|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-ICSI oktober / november
14.10.2007 11:42:41   
MARTINŠČICA
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

1. Kako naredim vlečeno testo iz polnovredne moke. Našla sem sicer en recept iz polnovredne pšenične ali pirine, ampak po moje to ne bo ok? Ali pač. Danes sem delala vlečeno testo iz ržene moke, pa je vse skupaj podobno bolj kakemu testu za maslene piškote. user posted image user posted image user posted image  Torej iz te moke ne bo vlečenega testa.user posted image user posted image user posted image

Meni se že nekaj dni sanja o štrudlu, pa ga kar nimam časa narest. Pa še testo je iz bele moke. Moram priznat, da se iz polnozrnate moke vlečenega testa še nisem lotila delat. Imam pa doma kostanj in bova zvečer pekla kostanj in jabolka.

2. Ingver. Koliko to ga uporabite? Jaz sem enkrat delala kuro z ingverjem in me me moj prijazno opozarjal, naj ne pretiravam z ingverjem, jaz se pa nisem dala motit, no na koncu je pa on praktično celo kuro pojedu, ker je jaz nisem mogla dol spravit. user posted image user posted image

Žličko cimeta in žličko ingverja daš v 2 l vode, zavreš in potem pokrito prevrevaš 10 min, da se izločijo vsa eterična olja. Ohladiš in piješ čez cel dan. To pomaga pri razkisanju telesa, piti pa je treba vsaj 3 mesece.

200% MAMI

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 451
14.10.2007 11:43:48   
Sulfinija
A,Martinščica ti likaš po ET?Mene pa bo takrat z likanjem razvajala moja mami.Jza pa bom le uživala in se pustila razvajati saj bo tkole mesec radosti december,zame še mesec posbenih razvajanj.Joj,če pomilsim ,kje je to šele?Po eni strani pa bo sigurno minilo kot bi mignil.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 452
14.10.2007 15:07:24   
cukica
Martinščica sem dober danes sem kuhala in mal bila na svežem zraku,drgač se pa z mojim mal crtava.
Mal lenarim in se pustim razvajati.
Tast me je vso polupčkal tko da sem full vesela in svojim pikicam govorim da ju imam rada in da naj se kr lepo ugnezdita da jima ne bo nič manjkal.

Sej vem da nam bo ratal.

Lep sončni pozdrav   user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 453
14.10.2007 15:15:29   
KOSTANJ
Pozdravljene vse nosečke, trepetalke, čakajoče..
Nekaj dni prebiram tale forum in me je potegnilo noter. Po enem naravno spočetem otročku in doooolgo pavzo sem pristala pri dr.Rešu. Kaj je vzrok, da drugega user posted image  ni, nihče ne ve. Oba naj bi bila čist zdrava.
6.10. se imela punkcijo in pridelala 10 celic od katerih se jih je 8 oplodilo, dva smo vstavili 09.10. za ostale pa še nisem dobila obvestila ali so zamrznjeni al ne.
Zdaj sem pa ena od vas - čist fertik od strahu, zbadanje v spodnjem delu trebuha, oprsje pa občutljivo kot hudič. Po punkciji sem 4 dni komaj hodila na wc in še danes me zaboli če se hitro usedem. Vidim, da se da tudi pred 14 dnevi delali test. Kje to delate? V Ljubljani?
Držite pesti zame!!! Sem baje že precej stara in lovim zadnji vlak...

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 454
14.10.2007 16:53:21   
sayuri
Kostanj user posted image D O B R O D O Š L A user posted image
Reš nima navade delat krvnih testov. Jst sem pri njemu naredila samo Clear blue in nič drugega. Če se pa hočeš kaj bolj prepričati, pa daš lahko kri - da ti naredijo krvni test. Punce v LJ hodijo v Adrialab, ki se mi zdi je nekje za Bežigradom (vem, da je pizzerija Piazza blizu) user posted image  Sicer pa ti bo že Clear blue tam10,11 dan po ETju pokazal plusekuser posted image . Evo, zdaj si naša trepetalka in greš na seznam, da navijamo zate in trepetamo s teboj user posted image .
Rožica , je ratal štruddl? Se lahko povabimo nanj? Jst sem pa danes jedla hruškovo pito iz pirine moke. Oooo, kako je bila božanska.... Sam jo je mami naredila...ne jst....user posted image
cati sama se odloči za anastezijo. No, če bi bila pri Rešu, itak ne bi imela izbire user posted image . Že zdaj držim pestke za torkovo punkcijo user posted image
MArtinščica, za tale Natresk sem že slišala.... Kaj to je neka rastlina, ki vsebuje tekočino, katero potem izstisneš in daš v uho ali v ustauser posted image  Kaj jo imaš res kje odveč? Kako bi midve tole skompetirali? Bi se res priporočila zanjo....user posted image
Sulfinija,dobro opravi jutri v LJ. Potem si pa le privošči orng kosilce. user posted image

