|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December(ke/čki) 2006 - 2.del
29.10.2007 21:08:36   
Shorty_
Ajdauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja pa naji3 sem prej pozabila čestitat za uspešen pregleduser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 226
30.10.2007 0:38:53   
Shorty_
nočkouser posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 227
30.10.2007 7:14:46   
severnica77
Pika 30- bravo user posted image , prva decembrčica, ki je shodila!
Ajda - go girl user posted image user posted image

(odgovor članu Shorty_)
Neposredna povezava do sporočila: 228
30.10.2007 8:26:54   
Strawberrie Cherrie
Pika30, bravouser posted image user posted image user posted image user posted image
Sej pri nas tudi poizkuša neke korake izvajat, ampak kar veselo pada. Pa se ne sekiram, dokler se zna ujeti je OKuser posted image
Ponoči- brezveze, da sploh pišem, ker se mi zdi brezveze skoz jamratuser posted image - ko bomo prespali kakšno noč bolje, bom pa itak VSEPOVSOD objavila user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 229
30.10.2007 8:47:53   
ally1
Dobro jutro.
Pika30 čestitam user posted image user posted image user posted image .
L_p sem že malo študirala, kdo bi to lahko bil, pa sem te hitro pogruntala  user posted image user posted image

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 230
30.10.2007 8:52:16   
r1ta
No evo, tako kot pravi S_C tako mislim tudi jaz. Brezveze mi je že govoriti kako nismo spali in kako dolgo smo bili ponoči pokonci, ker jamranje itak nič ne pomaga. Prav dosti že imam.

Pika30 ta dva prijatelja sta imela tudi probleme s spanjem njihove osem mesečne deklice in so jima svetovali v posvetovalnici jedilnik. Pravita da je možno da se ponoči dete zbuja, ker se čez dan ne naje dovolj. Zato zdaj Ana je 8x na dan gre pa takole:

7.30. -  210 vode + 7 žlic mlečne formule
9.00. - 1 kreker (polnozrnati) - to so takšni krekerji ki se kar stopijo v ustih
11.30. - 1 kos kruha namazanega z kikirikijevim maslom ali margarino in nekim čudom, ki se mu reče appelstroop, je pa takšen gosti jabolčni sirup bogat z železom
12.00. - 180 vode + 6žlic mlečne formule
12.15. - spanje
14.30. - 1 velika sadna kašica
14.45. - 1 ali 2 otroška piškota
17.15. - 1 velika zelenjavna kašica (oz. topel obrok)
19.15. - 210 vode + 7 žlic mlečne formule z dodatkom rižolina, čokolina...
19.30. - spanje

Seveda čas hranjenja prilagajam času ko se zbudi. Zaenkrat še nič ne kaže da bi stvar delovala, ker seveda traja, da se navadi na nov ritem prehranjevanja in spanja...

Danes je bedela od 1.00 do 3.30. Dala sem ji stekleničko, je vse pojedla, zdaj zjutraj pa ni pojedla vsega grisolina, kar pomeni, da še ni lačna oz. po moje je tista nočna steklenička bila čisto nepotrebna. Ma saj ne vem...

Zdi se mi da ima to moje dete tako zelo veliko energije, da res ne more spati več kot deset ur na dan (nočno+dnevno). Cel dan je non stop v pogonu, po stanovanju hodiva, se loviva, ko pride dadi domov se mečeta po postelji in divjata do onemoglosti, ven greva vsak dan za minimalno 45 minut, ne glede na vreme, če ne utegnem jaz gre ven z dadijem ali z Nono... Res se mi zdi da smo naredili vse... Upam da bo to energijo porabila ko shodi. Po eni strani si pravim naj bo kakor je, samo da je zdrava, ampak po drugi bi pa nama že tudi pasala kakšna noč normalnega spanja.

Bravo Ajda! user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil r1ta -- 30.10.2007 8:55:08 >

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

Neposredna povezava do sporočila: 231
30.10.2007 8:56:49   
emaa
Oh to vreme. Ko bi vsaj malo manj padalo, da bi lahko šli ven. 

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 232
30.10.2007 9:05:51   
Naja30
Dober dan.

Spanje - 1.liga!user posted image  Brez bujenja je spala od 21-7h!user posted image  Ne vem pa zakaj je tako sitna že nekaj dni. Že zjutraj se kar nekaj dere user posted image  Najprej sem misla, da je polna luna kriva, potem to, da se je ura prestavila... Ne vem...
Še to je novo, da sem jo včeraj 1. dala brez joške spat. V flaško sem ji dala redek rižolino. Ko je popila, se je ene 10 minut še premetavala, iskala pravo lego, potem pa zaspala user posted image  To bom uvedla tudi za zajutraj. Ko se bo zbudila, ji bom dala flaško, da bo zdržala do zajtrka. Do 1.leta ji bom dajala kar rižolino, potem pa toplo mleko. Sem včeraj malo brala na rr, da toliko stari user posted image  še rabijo cca 0,5l mleka na dan. Samo s skuto in jogurtom pa tega ne dobi.

