stephany
|
Evo, moj sonček se je že enkrat zbudil, malo priklopil in sedaj spi, ati tudi spi, mami pa na RR hitro prebrat, kaj dogaja. Danes sva se s Klemnom spet cel dan potepala. Sva dopoldan peljala mojega ata k zobozdravniku, potem sva šla na sprehod, pa moja mama je kosilo skuhala, potem pa sva si privoščila spanje - kar dve uri, oba! (mi je ful pasalo, smo ponoči spali 2 ure, pa 1,5, pa 1, pa spet 2, .. - mami utruuujena). Julči - pozdravček tebi in tvoji princeski Hana, medve imava blizu RD, jaz sem rojena 21.12. Drugače pa tudi pri nas grozna gužva pri RD konec leta - začne se sicer že oktobra, pa začetek novembra, december pa živa groza (sestrin fant, jaz, moj brat, moja mama, svakinja). Še dobro, da je Klemen malo povprečje pokvaril. Neli - meni je pa blazno všeč seznamček, kot ga imajo novemberke - še pišejo zraven mere in težo po mesecih, pa kdaj pridejo zobki, pa kdaj shodijo .. Drugače pa si prav napisala, Klemen je rojen maja in sicer 13 (ni bil petek, ampak nedelja ). Šnucika - dobrodošla! Vedno več nas je ! Pa še glede poroda. Jaz sem že vseskozi vedela, da bom morala it sama in me je bilo kar malo strah (slišala, da če si sam, te drugače obravnavajo, kar pustijo samo, ipd.). Po nasvetu moje G sem stopila v kontakt z eno babico (ful prijazna, zelo potrpežljiva, propagira čim bolj naraven porod). Babica mi je dala svojo št. in rekla, da jo lahko pokličem kadarkoli, tudi ponoči. Zelo sem si želela, da bi bila zraven tudi moja G, saj ji res 100% zaupam, pa tako lepo je skrbela zame med nosečnostjo. Ker v bolnici samo občasno dežura, je to kar težko. Dala mi je št. mobija in sva bili na vezi. Na rok me je poslala v bolnico, ker sem malega zelo slabo čutila. Cel teden se ni nič dogajalo razen, da sem počasi zgubljala potrpljenje. Šest dni čez rok se je pa začelo. Zvečer smo še malo gledale Evrovizijo, meni se ni dalo do konca, sem bila tako nemirna. Malo čez polnoč pa so se začeli popadki, ob treh se mi je odluščil čep. Zjutraj sem poklicala G, je bila vesela, da se končno nekaj dogaja. Okrog 12. so bili popadki na 10 minut. CTG še vedno ni nič kazal, pa me sploh niso jemali resno. Ob 14.30 mi je odtekla voda, plodovnica je bila že zelena. Preden me je dežurna G pregledala, je minilo še pol ure. Bila odprta 4 cm. Mi je rekla, da ker je prvič, zna še trajat. Poklicala sem babico, ki je bila na srečo doma in je prišla v cca 20 minutah. Me je pogledala in rekla, da kar hitro napreduje in sva poklicali še mojo G, ki je prišla čez 15 minut. Potem je vse skupaj trajalo še dobro uro. Izmenično sta mi masirali hrbet, med popadki sem vstala iz postelje, ... V glavnem, obe sta se zelo trudili okrog mene. Na žalost babici ni uspelo obvarovat presredka, sem se kar precej pretrgala (ta babica ne reže). Ko se je Klemen rodil smo videle, zakaj ga nisem čutila - 4x ovita popkovina okrog vratu, pa ni mogel veliko gibat, revček mali. V glavnem, zaradi njiju imam na porod lepe spomine. Rodila povsem naravno (brez umetnih popadkov, brez sredstev proti bolečinam). Sem rekla, da bi ga še kdaj ponovila, a samo z isto ekipo. Je rekla G, da bom morala pohitet, da mi ne bosta z babico ušli v penzijo (pa ni straha, ker še nobena ni tako stara). Joj, upam, da mi ne boste zamerile. Me je kar potegnilo v spomine, pa sem morala napisat. Upam pa tudi, da bo izbira babice kmalu dostopna vsem. Zdaj tiste, ki že pridejo "po naročilu" nimajo od tega v bistvu nič. Vsaj meni ni nič računala, smo se ji pa šli potem vsi trije zahvalit z eno malenkostjo.
|