|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-ICSI oktober / november
13.10.2007 14:47:39   
Amelia
Cukica pridno čuvaj svoja user posted image user posted image , držim pesti, da se oba lepo vgnezdita, naj ti čas do testa hitro mine!!!

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 426
13.10.2007 14:54:29   
dajamaja
Blanch, ne zdej puško v koruzo. Kateri dan pa delaš test? Kateri test pa? A z jutranjim urinom? To vse vpliva na rezultat ... pa to tako veš, a ne? Ne obupat prekmalu!!!

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 427
13.10.2007 15:25:20   
DaisyE
user posted image  BRAVO DAJČIMAJČI user posted image

Želim ti, da polno užiješ teh prihajajočih devet mesecev,
želim ti vse naj naj, želim ti,... ma saj še sama ne vem, pač vse kar si sama želiš.

BRAVO PUNCA!!!!

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 428
13.10.2007 15:44:06   
DaisyE
Cukica in pikica26, čestitke za ET in punkcijo. Pikica, kot je že dajamaja povedala Prometrium je progesteron, ki je pomemben v drugem delu menstrualnega cikla. Tole na kratko iz neta.

Progesteron

user posted image
Ženski spolni hormon, ki ga izloča predvsem rumeno telesce corpus luteum Progesteron je najmočnejši naravni progestacijski hormon. Med nosečnostjo posteljica izloča tudi progesteron. Progesteron skupaj z estrogenom uravnava ženske spolne funkcije in ima posebno vlogo pri vzdrževanju nosečnosti. Sintetične hormone, ki učinkujejo podobno kot progesteron, imenujemo progestogeni. Uporabljajo se v zdravilih.

Pri nas torej Reševke jemljemo Prometrium, ki je čisti progesteron, jemlješ ga pa do takrat, ko je posteljica sama sposobna proizvajati progesteron. Zakaj ga jemljemo, zato, ker včasih rumeno telesce zataji in ga ne proizvede dovolj, to pa ni dobro za nosečnost. V sloveniji se dobi Utrogestan in ima isto funkcijo. Jemlje se ga oralno ali vaginalno, Reš ga vedno predpiše vaginalno, to pa zato, ker moremitne nosečniške slabosti lahko povzročijo, da ga izbruhaš, preden se absorbira v zadostni meri. Četudi se ti pri vaginalni uporabi zdi, da je itak cel stekel ven, to ne pomeni nič, absorbira se ga dovolj.

Blanči, lepo prosim, ne še obupat.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 429
13.10.2007 16:17:14   
DaisyE
No takole, jaz bi še malo o prehrani. Osnovni princip mi je jasen. Zdaj, ko tole napišem, bom šla še nazaj brat, kaj sta napisali Mišek in Čarna in se bom malo bolj poglobila (Mišek tvoji posti so za sprintat user posted image ), mam pa par vprašanj, ki so se mi porajala med pucanjem.

Zelenjavni sokovi. A to si morš sam pripravljat in s čim, al je vredu, če to kupim v trgovini. Nimam namreč sokovnika in dvomim, da mi bo uspelo tole pripravljat. Evo trenutno mam doma enga iz korenčka, ki je brez dodanega sladkorja in piše, da je 100% sok. Pa še nekaj za sok. A se to lahko meša z vodo, meni je namreč 100% sok zelo težko spravit po grlu, ker navadno bolj vodo pijem.

Siri. Kaj je z sirom Mišek. Zakaj si ga črtala? Tole meni še od vsega najmanj diši. Lahko se odpovem salami, ampak sir? Svetkrižbožji.

OH. V prehrambeni piramidi so OHji pred zelenjavo, se pravi čim več. A jaz tole potem samo zamenjam za ta prave OHje (polnozrnato, ipd) in je to ok, al je načeloma treba stvar spravit stran.

