|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008
18.10.2007 8:24:57   
adeja
Dobro jutro!Kako ste pa danes?

Jaz pa sem samo preletela vaš čvek in nisem brala natančno, ker se je kar nekaj nabralo. Sem ful žalostna, ker mi ne uspeva najbolj odvajanje moje hčerkice od dojenja, kot mi je svetovala ginekologinja. sem prebirala dosti o dojenju v nosečnosti in nikjer striktno ne piše da naj bi to škodovalo plodu. tako, da sem zdaj čisto zmedena, saj moja 12 mes. žabica še nič kaj ne kaže da bi ji bilo dojenja dovolj. še obratno, sedaj ko jo hočem dat vstran se me še bol oklepa in hoče pit še več. tako da upam, da zdaj ne bo to kaj škodovalo majhni pikici v trebuščku. kaj pa ve mislite? najbolj hudo pa je to, da sem sedaj tretji teden po končani porodniški v službi in ima moja pupa sedaj največjo krizo ko zjutraj grem. pon, tor je vedno še ok, ker še ne kapira najbolj, da jaz odhajam za cel dan, tam sre, čet, pet pa največja kriza. tako da je verjetno tudi to vzrok, da se hoče dojit še več, predvsem ponoči. tako da slabo spim, čez dan sem v službi, ko pridem domov, pa sem itak s ta malo in ne počivam kaj dosti, poleg vseh drugih opravil. upam, no, da ni kaj narobe, ker drugače, razen utrujenosti se počutim ok. Dojenja pa tudi ne mislim ukinit čez noč, ker bi bilo prehudo zanjo. Kakšen nasvet bi mi prav prišel.hvala v naprej.

lep dan vsem!

Nika je najin sonček.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 376
18.10.2007 8:27:33   
fragola
Žanka mene je tud začelo nekaj v spodnjem delu tiščat, pa me je mal strah, k sem imela en SS.

Veš da mene tudi špika in se ful bojim, ker sem mela tudi jaz ss!
Pregled mam drugi teden se prav bojim

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 377
18.10.2007 8:32:16   
beyba
To pa itak vedno....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 378
18.10.2007 8:37:05   
beyba
Jst sem pa danes svojega najdražjega peljala na operacijo kolenskih križnih vezi, tko da bom zdej do ponedeljka samauser posted image user posted image user posted image Sploh ne vem kaj bom delalauser posted image Pomoje bom spet vse pospravla pa generalno delala....

Pa še grdo vreme bouser posted image

Drugače sem pa zadnjič vidla tisto reklamo za napravico glacsove poslušat od svoje pikice, a je kateri znano?

Stala naj bi okrog 60EUR, in glasovi, kovcanje,bitje srčka naj bi se vse to slišalo nekje od 8t naprej!

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 379
18.10.2007 8:38:27   
Anonimen
Kako se to popravlja jaz nimam pojma.Sori.Pa saj vaja dela mojstra a ne?Ja mene je tko bolel v spodnjem delu trebuha da je groza.Iz službe so me takoj domov poslali.Tud mene je blo ful strah,da nebi blo kaj narobe,čeprav še nisem mela ss.Sem pa težko v drugo zanosla,glede na to da bomo imeli kar 8 let razlike.Zdaj me boli sicer malo manj,pa tudi o tem,da bi blo lahko kaj narobe sploh ne razmišljam.Saj,če bi šlo kaj narobe bi najbrž krvavela a ne?Če ponoči ne spim včasih o tem razmišljam,drugače pa ne.Včeraj sem cartala 2 mesece starega dojenčka.Kako je dišal sem že skor pozabla.Res tudi jaz že komi čakam.Ampak občutek mam,da bom res 2 cartala.

(odgovor članu fragola)
  Neposredna povezava do sporočila: 380
18.10.2007 8:40:24   
Anonimen
Za to še nisem slišala,kje se to kupi?Da lahko to vse slišiš?Super to bi pa imela,pa še drago ni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 381
18.10.2007 8:40:40   
Anonimen
Prijateljica mi je svetovala, da naj poskusim z avtosugestijo - sama sebe prepričaš, da je vse ok, da to nima nobene zveze s prvim ss. Sej slišat je kr ok, sam  naredit je pa mal težje.
Drgač pa punce, glavo pokonc, bodrimo ena drugo, pa bo tudi to ok.
Adeja - ne bom ti govorila, da vem, kako je to, ker ne vem, vendar iz izkušenj ene moje znanke, bi ti svetovala, da nehaš dojit.

