|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  436 437 [438] 439 440   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
27.9.2007 11:24:30   
sezam
Danes smo dobili izvide od testiranja in so negativni user posted image user posted image user posted image  Tako, da lahko postopno pri sebi ukinem dieto in če bo Žiga to lepo prenesel (se ne bo zopet kaj pojavilo na koži) lahko tudi on začne mleko - kot je priporočljivo za user posted image

skačica - za naslednjo tortico se pa sedaj jaz javim, da jo degustiram. Bom mogla nadoknadit zamujeno user posted image user posted image user posted image

Matia in Žiga vse najboljše za 7-co!!!

Sedaj pa čakamo patronažko za GH user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 10926
27.9.2007 11:24:51   
Barči78
bog ne daj z njeno zlicko jest

Tinaaja - edino pravilno je, da otroka hraniš s kovinsko žlico, ne jim plastike v usta tiščati.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10927
27.9.2007 11:47:03   
Sibil_
Jaz sem pa slišala, da je plastična žlička priporočljiva dokler nimajo zob, kasneje pa kovinska.Kovinska namreč zelo lahko rani dlesen, ki je brez zob občutljiva.

LP,
Sibil RR

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 10928
27.9.2007 11:48:19   
pocka

skačica -
zamenjala glih ne bi, lahko pa narediva en kompromis, če mi narediš torto (ko bom spet lahko), vzamem zraven še ene 4 tvoje kg user posted image user posted image

sezam
user posted image  user posted image  user posted image za negativne izvide! Joj, kako te razumem, kako si zdaj boljše volje. Mi bomo pa morali počakat še kak teden za rezultate.

barči78 - v čemu pa je finta teh žlic. Zakaj ni dobro plastične dajat? Samo firbec user posted image . Bom pa probala danes s kovinsko, če bo kaj pomagalo, ker nam namreč ne laufa tale GH nevem kako, odvisno od dneva.

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 10929
27.9.2007 11:55:27   
skačica
Ne, draja, ne bom šla v klub, moja zdaj spančka, mi je na rami zaspalauser posted image  Sploh ji kaj takega ni podobno, zdaj spi v spalnici, upam, da bo potem bolj razpoložena za igranje. Sicer bi se ona igrala s časopisem in celega scuzalauser posted image , drugo ji ni nič zanimivo.

Tud jaz hranim Izo samo s kovinsko žlico, sicer ne vam zakaj, ampak ne vem niti zakaj bi jo s plastično. Sem pa tud jaz prebrala nekje, da fizioterapevti priporočajo kovinsko. Mah, ne vem, če sem tole prav prebrala. Sicer pa mislim, da nobena žlica ne pusti posledicuser posted image user posted image user posted image , samo da otročki jejo.

ja, sezam, super za rezultate, zdaj pa nehaj z dieto, da ne boš preveč kilc zgubilauser posted image . Kar vse ste nekaj shujšale, samo še nekaj revic obupuje. Jaz, tinaaja, erna, taya pa mislim, da tejčica. Kaj če bi me ustanovile en klubuser posted image user posted image  Jaz sem še vedno na 69 kg, želim si jih vsaj 64user posted image  Mi bo sploh kdaj uspelo. Vsaj 7 ni več spredaj, sem se je otepala skor pol letauser posted image

Naslednjič, ko pečem torto dobi sezam največji kos pa tud draja in pocka, če ne bosta več na dieti, samo ne vem kako vam jo bom dostavla.user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 10930
27.9.2007 11:56:42   
skačica
pocka, podpišem dogovor takojuser posted image , bom skor na idealkiuser posted image . Lahko ti spečem tud dve torti, na zalogouser posted image

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 10931
27.9.2007 11:58:45   
Žabika
imunoglobulini: ne vem kje ste pobrale ta dejstva, jaz zelo dobro vem naslednje:
Moja oba bratranca sta imela primanjkljaj imunoglobulinov. Pri prvemu bratrancu so to žal odkrili pa tretji dozi cepiva, ko je bila reakcija visoka vročina in s tem poškodba možganov, kar je privedlo do hujših posledic - cerebralne paralize. Nadaljevanje svojega življenja je preživljal večinoma v zavodih in pri 14 zbolel za hujšo pljučnico, zaradi katere je zaradi slabega respiratornega statusa tudi umrl. Vmes se je v družini rodil še en fant, pri katerem so bili bolj pozorni in mu že takoj pred prvim cepljenjem testirali imunski status. Tudi pri njemu je šlo za prenizko raven imunoglobulinov. Fant seveda ni bil cepljen, hodil je normalno v vrtec od svojega prvega leta, kasneje v osnovno šolo, bil je aktiven igralec baseballa in ni bil nič kaj dosti bolan. Prej nasprotno - zelo zdrav je bil.
Mogoče primanjkljaj v imunskem statusu res lahko vpliva na to da otrok hitreje zboli, nujno pa to ni. Pa tudi raven imunoglobulinov se pogosto tekom prvega leta dvigne na normalno raven.

srečanje: a potem zgleda da bo bolj v torek? Napoved vremena je zaenkrat podobna.