Jst sem zdajle dobro vstala. Sem morala polovit današnjo in včerajšnjo noč. Še enkrat hvala za čestitke in za navijanje. Jst bom vse te navijaške besede Franciju posredovala, ko pride domov. user posted image

Zdajle je še malce sončka zunaj...sam ga bom zihr sfalila, predno se skobacam ven..... Grem na kostanj.... user posted image

(odgovor članu KOSTANJ)
Neposredna povezava do sporočila: 455
14.10.2007 16:53:42   
GoYa
Blanč, kaj je zdaj ta pesimizem user posted image . Kakšne črtice ni - al si delala test?

Cukica, user posted image  tudi za tvoji user posted image user posted image .

Sayuri, čestitke tvojemu bratu. REs je ironmanijak user posted image .

Sulfinija, fajn odpravita jutri v LJ. Jaz moram rečt,da v vseh teh letih niti 1x nisva delala testov za spolno prenosljive bolezni user posted image .

Cati, user posted image  za jajčka. V torek pa srečno na punkciji.

KOSTANJ, dobrodošla med nami. Ti kar lepo zdrži do 14. dne, če boš le lahko, pa pol delaj test. Če pa ne bo šlo, pa vsaj do 10. dne. Lahko pa delaš navadni urinski test, ki ga kupiš v lekarni ali drogeriji. Če pa želiš, greš lahko tudi v Adrialab (LJ) dat kri, da točno vidiš, na čem si.
P.S.: včeraj sem te jedla, pečenega user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 456
14.10.2007 17:08:40   
sayuri
user posted image AKTUALNO V TEM TEDNUuser posted image

Ponedeljek, 15.10.
spelka12 - UZ
škatlica - UZ
GITA14 - punkcija

Torek, 16.10.
cati - punkcija

Sreda, 17.10.
Goldy - UZ

Četrtek, 18.10.
Pikica26 - ET

Petek, 19.10.
blanč - TEST

Sobota, 20.10.
Nedelja, 20.10.
cati - ET

user posted image

user posted image user posted image  T R E P E T A L K E user posted image user posted image
(beri TESTI)

blanč greje user posted image user posted image  - TEST 19.10.
MARTINŠČICA greje user posted image user posted image  - TEST 29.10.
cukica greje user posted image user posted image  - TEST 29.10.
KOSTANJ greje user posted image user posted image  - TEST 23.10.

user posted image DaisyE (PO)user posted image
user posted image upajoča (PO)user posted image
user posted image  pikovit (PO)user posted image
user posted image fortun (PO)user posted image
user posted image Ozone (LJ)user posted image
user posted image kikaa (LJ)user posted image
user posted image kajatina (LJ)user posted image
user posted image Pija76 (LJ)user posted image
user posted image

