MARTINŠČICA
|
Cukica, čestitke za ! Zdaj sva pa obe na istem, a? Bova trepetali do 29. 10., potem pa uživali v . Komaj čakam. Kar se pa "Mišek diete" tiče, mi je čisto všeč, da se tu o tem pogovarjamo. Midva se sicer že dlje časa zdravo prehranjujeva, a sem predkratkim ugotovila, da sem zakisan in da je pri meni bil glavni problem CUKR. Zato sem ga skenslala na minimum. Če bi želeli uničiti kandido, bi morali čisto ukiniti vse vrste sladil, tudi rjavi sladkor, melaso, med ..., ki se meni btw zdijo čisto naravni in jih nameravam v zmernih količinah še naprej uporabljat. Kandida se namreč prehranjuje z vsem, kar je sladkega. Alpsko mleko sva zamenjala s kmečkim. Plesnivih sirov ne jem več (to mi sicer ni všeč, ampak saj je drugih sirov dovolj). Plesni v stanovanju, gljiv na kakršenkoli način se je treba izogibat, tudi šampinjonov, jurčkov ..., kisa (midva delava domač jabolčni kis), namesto kisa se lahko uporabi sok limone, kvasa in vseh kvašenih peciv, piva ... Jaz se kruhu ne morem odreč v celoti. Ga pa sama pečem doma iz polnozrnate moke že 3 leta, dodajam razne oreščke, peške in semena ..., pa je vsakič malo drugačen. Meso jeva, veliko perutnine, konja, jagnje, teletino, redkeje svinjino. Sadje in zelenjavo pa tudi, imava precej doma, pozimi pa kupujeva pri preverjenih sadjarjih. Razkisat telo pomaga tudi prevretek (10 min) začimb cimeta in ingverja. Tako sva midva poskrbela in še skrbiva zase. Tako nama paše, pol pa če sem zakisana al pa ne. Ne morem si niti predstavljat, kako so šele zakisane moje znanke, ki jedo samo junk food. Pa so vse zanosile. Saj pravijo: "Človek orača, bog obrne". Pustino se presenetiti. LP Martinščica