|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 08
1.11.2007 18:40:42   
Lunca1
Košara ni nujna, namesto nje imaš lahko tudi vatirano torbo s trdim dnom. mi smo imeli to varianto, pa je tavelika rojena decembra.

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 3876
1.11.2007 18:46:35   
katee
vaney: košara je skoraj nujna, ker v začetku za dojenčka priporočajo, da leži samo na ravni podlagi. Lupinica pa ima že naklon in tega ne priporočajo zaradi hrbtenice. Otrok naj bi bil v lupinici res samo med vožnjo, drugače pa ne več kot pol ure. Meni se zdi košara skoraj nepogrešljiva tudi zato, ker bomo imele zimske dojenčke, pa da jih ne bo zeblo. Jaz sem tudi razmišlajal o Jane slalom pro, ampak sem se na koncu odločila za Peg Perego Pliko 3. No, tako je moj moje mišljenje o košari.

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 3877
1.11.2007 18:47:44   
katee
No, na torbo pa res nisem nikoli pomislila. Jaz sem košaro dobila zraven, verjetno zato nisem pomislila nanjo

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 3878
1.11.2007 18:49:41   
SuzanaKK
Ok, kaj je zdaj s to črto na trebuhu, ker tega pa jaz res nimam. A to me še čaka? Drugače pa sem jaz nabavila Quinny-ja (Speedy SX), košaro pa sem kupila rabljeno, so mi jo priporočali, glede na to, da bomo imeli zimskega otroka. Pa masaža presredka? Jaz res nimam pojmauser posted image .

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3879
1.11.2007 18:55:49   
katee
suzana: črta se ti pojavi od sramne kosti do popka in od popka do žlike (prsnica) po sredini trebuha. Ampak ta črta tudi izgine enkrat po porodu. Če se pogledaš v ogledalo jo boš morda videla - če se ti že pozna.

Nama z user posted image  so pa tablice na avtu ukradli. Sva šla na Rožnik in sva parkirala pri Mostecu pa prideva nazaj in registrskih tablic ni bilo več. Sva morala na policijo in tam so napisali zapisnik. Jutri pa po nove.

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 3880
1.11.2007 19:11:16   
vaney
a lupinice maxi cosi nimajo možnosti, da bi se dale v čisto ležeči položaj?

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 3881
1.11.2007 19:17:30   
katee
to pa ne vem. Ampak kolikor vem, imajo vse lupinice naklon.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3882
1.11.2007 19:40:52   
limma
Joj, katee, kriza za ukradene reg. tablice.. samo nepotrebno delo in stroški.. user posted image
tudi jaz mislim, da imajo vse lupinice naklon.. tako, da bomo morale kupiti košarice, midva še vedno gledava in se odločava. sem pa danes od sestrilčne pripeljala previjalno komodo. fuuul lepo, samo že zgornji del (penco) moram dokupiti. user posted image

Lunca - mene pa glede masaže presredka zanima, zakaj (je najboljše) weledino olje? 

Zdaj greva pa z user posted image  na pokopališče .. meni je zvečer tako misteriozno tam. danes popoldan sem eno uro spala in zdaj sem tako polna energije, da bi lahko celo stanovanje pospravila.. pa je en dooolg sprehod vseeno boljša izbira user posted image   user posted image

berem, da imate ponoči "veselice" s tamalčki ali pa z user posted image  (to tudi meni ni prinešeno), zato vam želim mirno nočko. aja, še to - včeraj me je user posted image  zmasiral in sem spala kot ubita - celo na stranišče sem šla samo enkrat, tako rekoč v globoki nezavesti user posted image  user posted image

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 3883
1.11.2007 19:43:25   
SuzanaKK
Katee, te črte jaz (še) nimam. Glede lupinic pa imajo vse naklon, tako da tudi zaradi tega sem jaz nabavila košaro za novorojenčka. Help: kaj je s to masažo presredka!!!!

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 3884
1.11.2007 19:57:01   
Lunca1
To črto - lineo negro - sem jaz v prejšnji nosečnosti imela, zdaj pa ne. Mislim da bi se do zdaj že morala pojavit. Pa ne mislit, da izgine takoj po porodu, lahko traja kar nekaj mesecev.