user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  V OKTOBRU / NOVEMBRU user posted image
  • pika74 (LJ) - zamrznjenčki
  • sayuri (2.ICSI;PO, dr.Reš) razgovor 4.10. začetek špikanja z Diphereline 23.10.
  • Anonimna
  • PAMELA
  • Amelia (2.ICSI;PO,dr.Reš)
  • Macka27 (2.ICSI;PO, dr.Reš) razgovor 16.10.
  • Goldy (1 IVF;LJ,dr.Drobnič) 3.10. razgovor in začetek Suprefact,
  • šemalo (1.IVF;Lj,dr.Drobnič) 8.10. začetek Suprefact, UZ 22.10
  • gold fish (LJ) zamrznjenčki
  • gloria (2.IVF;LJ, dr. Bokal)
  • mami26 (2.IVF), razgovor 4.10.
  • tassi1 (5.IVF, MB)
  • Anonimna (Praga)
  • beti upa (6.ICSI;PO, dr.Reš) 23.9. razgovor
  • barbarela77 (1.IVF;MB,dr.Gavrič) 16.8 razgovor, začetek oktobra femodeni, špikanje 26.10.
  • Sulfinija (3.IVF;LJ, dr. Zorn), pokliče 1. dan nov. M
  • mlinčka (1IVF;LJ, dr.Drobnič), pokliče 1.dan nov.M
  • Abra (PO;dr.Reš) zamrznjenčki, 12.10. začetek estrofem
  • _rebeca_(1.ICSI;PO,dr.Reš) 4.10. začetek špikanja Diphereline, 9.10. začetek Menopur
  • konina (2.IVF;LJ) začeteke Suprefact 22.10.
  • pikovit v nove boje
  • sonček500 (1IVF;LJ, dr. Tomaževič), začetek 18.10.
  • citrončica (3.IVF;LJ, dr.Drobnič) 24.9. razgovor, začetek 15.10.
  • kajsica (1.IVF;LJ, dr. Tomaževič) 19.10. pregled
  • andreja07 (PO, dr. Reš) 2.10. razgovor, nadaljuje marca
  • spelka12 (IVF;PO,dr.Reš) razgovor 13.9., začetek špikanja 2.10., Gonal od 9.10.
  • sonček75 (LJ) zamrznjenčki
  • DaisyE (3.ICSI) začetek novembra
  • dole (2.IVF;MB,dr. Vlaisavljević) 12.12. razgovor
  • kikaa (IVF/ICSI;LJ, dr. Tomaževič) 19.12. razgovor

user posted image KANDIDATKE ZA user posted image  v  S E P T E M B R U  user posted image

• GITA14 (2.IVF;LJ, br.Bokal) razgovor 29.8, začetek Suprefact 14.9.,naprej Menopur, punkcija 15.10,
  • cati (ICSI;MB) začne papat Femoden 4.9, štart z Diherline 24.9,nato Gonal, punkcija 16.10, ET 20.10.
  • blanč (2 ICSI ali IVF;PO,dr.Reš), začetek špikanja 10.9. , punkcija 2.10. ET 5.10.
  • Ana_P razgovor 17.8; Konec septembra femodeni, 26.10. injekcije, 25.11 predvidena punkcija
  • cukica (1.IVF;LJ,dr.Ribič), 17.9. razgovor, 26.9. začetek špikanja z Gonalom, punkcija 8.10., ET 13.10.
  • MARTINŠČICA (1.IVF;LJ), razgovor 3.9., začetek Suprefact 7.9., Gonal, punkcija 8.10., ET 12.10.
  • macka27 (2.ICSI;PO,dr.Reš), začetek postopka konec septembra
  • bojana4 (1.IVF;LJ, dr. Ribič) 4.9.razgovor + začetek Suprefact, Špikanje Menopur, punkcija 3.10
  • citrončica (3.IVF/ICSI;LJ, dr.Drobnič), razgovor 24.9.
  • reni70 (3.IVF;PO, dr.Reš) 25.9. začetek špikanja z Diphereline, 1.10. začetek Menopur, punkcija 12.10.
  • Pikica26 (1.IVF;PO,dr.Reš) 25.9. začetek špikanja z Diphereline,2.10 začetek Menopur, punkcija 13.10., ET 18.10.
  • škatlica (1.IVF) 22.9. začetek Suprefact
  • KOSTANJ (1.IVF/ICSI?;PO, dr.Reš), punkcija 6.10., ET 9.10.

• user posted image
    pikovit, sulfinija, koalauser posted image , *medica*user posted image , Špelkauser posted image , soncek.djukelicauser posted image , citrončica, Staša1user posted image gloria, konina, sayuri, tosjauser posted image ,mlinčka, perlicauser posted image , GITA14, Shuka, Bety upa, mozart, _rebeca_, anadejka, Amelia, pika 74, MIŠEK13, ele, Sisy, poopsie, upajoča, zvezdica26, andreja07
    user posted image  

user posted image NOSEČKE avgust / september user posted image

user posted image GOYA (PO) user posted image user posted image
    user posted image DARMAR (PO) user posted image
    user posted image ZALAZOYA (PO) user posted image
    user posted image SKYE (MB) user posted image user posted image
    user posted image MANDARINCA (MB) pregled 22.10.
    user posted image DAJAMAJA (PO) pregled ???
    user posted image CRNITULIPAN (PO) pregled 25.10.

