Rožica*
|
Živjo! PBJ ne danes ni bilo časa za kavico. Sem šele zdaj uspela popit čajček in pojest žgance. Ja spet imam na jedilniku tako znano hrano koruzne žgance, ogromno vode in čaja za dojenje, ter kozarec piva pred spancem. Privoščila sem si tudi popoldanski počitek, tako da nisva nič vozičkala, ampak sva skupaj prespala popoldne v moji postelji. Zakaj pa bi morala tekati še z vozičkom, če sem že tako preutrujena. Že res da bolje spi na zraku, pa bo že pretrpel eno popoldne. Sicer pa greva vsak dan vsaj za 30 - 60min ven, če je slabo vreme ga pa nosim okrog hiše, pač pod streho, toliko da sva na svežem zraku, da se tudi privadi na ta letni čas ki prihaja. Mleka je spet v izobilju. Zopet si črpam mleko in ga imam za rezervo, če bi slučajno gospodič spet začel svoje muhe. Sploh ne vem če sem vam sporočila, da imava kar nekaj težkih dni in neprespanih noči za sabo. ni želel jesti, je kar visel na dojki nekajkrat potegnil in spal, ko sem ga odstavila pa je spal cirka10-20min in potem spet jok, in začaran krog se je spet začel, na dojko, spanje,... sem mislila da se mi bo zmešalo še pogosteje kot na eno uro sva se dojila. Potem pa sem, kot veste šla k frizerju in ga pustila v varstvu. Nahranili so ga po steklenički in temu je sledil dolg spanec. Potem sva ga tudi midva zvečer nahranila po steklenički in zopet je spal pol noči.... Ne vem kaj mu je bilo, mleka je bilo dovolj, ker sem si izčrpala še 140, lahko bi še več pa sem raje pustila, če bi se zbudil, da bi mu lahko ponudila dojko, ker ponoči res ne mislim s flašo letat, če imam polne dojke. Preprosto ni želel jesti, kar zaspal je na dojki. Mleko je bilo tudi popolnoma belo in gosto nič vodeno tako da nevam kaj mu je bilo. V napisanem je tudi veliko napotkov za vse, ki se trudite z dojenjem. Dodala bi le še da vstrajajte si mogoče po vsakem dojenju še črpajte, tako da stimulirate dojke, da pričnejo proizvajat več, ker vsekakor pomaga. Mogoče bi jaz dodala le še to , da poizkustie dojiti čez dan in dodati dodatek le zvečer. Možno je da se privadi stekleničke, kjer mleko bolj in lažje teče, kot iz dojke, zato se preprosto ne potrudi da bi dovolj sesal na dojki. Poizkusite jih prisiliti. Vem da je to pametovanje in da je težko, vendar poizkustiti ni greh. Midva se hvala bogu še samo dojiva , čeprav sva imala veliko težav z dojenjem in je bil kot veste hranjen samo z adaptiranim mlekom... To zgodbo pa že poznate. Guppy misija še ni uspešno končana. Se pa zelo trudi in pritiska, celo noč nismo spali ker je tako pritiskal. LP. Rožica.
|