Weledino olje za masažo presredka je namenjeno prav temu. Ene pa uporabljajo tudi druga olja. Jaz sem tega že v prvi nosečnosti, pa bom spet istega. Ni pa nujno najboljše. Tukaj pa še navodila http://www.spolnost.com/index.php?page=masaza_presredka Jaz sem se sicerstrgala, niso pa me rezali. Samo sem bila zunaj komaj kaj strgana, drugo pa je bilo notri. me je šival 3/4 ure.user posted image

Lupinic se pa ne da poležat, ker imaš samo en fiksen položaj, vsaj kolikor jih jaz poznam. Definitivno pa ne v ležeč položaj.

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 3885
1.11.2007 21:32:12   
vaney
no, in če se lupinice ne da čisto poležat, je potem sploh dobro se zuser posted image  peljat kam dlje (2,3 ure), ker user posted image naj bi bili čimveč v ravnem položaju. in tako ti ostane samo košara ali pa voziček z ležečim naklonom ter razne ravne površine (postelja, sedežna...). jaz sem nameravala (če bo z user posted image vse v redu, seveda) po mesecu, dveh tudi na kakšno daljšo turo z avtom. zdaj pa sem postala zmedena, če je to sploh pametno.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3886
1.11.2007 21:41:55   
mala pikica
Ha, ha, midva z dragim sva uspela sestaviti in dokončati sobico user posted image user posted image user posted image  Sem tako vesela... Nekaj malenkosti še seveda pride, da jo malo izpopolnimo, pa da jo naredimo bolj otroško, sicer pa je že zdaj lepa user posted image  Bom jutri dala kakšne slikice v album. Zdaj dva dni dragega ni, pa sem mislila, da bom morala počakati do nedelje, pa nama je le uspelo danes vse sestavit user posted image

Presredek... malo bom prebrala, kaj piše na tisti strani, ki jo je Lunca prilepila, drugače pa ga nisem imela namena masirat. Malo me skrbi, da ne bi potem spet kakšnega vnetja dobila, sem imela velikokrat probleme s tem...

Košara in voziček... jaz sem že rekla, da bomo vsekakor imeli košaro, se mi vseeno zdi boljše za otročka, če ima sredi zime nekaj bolj konkretnega okoli sebe.

IZVIRNO SPOROČILO: muzika
Mala pikica, ne rečem, da ne bi mogla kaj vprašat, rečt kaj vzpodbudnega...., ampak meni to diši na varianto: da ne boš mislila, da se preveč vtikujeva. Po eni strani je tako boljše (čeprav nobena skrajnost ni dobra), kot pa da te vsak dan zasipavata z vprašanji, skrbmi, nasveti... skratka gnjavita. Bi pa bilo vseeno lepo, če bi se kdaj kaj pozanimala.

Kakorkoli... ampak da v treh mesecih niti enkrat sploh ne omenita ne nosečnosti ne otročka, meni se to ne zdi normalno... Vidimo se 2x na mesec, meni se to res ne bi zdelo vtikovanje. Navsezadnje bo to njun prvi vnuk, pa da nikoli ne vprašata, če je vse v redu, kaj šele, da bi kdaj vprašala, če lahko kaj kupita... user posted image  Škoda besed in živcev... Me zanima, če bosta po porodu kaj vprašala...

Tako, zdaj pa gremo počasi v ležeč položaj, me je danes ta sobica kar utrudila...

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 3887
1.11.2007 21:44:39   
mala pikica
IZVIRNO SPOROČILO: vaney

no, in če se lupinice ne da čisto poležat, je potem sploh dobro se zuser posted image  peljat kam dlje (2,3 ure), ker user posted image naj bi bili čimveč v ravnem položaju. in tako ti ostane samo košara ali pa voziček z ležečim naklonom ter razne ravne površine (postelja, sedežna...). jaz sem nameravala (če bo z user posted image vse v redu, seveda) po mesecu, dveh tudi na kakšno daljšo turo z avtom. zdaj pa sem postala zmedena, če je to sploh pametno.