Punce dajte še napisat kateri zdravniki bo vodil postopek, kje opravljate postopek, pa terapije ne pozabit.
    Ostale datume pa bom vpisovala ko jih boste sporočale.

Če katera opazi kakšno napako v seznamu, mi prosim oprostite in pocukajte za rokav, je čisto možno da sem kaj zamešala, je že veliko bork.

Tiste, ki lahko sproti sporočate UZje, punkcijo, ET, naredite to čimprej, da vas še bolj spodbujamo in damo na poseben seznam - da je za vsak dan bolj pregledno.

(odgovor članu sayuri)
  • Neposredna povezava do sporočila: 457
    14.10.2007 17:09:48   
    sayuri
    Uf, pri nedelji sem se v datumu zmotila user posted image  Bom naslednjič pri urejanju popravila user posted image

(odgovor članu sayuri)
    Neposredna povezava do sporočila: 458
    14.10.2007 17:23:09   
    MARTINŠČICA
    En lep pozdrav s sončne terase.

Kostanj , dobrodošla! No, sedaj smo pa s Cukico "tam, kjer ni muh". Bomo skupaj navijale in se bodrile. Jaz v glavnem pred 29.10. ne mislim testa delat, pa vedve?
    Aja, pa jaz sem imela po punkciji enake probleme, kot ti, Kostanj. Sedaj je pa 2.dan po ET in je že vse ok. Kot da nič ni bilo.

Sulfinija, jutri vama bodo pa "tažleht" kri vzeli user posted image . Fajn opravita in potem uživajta v LJ.
    Ja, drugače pa, kot pravim, sama vse počnem kot prej, samo bolj na easy. Z dragim živiva sama in sva pač potem tudi sama za vse. Sicer mi zeloooooo pomaga, ampak vsega pa tudi ne more sam, če želiva popoldne skupaj uživati. Starši in ostali pa itak sploh ne vedo, kaj se greva.

Sayuri, netresk ti lahko pošljem po pošti, če želiš, le naslov mi napiši na ZS. Rastlina je ena izmed sočnic, zato kakšen teden brez vode ni problem. Jaz jih imam na skalnjaku in se pridno razraščajo. Sem zelo vesela, da lahko kot "čarovnica" pomagam nečaku, ki ga večkrat boli uho. Ko stisnem kapljice iz enega listka, je v kratkem dobro. Sicer pa pri meni nečak je tudi rožice v solati (kapucinke ...) in skupaj pečeva kruh ... Zelo uživa v tem in tudi raje je tisto, kar sam pomaga priptraviti.

200% MAMI

(odgovor članu GoYa)
    Neposredna povezava do sporočila: 459
    14.10.2007 17:31:23   
    DaisyE
    Kostanj dobrodošla. Jaz že navijam.

Lubice drage, saj jaz nisem delala štrudla. user posted image user posted image user posted image  Jaz delam štrukle. Ja počasi se bo treba od mlečnih izdelkov odklopit. No tule si ne delam utvar. Tole bo treba res počasi spelat. Kaj bo z mojimi štrukli nimam blage veze, ker sem jih dala zmrznit, ampak nič obetavno ne kaže. Testo je izpadlo dejansko kot testo za maslene piškote s čokolado. Maso, ki jo imam drugače za 4 zvitke sem porabila za dva. Ko mi je to nekako uspelo zrolat, se je izkazalo, da vse kar poka in mi skuta kar vrn gleda na več koncih. Da bi jaz tole potem še malo zvila, da bi se zmrznilo v obliko, ki gre v pisker, sploh ni bilo variatne. Tako da imam zdaj dva zvitka dolga cca. 30 cm v zmrzovalniku in še nisem prišla do točke, da bi razmišljala, kako se ju bom lotila kuhat. user posted image user posted image user posted image  Za to si bo treba čas vzet. Seveda še vedno čakam na pametne recepte ali linke na net. user posted image user posted image

Cati čestitke.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu sayuri)
    Neposredna povezava do sporočila: 460
    14.10.2007 18:23:30   
    DaisyE
    Meni se že nekaj dni sanja o štrudlu, pa ga kar nimam časa narest. Pa še testo je iz bele moke. Moram priznat, da se iz polnozrnate moke vlečenega testa še nisem lotila delat. Imam pa doma kostanj in bova zvečer pekla kostanj in jabolka.

