|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  233 234 [235] 236 237   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke 2006
19.9.2007 8:50:20   
barba
Dober dan!user posted image

Alička – pri nas ni bilo kakšnih težav z neurjem. So pa na enem delu Šenčurja črpali vodo iz kleti in zaprti so bili podvozi pod avtocesto. Pri mojih v Poljanski dolini je vod tekla skozi hlev, ampak le kratek čas saj so uspeli skopat jarke. Poljanska Sora pa je tekla 20m stran od hiše, pa je tudi že precej upadla. Več škode je v Škofji Loki, kjer je Selška Sora poplavila Podlubnik.

Več vam bo Maychika napisala o stanju v Škofji Loki. Jaz vem toliko, da so poplavljeni prostori gimnazije in ne boljo 2 dni imeli pouka.  

Smo jo dobro odnesli. user posted image  Mojčini kraji so res hudo prizadeti. user posted image user posted image
JOTA ČESTITKE za Zalo! user posted image user posted image user posted image

Živa je tak cukr! Ful dobre slikce.user posted image

Jst sem lih zadnjič pametovala, da mi pa že ne bomo še enga sedeža za avto kupil. user posted image  Spet sem se zarekla, sej sva v pon. z možem ugotovila, da bi ga blo fajn imet in da ne bo mogu on vedno Meto peljat v vrtec. user posted image  Tko, da mam zdej tud jst v svojem avtu sedež. Zarečen kruh, ane. user posted image user posted image user posted image

Tle je na kratko v roku službe ….

Uživajte!

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5851
19.9.2007 8:59:16   
Marelica
IZVIRNO SPOROČILO: eya
Mali lepotec pa tako pridno spančkauser posted image , nič ni videti, da bi cele dneve jokaluser posted image

Uf, Eya, me ima, da bi ti ga za en dan v varstvo pripeljala. Verjemi, da bi mi ga še predčasno nazaj pripeljala. Jaz sem včasih tako živčna od njegovega dretja (ja, saj zaspi, ampak samo na rokah ali v vozeku; ko ga pa daš z rok al pustiš samega pa čez minuto joooooook), da bi ga najrajši štorklji v reklamacijo poslala.user posted image  Jaz ne vem, zakaj nisem mogla malo manjšega odrenca dobit. Vem, se sliši ful kruto, ampak ne pretiravam, res. Zdaj imam mir samo zato, ker ga imam na zizi in tipkam z eno roko.user posted image

Alička, čudoviti fotki, prav profi kader.user posted image  Živa pa itak model!user posted image

Katarina ravno kaže na ritko in govori kaka... moram preverit... aha, ni treba, že voham.user posted image

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5852
19.9.2007 13:04:55   
eya
Ojla!

No, Maychika, kako je bilo pri vas v ŠL včeraj-vi ste bili verjetno na varnem, ker ste v bloku, a ne?

Marelica, verjetno ima mali krče, ali kaj? No, upam, da čimprej mine ta njegov jok, da boste potem vsi boljše voljeuser posted image

Lep dan!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5853
19.9.2007 14:24:41   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: eya

Mojčika, čist tako me firbec matra-kako to, da nisi ti podpisana kot avtorica fotk na 24ur.com?

Mirno noč!

Eh polomli so ga, sicer pa je Dolores Moravec sestra mojega moža, so malo čudno razbrali avtorja, pa saj nema veze, samo da smo celi in naš nov avto vozenuser posted image

Danes pa je tako lep dan...

Aha budnica, ma ga nimam miruuser posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5854
19.9.2007 14:46:29   
Krista28
Ojla, evo mene. Mam mal več cajta, pa takoj srfam. Mam pa še čist zamašen nos, pa glava me boli. Zdej ko mam cajt, sem spet začela razmišljat o vozičkih......jap....spet ga bomo rabil. Kristjan se v svojem sicer še zelo veliko vozi, ampak je že tolk bogi (rabljen od sestre), da samo upam, da bo njega še zdržal. Ko sva kupovala nov vozek sva imela samo mali avto in zato kupila PP P3. Jok...mi rabimo velika kolesa. Kaj pa ve? Katere vozičke imate/ste imele...in kako so se vam obnesli. Jih še uporabljate?

Upam da nism zatežila z vprašanjem..user posted image ...me kar ustavite, če ne bo sem pasalouser posted image

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5855
19.9.2007 16:47:49   
Marelica
Krista, mi imamo Chicco 4WDtech. Ima velika napihljiva kolesa in čeprav je star že 4 leta (če se ne motim) in smo kupili rabljenega, nam je Katarino prevozil po našem makadamu še pa še. Še celo po snegu se mi je obneseluser posted image .