Vaney, kar se vožnje tiče, ti kar pojdi. Bolj je mišljeno, da ne hodiš ravno z lupinico na sprehod... Vsaj čisto na začetku ne... Pa koliko sem jaz slišala, je maksimalno tri ure lahko otrok v lupinici, če je pač potrebno. Vsekakor pa za začetek priporočajo ravne površine.

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3888
   [Brisano sporočilo]
1.11.2007 23:08:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mala pikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3889
2.11.2007 8:08:24   
klaja
Jutro!

Danes pa sem bila že pridna in sem celo stanovanje sčistla, sem namreč vstala ob pol šestih, zdaj pa sem crknjena, da bi šla še samo v posteljo. Drugače mi nikakor ne uspe, zdaj pa še samo čakam, da se Julija zbudi.

Meni pa je spet trebuh začel ful otrdevat, pa imam občutek, da mi bo medenične kosti (oz. te na sprednji strani) raztrgalo, me ful bolijo, kot da bi jih kdo na silo narazen vlekel, točno taki občutek je. Vem da sem v prvi nosečnosti tudi imela take težave. Upam da kmalu minejo, ker včasih niti hodit ne morem, tako boli in skeli.

Lepo bodite!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3890
2.11.2007 8:20:15   
katee
Jutro!

klaja: preveč si pridna, zdaj pa trebušček trpi. Malo počivaj, pa bo bolje.
Mene je včeraj na sprehodu po Rožniku tako križ bolel, da trebuščka sploh čutila nisem. Po pol ure hoje sem imela občutek, kot bi mi nekdo z žeblji zabijal v križ in medenico. Joj.

Kar se pa daljše vožnje tiče pa obstajajo tudi pasovi, ki se jih kupi, da se košaro priveže na sedež in je otroček tako skoz v ležečem položaju. Tudi jaz sem razmišljala, kako bo, če bomo šli na morje (do tja je 2,5 ure), pa si bom verjetno kar te pasove kupila, da bo user posted image  ležal v košari. Ker 2 uri mi je preveč, da je otroček v lupinici. No, bom videla.

Želim vam lep dan!!!

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3891
2.11.2007 8:21:38   
sani1
Dobro jutro!
Lep dan za potepanje. Grem zdej malo ven...
Drugače pa jaz sem zelo vesela, da ste se v takšnem številu odzvale za kavo.
Torej nussy, klepetka, NalinRR, piškamiška, katee dobimo se v sredo 7.11.2007 ob 10ih v City parku v Santani spodaj...
Upam, da se nam še katera pridruži. Mml upam, da prideš al še delaš? No javi?
Pa vsaka je dobrodošla tako, da ste res vse vabljene!!!

Ja drugače so pa prazniki za nami, ampak je tukaj še vikend. Zdej greva z mojim še na socialno papirje zrihtat...
Drugače pa Lunca1 tudi jaz si bom mazala presredek začneš pa lahko v 35 tednu. Tako, da boš vedela in vse ostale, ki se boste za to odločile. Upam, da bo kaj pomagalo...

No lep dan vsem in božajte svoje trebuščke!!!

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3892
2.11.2007 8:23:20   
klepetka
dobro jutro

punce ,jaz sem pa mislila da bom danes ponoči že rodilauser posted image .Resno ,taki krči in zvijanje in boleče otrdevanje trebuha ,buskopan nič prijel ,da sem proti jutru hotela že v porodnišnico.Potem se je pa kar nekako vs e umirilo.Zgleda da mi je prebava nagajala.Mislite ,da je možno ,ker sem včeraj ob šestih popldne jedla  prekajeno kračo in to kar precejuser posted image (če je pa tašča ravno pred mene postavila,no ;kako naj pol pustimuser posted image )Ker svinjina je baje težka.Al pa je kaka viroza ,ki me nekaj matra že cel teden.Pojma nimam.

