|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
7.10.2007 10:20:47   
Panda.
Ojla, punce!

Čestitke mamicam, jaz pa se pridružujem klubu nestrpnih... user posted image   Sem ravno danes slišala komentar, da so me prvič rezali, ker je mali hotel prekmalu ven, sedaj me bodo pa zato, ker bejbika ne bo hotla ven... user posted image user posted image

Klaudia - user posted image , ja, ti si bila!! user posted image   Sem te pogledala v album!!! Sem vedno čisto navdušena, ko v živo spoznam kakšno, ki jo 'poznam' z RR! user posted image   Bejbiko imaš pa tudi lušno ko cuker. Nič pomečkana in novorojenčkasta... user posted image

suzanamai - tebi bom pa kar ukradla porodno zgodbo in jo spremenila v svojo... user posted image

Evo, moja bejba mi pravkar nori po trebuhu in sporoča, da se še zelo dobro počuti notri... Pa jo vsakič, ko se premakne vprašam, če se greva kaj rodit... Ona pa nič... user posted image user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4001
7.10.2007 10:48:33   
Klaudia
Aja... glede gibov... naša mala frajla je še par popadkov pred iztisom brcala kot nora! Kar nisem mogla verjet.

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 4002
7.10.2007 10:58:54   
valči
Zdravo še od mene!

Prvo čestitam Klaudii za prelepo punco in krasno porodno izkušnjouser posted image user posted image Obenem bi te prosila,če imaš čas,mi napiši,kako si si kopel delala iz senenega drobirja.Koliko vode in koliko tistega.Namreč ga danes zvečer nameravam narest,moram ga it še samo pobrat v parno,tam,kjer imamo kup krme za živino hranit.Pa če velja taki domači,mi še povej,prosimuser posted image

Suzanamai,tudi tebi čestitamuser posted image user posted image za pupiko in hvala za porodno zgodbo.
Pa  vsem novim mamicam čestitam za otročkeuser posted image .

Drugače pa sem včeraj cel dan imela neredne popadke,pol sem dragega komaj nahecala zauser posted image ,pa so se pospešili po tistem,so bili kar močni,da nisem do treh spala,pol pa mir.Zjutraj me je spet začelo tiščat dol in občasne krče imam,zato bom še zvečer probala z senenim drobirjem-če bom znalauser posted image

Sedaj grem z otrokoma malo ven,
če bo se kaj začelo dogajat,se javim.Lep dan vsem skupaj.user posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 4003
7.10.2007 11:53:30   
lillylilly
Ojla

Evo pa je za nami.
4.10. smo dobili Žana. Kar velik je tale dečko, tehtal je 4520 g, velik 55 cm...user posted image user posted image user posted image

Vsem, ki še odhajate v Rim, želim čim hitrejši porod!!!!
lp

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4004
7.10.2007 12:19:13   
Daschi
Čestitkeuser posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lillylilly

Ojla

Evo pa je za nami.
4.10. smo dobili Žana. Kar velik je tale dečko, tehtal je 4520 g, velik 55 cm...user posted image user posted image user posted image

Vsem, ki še odhajate v Rim, želim čim hitrejši porod!!!!
lp

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu lillylilly)
Neposredna povezava do sporočila: 4005
7.10.2007 14:11:57   
mehurčica
Lillylilly, čestitke!!!user posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 4006
7.10.2007 14:35:15   
Jenny Anny
Lilylily čestitke za Maksauser posted image

user posted image

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 4007
7.10.2007 14:44:42   
Klaudia
user posted image       
user posted image         

17 user posted image    10 user posted image       8 user posted image             pupike vodijo  user posted image

(RD, nick (letnica rojstva), (PDP) ime (teža, velikost))

user posted image
23.08.'07 (14:24) - 23.09.'07 (11:16)

31.08. pikceva ('78), (23.10.) METKA ( 1770g )
                                                MANCA ( 1660g )
06.09. inja2 ('84), (04.10.) DAVID ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) BOR ( 2600g, 47cm )

