Dashenka -> RE: Dodajanje...kako lahko kam greš? (10.10.2007 18:55:07)
|
Torej, mi smo to počeli tako: Praktično od rojstva dalje je hči pila dodatek, ki je po nekaj tednih postal osnovna hrana Kupila sem 6 stekleničk in cucljev - torej toliko, kot je imela obrokov in toliko kot sem jih lahko zložila v sterilizator. Stekleničke sem tako sterilizirala 1x dnevno - za celotno proceduro (temeljito pranje in sterilizacijo) sem porabila vsak dan natanko 15 minut. Če nimaš sterilizatorja si moraš pomagati s prekuhavanjem, kar pa ti bo vzelo le malenkost več časa. Glede priprave mleka: - vedno smo ga pripravili sproti - da nisem rekuhavala vode, sem kupovala Milupino oz Humanino - projajajo jo v vsaki malo bolje založeni trgovini - pred leti je bila najceneša v Mullerju. - pred vsakim obrokom sem tako sterilno vodo pogrela (1 minuta na plinu), dodala mleko v prahu, pretresla, po potrebi dodala mrzlo vodo. Na sprehodih: Hči je najmanj 2 obroka mleka vsak dan popila zdoma. S seboj sem imela 2 steklinički s sterilno vodo ter v Aventovi merici že v naprej pripravljeno dozo mleka v prahu (4,5,6 meric, odvisno od starosti). Ko je prišel čas za obrok, sem se ustavila na kavi (bilo so poletni meseci), zaprosila z vrč z vročo vodo, v katerem sem segrela stekleničku, v ketari sem imela od doma vodo, dodala mleko v praku in to je vse. Na ta način smo se prehranjevali tudi na potepanju po evropskih prestolnicah, ko je imela 4 oz 5 mesecev. Alternativa temu pa seveda termoska z vodo. Torej, meni se je zdela zadeva nadvse preprosta. Hči pa sva hranila oba z možem, kar pa je tudi poseben čar za novopečenega očka, ki se tako lahko popolnoma enakopravno vključi tudi v rituale hranjenja.
|
|
|
|