Aha, mali spet joka... gremo se hranit.

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 5856
19.9.2007 16:58:29   
eya
Ojla!

Krista, mi imam Jane, trikolesnik z velikimi gumami, pa je zelo fajn voziček. Rabimo ga pa zdaj sploh ne več, ker se mali noče vozit v njemu, raje gre peš ali pa se pelje s kolesom-trikolesnikom.

lp

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 5857
19.9.2007 18:01:53   
miaxxx
Helou!

Krista mi smo imeli Quinny - Speedi, pa smo ga že kar nekaj časa nazaj prodali, ker se ni hotel več vozit v njem. Pri Quinny-jih je dobro to, da so res kvalitetni in za šalo jih prodaš naprej. Folk jih res ful kupuje. Jaz sem našega prodajala cela dva dni, hi hi... so se ženske skoraj skregale.

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=169596

Mojčika hvala bogu za vaš avto!

Jote pa jaz ne poznam (sem se najbrž prepozno priključila na forum) ampak ji pa vseeno iskreno čestitam za malo navihanko!!!!! user posted image user posted image user posted image

No naš lumpek je danes šel nazaj v vrtec. Včeraj smo meli tudi mi roditeljski (zgleda da je mela večina vrtcev) in mi je rekla vzgojiteljica, da če samo kašlja in malo smrka da ga naj kar pripeljem. Da itak vsi neki kašljajo in da je za tele mesece to običajno. In me je bilo seveda strah, da bi jokal, pa ni in me je ful osrečil. Sem s tako lahkoto šla potem v službo. Upam samo, da mu zdravje zdrži in, da bi že končno trojke pokukale ven, ker to je pa zdej že višek.

Živa - luštna luštna punca!!! user posted image

Marelica prosim, če mi daš tvojega kričača za par urc v varstvo, da me bodo misli, ki me oblegajo zadnje čase, pustile še za nekaj časa na miru!

Lep pozdrav

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5858
19.9.2007 18:46:37   
miaxxx
Tole sem zasledila na eni drugi temi in tega res nisem vedela. Torej kot zanimivost:

"Po štirih zaporednih vnetijh ušes nam je pediatrinja zabičala, naj ukinemo flašo, ker jo je pil leže in pri tem (torej pri pitju flaše leže) se odpre prehod med ustno votlino in ušesi in tako pridejo bakterije v uho, sledi vnetje (od ukinitve flaše ni imel niti enkrat več vnetih ušes)."

Lp

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 5859
19.9.2007 19:19:50   
flecker1
IZVIRNO SPOROČILO: miaxxx

Tole sem zasledila na eni drugi temi in tega res nisem vedela. Torej kot zanimivost:

"Po štirih zaporednih vnetijh ušes nam je pediatrinja zabičala, naj ukinemo flašo, ker jo je pil leže in pri tem (torej pri pitju flaše leže) se odpre prehod med ustno votlino in ušesi in tako pridejo bakterije v uho, sledi vnetje (od ukinitve flaše ni imel niti enkrat več vnetih ušes)."

Lp

Pri prvi hčerki sem ukinila flašo pri 8.mesecih, in potem ko je hodila v vrtec bla skoz nahodna in fasala večkrat vnetje ušes. Tak da za to težko verjamem user posted image user posted image

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 5860
19.9.2007 20:16:53   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: flecker1

IZVIRNO SPOROČILO: miaxxx

Lp

Pri prvi hčerki sem ukinila flašo pri 8.mesecih, in potem ko je hodila v vrtec bla skoz nahodna in fasala večkrat vnetje ušes. Tak da za to težko verjamem user posted image user posted image

Za to sem že večkrat slišala, pri eni kolegici se je umirilo, ko so flašo odstranli...

Ma jaz sem tolk crknjena, sem že sama sebi tečna, včeraj od vse skrbi nisem spala, ob 21.00 je voda spet naraščala, danes pa je, kot da včeraj ni bilo nič, samo blato in smeti, voda pa spet nizka. Kdo bi razumel naravo.