(odgovor članu beyba)
  Neposredna povezava do sporočila: 382
18.10.2007 8:41:01   
beyba
Nya kako pa ti kaj prenašaš tole, men se vse tako vleča, vse mi gre tako počas. A se vi zavedate da mam do prvega pregleda še 19 dni. Pa to je cela večnost. Potem mam še s spanjem težave. Pride dan ko ob pol osmih dol padem in spim do 6-ih zjutraj, ko je treba v službo. So pa take ko grem ob 11-ih spat ob treh zjutri sem pa budna kot bi mela za sabo 10 ur spanja.... Tako je blo danes. S tem da včeraj sem bla cel dan čist zaspana pa nisem hotla spat, da ne bom noči potem prebedela....Evo kot da je to kaj pomagal....

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 383
18.10.2007 8:43:57   
Anonimen
Jaz tud tko. Včasih spim do jutra, pa vstanem čist utrujena, zvečer sem itak tud ful zaspana, pa ne grem spat iz istega razloga kot ti. Se pa tud zbujam sred noči, pol se pa kr prisilim, da nazaj zaspim. Mal se matram, pa gre.

(odgovor članu beyba)
  Neposredna povezava do sporočila: 384
18.10.2007 8:44:35   
Anonimen
Draga Beyba to da boš neki časa sama pa takole.Ni fajn jaz vem kak je to,ker sem jaz tud velik bila sama sploh takrat,ko sma dobila 1 otroka.To pa ni blo fajn veš.Sama sem bla s 14 dni starim dojenčkom,ki sploh nisem mela pojma kako pa kaj.Zdaj,ko si pa še sama brez bebice bo pa lažje veš.Počivaj,kakšno knjigo preberi pa bo čas minil.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 385
18.10.2007 8:51:09   
Anonimen
Zdajle se bom pa počasi odpravila v službo. Imejte se fajn, se slišimo kaj popoldne. In veliko se smejte, rade se imejte - vse bo v najlepšem redu.

user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 386
18.10.2007 8:53:46   
beyba
Adeja na žalost sti ne morem svetovat iz lastnih izkušenj, vendar pa je dejstvo da g. sigurno ni to rekla kar tja v en dan. Vem da je težko. Sama sem privrženka tega, da je otrok pri enem letu samostoen in lahko je vso hrano, ter tudi brez materinega mleka dobi vse kar potrebuje za življenje. Namen dojenja je namreč hranjenje in ne crklanje in povezava matere in otroka. Ne obsojam tistih, ki zagovarjajo dejstvo da otrok nekoč sam odkloni dojenje, vendar mislim da je tukaj zadeva bol na mami, ker je to za mamo pač najlepši del dneva, ki ga preživi z otrokom. Takrat se mu čuti najbliže.

TO ni iz lastnih izkušenj, ampak sem 2 leti delala v vrcu, pa smo meli kar nekaj predavanj na to temo. Naj mi nobena ne zameri, to je samo moje mnenje.

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 387
18.10.2007 8:57:37   
adeja
Nya kakšne izkušnje?Kaj je bilo narobe? saj 30.10 imam UZ in bom vpr. ginekologinjo zakaj točno mi je odsvetovala dojenje. jaz mislim da bolj zaradi mene, ker sem v prvi nos. bila že od začetka slabokrvna in mislim, da je možno da sem tudi sedaj.upam, da bo vse ok. bom pa poskusila nehat dojit, če mi je to svetoval strokovnjak, normalno. a ne gre mi še najbolj in se bojim da se bo zavleklo, tako da upam, da v tem času ne bo kaj narobe.

Jaz bi pa tako spala, tako da sem vam kar fauš!!!! pa mi nika ne pusti spat ponoči, ko se kar pogosto budi. upam, da bo kaj boljše v prih.dneh!!!!

Nika je najin sonček.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 388
18.10.2007 9:04:15   
adeja
Beyba sprejemam tudi tvoje mnenje in sama sem preden sem dobila prvega otroka bila prepričana da je to samo hranjenje, a sedaj ko jo držim v naročju in kar noče nehat vem, da ni tako. a tudi v tem primeru, bom pač nehala v dobro drugega otroka, če je to potrebno, samo še ne vem kako mi bo to uspelo in nočem da bi bilo preveč stresno zanjo. zdaj mislim, da je toliko težje, ker je zaradi moje službe cel dan brez mene, pa še v vrtec gremo za dva tedna. joj joj, vse na kupu!user posted image user posted image user posted image ne vem, kako sem vse naenkrat  naredila, časovno mi nič ne klapa, nova služba, nova nosečnost, vrtec ta male, pa še dojit moram nehat! upam, da mi bo  uspelo, da bo vse ok! strah me je pa ful! Držite pesti tudi zame in za moja dva sončka.hvala za vse odg.

Nika je najin sonček.