Mene je čedalje bolj  strah ,da ne bom kje predčasno rodila

urssyy,ja  v primeru da se detece ne bi pravilno obrnil o (če bo še zmeraj prečno,ker v primeru da se postavi v medenično lego ,je rekla G da bi vseeno poskusila naravno rodit)in če se ne odločim za zunanji obrat ,potem  mi vsekakor sledi carski rez.Čeprav  imam na sumu ,da se je ,vsaj sodeč po včerajšnjem kolcanju ,dete obrnilo pravilnouser posted image user posted image

vaney,glede vozička;jaz bom imela prva dva meseca še moj stari peg perego ,ki ima košaro,ker pa je že precej zmatran (se je že kar nekaj otročkov prevozilo v njem),potem enkrat marca ,ko so znižani lanski modeli pa bom kupila ravno tak okot ti Jane slalo m pro,zeleno -modra kombinacija.

Glede košare;jaz mislim ,da glede na to da bo zima ,je kar potrebna.Drugače je pa tud ona košara ,kot jo je Lunca omenila ,tud vredu.Po moje sam da ima trdo dno.

Glede lupinice;mislim ,da se da poležat (oz.v več položajev)ravno Jane  matrix,čeravno ni najbolje ocenjena-glede varnosti mislim.Druge pa mislim  da ne ,vse imajo fiksen naklon.Vsaj kolikor sem se pred časom v BC pozanimala.

črta po trebuhu;jo nimam še zaenkart in je tudi nisem imela v prejšnji dveh nosečnostih.

mala pikica ,user posted image user posted image za sestavljeno sobico

klaja,dobrodošla v klubu otrdelih trebuhovuser posted image user posted image (ma jaz ne vem ,kak o glih mene to otrdevanje v vseh nosečnostih ne zgrešiuser posted image )

presredek ;jaz si ga nisem nič masirala ne prvič ne drugič ,pa se bila ful prerezana.(V prvi nosečnosti sploh nisem vedela za to preventivouser posted image ).Zdaj si pa po moje ga tud ne bom.Ne vem še

lep pozdrav

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3893
2.11.2007 8:28:31   
mml
Dan,

pokorno javljam, da sem spet nazaj doma. Službeno potvanje za mano.

Napišem kaj več, ko bom boljše volje

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3894
2.11.2007 8:30:41   
klepetka
o mml, lepo da si nazajuser posted image .A na službenem potovanju si bila?Jaz sem pa glih nekaj dn i nazaj napissala ,da si med pogrešanimi ,ker se nič ne javiš .Sem upala ,da n ikaj narobe

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 3895
2.11.2007 8:34:52   
mml
klepetka z mano je več ali manj vse OK, vsaj kar se počutja tiče...sicer me pa daje "nosečniška depresija", če kaj takšnega sploh obstaja...

sani mene v sredo ne bo, ker do konca novembra še pridno hodim v službo, tako da pridno čvekajte...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3896
2.11.2007 8:42:42   
katee
Joj!!! Znorela bom! Pri sosedih že 3 tedne adaptirajo stanovanje. Ravno so začeli vrtati. To ni res! Prej še opazila nisem, ker sem bila v službi. Sem mislila še malo lenariti, pa grem raje ven iz stanovanja, da ne bom še znorela.

mml: dobrodošla spet nazaj. Da te malo pomirim; mene je tud prejšnji teden depresija dajala, pa je sedaj veliko bolje. Bo minilo, boš videla. Drži se!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 3897
2.11.2007 9:00:34   
klepetka
mml,saj bo bolje .user posted image   zate .

Sicer pa tud mene nekaj takega daje zdajle že enih 14 dni.Sem na trenutke zelo razdražliva ,tečna ,kar jokala bi,....Potem pa kmalu kot da ni bilo ničuser posted image .Le kdo bi me razumel.

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 3898
2.11.2007 9:23:54   
puri
Ojla!

Jaz sem imela v torek G in mi je delala UZ, ki sem ga sama plačala. To je bil UZ kontrole rasti, ki mi je rekla, da ga priporoča obvezen pa ni, ampak sem se vseeno odločila zanj. Z našo princesko je vse vreduuser posted image , lepo raste, z glavico je pa tudi že obrnjena navzdol. Tudi meni otrdeva trebuh, sploh takrat, ko preveč delam, ampak tako hudo zaenkrat še ni.
G sem omenila tudi glede bolečin, da včasih ne morem hoditi in stati, pa je rekla, da to ni nič takega, das mi pač vse skupaj pritiska na nek živec.

