Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: najbrž bedasto vprašanje... 10.10.2007 13:40:51
|
|
|
|
tinatona
|
Ko sem jaz kam šla sem imela skoraj ˝potovalko˝ s sabo. Imela sem več stekleničk, termo steklenico s prekuhano vodo in škatlo z mlekom. Tako sem mu lahko naredila vedno svež obrok. LP
|
|
|
|
RE: najbrž bedasto vprašanje... 10.10.2007 13:41:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko smo mi kam šli, sem pač doma prej pomila stekleničko, pripravila mleko, vodo pa dala v termovsko in sem kar tam potem naredila za jest. Stekleničk pa nisem čisto po vsakem obroku prekuhvala, ko je pojedla sem jo fajn pomila pod vročo vodo.
|
|
|
|
RE: najbrž bedasto vprašanje... 10.10.2007 13:44:45
|
|
|
|
jazz
|
Mi smo imeli aptamil ar,ki ga je bilo potrebno tudi sproti delat in pripravljenega pustiti stati še sedem minut, da se je zgostil. A si predstavljaš kako se je mali drl, medtem ko sem jaz z eno roko pripravljala svežo dozo mleka!!!! No, potem smo bili pa par dni v bolnišnici (stari mesec in pol) in izvem, da zjutraj pripravijo predvideno količino mleka za cel dan in hranijo v hladilniku, dokler dozice ni treba samo malo pogret. No, prakticirala sem potem tako doma in je dobil hrano veliko prej in brez hudega joka.
|
|
RE: najbrž bedasto vprašanje... 10.10.2007 14:34:34
|
|
|
|
2.2.
|
kot so že prej napisale sem jaz tudi zjutraj skuhala vodo jo malo ohladila nato pa dala v termosko, ko sem rabila sem zmešala in dobila; tako sem tudi delala če smo kam šli-kupila sem si majno termos posodo. flaške sem pa prekuhavale 1x na teden, po vsaki uporabi pa temeljito oprala.
|
|
|
|
RE: najbrž bedasto vprašanje... 10.10.2007 15:26:26
|
|
|
|
kjava
|
Hm, men pa ni jasno, zakaj boš dodajala povsakem obroku. Otrok se bo hitro navadil na flašo in ker bo vedel, da dojenju sledi še flaša, bo verjetno zmeraj manj sesal, tko da boš mela vedno manj mleka.
|
|
|
|
RE: najbrž bedasto vprašanje... 10.10.2007 15:42:59
|
|
|
|
lemavrica
|
Nejbrž bo zato dodajala ker so ji tako rekli, preberi si njen post. Jest imam prekuhano vodo kar v termoski in je vse skupaj dosti hitro pripravljeno. Flaške pa steriliziram na vsake dva dni, vmes pa orenk pomijem z vročo vodo.
|
|
RE: najbrž bedasto vprašanje... 10.10.2007 15:59:06
|
|
|
|
tt79
|
Prekuhano vodo daj v termosko za prašek pa si kupi tisto aventovo osodico z tremi prekati, pa si notri natresi toliko meric, kot ji potrebuješ Trenutno imajo lonček v akciji v Arielu, sem ravno dans vidla v katalogu Sicer pa ni panike. Js nisem nč dojila, pa sem se po enem tednu že tko organizirala z vodo in aptamilom, da sploh ni blo nobene panike
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.10.2007 16:14:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
Dodajanje...kako lahko kam greš? 10.10.2007 16:20:46
|
|
|
|
Kati81
|
Najprej si zapomni da se ti ni potrebno zadrževati doma ampak lahko greš povsod in to tako kot jaz. Ravno tako uporabljam novalac1 kupila sem si stekleničke od Tomme tippee, ki so super zraven dokupiš še bombice za shranjevanje, mleka (prahu) lepo pospraviš v flaško, še prej pripraviš pač kolikor meric boš potrebovala za eno hranjenje, jaz imam ponavadi 3 flaše z mericami za 3x, seveda pa še0,5 l termosko s toplo vodo in 1,2,3 hrana je pripravljena. Mi lahko gremo tako tudi za cel dan. Če potrebuješ kako informacijo me kar kontaktiraj na ZS. LP K
< Sporočilo je popravil Mič RR -- 10.10.2007 16:58:30 >
|
|
|
|
RE: najbrž bedasto vprašanje... 10.10.2007 17:03:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tt79 Prekuhano vodo daj v termosko za prašek pa si kupi tisto aventovo osodico z tremi prekati, pa si notri natresi toliko meric, kot ji potrebuješ Točno tako .