Aha to sem pa prej pozabla napisat. Pri najboljšem sosedu sem videla vlečeno testo iz neke boljše moke, samo ne vem kake. Ta prave v glavnem. Seveda je vse skupaj enkrat dražje od navadne. Tole zdravo življenje je pravi podvig, če se nočeš zapufat.user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
    Neposredna povezava do sporočila: 461
    14.10.2007 18:50:06   
    pikovit
    Živjo punce

vidim da ste pridno razmišljale kako in kaj zdravo kuhati.Men je pa dons tolk cukr padu da sem si šla za po kosilu pečt palačinke in to polnozrnate.Moram rečt da so bile zelo okusne.
    Sayuri sem včeraj gledala Ironmana live on webcam to so pa frajerji.Čisti norci.Pol pa vidiš še ženske vmes in dol padš.Res so svetovni.Svaka čast tvojmu bratu.In čestitke za zelo dobro doseženo mesto.

Ko smo bili prej pri hrani in kvaliteti vam lahko napišem kateri aditivi so najbolj tvegani in povzročajo raka ali podobne bolezni:

E 102,122,127,131,142,150,151,153,154,171,173
    E 210,220,223,232,249,250,284,285,
    E 310,311,312,320,321,308
    E 407,472,473
    E 512,553
    E 620,621,622,626
    E 942,950,951,952,954
    E 1440

Pa še nekaj

- problemi z črevesejem E 220,221,232,224
    - uničuje vitamin B12 E22o
    -problem z prebavo E 338,339,340,341,450,461,463,465,466 v pakiranih   sladoledih E 407
    -kožna obolenja E 230,231,232,233
    - povišuje holesterol E 311,312
    - vnetje ustne votline E 330 NAJNEVARNEJŠI (RAK) najdemo ga  v zenfu,nekateri siri,nekatere brezalkoholne pijače,schweppes,meso rakov,gobe v konzervi.

E 123,110 gumijasti bonboni,čokoladni bonboni Treets,Haribo,Smarties,puding z smetno v plastičnih posodicah,zamrznjene ribe Iglo,topljeni siri za mazanje,gotove omake za kuhanje.

To je bilo nekaj na kratkouser posted image

(odgovor članu DaisyE)
    Neposredna povezava do sporočila: 462
    14.10.2007 18:57:37   
    DaisyE
    Pa saj tole s prehrano je za crknt. user posted image  Ta svet je nor. Saj praktično vse kak strup vsebuje. Še če grem na tržnico, ne vem kako in kaj.

Jaz bom šla na eno kmetijo in bom tam sama zase neki pridelovala in bo vse fajn, dokler sosed ne bo začel njive špricat s pesticidi. user posted image user posted image user posted image  Saj človek kar obupa, ko začne orng razmišljat.

E -ji so menda na hrani vsi napisani. Zdaj bo treba pa cuker gledat, pa E-je... Mah saj ne vem. Čist sem demotivirana. A ržena moka je pa uredu?

(odgovor članu pikovit)
    Neposredna povezava do sporočila: 463
    14.10.2007 19:20:47   
    pikovit
    Marjetka ne se tolk jezit ržena moka je pa dobrauser posted image  pa ajdova tud.user posted image V tujini hodijo v trgovino z listkom na katerem imajo napisane slabe aditive.Tako pripomorejo k zdravi prehrani.Ja Marjetka vse kar je dobro je škodljivo nimaš kaj.

(odgovor članu DaisyE)
    Neposredna povezava do sporočila: 464
    14.10.2007 20:02:32   
    DaisyE
    user posted image user posted image user posted image  No hvalabogu za rženo moko.

Hja pikovit... Sem se spomnila na tisto: Kar je dobro, je greh, ali pa redi. Ampak jaz se ne dam. Sem se odločila in kakšno stvar bom pa že spremenila, ni hudič. Pa če kar z listkom, na katerem so aditivi napisani v trgovino hodim...user posted image user posted image user posted image

Zdaj si grem pa tisto limono prevret, da vidim, če bo jutri za spit. Da se hidriram. user posted image

(odgovor članu pikovit)
    Neposredna povezava do sporočila: 465
    14.10.2007 20:57:28   
    pikovit
    Se ti pridružujem.Marjetka a si šla k uni na Drenov Grič?