13.09. sanwebdra ('79), (09.10.) JULIJA ( 2540g, 45cm )
17.09. mamica80, (13.10.) ŽAN
18.09. pingi ('79), (04.10.) JAKA ( 2980g, 51cm )
21.09. bambi ('73), (01.10.) HEIDI ( 3200g, 46cm )
21.09. Ursikazala ('70), (05.10.) NIKA ( 3520g, 51cm )

user posted image
23.09.'07 (11:17) - 23.10.'07 (21:27)

24.09. orka** , (31.10.) ANEJ ( 2530g, 47cm ) 
26.09. Solero ('78), (04.10.) RUDI
29.09. Zoja*** ('76), (03.10.) MAKS
29.09. picola1 ('80), (01.10.) DORIS ( 3200g, 50cm )
30.09. pony ('74), (05.10.) SARA
03.10. Klaudia ('86), (10.10.) LIA ( 4030g, 53cm )
03.10. suzanamai ('73), (20.10.) ZOJA ( 2510g, 49cm )
04.10. Lillylilly ('79), (11.10.) ŽAN ( 4520g, 55cm )
06.10. Micla ('77), (11.10.) ELENA ( 3600g, 52cm )

user posted image  
23.10.'07 (21:28) - 22.11.'07 (18:07)

user posted image    
56 user posted image      14user posted image     12user posted image        8 user posted image  

(PDP, nick (letnica rojstva), kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)

01.10. Kasija 78 ('78), LJ --> Ljubljana, user posted image     
01.10. pajcevina ('83), LJ --> Postojna user posted image
02.10. Pandica ('79), MB, user posted image  
02.10. MissLady
05.10. kovanec
05.10. bušbuš, user posted image
06.10. mišk ('82), KK,  user posted image
07.10. kala10 ('79), LJ
09.10. janja ('73), LJ --> Ljubljana, user posted image (Urban)
10.10. tave ('74), user posted image   
11.10. 2ursae ('77), LJ, user posted image   (Bor)
12.10. kmarija, LJ, user posted image
13.10. oktoberka ('85), LJ --> Ljubljana, user posted image (Zarja)
13.10. AnaB. (79), --> Ljubljana, user posted image
14.10. Jasna ('76), LJ, user posted image
14.10. skuštrana ('77), CE, user posted image
15.10. bonci ('77), (dvojčki) 

15.10. drobižek, user posted image
16.10. Jan@
16.10. JennyAnny ('79), Domžale, (Lana ali Miha)

16.10. ULLA K. ('77), LJ, user posted image
17.10. prymorka ('84), KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5

18.10. majoli ('75), Domžale --> LJ, user posted image  (Maks)
19.10. MB*TANJA*   
19.10. domennatalija
19.10. čohalka ('78), user posted image
20.10. valči ('79), Brežice, user posted image
21.10. Daschi ('76), --> Postojna, user posted image
21.10. Spark ('77), --> Ljubljana
21.10. inibini, user posted image
23.10. Janice
24.10. metkica1 ('80), CE  --> Celje
24.10. Natasa-6 ('74), LJ, user posted image

24.10. mala ('83), LJ
24.10. Panda., LJ --> Ljubljana, user posted image

24.10. suzymami ('81), --> Ptuj, user posted image
25.10. *Lana* ('78), user posted image
25.10. pot, LJ, user posted image

25.10. nana84
26.10. Dari
26.10. mama06, user posted image                                                             
26.10. Jejica

26.10. mojca235, --> LJ
28.10. mehurčica ('78), MB, user posted image (Eni)
28.10. pimkie ('71), KP
28.10. noa1 ('75), MB, user posted image
29.10. zivepo ('86), CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), NG
30.10. soraja ('83), KP, user posted image
30.10. lane31 ('76), MB, user posted image  (Aneta)
30.10. ninka 80 ('80), KK
30.10. ditta ('74), LJ --> Ljubljana, user posted image
30.10. Ulaa ('74), --> Ljubljana
31.10. živa ('77), LJ --> Postojna, user posted image
31.10. miska1

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4008
7.10.2007 14:50:42   
Jenny Anny
Lilyliliy, se ti opravičujem, tvoj user posted image  je Žan in ne Maks!