|
|
|
|
RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? 10.10.2007 18:55:07
|
|
|
|
Dashenka
|
Torej, mi smo to počeli tako: Praktično od rojstva dalje je hči pila dodatek, ki je po nekaj tednih postal osnovna hrana Kupila sem 6 stekleničk in cucljev - torej toliko, kot je imela obrokov in toliko kot sem jih lahko zložila v sterilizator. Stekleničke sem tako sterilizirala 1x dnevno - za celotno proceduro (temeljito pranje in sterilizacijo) sem porabila vsak dan natanko 15 minut. Če nimaš sterilizatorja si moraš pomagati s prekuhavanjem, kar pa ti bo vzelo le malenkost več časa. Glede priprave mleka: - vedno smo ga pripravili sproti - da nisem rekuhavala vode, sem kupovala Milupino oz Humanino - projajajo jo v vsaki malo bolje založeni trgovini - pred leti je bila najceneša v Mullerju. - pred vsakim obrokom sem tako sterilno vodo pogrela (1 minuta na plinu), dodala mleko v prahu, pretresla, po potrebi dodala mrzlo vodo. Na sprehodih: Hči je najmanj 2 obroka mleka vsak dan popila zdoma. S seboj sem imela 2 steklinički s sterilno vodo ter v Aventovi merici že v naprej pripravljeno dozo mleka v prahu (4,5,6 meric, odvisno od starosti). Ko je prišel čas za obrok, sem se ustavila na kavi (bilo so poletni meseci), zaprosila z vrč z vročo vodo, v katerem sem segrela stekleničku, v ketari sem imela od doma vodo, dodala mleko v praku in to je vse. Na ta način smo se prehranjevali tudi na potepanju po evropskih prestolnicah, ko je imela 4 oz 5 mesecev. Alternativa temu pa seveda termoska z vodo. Torej, meni se je zdela zadeva nadvse preprosta. Hči pa sva hranila oba z možem, kar pa je tudi poseben čar za novopečenega očka, ki se tako lahko popolnoma enakopravno vključi tudi v rituale hranjenja.
|
|
|
|
RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? 10.10.2007 18:57:44
|
|
|
|
viv_
|
Nisem sterilizirala nikoli, samo pomivala v pomivalcu, pa potem splaknila še z vročo vodo. Sicer pa takole: - v eni torbici sem imela slinček, pa eno posodico s prahom pa merico - termovka s prevreto vodo - flaška, v kateri je bila prevreta voda, ki se je že pohladila - prazna flaška Potem pa, ko je bilo treba jest abrakadabra!
|
|
RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? 10.10.2007 19:19:52
|
|
|
|
miškot
|
Najlepša hvala vsem, sej ni tok komplicirano. Me je že kr morilo.Še eno vprašanje - a mate dobre izkušnje z Novalacom Ac, ki je proti krčem? Zdej bo naš Miha končno sit, če ga zravn še krči nehajo morit smo na konju. Hvala vam, Barbara Pika
|
|
|
|
RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? 10.10.2007 19:36:02
|
|
|
|
bodoča
|
IZVIRNO SPOROČILO: miškot Še eno vprašanje - a mate dobre izkušnje z Novalacom Ac, ki je proti krčem? Hvala vam, Barbara Pika moj je pil novalac ac, približno 1 mesec je bilo vse vredu, nič krčkov,... potem pa se je začelo zapiranje in tudi rahli krči. zdaj sem mu začela dajati comformil, bolj zaradi problema zaprtosti kot krčev. zaeenkrat je vredu, spet super kaka in tudi krčev ni, za naprej bomo pa videli.
|
|
RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? 10.10.2007 20:05:35
|
|
|
|
miškot
|
zanima me še koliko naj bi v gramih spil dvomesečni dojenček v enem obroku? Barbara Pika
|
|
|
|
RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? 10.10.2007 21:09:40
|
|
|
|
Klarita
|
Mene pa zanima, če ste grele vodo natanko po navodilih na škatli, tam namreč piše, da je treba 2/3 najprej segret na 50 stopinj, nato zmešat hrano in dodat preostalo vodo, nato pa shladit na 37 stopinj. Če bi jaz to tako delala, bi moj otrok ostal brez glasa, ko je lakota. Jaz si po občutku segrejem, zmešam in mu dam. Drugače če gremo kam imam dozator za 3 obroke, prazne flaške in termovsko z vodo, tako da lahko vsepovsod hrano samo zmešam. Flaške in dude pa steriliziram vsak drugi dan s tekočino od čikota.
|
|
|
|
RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? 10.10.2007 21:11:12
|
|
|
|
Klarita
|
miškot na škatli je narisana razpredelnica, kjer piše po tednih in mesecih, dvomesečnik bi naj imel 5 obrokov po 170 ml, tako piše na aptamilu.