Lahko noč punce

(odgovor članu DaisyE)
    Neposredna povezava do sporočila: 466
    14.10.2007 21:18:26   
    Abra
    Pozdravljene!
    Jaz sem pa dolgem času imela vikend odklop od računalnika. Je prav pasalo malo več časa zunaj preživet, dokler je še tko toplo. Se pa tuki tolko dogaja, da je kar težko bit na tekočem.

Kostanj dobrodošla user posted image še ena trepetalka
    Dajamaja user posted image user posted image user posted image še enkrat, smo itak vsi vedli, da si srečka!!!
    Blanč ti pa ne prehitevaj, kje je še čas za tvoj test. Sej vem, da je težko zdržat, pa luštno je teste delat, sploh, če kaj pokažejo, sam verjet eni črtici pa zdej res še ne smeš. Kaj pa, če je pokvarjen? user posted image Definitivno boš konec tedna vidla dvojno!! Tko navijamo, da ziher bo.
    Pa še eno novo trepetalko imamo. Cukica user posted image user posted image user posted image za dvauser posted image user posted image .
    Pikica26 lepo število jajč si pridelala, zdej se pa najbrž že delijo user posted image user posted image user posted image še malo, pa boš ti tudi trepetalka (kok je to luštno slišat, kdo si je to zmislil, Sayuri?)
    Ja, da ne pozabim - Sayuri, tvoj brat je pa res frajer user posted image user posted image user posted image user posted image
    Sulfinija, dobro opravita jutri in uživajta v Lj, bo še en lep dan.
    Gita14 tebi pa želim nebolečo punkcijo in čimveč jajčk.

(odgovor članu DaisyE)
    Neposredna povezava do sporočila: 467
    14.10.2007 21:37:10   
    Abra
    Še to sem pozabila - Daisy spraševala si, kako se da zboljšat spermiogram. Moj partner je imel prvi spermiogram uredu, drugi pa zelo slab. Potem je začel jemati koencimq10, E-vitol in cink. Koencim je imel najprej od Fidimeda, naslednjič pa mu je v lekarni svetovala nekega drugega proizvajalca (naj bi bile boljše, oz. boljše v kombinaciji, Čarna bi najbrž to znala razložit), ki se ga sedaj ne spomnim, je pa škatlica svetlo modre barve, z zlatim tiskom. Kapsule so pa temnorjave in se jih skozi embalažo vidi (se mi zdi, da ima okenček, nisem pa ziher). V glavnem, naslednjič je bil spermiogram spet ok, ob punkciji pa (kot je zgledalo na ekranu) še bolje. So pa te q10 tablete precej drage, se mi zdi, da ok 17 eur je škatlica. Poskusita, mogoče pa bo pomagalo. Pa široke gate bajeuser posted image user posted image

(odgovor članu Abra)
    Neposredna povezava do sporočila: 468
    14.10.2007 21:52:09   
    KOSTANJ
    Uf punce kolk ste napisale v času, ko sem se jaz zunaj potepala!! Prav veselje je sest pred računalnik in prebrati, kaj imate novega povedati. Vsem skupaj res hvala za dobrodošlico.  Danes je izgleda dan zdrave prehrane, a ne? Jaz se je nisem preveč držala. Za kosilo sem jedla repo, zvečer sem se pa kar preveč grozdja najedla. Zdaj me pa še malo bolj boli v trebuhu, kot prej  user posted image .
    Povejte mi, ali vam je vaš zdravnik kaj omenil, da nebi smele po stopnicah preveč hoditi? Že večkrat sem to prebrala, pa ne vem, al naj se tega držim? Kaj pa kakšna rekreacija?
    Zdaj si še nisem zapomnila vseh imen in kar vse hkrati sprašujem ... no čez nekaj časa bom že boljša user posted image

(odgovor članu Abra)
    Neposredna povezava do sporočila: 469
    15.10.2007 6:35:03   
    Anonimen
    Dobro jutro!

in pozdravček novi članici, kostanjuuser posted image

Marjetica, drugič naredi štrukelj iz ajdove moke. Recept najdi na kulinariki ali ap na internetu. Meni so ti najboljši (to pa je edina stvar, ki mi je boljša kot stvari iz bele moke), pa še ajda se v tej dieti najbolj priporoča. Jaz sem si prej vedno pekal doma kruh iz ajdove in polnozrnate moke. Tudi palačinke iz ajdove moke, z malo polnozrnate. Če se je le dalo sem ajdovo moko uturila, ker ima najmanj OH, ker najmanj kisa telo, ker je najbolj zdrava od ostalih mok. Pa še ajdov štrukelj je zelo znan in ga tudi v oštarijah kuhajouser posted image .