Se mi vid da se mi že počasi že futla enmalo in nisem za nikamor drugam več, kot samo še za v porodnišnicouser posted image , moj tud prav, da kar nekaj bluzim, no zdaj sem pa dobila dokaz črno na belem in se ne morem več zgovarjat, da ni res user posted image

No ampak bo že, grem sedaj na en dolg sprehod, pa mogoče zvečer pristanem v porodnišniciuser posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4009
7.10.2007 15:14:28   
Pandica
Lillylilly iskrene čestitke za Žana user posted image  

Jaz še vedno 2 v 1 user posted image  Joj, sem že tečna...
Zdaj sem bila pri mojih na kosilu, pa mi je mami povedala, da že tut njih doma vsak dan gnjavijo in kličejo, če je že kaj... madona, so tečni eni...
A vas tudi že tak gjnavijo, ko nosite čez rok al sem jaz edina taka? user posted image  

Klaudia še dobro, da si napisala, da je tvoja pupa še par popadkov pred iztisom brcala, ko nora. Ker moja tut razturava po trebuščku in se mi zdi, da se sploh ne umiri, je kar non stop aktivna. Tako, da sem že misla...kaj zdaj to...ko pravijo, da se kao pred porodom umirijo. Samo še mi je včeraj babica v P rekla, da to ni pravilo...No, po tem takem bo prava hiperaktivna deklica tut moja pupa user posted image

Jenny Anny jaz grem še vsak dan na dollllggg sprehod, pa nič ne pomaga user posted image  Pa tut po stopnicah hodim, jem grozdje, ananas, skratka moja pupa je trmasta in se ne da. Ko se bo gospodična odločila, da pride na svet bo že prišla, prej pa ne...ker nič ne pomaga...

A je že katera nova oktoberka v Rimu?

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 4010
7.10.2007 17:21:25   
mehurčica
Hoj user posted image in user posted image !

Danes že cel dan govorim mojemu, da grem rodit.user posted image Pa mi ne verjame. No, sej zgleda res ne bo nič. Se mi je pa zdelo cel dopoldan in do treh, ker sem imela občutek kot kak dan pred M. Zdaj sem se pa naspala in pe vedno nič...user posted image No, občutek kot pred M je še vedno na vsake tolko cajta, ampak brez bolečin.

Še katero tak mehur močno boli, ko se ponoči(ali čez dan ob počitku) zbudi in jo lulat? Mene tak boli, da komaj pridem do WC, ampak nimam tak polnega mehurja, boli pa kot 100 user posted image !!!user posted image

Danes je tak lep dan za rodit. Vsaj v MB. A je katera šla?user posted image

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4011
7.10.2007 17:32:48   
*Lana*
Iskrene čestitke vsem novim mamicam in njihovim user posted image !!!

Neposredna povezava do sporočila: 4012
7.10.2007 17:56:24   
Pandica
Mehurčica res je lep dan danes v Mb.
Jaz sem nazaj iz sprehoda, zdaj pa bomo videli, če bo kaj "akcije" danes user posted image

(odgovor članu *Lana*)
Neposredna povezava do sporočila: 4013
7.10.2007 18:52:18   
oktoberka
Tko, bla sm na enem dolgem sprehodu hitre hoje, hodila sm po stopnicah v 4.nadstropje, pa še z mojim sva user posted image , aja pa še grozdje sm jedla..
Tko da upam da se bo kaj premaknilo s te mrtve točke!

Držite pesti!!user posted image

Mehurčica, mene tud tko boli v mehurju, da komi do wc pridem.. Obup!!

Lp

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4014
7.10.2007 18:59:25   
skuštrana
Še katero tak mehur močno boli, ko se ponoči(ali čez dan ob počitku) zbudi in jo lulat? Mene tak boli, da komaj pridem do WC, ampak nimam tak polnega mehurja, boli pa kot 100

Se pridružujem. Grozen občutek.

Čestitke vsem novim mamicam.