Evo toliko na kratko, bom pa ziher mela še kaj vprašanj. Grem zdaj brat. Aha samo nekaj še. Meni se zdi tale tema sicer čisto primerna za sem, bi pa rada vedela, če katero moti, da bi se tule o tem pogovarjali, ker takrat lahko pa miroljubno odprem nov post na to temo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 430
13.10.2007 18:49:36   
sayuri
Evo punce, kmal se bo začelo:

http://www.ironmanlive.com/ 

Kliknite na LIVE Webcast

Uf, sem živčna

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 431
13.10.2007 19:05:34   
pikovit
Dajamaja user posted image user posted image user posted image  super pa je ratalo.Dobrodošla med user posted image Mi gremo pa decembra k Rešu.
Cukica čestitke za user posted image user posted image  lepo ju grej.
Gita držimo pesti za ponedeljek da bo neboleča punkcija in lepe celice.
Pija kar takoj pojdi po zamrznjenčke zdej je še vse vroče tam spodajuser posted image
Pikica bravo za tvoja jajčkauser posted image
Dejzica a že študiraš?user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 432
13.10.2007 19:48:20   
MARTINŠČICA
Dajamaja, ČESTITKE!
Uživaj v času nosečnosti in potem v previjanju in crkljajnju najlepšega(ih) malčka(ov) na svetu.

200% MAMI

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 433
13.10.2007 20:20:03   
MARTINŠČICA
Cukica, čestitke za user posted image user posted image ! Zdaj sva pa obe na istem, a?  Bova trepetali do 29. 10., potem pa uživali v user posted image user posted image user posted image . Komaj čakam.

Kar se pa "Mišek diete" tiče, mi je čisto všeč, da se tu o tem pogovarjamo.
Midva se sicer že dlje časa zdravo prehranjujeva, a sem predkratkim ugotovila, da sem zakisan in da je pri meni bil glavni problem CUKR. Zato sem ga skenslala na minimum. Če bi želeli uničiti kandido, bi morali čisto ukiniti vse vrste sladil, tudi rjavi sladkor, melaso, med ..., ki se meni btw zdijo čisto naravni in jih nameravam v zmernih količinah še naprej uporabljat. Kandida se namreč prehranjuje z vsem, kar je sladkega. 
Alpsko mleko sva zamenjala s kmečkim. Plesnivih sirov ne jem več (to mi sicer ni všeč, ampak saj je drugih sirov dovolj).
Plesni v stanovanju, gljiv na kakršenkoli način se je treba izogibat, tudi šampinjonov, jurčkov ..., kisa (midva delava domač jabolčni kis), namesto kisa se lahko uporabi sok limone, kvasa in vseh kvašenih peciv, piva ... Jaz se kruhu ne morem odreč v celoti. Ga pa sama pečem doma iz polnozrnate moke že 3 leta, dodajam razne oreščke, peške in semena ..., pa je vsakič malo drugačen.
Meso jeva, veliko perutnine, konja, jagnje, teletino, redkeje svinjino. Sadje in zelenjavo pa tudi, imava precej doma, pozimi pa kupujeva pri preverjenih sadjarjih.
Razkisat telo pomaga tudi prevretek (10 min) začimb cimeta in ingverja.
Tako sva midva poskrbela in še skrbiva zase. Tako nama paše, pol pa če sem zakisana al pa ne. Ne morem si niti predstavljat, kako so šele zakisane moje znanke, ki jedo samo junk food. Pa so vse zanosile. Saj pravijo: "Človek orača, bog obrne". Pustino se presenetiti.

LP Martinščica

200% MAMI

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 434
13.10.2007 20:56:56   
dajamaja
Punce najlepša hvala vsem za čestitke!
Sem že obupavala, da mi bo dano sončiti se v taki sreči.

Martinščica, tale prevretek se pa dobro sliši. Jaz ingver sočim in ima izredno močan okus. A je s cimetom kej lažje za popit? Kruh bom pa pekla nasledne leto, ko se selimo v hiško in bom imela kej večjo kuhinjo.   

Marjetka, nekje sem zasledila, da tudi če sam sočiš moraš čimprej spiti, ker na bi v cca. 1/2 ure izgubil precej na svoji vrednosti in da kupljeni sokovi zato niso primerljivi. Upam, da me niso nasračkal, pa jst zdej tebe naprej. Jaz sem sokovnik od mojih staršev dobila v uporabo, ker sta po začetnem zagonu zgubila voljo ... morš mal žlahko preverit kaj doma po špajzi skriva user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 435
13.10.2007 21:02:58   
Amelia
Ej punce, a ve jeste folno kislino? Vem, da jo nekatere punce začnejo jest že par mesecev pred zanositvijo, kaj pa me ki smo v postopkih? Če bi jo jaz začela jest par mesecev predno sva začela delati na otročku, bi jo sedaj jedla že 2,5 leti. Kaj pravite?

