Vilma
|
O Pi-kica dobrodošla Še ena članica, kok fajn, da nas je toliko! Muki krasna novica! A to zdaj pomeni, da ne boš šla na amnio al vseeno greš? Diana a pupo boš imela? Fino fino, sem vsake punčke vesela, se mi zdi, da je tolk fantov okol, da ne bodo imel kej osvajat, ko bodo v tapravih letih. Matejka tista aurora je pa svetovna za videt. Se mi prov fajn zdi, ker si med nami, mam občutek kot da u živo spremljam dogajanje na Švedskem O zvijanju govorite? No punce moje, moj malček je star skor 11 mesecev, pa ga še vedno zna zvijat. Ponavadi tik pred kakanjem. In takrat tuli in joka. Pomaga pa samo to, da spije flašo mleka, da si napolni želodček. In ko je poln, gre lažje na drugi strani ven. Ko je bil pa majhen.... No prve tri mesece je velikokrat spal na meni, na mojih prsih tako zelo ga je zvijalo. Smo masirali, kupovali kapljice, pa nič. Jaz sem do njegovega 6-meseca pazila kaj jem. Solate nisem jedla najmanj prve tri mesece, citrusov pa mislim da do šestega meseca. Ja vem, sem pretiravala, ampak se mi je malček tako smilil, je non stop jokal. Pri uvajanju goste hrane pa kot je napisala Neli: po občutku. Itak vsaka mamica najbolje pozna svojega otroka. Enim odgovarja že pri 4-mesecih, enim kasneje. Poznam pa celo eno mamico, ki je samo dojila do 10 meseca. Tako da res. Vsaka po svoje, nobena varianta ni napačna. Kar pa se spanja tiče Ko se boste ponoči zbujale na pol ure, me vprašite za kak nasvet, smo sprobali vse. Ampak res vse! No pri 10 mesecih pa zdaj prespimo že 14 noč zapored. Vsako jutro ploskam od sreče in molim, da bi bilo še naprej tako. Nekateri otroci menda do tretjega leta ne prespijo noči. No tega si pa RES ne predstavljam. Jaz mislim, da bi se mi utrgalo! Ker neprespana mamica je utrujena mamica in ko si utrujen razmišljaš samo o tem, kdaj boš spal. Sploh se ničemur ne moreš posvetit.
|