Pony, hvala za opis Postojne, grem jutri tja da vse skupaj vidim še na lastne oči user posted image

Drugače pa nič novega, vćeraj smo imeli fešto, domov sem prišla ob 1 zjutraj, danes pa na kostanjev piknik..In sem se najedla kostanjev kot norauser posted image , bo verjetno kar burna noč, ko me začne napihovatuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

Neposredna povezava do sporočila: 4015
7.10.2007 19:53:34   
valči
Mehurčica,jaz sem mojemu danes govorila,da bom šla danes rodit,ker sem imela ponoči zelo močne popadke,ki so potem minili.Pa skozi imam tak občutek,kot da bo menstruacija,pa občasni popadki,moram povedat,da so zmeraj bolj boleči,le stopnjujejo se ne.
Pa seneni drobir si bom nocoj naredila,samo količina tega me malo muči,ne vem,koliko naj dam,da ne bo premočnouser posted image

Pa mehur me tudi muči,me prav boli,pa ko grem na wc,ni veliko.Pa sloz hodim lulat,bi mogla s Palomo pogodbo sklenituser posted image

Pandica, ti si upravičeno tečna,ker si čez rok,ne vem,v kakem stanju bom jaz takrat,no upam,da ne,samo se mi zdi,da bom še kar nekaj časa slonasta okrog hodila.Res ni fajn čez rok rodit,pa enkrat bomo vse,še noben ni not ostaluser posted image

Lillykilly,čestitam za korenjakauser posted image user posted image ,ga je bilo zelo težko na svet spravit?Ker jaz si raje ne predstavljam,kako je rodit 4 kile in več.Ko boš imela kaj časa,nam prosim javi porodno zgodbo,jih tako rade beremouser posted image user posted image user posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4016
7.10.2007 20:17:32   
oktoberka
Valči, ne skrbi glede drobirja. Js ga dala ful velik. Itak nima bit kej narobe!! Sam rodit greš loh prej!!user posted image Sm pa sedela na wc ene 25min. Sam pazi da se ne spečeš!!

Veliko užitkov ti želim!!user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4017
7.10.2007 20:20:34   
Jenny Anny
Valči, vidim, da si ti tud neučakana, pa imaš za mano rok, men se tud ne da več, vse me tišči že povsod.
A naši user posted image  ne vejo, da bojo imeli zunaj veliko več prostora in da jim je notri že pošteno tesno??user posted image user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4018
7.10.2007 20:25:45   
Piškotka~
user posted image user posted image Suzana še enkrat čestitke za vašo lepotičko Zojouser posted image - res je luštkana( hvala za MMS). Upam, da uživate in da ti Mai pomaga pri brisanju male ritke user posted image   Čuser posted image Euser posted image Suser posted image Tuser posted image Iuser posted image Tuser posted image Kuser posted image E  

Iskrene čestitke tudi za ostale novorojenčke, ki su prikukali na svet!user posted image user posted image

Mamica Luku in Maticu!

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 4019
7.10.2007 20:27:59   
Klaudia
valči - kopel iz senenega drobirja sem sama naredila tako. Vzela sem lonec z bribližno 3litri vode in strasla noter za dober jogurtov lonček drobirja,ki sem ga dobila pri sosedu pod kozolcem user posted image
Potem sem to postavila v WC in sedela gor dokler ni bilo več pare. KAr dolgo je trajalo - sem si kar križanke s sabo vzela user posted image

lillylilly - čestitke za orenk korenjaka user posted image  user posted image

Zdaj pa še moja porodna zgodba - cela user posted image

Zbudila sem se 3.10. ob 1:30 z bolečino v spodnjem delu trebuha (primerljivo z menstrualno). In spet čez 5minut in tako naprej do 2h. Sem zbudila user posted image , da bi se bilo dobro it pokazat v porodnišnico. Počasi sva se odpravila in prišla do tja okoli 3h ponoči.

V sprejemni me je pregledala in bila sem odprta 3cm. Potem pa še CTG in birokracija. Še dobra da sem bila dan prej tam, da smo bili hitreje skozi. Preoblekli so me v haljo in poslali v "zeleno" sobo, kjer sem čakala na britje in klistir. Takrat sem tudi poslala SMS oktoberki user posted image . Ko je bilo vse to mimo, smo okoli 5h prispeli v Mercatorjevo porodno sobo oranžne barve. Na vratih je na veliko pisalo "Naj se rodi sreča!"