No jaz ne grem v noben vaš klub! Dejmo še dva nasprotna ustanovit!

sezam: user posted image zdej pa jest!

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 10932
27.9.2007 12:24:21   
TeDyBear
No, glede teh imunoglobulinov in cepljenj pa sem jaz skoraj diplomirala. Naš G., ta srednji, je imel po cepljenjih vedno reakcije v obliki vročine, izpuščajev, neješčnosti in "prstjenosti". Pri 8 mesecih je imel hemoragične norice z vročino 40 cel teden, pri enem letu hudo reakcijo na OMR - pristali v bolnici z vročino 40, krvavimi očmi, izpuščaji in otekanjem, pri dveh letih je bila revakcinacija di-te-per , po 14 dneh smo pristali v bolnici, kjer so mu po štirih dneh muke (sem mislila, da mi bo otrok umrl!!!) ugotovili Kawasakijev sindrom - avtoimunska bolezen, dobil dozo imunoglobulinov intravenozno; po tem so se mu pojavljali razni izlivi v kolk, nenormalni odzivi organizma na viroze (večkrat pristali v bolnici, ker niso vedeli, kaj mu sploh je), zraven je postal alergik na jajca, pršico, oreščke, konzervanse, ima astmo (čeprav je v družini nima nihče)....
Vsako cepljenje je stanje dolgoročno poslabšalo, tudi cepljenjehepatitis B pred vstopom v šolo - izpuščaji po telesu in ponovno sproženje astmatičnih napadov, čeprav je bilo ob ventolinu, flexotidu in singularju že eno leto bp. No, ne dolgo nazaj smo bili spet na testiranju na PK,vrednosti vseh imunoglobulinov (IgG, IgA, IgE itd...) se počasi približujejo normalnim vrednostim, tako da upam, da smo zadeve prerasli..
Tako, sedaj naju čaka še druga doza OMR, vendar ne dovolim prej , preden mu naredijo ponovno teste imunoglobulinov oz. imunskega stanja, za cepljenje hepatitis B pa imava itak prepoved.

Jaz se teh cepljenj bojim ko hudič križa, imam preveč slabe izkušnje s srednjim, tako da imam prav psihoze, preden greva z Jurijem cepit. Dvakrat je že bil, čaka naju tretja doza, ampak šele, ko bo ČISTO ČISTO ZDRAV!!!!

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 10933
27.9.2007 12:27:46   
erna14
zabika-saj hana je pa ja full pridno dete  mi imamo klub najbolj pridnih otrok, tuki se pa lahko podpises razen pod tistega z odvecnimi kg se pa res ne rabisuser posted image user posted image

moj soncek Ziga-12.3.2007

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 10934
27.9.2007 12:30:23   
draja
Sezam suuuuuuper za krasne izzvideuser posted image user posted image user posted image . Kaj bo padlo danes? Sladoled? palačinke? Blaaaaaagor!

SKačica hvala že vnaprej za torto. ne skrbi glede dostave, ko grem dol z diete plačam jaz hitro pošto. ma kaj hitro pošto, helikopter pošljem, da bo ja čim prej pri meniuser posted image .

Hujšanje ne hujšam namensko, ampak vseeno hujšam. Z 19 + kolikor sem pridobila med nosečnostjo sem zdaj na 4 +, ampak mi trenutno ni kul, da hujšam, ker me skrbi za mleko. Zaradi vseh stresov, neprespanih noči, nikakve prehrane itd. me je zelo strah, da bi ga izgubila. Kaj bi v tem primeru morala jesti oz. piti moja miška raje niti ne pomislimuser posted image .

