Meceno
|
Kar se iger tiče, bobek le obveščaj nas. No, medve s Taro pa tudi zelo rade delava kaj iz moke + voda. Jaz rada ustvarjam oz tisto kar mi pade na misel ali če vidim da lahko naredim -Nazadnje sva katron oblekle s časopisom, ( ona je pacala po kartonu , jaz lepla časopis gor ). Na sprehodih sva liste nabirale,( jih hranile na balkonu ) kostanje in želodke ( če so posušeni se lažje in lepo primejo z moko na papir ), ki pa sva jih tudi na to škatlico potem nalepile. -Sedaj na morju misliva nabirat kamne in storže. Kamne bova zložli v posodice od njenega mleka, doma bova te posodice isto oblekle v časopis in tako kakor bodo kamni pobarvani, takšne barve po posodica. Jaz bom edino te kamne kasneje polakirala, danebi šla vedno barva stran. ( to bom delala z njo počasi oz sigurno do pomladi ) Te kamne imam jaz lahko nap. za lončnice ali pa zato, da bo po sledeh kamnov mene iskala zunaj oz na dvorišču ali notri, ali pa ko ji bo dolgčas ji bom na tla vse kamne zmešala, ona pa jih bo po barvah soltirala nazaj v posodice,...recimo -Za noč čarovnic bova buče izrezovale oz ona bo čistila vsebino in pihala svečko ,( ker ima rojstni dan ) bučno seme bova posušile in ga jedle ali pa delale rožice iz njih. ( Korenje odrežeš na en kolobar, vzameš prelomljen zobotrebec in ga vstaviš med bučno seme in z zobotrebcom na drugi strani pičiš v kolobar korenja ob strani, (dobiš rožo ), stok fižola imaš za liste, napol prerezan kromper pa za griček, kjer roža raste. Se pravi večji zobotrebec ( palica) pičiš na plosko stran korenja in z njim v kromper,s fižolovim listom si isto pomagaš z zobotrebcem ki ga pritrdiš v kromir ....Uhh,ko bo berem, nevem, če bo katera razumela - Za božič bova naredile same okraske. Storže bova pobarvala na belo, bunkice podo iz stebrnega papirja ( in zdele se ne spomnim kako se mu reče ), smrekca bo naravna, piškote bova delale, samo za modelče morem mamici rečt... In tako bo počasi zime konec Mora še prit Mislilm ji še kakšne lutke naredit in kartonsko hišo, ki bi jo ona sama pobarvala. In tako imava lahko predstave, le še kakšne kratke zgodbice ji morem napisati v katerih bi lahko sodelovala še sama. Aja, zanimivo je tudi samo škatla v kateri reciklira papir, kartone jajc, riža, testenih in škatle čevljev, slamice, role od WC papirja ali papirnatih krp, palčke od lizalk, tiste kinder jajčka, plastični jogurti, zamaški od flaš, same flaše. Hočem povedati le to, da če tu in tam takšne stvari hraniš ni le dobro za doma, ampak tudi za v vrtec, ko morejo otroci kdaj kaj prinesti. Mimogrede, učite jih še reciklirat . Mi imamo to v kleti, kjer nobenega ne moti, če pa je že preveč ( kartonk, papirja ) skurimo ali odpeljemo za to premerna mesta. Tara najraje meče plastenke v zaboje Lepo ustvarjanje
|