Prišla sta porodničar in babica. Babica mi je nastavila CTG, porodničar pa ob 5:20 predrl mehur. Šele takrat so popadki začeli bolet, prej ni bilo nič. Ampak še vedno vse v mejah normale. Nekaj minut čez 6h je bila menjava babic in zdravnikov. Moj babičar je bil Anže Čeh. Res faca! user posted image

Po pregledu je ugotovil, da sem odprta šele 4cm in da bo najbrž kar težko, da bi rodila v njegovi smeni. Potem pa je šel na pohod naokoli. Popadki so postajali čedalje hujši, sama sem jih še komaj preživljala (user posted image  zvila en prst). Ko je babičar naslednjič prišel mimo, ga je prosil za lajšanje bolečin. Razložil nama je, da mi mora poleg tega nujno dati še umetne popadke, da se porod nebi ustavil. Sem rekla ok, samo da bo bolje. Mi nastavi infuzijo z umetnimi popadki... uf, tist je šele user posted image . Sem komaj čakala, da pride nazaj, da mi že da inekcijo. In sem dobila inekcijo direkt v žilo, zdravilo pa na ravni morfija. Meni se je začelo vse vrtet in smejat user posted image . Ampak še vedno je bolelo za znoret. Babičar se je odločil, da mi da še eno dozo... od takrat naprej se ne spomnim skoraj ničesar. Vem da je prišel enkrat nazaj, da me je pregledal in ugotovil, da sem se v eni uri odprla iz 4cm na 8,5cm. Pa je počakal na naslednji popadek, ki me je odprl na 9cm. Kar ni mogel verjet, da gre tako hitro.

Naslednje kar se spomnim je bilo pa, da se moram prijet pod koleni in pritiskat. Mi ni bilo nič jasno.user posted image  Sem ga še enkrat vprašala, kaj moram naredit. Pa smo probal 1x... 2x... 3x... vedno je glavica zdrsnila nazaj. Babica, ki je bila zraven, se je odločila, da mi pomaga stem, da se obesi na trebuh... jst sm misnla, da me bo zadušila ampak je pomagalo. Glavica je bila že zunaj in z naslednjim popadkom, ob 10:02, cela LIA,user posted image ki se ji še jokat ni dalo. Samo pogledala je debelo. Vprašam babičarja koliko bo šivčkov. Pa me debelo pogleda: "Ja nobenega. Sej ste delal tako kot sem rekel in je šlo vse lepo kot po maslu. Zelo dobro ste se odrezali." Kako olajšanje je to... user posted image

Potem je user posted image  prerezal popkovino in so jo odnesli na pult. Jo umili, stehtali in vse ostale stvari. Potem sva jo pa midva dobila. Ampak punce... v Ljubljani je taka gužva, da smo mogl že po 2h urah it, ker so že nove user posted image  čakale na prazne postelje v porodni.

Skratka porod, ki mi bo ostal v lepem spominu. Seveda, če so me pa strašil z vsesorta stvarmi - še CR je bil vmes... user posted image

Susan Savannah

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4020
7.10.2007 20:34:38   
mišk
Dans sem bla spet na CTG-ju in še vedno nič. Vaginalno me sploh niso pogledal. Tud lažnih popadkov nič ne čutim!
Če ne prej, drug vikend bodo pa premiki, ker me bodo v petek obdržali noter.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4021
7.10.2007 20:44:44   
oktoberka
Klaudija, a morš sam rečt za uno protibolečinsko u žilo?

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 4022
7.10.2007 20:47:39   
Blejka26
jaz mam pa jutr Ctg-upam da me ne bodo gor obdržali.no po eni strani bi rada videla,da se to čimprej konča,po drugi strani me je pa kar malo strah in kar neki odlašam..koliko časa traja CTG?jaz ga v prvi nosečnosti sploh nisem imela..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 4023
7.10.2007 20:49:18   
oktoberka
Men ga ponavad dela tm okol 20-30 min

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 4024
7.10.2007 21:01:59   
Blejka26
koliko vas je oktobrk ki boste rodile na Jesenicah?

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 4025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?