scubadiver
|
Dobro jutro punce, Rozika hvala za kavico in piškotek Kesi iskrene čestitke za pobčka , sam da sta oba ok, mi je pa kr hudo slišat da si imela težek porod. Ampak zdej ste doma in je vse za tabo, tako da uživajte, lepo se cartajte. Kanarka se ni nič javila, tko da so jo zgleda res obrdžali noter. Držim pestke Kanarka da mogoče že cartaš, če pa ne, pa da bo šlo hitro in ne boleče Debeluška in Mamathea tvoj recept za hladno torto lahko jest prilimam da ga ne boš še enkrat pisala: Piškotna podlaga: 275 g zdrobljenih (zmletih) piškotov, po možnosti kakšnih kakavovih, jaz sem imela neke italijanske od Barille, 130g rame, 130 g rjavega sladkorja, 1 vanili sladkor in 250 ml kokosovega mleka (lahko je tudi navadno kravje mleko, ampak s kokosovim je sladica veliko bolj slastna), če se ti piškotna podlaga ne zdi dovolj mokra dodaj še mal navadnega mleka, pač keksi se morajo super skupaj sprijeti, pa vendar biti toliko "tekoči", da se jih z lahkoto spravi v pekač. Izdelava: piškote sem zmlela, nato sem stopila ramo, ji dodala sladkor in vanili, na koncu še kokosovo mleko in vse skupaj pustila vreti kakšne 3 minutke, da se je sladkor lepo stopil. Potem sem to maso vlila na piškote, dobro premešala in vlila v pekač za torte (s premerom 23 cm). Na to maso sem narezala 2 banani (na kolobarčke), čez pa polila še kremo, ki sem si jo tudi zelo priredila in sicer sem vzela: 250g pasirane skute, 1 majhno kislo smetano, to sem mešala skupaj v mešalniku, posebej na štedilniku pa sem stopila 120g čokolade (jedilne, če pa ste še bolj za sladko, pa vzemite obično mlečno čokolado, meni je grenka bolj všeč), ko se je stopljena čokolada malo ohladila sem jo primešala k skuti in kisli smetani. To sem namazala čez kekse in banance, pa dala vse skupaj v hladilnik. Sladica je bila pripravljena v 20 minutah in po 2 urah je že bila super za jest. Čez lahko premažeš stepeno sladko smetano, preliješ čokoldani preliv.... Jaz sem zraven postregla samo 1 kepico sladoleda in "simbolično" okrasila s smetano, amapk res čist malo. Za vse s pregledi in za tiste ki boste ušle v Rim pa držim pesti.