|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšno ime
15.10.2007 20:38:58   
lotty4
Ker vas že kar nekaj časa spremljam in včasih tudi sama kaj dodam, mi prosim svetujte, kaj naj storim. Januarja bom rodila. Z možem sva se že odločila glede imen fantek Nejc, deklica Lucija. Stem, da je za fantka povedal on za deklico jaz. To bo najin prvi otrok. Problem pa je v tem, da se glede Lucije posmehuje vsa njegova žlahta in me dobesedno zaj....  in dodajajo svoje izpeljanke in se zraven nemarno krohotajo. Moj mož je ob tem čisto hladen, meni pa je hudo in resno že razmišljam o menjavi imena, čeprav ga imam v mislih že kar nekaj časa. Kaj bi storile ve? Bi zamenjale, bi se uprle???????????????

Hvala, za kakršenkoli nasvet
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kakšno ime
15.10.2007 20:41:26   
anonimna thumbs up
IZVIRNO SPOROČILO: lotty4
Problem pa je v tem, da se glede Lucije posmehuje vsa njegova žlahta in me dobesedno zaj....  in dodajajo svoje izpeljanke in se zraven nemarno krohotajo.

Dobesedno bi jih poslala v k*r*c! Halo, kakšen čuden folk je to?! user posted image  Uf, ti ljudje bo morali naleteti name... user posted image

Avatar odraža trenutno duševno stanje........

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.10.2007 20:42:19   
eva1
Lucija je pa res lepo ime-kar obdrži ga..nekaterim pač mal dogaja, sicer je pa to vajin otrok,kaj se pa gredo???

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.10.2007 20:44:00   
lojzika
Jst bi od sedaj naprej govorila da bo hči Jovanka. Ali kaj podobnega potem bi vsi zopet čudno gledali. Ko pa bi rodila bi pa seveda dala ime Lucija. Potem bi se vsi navadili in se jih ne bi zdelo nič čudnega. Ne bi razlagala vnaprej, kako ji bo ime. Jaz še tist nisem povedala kaj bo (razem moj je izblebetam mojim in svojim) ampak sem zabičala da ne smejo okrog govorit :-)))

Odziv okolice je vedno tak, potem pa se navadijo. A ti govorijo da bo Lučka ali Žarnica? Eni znajo biti full nesramni in user posted image  je še bolj občutljiva.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2007 20:50:08   
Blejka26
jaz ga 100%ne bi zamenjala..zakaj pa?saj je tvoj otrok in pomembno je da je všeč vama.Ne obremenjuj se s tem.jaz sem bila več kot osem mesecev prepričana,da bom punčki dala ime Daša..moji tašči to ni bilo všeč,ker je imela sodelovka psa s tem imenom in baje je ravno na začetku moje nosečnosti ta pes umrl in je sodelovka skoz razlagala o njem...tko da je moji tašči šel ta ime blazno na živce,meni pa je ravno zaradi tega ker njej ni bil všeč,postajal še bolj všeč in še bolj sem bila prepričana v to da bom hčerki dala tako ime..samo da bi bilo kontr..no toda potem sem se 14dni pred porodom premislila,saj sem po Tv-ju slišala ime Neja in mi nikakor ta ime ni šel več iz glave..ko sem se peljala v bolnišnico sem svojga vprašala kaj misli,da se je sedaj treba dokončno odločit in odločila sva se za Nejo..in ta ime se ji tko lepo poda,da ne morem opist..
Tko da vztrajaj pri svojem..mogoče se ti bo pa zgodilo podobno kot pri meni in boš zadnje dni spoznala kakšno drugo ime..vso srečo in lepo nosečnost..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu anonimna thumbs up)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.10.2007 20:52:20   
glen
Jaz bi iz principa dala to ime,pa še lepo je.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.10.2007 20:59:45   
scubadiver
Vsekakor moraš ostati pri svojem imenu. Nimajo se kaj vmešavati. To je tvoja in partnerjeva stvar, ne pa od cele žlahte. Nikakor ne popusti. Pa še ful je lepo ime!!

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.10.2007 21:02:42   
artista7
Jaz bi morala biti Lucija. Zdaj nisem in razlog je isti, k so se moji mami posmehovali pa ker so rekli, da me bodo pa Luca klicali. Meni je pa Lucija še vedno lepše ime kot moje zdajšnje. Pusti te bolane fore, ime je lepo, staro, tudi lepo ikonografijo ima če ne drugega, mislim v umetniških delih. meni je zelo všeč in je dosti boljše od vseh teh novodobnih spakedrank.

