|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 08
16.10.2007 10:14:58   
ninula
oj pupike,

a mi lahko katera pomaga. Jst mislim kupi voziček jane slalom pro. Moja prjatlca ga ima letnik 2004 in mi je rekla da mi posodi košaro in lupinco. Ma mene zanima če gre gor košara na ta nov model, ka baje je drgačen priklop.
Če katera ve bi ji bila full hvaležna!!!

Lep dan še naprej!!!

(odgovor članu anonimna thumbs up)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
16.10.2007 10:18:23   
kodrana
ojla punce.

vidim, da ste debatirale o resnih rečeh. brala sem, da kljub vsemu, naj bi imele otroka z okvaro tudi mlajše ženske. napake so lahko naključne, tako da se lahko zgodi komurkoli..
tako da, jaz grem obvezno na nuhalno. ziher je ziher. pa še kri bom dala za dvojni hormonski test, če bo treba.

mene slabosti dajejo vsak dan. rana mi paše le določena. prav tako pijača.user posted image  
jem skos mandarine. paše mi tudi sirova štručka iz našega tuša,ki je res dobra. diši mi pečena postrv s tržaško omako. včasih tudi čokolada. meso mi bolj smrdi, kot ne. krompir mi diši. pa od chio-ta big pep-slana zadeva. se pa hitro naveličem ene jedi.. prepečenec mi ne diši:). donata pa videti ne morem. bljak.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

Neposredna povezava do sporočila: 1177
16.10.2007 10:21:29   
aurora28
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana

napake so lahko naključne, tako da se lahko zgodi komurkoli..
tako da, jaz grem obvezno na nuhalno. ziher je ziher. pa še kri bom dala za dvojni hormonski test, če bo treba.

Kodrana kakšna preiskava krvi je to? In kdaj jo lahko opraviš in kaj ti potem povedo?

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
16.10.2007 10:28:49   
Taula
Če so na NS slabi rezultati ti priporočajo dvojni hormonski test. Zdi se mi da se mora narediti takoj oz. čimprej za NS. Na  rezultate pa čakaš ene  7-14 dni. Kri daš na polikliniki lahko, včasih je bilo bivših 8000 sit. Dela se pa to res šele po NS.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
16.10.2007 10:31:27   
anonimna thumbs up
aurora28, strokovna obrazložitev dr. Pušenjaka: "Dvojni hormonski test je biokemični test določitve dveh snovi, ki jih izloča posteljica in vrednosti seveda ne moremo predvideti. Vse kar vam lahko povem je, da ta test neodvisno vpliva na tveganje za DS in druge trisomije kromosomov in da bo ta vpliv integriran v izračun celotnega tveganja za DS. Skupni izvid NS + nosna kost + DPT je torej statistično bližji pravilni oceni tveganja kot je izolirana NS ali NS + nosna kost."

Še tole: "po uvedbi novejšega programa za izračun tveganja za DS DPT ni več potrebno delati isti dan kot NS temveč je lahko ta interval kadarkoli od 9. do 13 6/7 tedna. Pomembna je torej le, da se DPT ne more več opraviti, ko plodova dolžina TT (CRL) zraste nad 83 mm. "

Avatar odraža trenutno duševno stanje........

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
16.10.2007 10:32:43   
kodrana
aurora. pri g. sem dobila en kup brošur in sem le te malo naštudirala. skupaj z nuhalno, lahko daš tudi kri, kjer pogledajo dva nosečniška hormona: prosti beta horionski gonadotropin in nosečnostni plazemski protein A. vrednosti hormonov so pri posameznih kromosomskih nepravilnostih različne. če se odločimo za obe preiskavi se % da ti odkrijejo kromosomsko napako še poveča.
v domžalah stane NS 60E, dvojni hormonski test pa 27,63.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
16.10.2007 10:34:55   
Naty*
kodrana no vidiš, pa te je doletela slabost user posted image . Zdej si lahko potolažena, ko te je prej skrbelo, da je kej narobe ker je ni. Drugače pa jej tisto, kar ti paše, meni najbolj zelo goste, močnate (beri redilne) stvari. Ko mi je slabo, mi pomaga če takoj pojem košček kruha. Po sadju večinoma bruham, razen bananah, pomagajo pa tud bobi palčke al pa kak smoki. Kar se tekočine tiče, sm js dolgo časa bruhala celo če sm spila vodo. Pomagalo je pa da sm pila po malo pa na poln želodec. Zdej so slabosti šle na pribl. 50 % dneva iz prejšnjih 99%. Tko da se morm kr pohvalit user posted image .