Maychika, sem se danes spomnila tvojega komentarja o utrujenosti, češ da tako delamo otročkauser posted image , veš, nič od tega ni, prava suša, dela vrh glave, se že smejiva, ker bi morala še enih pet minut na dan splanirat tudi za to, a ponavadi od utrujenosti oba padeva. V šoli je letos noro, tolk ur, tolk nadomeščanj, seminarji, ekskurzije, sestanki skor vsak drug dan, ma jaz ne vem no, če bi mi sedaj kdo rekel, da je lepo bit učitelj, mu lastnoročno odpičim glavo. Počitnice tud komu šenkam, čez ene tri leta bi pa šla nazaj. Kar se otrok tiče, je čist ok, vse ostala je pa dobesedno v r.................

Joj samo težim, kar grem, punce mejte se fajn, malo sem pojamrala, bo jutri boljeuser posted image

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 5861
19.9.2007 20:43:01   
Krista28
Maychika, sem se danes spomnila tvojega komentarja o utrujenosti, češ da tako delamo otročka , veš, nič od tega ni, prava suša, dela vrh glave, se že smejiva, ker bi morala še enih pet minut na dan splanirat tudi za to, a ponavadi od utrujenosti oba padeva.

Mojčika, sej tko je pri nas ratalo...user posted image user posted image ....suša večina časa, pol se pa dvakrat lotmo, pa evo....vrag se je takoj prijeluser posted image user posted image

Eya, sedež pri Jane se ne obrne v obe smeri, a ne?

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5862
19.9.2007 21:18:51   
eya
Tole s flaško bi znalo bit res-da je večja možnost, da tako pridejo bakterije do ušesk. Nisem pa prej še tega videla...je pa to še en razlog več, da končno ukinemo to flašo.

Krista, ja, Jane-športni del-je lahko obrnjen samo naprej. Pred tem smo imeli pa košaro, ta pa je bila obrnjena nazaj.

Lahko noč!

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 5863
19.9.2007 21:30:44   
*zvezdica*
Mojčika še dobr da je niste kaj skupili včeraj. Res je bilo obsedeno stanje! Katastrofa! Narava se res lahko za šalo poigra z nami!

Voziček imamo mi Queeny- freestyle in ga res ne zamenjam za noben denar! Gurali smo ga non stop in še sedaj se kdaj pelje, lahko pa rečem da je še kot nov. Res ful trpežen in kvaliteten.

Glede utrujenosti se vam pridružujem. Crknjena sem ko pes! Jaz res ne vem kako to folku znese...zjutraj v službo, prideš domov ob pol 5h, kuhat kosilo, pa da vsaj po kosilu z mize pospraviš, pol če je vreme ven z malim, da smo vsaj mal skupaj na zraku, potem pa že umivanje, hranjenje, spanje....kdaj pa vam znese kaj BOLJ pospravit po hišiuser posted image , al pa slućajno še kaj "prostega časa"imetuser posted image . Jaz sem se v teh 2 mesecih kar je možek doma kar razvadla, saj me je kosilo vsak dan čakalo, pa pospravljeno je billo tudi..ampak sedaj pa spet back to reality. Jaz se res nimam časa spočit. Še za vikende, ko bi vsaj lahko mal spali je mali že ob 6h auf. Da ne omenim kolk mal časa res preživimo z malimiuser posted image . Maximalno se trudim, da vsaj takrat ko sem doma da smo res skupaj in se mu 100% posvečam, ampak vedno pa enostavno ne gre. Hm, mogoče bi se blo treba kloniratuser posted image

Marelica katarinca je res angelček, Dominik pa mali princ (tud jaz kar težko verjamem da tak cortek lahko tako joka).

Ful ful lepe fotke od Žive, prav take profesionalne so videt. Tam ko sedi je  carska!

Krista, pozdravi se!

Dons sem govorila z Joto. Je rekla, da je bil porod sicer krajši kot prvič, ampak ful ful bolj boleč. No sedaj se že vsi lepo cartajo, Han apa je sploh navdušena nad svojo malo sestrico.

Marcel in Zarja

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 5864
19.9.2007 21:33:07   
*zvezdica*
.

< Sporočilo je popravil *zvezdica* -- 19.9.2007 21:36:07 >

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 5865
19.9.2007 21:57:29   
flecker1
Imam eno vprašanje glede sladkorne bolezni. Znancu so postavili to diagnozo, najhujšo obliko. Sam neki mi ni jasno, češ da mora vedno imet s sabo čokolado... ker je enkrat padel v nezavest? Mislila sem da zaradi tega ne sme jest kar je iz sladkorja..user posted image Res pa sem nevedna user posted image

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5866
19.9.2007 22:01:37   
mojčika
Marelica res sta sončka tvoja dva otročka.