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 10935
27.9.2007 12:31:15   
erna14
tedybear-joj vrjamem a pa so pr tamalmu tud telal teste imunoglobina in ali lahko zaprosis pred cepljenjem da to opravijo.upam da bo vse uredu z sinckom

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 10936
27.9.2007 12:34:22   
amy26
TeDyBear vi ste pa res morali veliko prestati, upam da bo vse ok tudi po tretji dozi, držim pestiuser posted image user posted image user posted image

hujšanje, ne hujšam ampak kile gredo same dol, v 14 dneh odkar sem na hudi dieti je šlo dol 3kguser posted image user posted image  vsaj nekaj dobrega, Elina koža pa itak da še ni dobra, tako da nevem kok cajta bom vztrajala še s to dieto.

Mi je pa ena punca s foruma svetovala kake kreme uporabiti in ene kapljice, tako da sem šla spet do P, ena druga jo je nadomeščala in ta si je vzela celih 45 minut za Elouser posted image , tako da sem dobila želene kreme (ena ful močna) in neke kapljice proti srbenju tako da to danes začnem uporabljati in potem v ponedeljek nazaj na kontrolo da vidi če ji to pomaga. Ker zadnje čase je pri nas res hudo, ful revico srbi pa se praska.

(odgovor članu TeDyBear)
Neposredna povezava do sporočila: 10937
27.9.2007 12:38:10   
draja
Joj Amy kolkrat se jaz spomnim na Elo in njene težave. pa še vedno nič boljeuser posted image user posted image . Upam,da bo vsaj ta kremica in kapljice pomagale. Poljubčka Eli od naju dveh.

TedyBear ojoj, kaj ste pa vi dali čez s sinčkomuser posted image . Grozno. Jaz ne vem če bi si sploh upala še cepitiuser posted image .

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 10938
27.9.2007 12:39:50   
amy26
Z 19 + kolikor sem pridobila med nosečnostjo sem zdaj na 4 +,

Draja, men jih je tudi ostalo samo še +4kg za dol dat, jih ne dajem namenskouser posted image , skuhaj si občasno čajček od sezama za mlekec, pa še v sezamu je dosti beljakovin, jaz si ga redko skuham ampak si ga bo treba da prinesem notri beljakovine katere se mi zdi da premalo dobim s hrano.

GH: začeli vendar gre bolj tako tako, danes je dobila 50ml rižkota v mojem mlekcu, dala sem ga bolj malo notri, usta mi glih ni hotela odpirati zato sem ji dala v eno roko žličko, kokr si jo je v usta dajala sem ji jaz hitro poturila še svojo polno žličkouser posted image  drugače nebi nič pojedla
Poskusili sva tudi korenček, sam ga bom očitno morala zmiksati ker tistega pretlačenega z vilico ni prebavila, je pokakala koščke

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 10939
27.9.2007 12:57:46   
tinaaja
super sezam user posted image za teste!

imunoglobulini - zaenkrat raje preventiva kot kurativa, pa tud ce me bo kdo imel za bedaka, da prevec cuvam otroka, ampak je ne dam vec folku za pestovat, razen bliznjim (ne pa vsaka teta, stric, ...). kaj bo kasneje bodo pokazali testi. vem pa, da je ne dam cepit, doker se zadeva popolnoma ne umiri, ker sem presrana pred tem sicer pravi P in tudi brala sem enako, da je problem bolj v tem, da je cepljenje neucinkovito, ker IS ne tvori protiteles, se pravi cepis in dozivljas hudo reakcijo za brezvveze... user posted image glede vrtca in zasebnega varstva: ma ce bi nasla super zasebno varstvo OK, ampak bolj zaupam vrtcem. Od Tanc z MON-a pa je zanimiv tale odgovor:
Po trenutnem znanju ni možno vzpodbuditi hitrejšega dozorevanja imunskega sistema, paradoksalno sicer bi lahko rekli, da več ko se srečuje z bakterijami in virusi, prej bo začel tvoriti protitelesa. Pa spet: ker je njegov imunski odgovor v smislu tvorbe zadostnih IgG pomanjkljiv, bodo te okužbe težje oz. ponavljajoče. Torej nekako zlata sredina. Otroka ni potrebno zavijati v vato in paziti, da se ne sreča niti z enim virusom ali bakterijo, ni pa ga potrebno tudi izpostavljati in prihajati v stik z bolnimi.

Kakorkoli, bomo videli, kako bo v bodoce. Po prebranem, slisanem zdaj res upam, da mi podaljsajo porodnisko,ker pol bi dali B v vrtec sele septembra.