KAHLO pa kje si ti punca?!!user posted image

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
16.10.2007 10:45:09   
kodrana
Naty* slabosti mi povedo, da posteljica raste. ne povedo pa nič za plod. ampak, saj bo. bom zdržala še ta dva tedna, pa da vidimo, kaj bo. če je g. rekla, da dobro kaže in da velikost g.v ustreza, potem je treba verjet in zaupat.
verjamem, da bo vse ok. evo.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
16.10.2007 10:51:11   
KAHLO
Naty* dopoldan v službi in na RR...pssssssssssssssssssssttt...pa ne okrog govorit!user posted image

Kaj se tiče hrane sploh nevem več kaj mi paše, meni ni tako slabo da bi bruhala, ampak skoz po malem mi je slabo, ko se pa najem pa mi je še bolj slabo....ampak bruham pa ne....včeraj sem pojedla mandarino in mi je blo slabouser posted image od mandarine........a ni to zanimivouser posted image kaj se tiče pijače mi tud vsa ne paše, najraje kak razredčen sok...najbl, me pa jezijo sline...full se mi sline nabirajo in jih komaj požiram..

Ponavadi ponoči ko greva spat zaspim na boku tako da imam glavo na prsih od user posted image , včeraj pa mi nikakor ni odgovarjalo kar slabo mi je hotlo bit, pa sem se obrnila v drugo stran pa mi reče user posted image takoj se nazaj obrni, saj ne mora tamali že zdaj komandirati kako bo ležal, jaz sem ga samo pogledala in pol sva se režala sto na uro user posted image user posted image user posted image prav smešno je zvenelo, k je bla čista tema user posted image pa tako blazno resno zakomandira da se moram obrnituser posted image user posted image user posted image zgleda, da se že zdaj navaja vzgajatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
16.10.2007 10:57:03   
Naty*
KAHLO ne bom nikomur povedala da si na RR....ne gre iz mojih ust!!! user posted image  Glede mandarine ti pa verjamem. Js sm zadnjič pojedla jabolko pa sm bruhala ko zmešana user posted image . Komandirat se bo pa res treba počas navajat, js včasih prakticiram na moji kužiki. Sam ko ne morem....najprej mal bl naglas rečem naj se uleže (če me prej ene trikrat presliši), pol se pa uleže pa me s tistmi črnimi učki pogleda pa sm že pri njej pa jo crkljam user posted image . Mojga pa zaenkrat bolj skrbi, da dojenčka ne bo znal držat user posted image .

kodrana res je to znak da posteljica raste, ampak meni so kljub temu nosečnosti prenehale tud ko je posteljica še rastla. Tko da se ne sekiraj! Tud js komaj čakam, da boš mela pregled.

V bistvu komaj čakam, da boste mele vse prvi pregled.....joj se že meni tolk vleče!

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
16.10.2007 10:57:56   
Naty*
Kaj js dons pišem...... SLABOSTI so ponehale, ne nosečnosti user posted image user posted image .