|
|
|
|
RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? 10.10.2007 21:12:05
|
|
|
|
ajdaN
|
Glede priprave na poti imaš itak že vse napisano. Tudi mi smo pri ta prvem uporabljali vročo vodo, hladno vodo, pa posodico s prekati. Me pa zanima nekaj drugega - zakaj ga ne probaš najprej dojit pogosteje . Sploh če praviš, da ti je to najbolj komot. Ker na 3h je kar nekam malo. Naša še pri 5m čez dan povprečno zdrži 1,5h. Max 2!
|
|
|
|
RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? 10.10.2007 23:06:30
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Mi smo od 4. tedna na adaptiranem mleku, najprej sem tudi jaz mislila, da je vsak izlet prava znanost, pa smo se zdaj (stara je skoraj 3 mesece) tako organizirali, da ne moreš verjet. Naučila sem se celo omejit prtljago Jaz flaške fejst pomijem in prekuham (to ne vedno), potem pa pripravim prtljago; v suhe flaške že kar zmečem prašek (ustrezno št. meric), potem pa samo zalijem z vročo vodo iz termovke (ustrezno ml). Tudi mi smo bolj na komot in kupujemo milupo ali pa humana vodo, no zdaj malo kombiniramo s prekuhano iz pipe. Imam pa vedno še nekaj praška za rezervo v Aventovi plastični posodici, te so res KUL . Aja, tisti postopek na škatli (2/3 vode, pa 50 stopinj C, pa pol hladit itn.) pa se mi zdi malo tu mač - pač zaliješ z malo toplejšo vodo in počakaš kakšno minutko - ta daaaaaam! Zdaj smo že tako rutinirani, da za odhod od doma rabimo samo kakih 15 minut . Vaja dela mojstra .
|
|
|
|
RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? 11.10.2007 11:13:16
|
|
|
|
miškot
|
Ja, človek bi rekel, da naj bi bilo pogostejše dojenje najbolj logično ampak urnik na tri ure si je naš Miha naredil sam in zdravnica mi je rekla naj se ga držim tudi zdaj, ko dodajam ker je to očitno njegov ritem.....čeprav ne vem....bom zdej vidla kok bo z dodajanjem......
|
|
|
|
RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? 11.10.2007 11:26:00
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ajdaN Me pa zanima nekaj drugega - zakaj ga ne probaš najprej dojit pogosteje . Sploh če praviš, da ti je to najbolj komot. Ker na 3h je kar nekam malo. Naša še pri 5m čez dan povprečno zdrži 1,5h. Max 2! tole tud meni ni jasno nič drugega, samo ob mleko boš prej kot se boš zavedla....pa čav dojenje.....jaz dojim tud na pol ure če je tko, načeloma pa na uro in pol do dve - tud ponoči, dodajanje mi na kraj pameti ne pade, niti to da bi kak urnik probala vzdrževat.....jaz bi probala prvo več dojit, se tud količina mleka pol poveča in dodajat samo zvečer če je nujno.....
|
|
|
|
RE: najbrž bedasto vprašanje... 11.10.2007 13:17:48
|
|
|
|
Brundula
|
Mi smo imeli prav takšno izkušnjo kot jazz. Sedaj še vedno dodajamo Aptamil AR. Zjutraj skuham bebe čaj (s katerim naredim mleko- proti krčem) in potem dam samo v mikrovalovno pogret. Drugače če greš kam ven ali si vzemeš termus ali kar stekleničko z dol. količino vode-čaja (jaz za tri ure v naprej zavrem čaj v mikrovalovni, potem pa se mi ta kar počasi ohlaja in ko je ura da mu pripravim mleko je dovolj topel. S seboj nosim vedno malo škatlico v kateri imam mleko v prahu. Ti dve stvari zmešam in je. Ko se navadiš ni nobeden problem. Lahko pa že pripaviš malo prej mleko, saj to ti lahko stoji največ 1 uro; tako ko ga prime lakota ne preveč joče.
|
|
|
|
RE: najbrž bedasto vprašanje... 11.10.2007 21:25:38
|
|
|
|
2.2.
|
nAm je novalac ? proti krčem pomagala, res pa je da ni imela nekje veliko krčev tako da sem ji dajala samo zvečer ta novalac ac (ali kako je že oznaka) čez dan pa navaden, ki ga ima še danes.
|
|
|
|
RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? 11.10.2007 22:09:10
|
|
|
|
miškot
|
Problem je v tem, da ima naš full hude krče po dojenju in se potem počasi umiri in zaspi in zopet se zbudi čez tri ure. Če ga ne bi stehtali, jst sploh ne bi vedla, da mam že čist vodeno mleko, ni blo tko, da bi on hotu kr naprej jest. Ne vem, da bi ga pa zbujala na uro pa pol pa ga dojila se mi pa set ne zdi full dobra ideja že itak je od krčev full zmatran. Al kok to mislite?
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?