PBJ
|
Andreja, vse bo dobro, bomo pesti držale in mislile nate. SRČEK, sem včeraj pisala, kako jaz dojim: Dojenje - jaz imam takšno prakso (kot pri prvem): Npr.: Doji se na levi in če se doji okoli 20 minut, dojko kar dobro izprazni, tako da ji naslednji obrok ponudim desno (ki me že ponavadi tišči ). Če pa se je na levi dojila samo 10 minut, potem ji naslednji obrok ponudim še to isto in če zahteva še več, ponudim še desno. Upam, da nisem preveč zakomplicirala. Torej, če se je na levi dojil samo pet minut, potem ga obvezno pristavi še enkrat ne levo. Črpanje pa ni tako enostavno, kot se sliši. Otročiček veliko bolje "črpa", kot črpalka. Jaz sem si črpala tudi po pol ure (čisto zares), prvih 1o minut sploh ni kaj dosti prišlo ven, le kapljice, zatem pa je začelo kar lepo tečt in sem načrpala še po deci in pol. Imela sem pa ročno črpalko, kjer mleko teče kar v stekleničko. Srček, ful bi ti rada pomagala, ker vem da se trudiš in vem, kako je bilo pri meni prvič. Pa sem vztrajala in ni mi žal, sem se pa tudi dosti naučila o dojenju. Na MOn-u imaš dober forum o dojenju. Tam sem si veliko pomagla
< Sporočilo je popravil PBJ -- 28.9.2007 11:27:32 >