(odgovor članu adeja)
Neposredna povezava do sporočila: 389
18.10.2007 9:07:28   
beyba
adeja sej se bo vse izteklo točno tako kot se mora, tudi čas se bo pravilno porazdelil in vse se bo uredilo. Vrjemi da sta oba tvoja sončka uredu in da bo tako tudi ostalo....

(odgovor članu adeja)
Neposredna povezava do sporočila: 390
18.10.2007 9:42:46   
Anonimen
ADEJA,glede dojenja,jaz se ne bi strinjala s predhodnicami,ki ti odsvetujejo dojenje,tudi sama sem noseča šele šesti teden in je mali še par dni nazaj pri meni jedel,potem pa je nehal sam,sama sem bila odločena da ga dojim vse dokler bo sam hotel,tam nekje do drugega leta,potem pa bis e počasi odvajala.In zakaj imam tako prepričanje,imam starejšega sina alergika,in s tem ko se je dojil pri meni je dobival ogromno dobrih protiteles,da se je lahko njegovo telo branilo pred boleznimi in dobilo vse hranilne snovi,ki jih sicer ne bi mogel ker je bil na dieti.Skratka mamino mleko pa naj bo to samo en požirek,je tako kot bi mu dajala nek čaroben napitek-zdravilo,in to da bi ti sedaj prikrajšala svoje detece,ki še raste v tvojem trebuščku,to ni res.Otrok pobere točno to kar rabi,ti imaš dovolj zaloge za par mesecev tudi če česa ne bi jedla,vendar bi bila prikrajšana v tem primeru samo ti-seveda če česa ne bi uživala,sedaj pa če ješ normalno,dobiš ti vse hranilne snovi,kot dojenček in tudi tvoja hčerkica se lahko še lepo doji,zakaj bi ji odtrgala nekaj kar je 100% dobro zanjo,psihološko,posebno sedaj ko boste dobili še dojenčka,se bo čutila malo prikrajšano,in tako bosta obdržali to tesno telesno vez še naprej in fizično,ker bo dobila protitelesa.Brala sem kar nekaj literature in zdravniki tudi niso proti tandenskemu dojenju,narava poskrbi,da imaš ti dovolj mleka za oba.Tako,da s stališča medicine ni nobenega razloga da tvoja hčerka ne bi nadaljevala dojenja,če to tebi še ustreza,če pa imaš premalo železa pa jemlji železo in še kak vitamin,o tem pa se posvetuj s farmacevtom,nikakor pa se drži samo enega mnenja,tvoje ginekologinje,ker ima vsak drugačnega,niso si enotni,ti samo poslušaj svoje telo,pa boš najbolj vedela,kaj je prav in kaj ne.Vem da sem malo naširoko opisala zadevo,ampak me malo pojezi,ko slišim kak tak komentar,ki nima trdne podlage.Mej se lepo,pa brez zamere,za moj komentar.Lunca14

(odgovor članu beyba)
  Neposredna povezava do sporočila: 391
18.10.2007 10:15:32   
TamaraJ
Adeja, popolnoma se strinjam z Lunco14. Predvsem pa poslušaj svoje telo. Najslabše za tvojo malo deklico je, da jo odstaviš čez noč, ker je to zanjo izredno šokantno stanje. Ne vem, kako je to potekalo včasih, ko so imele ženske enega otroka za drugim in so seveda morale prejšnjega še dojit. Jaz sem Tima dojila 2 leti in 3 mesece. Je pa res, da ta čas nisem ponovno zanosila. Mali se je odstavil sam, ker je ugotovil, da je
že velik user posted image user posted image . Ni mi žal, čeprav je marsikatera kokoš (oprostite izrazu) čudno gledala in pametovala, da bi že zdavnaj morala nehat. Pa sem si mislila, da je to zato, ker njim ni uspelo. Midva sva se dolgo cartala in Timko je simpatičen otrok, zelo živahen. Ni živčen, zelo malo je bil bolan in je še vedno tako. In name je navezan ''ravno prav''. Ne vem, kako naj napišem... me potrebuje, ampak je izredno samostojen. Ker so tiste kokoške kokodakale o tem, da bo potem name prilepljen in mu bo manjkalo samozavesti. Pa je ravno obratno.
Adeja, svetujem ti, da se res pozanimaš o tveganju za plod in če je tveganje veliko, potem poskusi postopoma nehati. Kot sem napisala zgoraj; če boš Niko odrezala od sebe (hitro prenehanje), znaš prav tako narediti veliko škode. Že tvoja celodnevna odsotnost je zanjo travmatična. Joj, mamice bi morale biti z otročkom vsaj dve leti doma...user posted image .
Sicer pa; to je moje mnenje. Ne jemlji za 100% prav. Mogoče dobiš še kakšen nasvet. Jaz ti o prenehanju dojenja pri enem letu ne znam svetovat, saj smo bili mi takrat še močno ''zlepljeni skupaj''user posted image user posted image user posted image

