TeDyBear
|
No, glede teh imunoglobulinov in cepljenj pa sem jaz skoraj diplomirala. Naš G., ta srednji, je imel po cepljenjih vedno reakcije v obliki vročine, izpuščajev, neješčnosti in "prstjenosti". Pri 8 mesecih je imel hemoragične norice z vročino 40 cel teden, pri enem letu hudo reakcijo na OMR - pristali v bolnici z vročino 40, krvavimi očmi, izpuščaji in otekanjem, pri dveh letih je bila revakcinacija di-te-per , po 14 dneh smo pristali v bolnici, kjer so mu po štirih dneh muke (sem mislila, da mi bo otrok umrl!!!) ugotovili Kawasakijev sindrom - avtoimunska bolezen, dobil dozo imunoglobulinov intravenozno; po tem so se mu pojavljali razni izlivi v kolk, nenormalni odzivi organizma na viroze (večkrat pristali v bolnici, ker niso vedeli, kaj mu sploh je), zraven je postal alergik na jajca, pršico, oreščke, konzervanse, ima astmo (čeprav je v družini nima nihče).... Vsako cepljenje je stanje dolgoročno poslabšalo, tudi cepljenjehepatitis B pred vstopom v šolo - izpuščaji po telesu in ponovno sproženje astmatičnih napadov, čeprav je bilo ob ventolinu, flexotidu in singularju že eno leto bp. No, ne dolgo nazaj smo bili spet na testiranju na PK,vrednosti vseh imunoglobulinov (IgG, IgA, IgE itd...) se počasi približujejo normalnim vrednostim, tako da upam, da smo zadeve prerasli.. Tako, sedaj naju čaka še druga doza OMR, vendar ne dovolim prej , preden mu naredijo ponovno teste imunoglobulinov oz. imunskega stanja, za cepljenje hepatitis B pa imava itak prepoved. Jaz se teh cepljenj bojim ko hudič križa, imam preveč slabe izkušnje s srednjim, tako da imam prav psihoze, preden greva z Jurijem cepit. Dvakrat je že bil, čaka naju tretja doza, ampak šele, ko bo ČISTO ČISTO ZDRAV!!!!
|