Abra
|
Jaz pa nimam takega občutka, da se v Slo izogibajo(mo) akupunkturi. Mene je pri 13.-h letih zdravnica nevrologinja poslala z napotnico na akupunkturo, kjer so mi pozdravili migrene. To so celo izvajali v bolnišnici. In seveda je šlo vse na račun zavarovalnice, ampak takrat tko še nismo vedeli, kaj je samoplačniško zdravljenje ... je blo to še v drugi državi ... vseeno, se mi zdi, da je ta veda že kar dolgo prisotna, res pa, da ji v glavnem niso naklonjeni. Jaz sem tej zdravnici še vedno hvaležna, da me je tja napotila. Bolelo me je pa samo na določenih mestih, nekatera so pač bolj občutljiva od drugh. Kar pa se neplodnosti tiče, je Reš prvi zdravnik, ki sem ga obiskala (ja, je trajalo, preden sva dojela, da ne gre), od tega pa je tudi komaj 9 mesecev. Sem razmišljala tudi že o akupuntkturi, a sem najprej čakala na diagnozo, potem pa kar padla vpostopek. Do takrat sem vse prestavljala za kakšen mesec, če bo slučajno vseeno kaj ratalo, pa vedno mi je kak projekt nagajal, sem vedno morala kje bit .. pol mi je pa Reš rekel, da se mi lahko jutri kaj zgodi in takrat bo vseeno za vse projekte, pa naj se vseeno odločim takrat, ko bom pripravljena. V ordinaciji sem še tko cincala, ko sva pa odhajala, sem že vedla, da bom kar začela. Se mi zdi, da šele od takrat sebe postavljam na prvo mesto, delo pa je padlo nekam ful globoko ... Oh, spet sem se oddaljila od teme ... no, v glavnem še nisem prišla (mentalno) do nje. Dokaj redno pa hodim na refleksno masažo stopal, za to pa res ne vem, če je kakšen zdravnik že kdaj priporočil. Od kar pa hodim, še nisem bila bolna, niti kakšnih drugih težav nisem imela. Enkrat me je malo mučil kašelj, pa med masažo nisem nič kašljala, in me je na nekem mestu ful bolelo, maserka mi reče, ja to so pa cigareti ... seveda je mislila bronhije, me fino zmasirala, je bolelo, drug dan pa nisem več kašljala. Z njo se o neplodnosti nisem še nič pogovarjala, zato grem zdaj drugam. Ne vem, mi je še vedno težko z drugimi o tem govorit, nekako mi je lažje, ko grem nekam direkt s tem problemom. Sej pravim, da še ni leto, ko sva poštekala, da sva neplodna, prej pa par let brez kontracepcije ... saj, če malo pomislim, sva vsaj malo več časa brezskrbno seksala ... Spet sem se razpisala, ne mi zamerit. Čarna uživaj na morju, zdej je tko lepo. Jaz tudi razmišlajam, da bi malo šla, vsaj za vikend, več ne gre.
|