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
16.10.2007 11:07:13   
kodrana
Naty*, no, sej sm ti pisala zs. če si vidla? no, potem se nimam kaj bat, če ne bi otroček ratsel, potem mi tud slabo ne bi blo?! super. meni so tud znaki izginli prvič, ko je plodek.. in sem se tako krasno počutila. tudi jest sem začela vse.. ampak nisem si mislila, da bi bilo lahko kaj narobe..
Naty*.. user posted image  vsi se zmotimo.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
16.10.2007 11:09:29   
Estrella*
Kodrana, Naty - vidim, da se pogovarjate o slabosti in rasti posteljice. Mogoče bom ispadla glupa, ampak me res zanima kje sta to slišali???Jaz še nisem kaj takega slišala in bi se rada malo informirala.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
16.10.2007 11:12:19   
KAHLO
Naty* s čim se naši user posted image   ukvarjajo user posted image user posted image , kaj se pa tiče unih učk od tvojega kužeta, pa dobro vem kako je, le da imam jaz doma na štajerju dolgodlako muco, in ko pridem domov skušava nadoknadit zamujeno, je pa full muhasta in zadnjič je pr meni spančkala pa sem jo božala, in ker damici ni pasalo me je kar šavsnila pol sem se pa skregala, pa me je tak pogledala da bi jo kar pojedla, oz. sem mela pol JAZ slabo vest!!!user posted image
Me pa polne skrbi če se bo ja vse obdržalouser posted image

Zdaj pa mi še punce nekaj povejte, tiste k ste že ble na pregledih, a vam na pregledu odvzamejo kri ali moraš pol še en dan prit in dat kri, a moraš bit na tešče!?!?user posted image user posted image   a kaj komplicirajo če gre user posted image zraven na prvi pregled......joj pa kje je še ta četrtekuser posted image

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
16.10.2007 11:13:08   
kodrana
posteljica izloča hormone nosečnosti.. in zato imaš znake nosečnosti. slabosti, napete dojke, ..
prvo, ko še ni posteljice, se mi zdi, da izločajo hormone jajčniki, potem pa prevzame nalogo posteljica. neki tazga. malo bi si še mogla osvežit spomin.. kje so knjige?!:)

sanje so se uresničile..

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
16.10.2007 11:19:04   
kodrana
KAHLO jaz sem dala kri že na prvem pregledu (se še ni nič vidlo z uz, da je nosečnsot). dobila sem dabroston in v laboratorij so me kar daleuser posted image . nekje bolj šparajo, ker je na začetku veliko splavov in te dajo v laboratorij šele okrog 12T.
če boš imela pregled takrat, ko laboratorij dela, potem ti ne bo terba še enkrat hodit. ne rabiš bit tešča, ker delajo take preiskave (če imaš hepatitis , če si prebolela toksoplazmozo in ali je sveža okužba, sifilis, koliko železa imaš v krvi..v urinu ti pogledajo beljakovine in bakterije).
odvisno ej od g. do g. eni pustijo partnerje zraven. eni pa ne. vsaj pri prvem ne pustijo, ker je pregled vaginalni.user posted image  itak je tvoj partner že vse vidu tam spodaj, a ne? user posted image

sanje so se uresničile..

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
16.10.2007 11:20:40   
anonimna thumbs up
http://www.spolnost.net/viewtopic.php?f=18&t=1014&hilit=&p=9899

Progesteron izloča rumeno telesce, potem pa to blogo prevzame posteljica.

Avatar odraža trenutno duševno stanje........

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
16.10.2007 11:27:30   
kodrana
anonimna točno takouser posted image .

se mi zdi, da sem to kar sem napisala, glih včeri nekje prebrala.. smao ne morem se spomnit kje..
ja,rumeneo telesce in progesteron..

sanje so se uresničile..

Neposredna povezava do sporočila: 1193
16.10.2007 11:33:38   
KAHLO
Kodrana  zelo sem ti hvaležna za tvoj izčrpen odgovor....problem je v tem da v službi težko dobim prosto in sem že razmišljala kako bom ta laboratorij izpeljala, dopust si ne mislim vzet, ker ga šparam če bo kakšna nuja....službo zjutraj zamudit pa tud ni vredo bi me vsi malo čudno gledali, namreč v službi še nisem nikogar seznanla.....šefu bom verjetno enkrat drug teden omenla in imam prav tremouser posted image ker nevem kakšna bo reakcija.
Kaj se pa tiče tega da moj ne bi smel bit zraven pri pregledu pa se strinjam s tabo, itak je  je tam spodaj že vse videl pa raziskal tudi pa ne z vaginalnim UZ-jemuser posted image user posted image user posted image tako da upam da ne bo problem.