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.10.2007 21:08:47   
reta
LEPO IME.PA SAJ OTROK BO VAJI NE OD ŽLAHTE.ŽLAHTA RAZTRGANA PLAHTA

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.10.2007 21:10:18   
Raho
Lucija je izredno lepo ime. ima ga tudi moja krščenka. Jaz jo sicer kličem Lu ali pa Luci. Luca ali Luce (Luče) je dalmatinska izpeljanka, Zarja pa je slovensko sorodna varianta imena Lucija.  Samo ime pa pomeni svetloba življenja. Sveta Lucija naj bi bila zaveznica vida, goduje pa 13. decembra-

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.10.2007 21:14:46   
TinaUros
Lucija je prav lepo ime. Nikoli pa nebi ustila, da bi se drugi vmešavali v izbiro imena otrok mene in mojega partnerja!!!
Me pa zanima....le kaj se rima na Lucijauser posted image

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.10.2007 21:35:56   
hrabra miška
Lucija je ful lepo ime. Ne sekiraj se,otrok je vajin, in če je vama všeč naj bo, pa če tudi se vsa žlahta norce dela.

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu TinaUros)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.10.2007 21:43:49   
kjava
Če bi bil moj prvi otrok punčka, bi bla Lucija. To je meni tud ful lepo ime in mi ni jasno, kakšne grde izpeljanke se sploh da narest user posted image

(odgovor članu hrabra miška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.10.2007 21:45:47   
Maxica
In ravno iz takega razloga sva se midva odločila, da izbrana imena obdrživa zase do poroda. Ker bi sicer poslušala en kup pametnjakovičev, ki se itak ne bi z ničemer strinjali. Tako sva pa samo sporočila, da sva dobila sina s tem imenom in so bili vsi navdušeni.
Lucija je pa sicer krasno ime.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.10.2007 21:47:35   
15.7.
Tudi meni se zdi, da se ne bi smela sekirati za to kaj pravi žlahta, saj bo otrok dejansko tvoj, ne njihov, sploh pa so imeli tudi oni "šanso" ali jo bodo pa imeli dati svojim otrokom ime. Moj mož in jaz sva se recimo zmenila, da za punčko izbira on, za fantka pa jaz, jaz sem izbrala ime Klemen, ker bi bila jaz Klemen če bi bila fantek. On je pa izbral ime Lana, vendar njegova mami upa, da si bom premislila, pa nwm zakaj, saj je imela tri otroke pa bio jim dala ime po svojem okusu...
UGLAVNEM NE SIKIRI SE, ŠKODA ŽIVCEV IN VSEGA...

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

Neposredna povezava do sporočila: 15
15.10.2007 21:51:48   
mateyka
kaj je pa sploh tok smešno glede tega imena? nimam poma kaj te lahko zezajo glede tega. kaj je fora, me res zanima?
ne bi rekla, če bi bil kak Mohor al pa Bonifacij.. user posted image
drugač pa sem mela podobno sceno k Bjeka26  -  moja tašča ma mačko, ki ji je blo ime (ko so jo dobil)  Ina.  in ker je ime naše tamale podobno, me je morila da je to "živalsko"  ime (da ne govorim, da ni švedsko, ojojoj user posted image   in da nima vsaj dveh treh imen - sej veste, Klara Marija Kamilla Priimek user posted image ). sam me res boli kaj švedi misljo da je prav. hotla sva arabski izvor in da ma konkreten pomen (najina majo tud, moje pomeni "božji dar" in njegovo "pogumen" - skupi sva nepremagljiva user posted image ) - našla sem ime Inara, ki pomeni "nebeški svetlobni žarek", ful lepo in resnično user posted image in mojmu možu je blo ful všeč. in tko mamo Inaro že 2 in pol mesca pr nas doma user posted image
btw, ful folka zdej prav da je ful lepo ime.

Lucija pomeni "svetloba". in ona bo to v vajinem življenju. meni se zdi primerno ime zanjo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 16
15.10.2007 22:11:06   
butara
Lucija je zelo lepo ime. Tudi midva ga imava v ožjem izboru za punčko, ki prihaja. Če bi se kdo posmehoval zaradi tega, bi ga jaz samo pomilovala - niti slučajno si ne bi premislila zaradi mnenja drugih ljudi.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.10.2007 22:21:58   
tadejat
Če ti je v srcu zraslo to ime, ga obdrži, saj le mamica čuti kaj je za njeno dete najlepše.
Nobeno ime ji ne bo lepše pristajalo kot le to, katerega si izbrala s srcem.