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 392
18.10.2007 10:46:19   
kodrana
ojla punce.

vidim, da je tema dojenje in nosečnost. ja, mnenja so različna. po moje ne rabita takoj nehat z dojenjem. že to, da si šla v službo in je mala brez tebe, je en šok za njo. po moje bi bilo prehudo, da bi ji kar naenkrat odstavila. počasi jo je treba navajati. ali pa se bo sama odstavila. saj s tem, ko si ti v službi, že s tem mora postajati bolj samostojna.
za primer: moja kolegica je bila noseča in je non-stop bruhala. ko je zanosila je bila normalno prehranjena, proti koncu nosečnsoti pa je shujšala za 10kg. ker je skos bruhala, bila ej tudi v bolnici. lasje so ji odpadali, da je bila skoraj plešasta, slabi nohti.. ampak otrok se je rodil z 4kg. ja, on si je vzel, kar je rabil. po moje tudi, če si ti slabokrvna in če res ni kritično, potem ti bo otrok, ki je v tvojem telesu vzel, kar bo rabil.. pazi le, da ješ dovolj, pestro in vitaminsko-mineralno hrano. pa tudi dovolj beljakovin.
joj, sem se razpisala.
jaz še točno ne vem, kam spadam. ali bom ostala na koncu maja(kar dvomim) ali pa bom prišla v začetek junija.
vsekakor bom na obeh temah aktivno sodelovala.
pregled imam 30.10. in komaj čakam. bila sem že na pregledu v 6T, ko se je lepo videla gestacijska vrečka in rumenjakov mehurček.
za mano je tudi en ss in sicer je bila kasneje ugotovljena delna mola. plodek je bil.. sem pa tudi krvavela malo po malo. sedaj tega ni in upam na najboljše.
punce imejte se lepo.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 393
18.10.2007 11:20:41   
beyba
Bejbe mene so pa danes poklicali na drug razgovor. Prvi razgovor sem mela 2 dni nazaj zdej me pa že kar na drugega kličejo. Me je kar mal stisnlo. Če sem slučajno izbrana, mormam zmutit, da me iz te službe ne pustijo pred prvim dvanajstim, Ker drugače mi bo poizkusna doba 6 mesecev pretekla predno bom šla na porodniško in mi bo ravno 22 dni zmanjkal....

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 394
18.10.2007 11:32:19   
fragola
Beyba veš kaj se jaz bojim, če te sprejmemjo v novo službo pole moreš tudi naredit zdravniški in ti vzamejo tudi vodo in tako bo zvedel šef da si noseča

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 395
18.10.2007 11:37:30   
Taula
Beyba veš kaj se jaz bojim, če te sprejmemjo v novo službo pole moreš tudi naredit zdravniški in ti vzamejo tudi vodo in tako bo zvedel šef da si noseča

Ni panike. Tega ne smejo pregledati oz. teh rezultatov ne smejo povedati naprej. Nosečnica sama ima pravico da pove da je noseča ko želi.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 396
18.10.2007 12:26:46   
beyba
Pregled za enako delavno mesto sem delala letos januarja, tisti pregled je bil popoln-kapacitea pluč, slikanje pluč, kri voda, oči.....  tako da mi pregleda ne bo potrebno delat, sploh če se bom lahko zmenila da mi ta velja....

Je pa res da ti po zakonu ne smejo preverjat nosečniškega hormona, in če ga, jih lahko tožiš!

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 397
18.10.2007 12:39:14   
fragola
Po ole okuser posted image

(odgovor članu beyba)
Neposredna povezava do sporočila: 398
18.10.2007 13:33:28   
Eviii
drage srečke user posted image . najprej naj vam voščim lepo in umirjeno nosečnost in hiter porod v imenu celotne ekipe RR.
kot moderatorka seznama nosečk in mamic vas naprošam, da določite eno izmed vas, ki bo skrbela za ažuriranje seznama nosečk. ker ste šele na novo odkrile svojo nosečnost in vem, da še marsikatera ne bi želela razkriti svojega prelepega stanja drugim, vas naprošam, da mi seznam posredujete, ko boste za to pripravljene. lahko na zs ali pa kar na seznam nosečk.
drugače imam pa med vami tudi fajn kolegico in sosedo, s katero sva si krajšali čas med prvo nosečnostjo (imeli sva pdp na isti dan, obe sva rodili v izoli) - marty5. še tuki čestitke. ti si se opogumla pred mano. bravo punca user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu anonimna thumbs up)
Neposredna povezava do sporočila: 399
18.10.2007 14:20:25   
beyba
kaj zdej nobene ni tuki za klepet?

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?