|
RE: travme, travme... 12.11.2007 17:23:45
|
|
|
|
tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja Vzrok za tako množičen pojav depresije in podobnih stanj v družbi je po moje to, da v nenehnem boju za obstanek, službe, gnanje za materialnem pozabimo nase, na našo bit, na naša čustva, duhovne in duševne potrebe! Evo tak to je, in ker je naša celotna družba naravnana zgolj in samo na materializem, potrošništvo....zadovoljujemo napačne potrebe in v gnanju za to nam zmanjka časa zase in za sočloveka. Se popolnoma strinjam. POPOLNOMA. Pa mi povej, kdo razen psihiatra in podobnih ljudi, ki so za to plačani, te je dandanašnji pripravljen poslušat in ti v resnici prisluhnit? Nihče. NIHČE. Ali pa so zelo redki. HVALA MUKI. Bo kdo rekel jaz imam pa dobro prijateljico, prijatelja...ki me vedno posluša. Ja, čist verjamem in ja tudi sama jih imam, Bodi hvaležna, da lahko pišeš v množini. Jaz lahko napišem zgolj v dvojini. ampak, ko si dejansko v brezizhodni situaciji (beri: na dobri poti do stanja depresije...) ti prijatelj ne bo mogel stati ob strani in te poslušati toliko, kolikor ti rabiš (recimo vsak dan), ker ima tudi on svoje probleme, slab dan... in potem se počasi odtujiš in ostaneš sam, potem pa v samoti, ko ti nihče ne da kontra, vzameš svoje misli za sveto resnico, čeprav niti slučajno niso resnične.... pa še in še bi se dalo napisat. Vse to je seveda samo moje razmišljanje. Tudi moje. Nisem še hvalabogu prišla do tako kritične točke, sem bila pa blizu in če nebi znala sama sebe odvrnit od osamljenosti, bi podlegla.... Jaz sem bila, ampak takrat še nisem poznala Muki. Sem pa tudi jaz ogormno razmišljala v to smer, zakaj (okrog mene je namreč ogromno ljudi, ki jih poznam in vem, da trpijo za tako ali drugačno obliko depresije, osamljenosti, naveličanosti...) je toliko tega. Veliko je tega. Ampak najslabše je, da se skrivajo za masko močne osebnosti. In v trenutku, ko so na dnu in si slučajno ti zraven, vidiš, kako ranjljivi so. Čisto tako, kot jaz, ti.... mogoče še bolj. Po moje bo vse skupaj samo še slabše v kolikor se ne bodo stvari začele popravljat od zgoraj (beri vodstvo države, ustanov...), ko se ne bodo vsi gnali samo in zgolj za denarjem (ala-ko si na položaju si moraš čimveč nagrabit zase, ne glede na to, kaj kot nek funkcionar dejansko narediš za področje, ki ti je bilo zaupano...). Slabše bo...izboljšanje ne pričakuj... Mogoče pa bo z gospodom Turkom na čelu naše države kaj drugače? Saj ne misliš resno???
|