(odgovor članu butara)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.10.2007 22:32:09   
tadejat
Naj ti povem še svojo zgodbo. Men je pršla mat v porodnišnico najedat, da kva je pa tu za en ime BOR in pazi, da tut svetnika nima. Me prov en klinc briga še za svetnike, še zmer se je kejšn najdu, a je tako?
In kva mi na koncu reče, da ga bo kr Borut klicala, kr neki. No zdej bo že en let pa o Borutu ni slišat ne duha ne sluha.
VSE SE NAVADJO,SAM ODLOČN JE TREBA BET, NEMA TRTE MRTE.

(odgovor članu tadejat)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.10.2007 22:45:07   
mateyka
da kva je pa tu za en ime BOR in pazi, da tut svetnika nima.

rofl!!!! user posted image user posted image user posted image   ta je pa tok svetovna user posted image matr, moja tud nima svetnice (doh! user posted image )

< Sporočilo je popravil mateyka -- 15.10.2007 22:46:37 >

(odgovor članu tadejat)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.10.2007 22:47:39   
mateyka
In kva mi na koncu reče, da ga bo kr Borut klicala, kr neki. No zdej bo že en let pa o Borutu ni slišat ne duha ne sluha.
VSE SE NAVADJO,SAM ODLOČN JE TREBA BET, NEMA TRTE MRTE.

matr, isto k moja tašča - da jo bo Ina klicala k je to bolj Švedsk! zdej pa kr Inara vse bolj pogost iz njenih ust pride - TRTA MRTAAAA!!! user posted image

(odgovor članu tadejat)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.10.2007 7:35:06   
lex
Ne popusti. Tudi za mojo Alino je mama takoj našla rimo. Pa še vprašala me je, če si lahko sedaj ime kar izmisliš. Pa nisem popustila, če ne kaj drugega žezaradi Aleksa ne, ker ji je on izbral ime. Sedaj pa je vsem všeč. Razen ena teta, ki pride vsako leto iz Avstrije na obisk je imela probleme z zapomnitvijo tega imena, pa kaj.
Jaz imam prijateljico Lucijo, ki pa je še nikoli nisem poklicala drugače kot Lucija. Meni sicer ime za mojega otroka ni všeč, je pa lepo ime in če je všeč tebi kaj koga briga. Na koncu jo bodo klicali Lucija. Pač vztrajaj pri tem.
Ti povem še eno smešno? Ko se je rodil Aleks, je prijateljica mislila, da ga kličemo po okrajšavi in da je drugače Aleksander (po dediju) in ga je ona klicala kar Aleksander in si ni dala drugače dopovedati, da ni Aleksander ko pa da sem ji pokazala osebno in od takrat naprej je Aleks. Vsem se da razložit.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.10.2007 7:52:47   
Sheba
Ti kar vstrajaj pri svojem, Lucija je zelo lepo ime. To je vajin otrok in mu bo ime kakor mu bosta vidva izbrala. Ko smo mi doma izbrali ime za mojo mlajšo sestro tudi večini ni bilo ime všeč, no pa so se zelo hitro vsi navadili.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.10.2007 8:13:42   
puncica
Men je ime Lucija ful všeč, prav tako Nejc in ne vem zakaj se tile vaši sorodniki zgražajo nad njim. Če je vama všeč potem ga dajta svojemu bodočemu otroku, ne se ozirat na ljudi okoli sebe. Sej se lahko iz vsakega imena norčujejo. ravno zarad tega ker nisem hotla videt takih reakcij in komentarjev medva nisva nobenmu ma res nobenmu povedala kako bo ime najinima otrokoma in to so izvedeli ko sta se rodila.

ma povejta da bo otrok vajin in da mu bo ime tako kot bosta vidva želela pa če jim je še tako v veselje zgražanje in norčevanje. Pa mogoče povej da ti ni všeč in da si žalostna, da se delajo norca iz imena, pač to je vajina odločitev in me vem zakaj bi zarad tehle omejenih osebkov mogla ime spremenit.

Tud moje ime je tako hm... posebno, ni glih vsakdanje in me je stari ata vedno klical s pomanjševalnico, ker mu moje ime nikako ni sedlo a so se potem navadli, kot tudi jaz. Res pa je da se noben ni delal norca iz imena. razen enga fanta, ki mi je enkrat rekel ko sem mu povedala kako mi je ime: Ja kakšno ime je pa to user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 24
16.10.2007 8:18:29   
orhideja75
ja res je kar pravi puncica. sama boš dala ime svojemu otroka in sama ga boš imela ob sebi, zato se ne oziraj na ljudi, ki mislijo drugače kot ti.
in res. puncica ima zelo lepa imena svojih otrokuser posted image .

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

imena
klara2007

katero izmed naštetih imen vam je najbolj všeč?

tiana (15%)

lana (31%)

neža (44%)

vanesa (11%)

Število vseh glasov: 94

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!