Mml,....lepo, da si nazaj. Glede depresije,......se mi zdi to v nosečnosti čisto normalno, vsaj pri meni se dostikrat pojavi, potem pa spet mine. Upam, da bo tudi pri tebi kmalu minilo.

Presredek,...si jaz nisem nikoli masirala in si ga tudi sedaj ne bom. Sem bila pa prvič malo šivana, ker sem se sama raztrgala, drugič in tretjič sem jo pa odnesla brez šivovuser posted image

Črte na trebuhu
tudi jaz nisem nikoli imela. Res pa je, da tudi nikoli nisem imela preveč velik trebuh,..če je to kaj povezano.

Klepetka,
...upam, da težave z otrdevanjem minejo vsaj še za nekaj časa. Tudi jaz sem imela v tretji nosečnosti velike probleme z otrdevanjem, sem mislila, da bom vsaj dva meseca prej rodila, ker sem imela vsak dan otrdevanje, ki se je ponavljalo vsake 8-10 minut in to non stop,....no, pa sem potem k sreči rodila samo 14 dni prej. Ampak, če se bo tudi pri tebi to dolgo pojavljalo, bi šla pa jaz k G, ker so meni potem v porodnišnici rekli, da se mu na koncu ni dobro godilo, ker je imel neko čudno lego in je "hiral" v trebuščku. Sliši se kar grozno,...no, samo pri meni je bilo to otrdevanje res zelo zelo pogosto, pa tudi pritiskalo mi je navzdol in včasih kar dosti bolelo, ampak meni je takrat G rekla, da me nima smisla pregledovat, ker ko bom rodila pač bom (to je bilo kakšen mesec pred PDP), da sedaj itak ne bi bilo več kritično, samo na koncu bi se pa lahko slabo končalo. Nočem te strašiti, samo bodi pozorna in če se ti zdi, da to ni več v mejah normale, se pojdi pokazat in zahtevaj pregled.

Mala pikica,...lepo, da vama je uspelo dokončat sobicouser posted image ,...si kar predstavljam, kako si navdušena. Meni tudi te priprave na otročka tako veliko pomenijo, da me že vsaka malenkost, ki je povezana z našo pikico spravi v dobro voljo.

Katee,
...sta imela pa res smolo glede tablic,...dobro, da ni bilo še kaj hujšega.

(odgovor članu katee)
Neposredna povezava do sporočila: 3899
2.11.2007 9:40:53   
piškamiška
Dobro jutro!

Klepetka,
upam, da se je situacija s krči umirila.

Glede tega jaz jemljem Buscopan in Magnesol. Od kar smo imeli paniko je G rekla, da naj kar jemljem po 3 vsakega. No jaz raje kakšen Buscopan manj vzamem, če ni ful krize. Mah sej kaj pa vem če meni to kaj pomaga. Se mi zdi bolj "blažev žegen" kot kaj drugega. user posted image

Glede Hematopana pa je bolje, če se pozanimaš pri G. Hematopan pa imam jaz na belem receptu, tako, da je potreben recept. Tako, da raje G prej vprašaj.

Mml in nussy  welcome back.

Črte nimam oz. če je sploh ni opazna. user posted image

Popek
se mi ni izbočil in se mi pomoje tudi ne bo.

Sobice/spalnice še nismo začeli rihtati...do not ask. Ampak postajam ful nestrpna. Sicer je moj pripeljal iz Ikee kar nekaj fajn stvari, samo dokler ne bo vse na svojem mestu pojma nimam kako bo izgledalo.

Aja kar se pa tiče teme, katera od nas bo rodila prva, imam jaz kar dobre šanse.user posted image Čeprav upam, da bosta frajerja ostala v garsonjeri čim dlje časa, vsaj do sredine decembra. user posted image

Zunaj  je pa res lepo vreme. user posted image

cau bauuser posted image user posted image

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 3900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  154 155 [156] 157 158   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?