Pika, bravo za prve korake!! user posted image user posted image  Pa se je začelo počasi. Tija si še ne upa, se pa včasih malo spusti in par sekund sama stoji.

l_p, zdaj boš pa SC user posted image  Meni se ne da pisat teh dolgih nickov user posted image  Je pa lep in izviren!

r1ta, obveščaj nas, kako deluje tale vaš sistem.

Vreme ja... Kam naj se dama s tamalo? Če boma cel dan noter boma obe ko dva user posted image   user posted image

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 233
30.10.2007 9:22:53   
r1ta
Naja3 bom, vešda... Čeprav roko na srce, prej ni Ana jedla nič kaj močno drugače. Le ne tako pogosto. Prej sem imela red, da je jedla na vsaki dve do dve uri in pol. Isto tak 3 stekleničke na dan, enkrat sadno kašico, enkrat topel obrok zelenjave same ali z mesom ali zelenjavno juho s piščancem, vmes kakšen jogurt ali Danoontje (fruchsverge ali kaj je že), vmes še kakšen piškot in to je to... Zdaj se mi pa zdi da non stop prežvekuje kot taka mala kozika... Poje pa nič ne do konca. Prej je vsaj to...user posted image

Zdajle se oblečem, počakam da poje tisti kreker (ki je bolj zanimiv za struganje po stolu) in šibava ven čeprav vsake toliko malo poškropi. 

(A. Einstein)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 234
30.10.2007 13:16:34   
Naja30
Sej ko sem brala tale vaš jedilnik sem pomisla, da Tija tud nekako toliko poje, samo da ne tako pogosto. Še od dojenja je navajena jesti na 3 ure. Kadar poje skuto, pa zdrži tudi več.

Prej jo je moj dal spat in potem sem se ji še jaz pridružila. 2 uri sma spale!  user posted image  Kako je pasalo! Zdaj pa ji kuham krompir, korenček in brokoli.

Vprašanje - vse, ki svojim user posted image  čistite zobke. Kaj pa zvečer, ko jim date flaško? Počakate, da popijejo in ščistite? Ker če bi jaz Tiji še čistila zobke, bi se pa sploh čisto razbudila in bi lahko začela uspavanje jova na novo. Glede flaške me samo to zarad zobkov skrbi.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 235
30.10.2007 13:37:52   
frufru
Naja3, jaz mu zvečer, ko poje na žlico zobke sčistim z naprstno zobno ščetko od Bebe confort. Pa kupila sem zobno pasto za prve zobke, ki vsebuje mlečne encime za zaščito zobkov pred kariesom. Tako, da po moje ni nič narobe, če se potem še doji. Zvečer mu ne dajem flašeuser posted image  Mogoče se pa zato ponoči zbujauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 236
30.10.2007 14:16:15   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: frufru

Pa kupila sem zobno pasto za prve zobke, ki vsebuje mlečne encime za zaščito zobkov pred kariesom.

Kje si to kupila in kako se ji reče?

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 237
30.10.2007 14:27:10   
Strawberrie Cherrie
Mi nismo na adaptiranem mleku. Tako da ne vem, kako bi ti pomagalo, lahko pa vseeno povem naš večerni ritual: kopanje/tuširanje, čez kakšnih 15minut večerja (ko se umiri) - približno 50ml takšne ali drugačne mlečne kašice, potem greva umit še roke, obraz in zobe. Umivam jih pa kar z navadno mlačno vodo, ščetko ima pa trenutno od Mam. še kar pazim, da mu jo menjam na približno 1,5-2meseca. Potem se še doji, ampak mu zobkov ne umivam kasneje. Saj veste - pri nas je svetinja, ko mali spi user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 238
30.10.2007 14:40:10   
severnica77
Tudi mi se še dojimo. Po večernem dojenju ne umivamo zobk, ker zaspi.

Neposredna povezava do sporočila: 239
30.10.2007 15:15:39   
Naja30
Sej zarad dojenja me ni skrbelo. Zdaj pa ta flaša in sladek rižolino... user posted image  Ko je enkrat v postelji, je pa tud ne bom ven jemala in zobe pucala. Starh me je zarad tega, če se navadi na flašo. Mah, bo že... Za enkrat sem vesela, da mi jo je uspelo MENI BREZ joške uspavat user posted image

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 240
30.10.2007 15:23:54   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

IZVIRNO SPOROČILO: frufru

Pa kupila sem zobno pasto za prve zobke, ki vsebuje mlečne encime za zaščito zobkov pred kariesom.

