Anonimen
|
Danes pa je Žanu odpadel popek, 8 dan po rojstvu. Zgleda pa da mu je ob prihodu iz P ratalo menjat dan za noč in tako spi podnevi tudi do 8 ur, ponoči pa se zbuja na 1.5 ure, bi se igral, čebljal in hranil, ja pa komaj gledam. Ko je zjutraj zaspal za 3 ure sem bila tako srečna kot da bi 10 ur spal. Sedaj ga skušam čim bolj zamotit da nebi preveč spal, samo pade med spanjem v tako komo da ga nič ne zbudi več. Dodala sem mu pa samo 1x ponoči, sem upala da bo po tem spal kaj dlje, pa se je že čez dve uri zbudil. In priznam, da spi ponoči kar pri meni, ker sem tako utrujena, da se še dvignit ne morem iz postelje, kaj šele da bi ga skoz dvigala iz posteljice in ga uspavala nazaj. Precej me še boli rana od CR in ga težko dvignem. Upam da se ne bo preveč razvadil in ga bom kmalu lahko dala v posteljico, ker slabo spim z njim ob sebi, sem vsa zaležana ker se premikat ne morem. Je pa po moje CR zakon proti raztrganinam in šivanju tamale. Mene boli res samo šiv, nimam pa od 1 dne nobenih težav z veliko ali malo potrebo, tudi tamala je ohranjena kot je bila prej . Mi je patronažna včeraj potegnila dol prevezo in je rana suha, dali so mi sponke in me niso šivali, tako da ne bom imela tračnice, samo tanko črto na zgornjem robu dlak, še pod najbolj mini hlačkami se ne bo nič videlo. Če bom imela še kakega se bom definitivno poskušala dogovorit za CR. Po dojenju si z eni predpotopno črpalko izčrpam do konca, pa zgleda da dojko lepo izprazni, ker ne ostane niti za 10ml. No, ali pa imam tako malo... Žan se precej lupi po rokah in nogicah, mažem ga zjutraj z oljem, patronažna je rekla da nekateri tudi z hladilnim mazilom namažejo kožo. Važno da je mastno. Mož pridno pomaga, mene pošje spat in se on ukvarja z njim, samo kaj ko ga ponoči sploh ne sliši, 1 m zraven njega se otrok na ves glas dere, ona pa smrči zraven. Ni mi jasno kako je to mogoče . Mož se šele okoli 6h zjutraj zbudi, ko odspi svoje potrebe in ga šele takrat malo prevzame če je treba. Jaz pa sem do takrat že kot zombi. Tiste ki še čakate verjemite da bo tudi vaš trenutek prišel. Mene je vsaj 10 dni šraufalo kot pred M, pa nisem imela nobenih popadkov. Ko sem jih pa imela na 5 min pa jih še čutila nisem. Meni je to bilo ščipanje kot pri M. Ampak ko mi je voda začela odtekat sem zelo dobro vedela da je to to, ne moreš z ničemer zamenjat, ker kar nekontrolirano teče iz tebe, ne moreš nikakor ustavit, čeprav avtomatično začneš stiskat mišice za zadržanje urina. Meni se je to zgodilo med sprehodom okoli P in sem se še po gsm z mamo med tem pogvarjala in šla na priprave dobre tričetrt ure kasneje, tako da verjemite da imate čisto dovolj časa za priti do P ko se to zgodi. Pol si še celo uro na pripravah preden prideš do porodne. Tako da se stvari res ne dogajajo tako hitro kot to vidimo v filmih, preden gre sploh zares še nekaj ur vmes mine. Jaz sem se ves čas spraševala če bom sploh vedela kdaj bo pravi čas, pa res VERJEMITE, da boste zelo dobro vedela kdaj je pravi čas. Pa res zanimivo, da čisto pozabiš porodno bolečino, vem da boli ko hudič, ampak da bi lahko bolečine podoživela pa ni variante. Ni čudno, ker potem nihče nebi imel več kot enega otroka .
|