res pomagala?
21.12.2004 13:57:09   
Anonimen
Jaz sem vprašala sodelavko - novinarko pri Gorenjskem glasu, če bi sprožili kakšno akcijo pomoči, in je za. Torej, če so oni za, mi javi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   Sem res pomagala?
21.12.2004 14:04:16   
Kinokija
A ni bilo nekaj podobnega pred kakim mesecem na med.over.netu, gre za isto zgodbo? :zmeden:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Sem res pomagala?
21.12.2004 14:14:43   
Anonimen
Kinokija, meseca avgusta sem situacijo opisala tudi na med.over.net. Tam so bili odzivi različni. Takrat je šlo predvsem za to, da ne veva, kaj naj narediva...
Potem je bil do sedaj kar nekako vredu. V nedeljo pa zopet sms...
Zato ne ve, ali sem prav ravnala...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Sem res pomagala?
21.12.2004 14:30:28   
ZARA
:((:((:((:((...grozno,sem ti poslala na privat...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Sem res pomagala?
21.12.2004 14:37:04   
Kinokija
Potem si še v pol leta ni našel službe :zmeden: Nekaj se spomnim, da so še punce na MONu poskušale rihtati službo.

Veš kako, pomagaš 1x, 3x, parkrat, samo to večno ne more trajati :zmeden: Na dolgi rok to ne gre.:zmeden2:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Sem res pomagala?
21.12.2004 14:45:38   
Anonimen
Ja, to je res, samo otroci so vseeno ubogi. A hiše pa ne morejo prodati in iti v kakšno toplo stanovanje?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Sem res pomagala?
21.12.2004 15:14:22   
Anonimen
Kinokija, službo si najde le priložnostno. Nihče ga noče zaposlit. Ima le OŠ končano...potem veš, da je malo težje. Tud jaz in mož mu govoriva, da mora najprej najti stalno službo...

Meni tudi ni enostavno. Lahko bi jih ignorirala, to je najlažje. Pa me preveč boli. In nimata nikogar drugega...žal.

Hiša je pol njegova, pol od mame, ki pa za prodajo noče slišat. In še marsikaj drugega ne...torej je z njo tudi hudo.... Rda bi jo dala v dom, da bi imela res stalno oskrbo...pa noče it...le njima "živce žre".

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?