Kje si to kupila in kako se ji reče?
First teeth baby toothpasteuser posted image Pri nas v domači lekarni lahko tudi posebej kupiš in pride ceneje, nastavek za na prst user posted image sem pa v BC kupila

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 241
30.10.2007 16:11:05   
Strawberrie Cherrie
Mi smo bili pa danes z Ožbejem pri frizerju. Ga je skinla na 12mmuser posted image user posted image user posted image   - je kot vojak. Ampak prej je imel res nemogočo frizuro, no... ene 8cm dolge laske (nekje še dalje) in čisto ravne pa štrenaste user posted image ZDej so pa vsaj enako dolgi...user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 242
30.10.2007 17:35:48   
LUNA06
Pozdravljene decembrčice!

Se že dolgo nisem oglasla, ker bolj visim pri januarčicah, čeprav se je našmu Marku mudil v december (29.12).Vidm, da ste tuki precej bolj pridne s pisanjem.

No, da se malo pohvalim, imamo cca. 10kg, 74 cm, 6 zobkov in že hodimo. Dojimo pa se že dva mesca nič več.Tud ostala hrana nam ne gre ravno dobro.Še en mesec, potem pa v vrtec.

Vidm, da ste nekatere pridne in že umivate zobke.Razmišlam kaj res bi kupla.Sem gledala neke zobne paste, pa piše da more starš pazit, da je otrok ne poje user posted image .No bomo kar sam z vodo na začetku.

Lepo se mejte in ućivajte še v zadnjih dnevih porodniške!

Aja, L_p tud če spremeniš nick, s tem ne zbrišeš svojih dolgov!!!

Neposredna povezava do sporočila: 243
30.10.2007 17:40:54   
Bubacka
Zdravo punce!!!
Joj kakšno vreme groznouser posted image .
Ajda čestitke za prve korake! Prava junakinjauser posted image user posted image user posted image

L_p malo mi manjka tega... ampak luškan tudi SC, sam če dovoliš da pišem na kratko?

A bi te lahko še nekaj uprašala... prej si pisala da ste kupli avtosedež Priori v Toysu ya 130 evro, a mi lahko poveš kje ta trgovina?
R1ta to pa zanimiv jediljnik, kar napiši potem če so kakšne spremembe?
Naja3 bravo za spanje, pri nama je tudi ker gre, danes je spala od 20.30 do 06.45user posted image user posted image user posted image  Pa še sem njej dala pred spanjem Planiko pa nič njo ne zvijalouser posted image user posted image user posted image

Punce se spišimo!!! Lepo se mejta... pa poljbčki vašim malčkam!!!

http://bubacka-stella.moj-album.com/
Imam dve sončici Stello in Evo!!!
04.12.2006, 3080 kg, dolga 51 cm, glavica 33
25.11.2009, 3140 kg, dolga 51 cm, glavica 33

Neposredna povezava do sporočila: 244
30.10.2007 18:19:30   
Bubacka
R1ta napiši prosim kakšne so to polnozrnate krekere in kje jih dobiš?
In ta apellstroop, kaj pa je to in če je dobro za malico? kje ga kupiš? 

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 245
30.10.2007 19:52:24   
r1ta
Bubacka jaz živim na Nizozemskem. Žal mislim da se teh reči v Sloveniji ne da dobiti, lahko pa prepišem sestavo teh krekerjev in potem katera poišče v Sloveniji temu podobne krekerje. user posted image

(A. Einstein)

(odgovor članu Bubacka)
Neposredna povezava do sporočila: 246
30.10.2007 21:28:54   
pika30
Čestitke!!!!user posted image user posted image user posted image

11 mesecev:
TIJA user posted image (naja3) user posted image

10 mesecev:
MANCA user posted image (barbk) user posted image
EVA user posted image (lidijat)
user posted image

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 247
30.10.2007 22:03:08   
r1ta
Verjetno tole ne pomaga veliko ker je v nizozemščini, morda se jih pa da dobiti tudi v Sloveniji:
http://www.lu.nl/cracottes/products.asp?id=35&rnd=10%2F30%2F2007+10%3A04%3A13+PM

Vem da se Tuc da dobiti pri nas: http://www.lu.nl/tuc/?&rnd=10%2F30%2F2007+10%3A04%3A19+PM, gre pa za isto firmo tako da je možno da ima te krekerje kakšen šparuser posted image

(A. Einstein)

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 248
30.10.2007 22:23:30   
Naja30
Pika hvala! Si se spomnila. user posted image  In za 11 mesecev se je obdarila z novim zobkom! Leva spodnja dvojkica je pogledala ven. Tako da je njena sitnobica pojasnjena. Razen nerazpoloženja je imela zdaj dva dneva bolj trdo blato, ampak sploh nisem pomisla na zob.

Zaspala je spet sama. Se je pa pol ure premetavala! user posted image  

No, grem se mal okol pogledat in spat. user posted image

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 249
30.10.2007 22:57:40   
Bubacka
Naja3 cestitke za 11 mesecevuser posted image user posted image user posted image
Pika30 tudi ce mal pripozno, ampak vseeno tudi Ajdi poljbcekuser posted image user posted image user posted image user posted image
Barbk in Manca vse najboljse!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?