Kostanj  stopnice niso problem, lahko normalno hodiš. Če te preveč boli in je bolečine nevzdržna, pa pokliči svojega G, da se prepričata ali gre za hiperstimulacijo ali ne. Drugače se je pa potrebno po punkciji izogibati sunkovitim gibom, skakanjem, seksu, ekstremnim športom, dvigovanju težkih stvari....... rekreacija, odvisno, fitnes ni priporočljiv, pretiran te tudi ne, no vse je odvisno kako se počutiš, vendar četudi s epočutiš ok, se ne priporočajo, ekstremizmi, skakanje, sunkoviti gibiuser posted image

Trepetalke user posted image user posted image in naj vam hitro mine čas do user posted image user posted image .

Včeraj sva z možekom naredila en enodnevni izlet, bilo je fenomenalno, vendar imam danes tak musklfiber, da umiramuser posted image , po 2 mesecih vegetiranjauser posted image , sem končno malo zmigala. Ko sva pršla domov, pa me je presentu in reku, daj mi naredi zelenjavni sokuser posted image user posted image user posted image user posted image , on mesožderec, ko noče niti povohat zelenjave, ko se mi je vedno smejat, ko sem letela na sekret, ker se mi je želodec obračal ob požirkihuser posted image . Ne moreš da verjamešuser posted image . In mu ga naredim, malo sem mu začinila z jabolkom, kivijem in limono, da ga ne bi že prvi požirk fršloknuuser posted image in je spiluser posted image user posted image user posted image . Je reku, da je na koncu zanič okus, vendar naj mu ga zdaj vsak večer naredim in ga bo piluser posted image user posted image user posted image . Kaj sem jaz iz tega deca naredilauser posted image user posted image , njegova mama bi se križalauser posted image user posted image .  Zdaj sem tudi jaz dobila nazaj voljo do tega soka (prejšnje dni sem hotela začet in se mi je upiralo) user posted image .

< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 15.10.2007 6:40:08 >

(odgovor članu KOSTANJ)
      Neposredna povezava do sporočila: 470
    15.10.2007 8:06:19   
    MARTINŠČICA
    Dobro jutro. Bomo eno brezkofeinsko kavico?

Jaz sem zelenjavni sok že popila, zraven pa jedla kruh iz graham moke. (Včeraj sem po TV videla, da je treba poleg zelenjave obvezno jesti beljakovine ali OH, da se sploh lahko absorbirajo v telo.) No, spet vem nekaj novega. Do sedaj sva z dragim namreč jutro začenjala s sadjem in to nadaljevala do kosila. Nobenih OH pa beljakovin zraven user posted image . Sem pa ves ta čas mislila, kako je to zdravo user posted image . No saj še vedno menim, da je, saj se mora telo malo odpočiti od vse hrane zaužite prejšnji dan, a ne? Če pa hočem čim več od zelenjavnega soka potegnit, je pa najboljš, da ga popijem po obroku. Imam prav?

Mišek13, ajdovi štrukli so pa res zakon, pa še easy so za narest. Rženo moko je pa težko dobit. Je bolj redko na lagerju, pa še od sezone je veliko odvisno.

Mene pa že dva dni boli rit,  točno tam, kamor mi je sestra pred punkcijo dala injekcijo. Prej me ni nič bolel, sedaj pa. Mislm ... No, saj boli le, če se dotaknem ali kam naslonim, tako da ni sile, pa vendar. Kostanj in Cukica, imata vedve tudi take težave?

Kostanj, grozdje je zelo zdravo, samo jaz ga zvečer ne bi prav veliko jedla, ker baje potem prebava ponoči preveč trpi. 

Sayuri, netresk dobiš po pošti. Dobro naj ti uspeva, da bo mali zdrav.

DaisyE, o kakšnem prevretku limone to pišeš? A ne uničiš vsega, če daš limono v krop? Štrudla včeri nisem delala, sem pa delala jabolčno-skutne culice z listnatim testom (ja vem, da ga ne bi smela ...)