Draja, vedet moras, da mleko bo. 1. zenske v afriki imajo nikakvo prehrano, pa dojijo. 2. pri dojenju je pomembna zadeva: ponudba- povprasevanje in ne bo ti kar tko zmanjkalo mleka. Zaupaj vase!

Amy, upam,d apomagajo kreme!

Tedybear - upam, da zdaj ne bo vec kaksnih problemov. Z nobenim od sinckov! Sranje je tole, ker ti noben ne more grantirat, da bo vse OK. Necak je po OMR fasal mumps user posted image P je rekla, da je prvi in edini, da se je to zgodilo pri njej. Kdaj pa so mu prvic delali krvne teste za imunoglobuline?

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 10940
27.9.2007 13:11:51   
A-N-J-A
tinaaja ti k si bolj moje sorteuser posted image a si že vidla ta voz???
user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10941
27.9.2007 13:15:22   
A-N-J-A
K smo glih pri vozičkih,me zanima kaj so pri PP skup spravliuser posted image

http://global.skate-pegperego.com/index.php?l=en

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 10942
27.9.2007 13:15:53   
skačica
kok je pa lepuser posted image , Anja, katera znamka pa jeuser posted image  pa zih je zlo pocen

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 10943
27.9.2007 13:19:17   
A-N-J-A
Evo tuki maš več infouser posted image :
http://www.soncek.si/si/maxi-cosi-mura-3-flamingo-slice-i9111.shtml

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 10944
27.9.2007 13:26:05   
TeDyBear
Erna 14, ne niso mu delali (Juriju) nobenih testov, ker itak niso verodostojni, ker je še premali (zaradi dojenja)
Tinaaja - tudi Grega je imel večkrat "mumps" po OMR, ampak to kao ni povezano s cepljenjem, baje je bilo vnetje obušesne slinavke, ene 4x je bil zaradi tega v bolnici, je bil bošček ko hrček...Prvič so ga pa testirali pri 4 letih, prej ga niso, pri dveh je imel Kawasakija in ker je dobil imunoglobuline spet testi ne bi bili verodostojni :(

Pri Juriju je bilo pa tako, da prvo cepljenje itak ne pusti posledic in ker ni imel ne po prvem ne po drugem nobenih posledic, me ni bilo tko groza, ampak zj po pljučnici... brrrrr, strah...

Je pa vseen boljš, da je cepljen, sploh če ima imunski deficit - v primeru, da bi res dobil kakšen npr. virus ošpic, bi bil 10x bolj bogi kot zdravi otroci, z večjimi  posledicami...
Tko da G. bo cepljen v bolnici pod kontrolo, ko mi bojo dokazali,da je imunsko ok!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10945
27.9.2007 13:41:42   
malecka_mateja
ojla!

midve sva že nazaj!

imam super novičke!ciste so se zmanjšale in je vse ok!je rekla zdavnica da jih ima 80 % punčk in da ni panike da niso nevarne pa tudi refluksa nimammo ker so misli da ma priprojeno napako na ledvicah amapj evs eok!user posted image user posted image user posted image mala je bla 100 na uro pridna res svaka ji čast!tudi ko so ji kateter vstavljali ni trznila!user posted image user posted image user posted image pridna moja pupa!

hvala vsem ki ste držale psti!

user posted image user posted image user posted image

jaz pa sem ponoči od živcev verjetno zbolela ker driskam pa krče imam v želodcu pa slabost....amapk samo da je moja pika ok!

grem ležat!papaa

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu TeDyBear)
Neposredna povezava do sporočila: 10946
27.9.2007 13:48:57   
erna14
cepljenje-katero je najhujse 1,2,ali 3 ubistvu po katerem je lahko pricakovati tisto najhujso reakcijo

(odgovor članu TeDyBear)
Neposredna povezava do sporočila: 10947
27.9.2007 13:51:18   
erna14
malecka-matejauser posted image jeeeeeeuser posted image user posted image

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 10948
27.9.2007 13:51:23   
skačica
malecka mateja, super, super, super!user posted image user posted image user posted image  Verjamem, da si nadvse srečna.

Saj res, a ne bo nobene Štajerke na srečanje? Pa dajte no punce.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 10949
27.9.2007 13:57:19   
A-N-J-A
malecka_mateja super za Tjašouser posted image user posted image user posted image .

erna baje je drugo najhujše,če je blo drugič ok,pol ni več take panikeuser posted image

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 10950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  436 437 [438] 439 440   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  436 437 [438] 439 440   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......