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 436
13.10.2007 21:18:07   
MARTINŠČICA
Jaz folno dokaj rdeno jem več kot 5 let.

200% MAMI

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 437
13.10.2007 21:32:32   
spelka12
cati bom v torek držala pesti.
cukica pridno grej user posted image user posted image .
sayuri držala pesti a je pomagalo? Sem hotela preverit rezultate pa ne gre? Fant ma tolko antivirusnih programov gor, da še čudno da RR pride skozuser posted image .
amelia folno papcam že 2 meseca.

Neposredna povezava do sporočila: 438
14.10.2007 5:35:22   
sayuri
Predno grem spat, je prav da vam napišem, da je moj brat pred eno uro končal triatlon IRONMAN HAWAII s časom 9h 34min 05 sek. Zasedel je odlično 120. mesto med 1800 tekmovalci.

Vsaka mu čast....jst sem čist paf od navijanja in živcevuser posted image

Hvala vsem, ki ste navijale in pomislile nanj.

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 439
14.10.2007 8:09:48   
dajamaja
Sayuri, brat je legenda! Neverjetno. Vse čestitke!

In jutri veliko sreče našim triatlonkam:
spelka12 - UZ
škatlica - UZ
GITA14 - punkcija ?

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 440
14.10.2007 8:11:47   
Pikica26
UUUU, Sayuri bravo za tvojega brata, ČESTITKE za več kot odličen rezultat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 441
14.10.2007 8:14:15   
sayuri
Sem tok okupirana s tem Ironmanom, da tud spat ne morem user posted image . No, moj bratec je sedaj že na 114.mestu. user posted image user posted image user posted image  Saj rezultati še niso uradni, dokler vsi ne končajo....

Grem jst malo naš seznam urejat user posted image

Pa hvala vsem še enkrat za navijanje.user posted image

(odgovor članu Pikica26)
Neposredna povezava do sporočila: 442
14.10.2007 9:22:50   
cukica
Sayuri čestitke tvojemu bratu,in punce hvala za lepe besede upam,da se primeta in da vam konec meseca sporočim veselo novico.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 443
14.10.2007 9:35:09   
Sulfinija
Sayuri,user posted image user posted image user posted image  za tvojega brata.

Cukica iz srca ti želim,da nam kmalu sporočiš lepo novičko,prav tako tudi tebi Martinščica.

No punce meni je danes drugi dan,ko sem začela paziti pri prehrani in čisto nič ne pogrešam niti sladkarij ne.

Danes je tak lep sonček,da boma midva z mojim user posted image  odšla kar peš v dom k babici na obisk tja in nazaj cca 10.km še dodatno zdravilo.

Jutri pa boma šla lepo v LJ dat kri za spolno prenosljive bolezni,nato se dobima tam z mojo frendico in nato bomo malo pohajkovali po LJ,nato pa si boma z mojim dragim privoščila eno super kosilo,baje ve eno ful dobro gostilno in jutri pač ne bo diete bom  grešila na vse mile viže,če bodo seveda kaj pametnega zame imeli.V torek pa ponovno dieta,dieta.

No tkole na tole lepo nedeljo sem dodala par besed.Sedaj pa grem lepo da si operem lase navijem in nato grem k likalniku cel vagoooooooooooooooon.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 444
14.10.2007 10:23:00   
Pikica26
O, hvala DaisyE za tako izčrpno poročilo user posted image  

Martinščica, cukica in blanč, naše trepetalke, močno držim pesti za vas in vaše user posted image user posted image  user posted image user posted image  user posted image user posted image .