Pikovit, jaz sem tudi nekaj časa hodila z dvema listkoma v trgovino user posted image . Sedaj tistega z E-ji sicer ne rabim več, ker že vem, kateri izdelki so sporni. Drugi listek, kaj je treba kupit, pa še vedno s sabo trogam.

Toliko zaenkrat, zdaj pa spet prevajat user posted image .
    LP Martinščica

200% MAMI

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 471
    15.10.2007 8:27:55   
    Anonimen
    http://www.altermed.org/vsebina/clanek.php?clanek_id=391&kat_id_parent=256 še nekaj o sokovih.

martinščica tudi jaz nisem naletela na to, da moraš obvezno zraven jest, prej sem naletela na vse mogoče članke in knjige, ko pravijo, da ne smeš okrog zelenjavnih sokov nič jest (vsaj pol ure do 2 uri, odvisno od strokovnjaka in njegovih diet), noben pa ni govoril, da moraš zraven jestiuser posted image . OH in beljakovine so dobre. Vendar je potrebno pazit kakšne OH, zato povdarjam, da je potrebno bele stvari umaknit in jest polnozrnate ali črne, ker se sladkor iz teh počasneje obsorbira. Pri belih pa nam cuker v sekundi naraste in potem v sekundi pade, pa smo potem še bolj utrujeni in prej lačni. Isto je za sladko sadje. Jaz sem do zdaj prakticiral pitje zelenjavnih sokov vsaj 1-2 uri po obroku ali tešče in vsaj 1 uro pred naslednjim in tako se bom še naprej držalauser posted image .  Ne vem, vse več literature piše, da mora nekaj časa minituser posted image tak da res ne vemuser posted image

prevretek limone je zajet v dieti pri PCO. Zvečer prevreš vodo, not daš rezino limone in zjutraj to na tešče spiješ. tako bi naj pognal delovanje jetre in neki v zvezi z inzulinomuser posted image , ne vem, vsega ne morem vedetuser posted image user posted image user posted image . jaz sem probala prakticirat, pa me je trebuh bolel, pa sem nehala

Neposredna povezava do sporočila: 472
    15.10.2007 8:48:05   
    Abra
    Dobro jutro pupe!
    Danes sem pa tudi jaz naredila test s slino in kot zgleda, nisem zakisana. Jupi!! user posted image user posted image user posted image Vsaj neki.
    Mi pa smo včeri spet jedli juho iz jurčkov in se zdaj kar neki slabo počutim. Tast nabira gobe ko nor, pol imamo pa vsako nedeljo to juho za kosilo ... zdej je imam že prav dovolj. Upam, da mi bo želodec zdržal .. sploh ne vem, kaj naj zdej jem, tko sem se veselila kakijev, ki sem jih v soboto prinesla s Primorske, zdej bo pa treba na želodčno dieto, katastrofa. Tko, zame nič kave danes user posted image
    Kako ste pridne s tem kuhanjem. Jaz nikoli štrukljev ne delam, se mi zdi, da je tolk dela. Je pa res, da so mi zelo dobri, ne morem pa pojest več kot košček in se mi najbrž tudi zato ne da. Kot vidte imam bolj občutljiv želodec, ki ne prenese bolj težke hrane. Mogoče bi morala kakšno drugo filo narest, ne orehovo.
    Jao, spet sem pri hrani ... čao, bom raje kasneje še kako rekla

Neposredna povezava do sporočila: 473
    15.10.2007 9:09:57   
    cukica
    Martinščica ja tudi mene boli rit tam kjer so me piknili,pa prsa tudi imam občutek,da jih bo vsak čas razneslo pa nič ne spim sem pokonci že pred 6 uro ponavad spim do 9.
    Kostanj in Blanč kako sta?

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 474
    15.10.2007 10:05:33   
    spelka12
    pikovit hvala za seznam, si ga že printam.
    sayuri čestitam bratuuser posted image user posted image user posted image .
    kostanj dobrodošlauser posted image user posted image
    cati čimmanj bolečo punkcijo ti želim
    bila na 1 UZ, vse ok, Reš mi je povečal količino gonala na 300mg. V sredo imam 2 UZ potem bomo pa videli kdaj bo punkcija, sem pa na ekranu videla velike črne pikice. A je to to?

(odgovor članu cukica)
    Neposredna povezava do sporočila: 475
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
    Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
    Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
    photo
    Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Poljubljanje otroka na usta.
    пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.