Anonimna, Naty, kodrana pol mormo bit nadvse vesele da nam je slabouser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1194
16.10.2007 11:35:24   
Taula
Zdaj pa mi še punce nekaj povejte, tiste k ste že ble na pregledih, a vam na pregledu odvzamejo kri ali moraš pol še en dan prit in dat kri, a moraš bit na tešče!?!? a kaj komplicirajo če gre zraven na prvi pregled......joj pa kje je še ta četrtek

Jaz sem dala kri in urin šele v 8 tednu. In ne na tešče. Glede user posted image : moj gre vedno z mano, a ne v ordinacijo, ker moja G pusti partnerja zraven šele v zadnjem timesečju. Odvisno je verjetno od G do G. Počaka me zunaj in vedno mu pokažem slikico UZ.user posted image

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
16.10.2007 11:41:21   
Naty*
KAHLO je že kodrana večinoma napisala, js mam pa še drugačni dve izkušnji. Pri prvi nosečnosti me ni na prvem pregledu poslala na preiskave, mi je pa dala vse papirje, da sem šla dat kri in vodo kadarkoli pred drugim pregledom. To je blo prav fajn, ker sem lahko zbirala dan in uro pa še okrog 14 dni je blo časa. Zdej sm pri drugem G in me tud ni poslal na preiskave, tud mi ni dal materinske knjižice. To je baje vse na drugem pregledu, ki ga imam drug teden v torek.

teodoral tud glede slabosti so že ostale napisale v čem je finta user posted image .

Pravijo da slabost kaže na pravilen potek nosečnosti, nasprotno pa odsotnost slabosti še ne pomeni, da je kaj narobe. Razen če se to kar naenkrat popolnoma neha. Ja ....glede na prvič, sem sedaj zelo vesela, kadar mi je slabo user posted image .

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
16.10.2007 12:00:23   
aurora28
Še tri dni do pregleda, joj komaj čakam, da vidiva kako bo najin korenjak dencal user posted image user posted image user posted image . Sem zadnjič mojmu rekla, da se na NS dajo vodeti vsi prstki na rokicah in nogicah in sem mu rekla, da ko bo G pokazala rokico mu bo najin korenjak pokazal sredinca. Ampak to je bilo vse v hecu user posted image user posted image user posted image in a veste kaj mi je rekel moj: Ja če bo po mami mi ga bo ziher pokazal. user posted image user posted image user posted image

Meni je tudi slabo, bruham ne, ampak včasih bi najraje vse zbruhala ven, ker mi je tak slabo. user posted image

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
16.10.2007 12:05:03   
Taula
Jaz imam pregled jutri..upam da bo vse ok in da je dete zrastlo.user posted image user posted image  Jutri bom itak napeta ko struna.user posted image
Meni je pa slabo večinoma zvečer, popoldne. Spim pa tudi ful slabo, ker mi nič ni udobno.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
16.10.2007 12:25:22   
KAHLO
Naty , aurora, kodrana sem si kar oddahnila pol se s tem terminom krvodajalstva več ne rabim obremenjevat. Drugače sem pa jaz ta teden po tickerju v 8 tednu...tak da upam da mi bodo zdaj naredili vse potrebne preiskave za prvi pregled...upam da bom dala tudi kri....user posted image kakšno pa maste kaj časovno razliko med prvim in drugim pregledom!?!?

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
16.10.2007 12:34:49   
Taula
Jaz imam 14 dni ker imam težave. Drugače imajo pa ene tudi po 1 mesec. Sej če bo sedaj vse ok bom po moje jaz tudi imela čez kaki mesec šele. Sej več ti nima nič za bluziti.user posted image  Zdi se mi tolk grdo da si uradno upravičen le do dveh UZ. user posted image user posted image user posted image  Kar ti jih več naredi G je njegova dobra volje. Imam srečo da mi jih moja vedno dela. Jutri bo že moj 4 uz pri njej, in skupno 6 uz. Nadlegujemo user posted image  ni kaj. user posted image  Hm... v 10 tednu in 2 dni bom imela že 4 preglede.user posted image

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......