Glede diet je pri meni tako, da nikoli nisem držala nekih strogih diet, sem pa zagovornica zdrave prehrane (veliko zelenjave, sadje, polnozrnata živila, ...)user posted image . Če se le da se izogibam vsem emulgatorjem, ki jih skoraj ne pogreša nobeno živilo v trgovini več. Sva se pa z možem pred dvema mescema lotila ene kure z matičnim mlečkom, propolisom, medom in čajčki, ki sva jo zasledila pri enem srbskem zdravilcu in naj bi bila kao zelo učinkovita pri zdravljenju neplodnosti, rezultati se pokažejo v treh mesecih. Midva sva se tega lotila pred postopkom IVF, po prvem spermiogramu. Prvi spermiogram je bil porazen in Reš je samo zmajeval z glavo. Drugi in vsi naslednji pa so bili odlični, tako da si še Reš tega ni znal razložit, zakaj tako. Saj ne vem, če je kaj na tem, ampak midva sva začela verjet v to najino kuro in njeno čudežno moč pri user posted image . Če je temu res tako, pa vam sporočim čez dobrih štirinajst dni.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 445
14.10.2007 10:51:39   
DaisyE
Če se ti da Pikica, ti vseeno napiši kaj o tem al pa vsaj kak link prpopaj. Naš ma tud porazen spermiogram.

Takole zdaj ko mam pa žegen, da vas matram s prehrano, mam pa kar dve novi vprašanji:

1. Kako naredim vlečeno testo iz polnovredne moke. Našla sem sicer en recept iz polnovredne pšenične ali pirine, ampak po moje to ne bo ok? Ali pač. Danes sem delala vlečeno testo iz ržene moke, pa je vse skupaj podobno bolj kakemu testu za maslene piškote. user posted image user posted image user posted image  Torej iz te moke ne bo vlečenega testa.user posted image user posted image user posted image

2. Ingver. Koliko to ga uporabite? Jaz sem enkrat delala kuro z ingverjem in me me moj prijazno opozarjal, naj ne pretiravam z ingverjem, jaz se pa nisem dala motit, no na koncu je pa on praktično celo kuro pojedu, ker je jaz nisem mogla dol spravit. user posted image user posted image

Sayurči bravo za brata. Včeraj sem celo hotla pošpegat, pa mi ni ratalo.

(odgovor članu Pikica26)
Neposredna povezava do sporočila: 446
14.10.2007 11:25:35   
cati
Sayuri najprej čestitke za tvojga bratecauser posted image user posted image user posted image
Sedaj pa poročilo z UZ: Desni jajčnik super poln veliki od 18 pa do 26 levi pa štrajka 3 not (se je še en pojavil) eden ok velikosti dva pa ne sta premala. Danes zvečer pade stopka v torek pa punkcija
To je to et naj bi bil v nedeljo
Lep nedeljski dan želim vsem.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 447
14.10.2007 11:27:13   
cati
Pa še to nisem se odločila za anestezijo. Nevem se je bol bojim kot pa bolečineuser posted image  Upam da nisem mimo vsekala

(odgovor članu cati)
Neposredna povezava do sporočila: 448
14.10.2007 11:32:35   
MARTINŠČICA
Sayuri, tvoj brat je pa res car! Čestitke!
Če bo tvojega malčka še kdaj uho bolelo, mu vanj iztisni sok ušesnika (rastlina netresk), preverjeno pomaga in nima zaman takega imena. Če ga nimaš doma, mi piši na ZS, pa ti ga pošljem.

Cukica, kako si?

Sicer pa jaz tudi likam. Po ET sem ok in počnem vse, tako kot prej. Prav dobro se počutim. Pa še taka lepa nedelja je. Z dragim sva ravno skrinjo počistila, on sedaj sesa, jaz polikam, skuhava kosilo, pol pa na sonce. Jupiii!

200% MAMI

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 449
14.10.2007 11:37:12   
MARTINŠČICA
IZVIRNO SPOROČILO: cati
Sedaj pa poročilo z UZ: Desni jajčnik super poln veliki od 18 pa do 26 levi pa štrajka 3 not (se je še en pojavil) eden ok velikosti dva pa ne sta premala. Danes zvečer pade stopka v torek pa punkcija

Bravo Cati. Želim ti čim manj bolečo punkcijo v torek in uspešen transfer v nedeljo. Pol pa seveda user posted image user posted image , da bomo lahko istočasno user posted image user posted image  na sprehode vozile.

200% MAMI

(odgovor članu cati)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?