Moram reči, da je MM tudi pripravljena na novega člana, popolnoma obožuje bratrančka, sploh noče stran od njega.

Hehe, sestra se mi čudi, ko v eni roki držim 13kg težko MM v drugi pa 4,5kg težkega Fedjo, pa še po stopnicah lahko gremuser posted image , sem rekla, da jo čez eno leto vprašam, kako to greuser posted image

Krista28user posted image , upam, da se bo suša tudi pri nas obneslauser posted image

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 5867
19.9.2007 22:03:21   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: flecker1

Imam eno vprašanje glede sladkorne bolezni. Znancu so postavili to diagnozo, najhujšo obliko. Sam neki mi ni jasno, češ da mora vedno imet s sabo čokolado... ker je enkrat padel v nezavest? Mislila sem da zaradi tega ne sme jest kar je iz sladkorja..user posted image Res pa sem nevedna user posted image

To je malo bolj zapleteno, seveda mora imeti, ker mu sladkor tako raste, kot tudi pade do smrtne količine. Flecker dajva se o tem menit na mailu, če rabi prijatelj pomoč, lahko pokliče nas, poglej ZS

Svetuj mu, da ne nosi čokolade, predolgo traja, da sladkor pride v kri, zaradi maščob v čokoladi, v lekarni naj nabavi glukozo v prahu ali si kupi gele...

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 5868
19.9.2007 22:05:49   
maychika
Joj, js še kar plavam...hi hi. Ne, mi smo včeri med ta najhujšim itak šli v Kranj v Mercator malo na kosilo in v shopping...tko da smo vse zamudili. Smo se pol samo na kratko malo zapeljali naokrog in je Sora res fejst narasla, ceste so bile zaprte (ko smo mi prišli...ne več), poplavilo je šolo in športno dvorano, pa verjetno še kaj....niti ne vem kaj dosti, več vem s televizije. Itak pa je bilo najhujše v Železnikih in na mojčikinem koncu. Mi smo varni v bloku, pa nasploh je sora takoj pod blokom skoraj, samo bi mogla narasti za kakih 15 m kar pa mislim, da se ne bo zgodilo. Prej se bo zemlja utrgala in bomo mi šli plavat, kot da bo reka nas odplavila. Upajmo pa da se to ne zgodi.

Aja, slikce od Žive so pa res super. Res tako profesionalne. Superca...

Pa Jota..čestitke za novega člana. Upam da se počutite dobro.

Grem še malo pospravit, da ne bo jutri dopoldne vsega treba.

Tio pa dokaj uspešno (tok tok tok) navajamo na nek urnik spanja. Zdaj smo vse skupaj zamaknili, ker je bilo že prav grozno kako pozno je hodila spat...ob polnoči in še kasneje. Pol pa zjutraj tam do pol desetih (to je....opriznam....pasalo) pa čez dan kadar je pač bilo...tam nekje med eno in četrto za dve uri....pa vsi smo bili že čisto zmešani...nobenega reda, nobenega časa....zdaj pa vstanemo ob osmih ali malo čez, spat od dvanajstih do dveh in polo zvečer ob devetih. Tudi enourni jok se je zelo skrajšal ali pa ga niti ni več...ma...zdej že dva dni zvečer sploh nisva vedela kaj bi počela ko sva imela tolk časa. Paše, paše...

Aja, marelica. Tia ima enega dojenčka samo se kaj dosti ne igra z njim. Raje ima žoge, pa plastelin ipd. Je pa medotu že dudo dajala, pa flaško... Pa danes se mi je tko lepo kar sama od sebe na trebuh vlegla...kot da posluša, če je res not en dojenček. Se mi zdi, da malo kapira zakaj se gre, ker v kaki reklami vidi dojenčka pa reče kaj je to...pa jaz pravim dojenček ... pol pa ful začudeno gleda moj trebuh. hi hi

Zaenkrat pa niti še ne razmišljam o buggypodu in podobnih rečeh. bomo videli kako bo potem. saj se ne mudi še...

barba...a sem včeri dost zgodi poslala telefonsko? Smo se potepali in niti nisem slišala mobitela, tko da sem ful pozno videla message.

Lahko noč...

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5869
19.9.2007 22:10:40   
Krista28
Flecker, verjetno bi ti Mojčika znala bolj natačno povedat, ampak to je baje tako: ko si dodajaš inzulin se raven sladkorja zniža. Pri gibanju, lahki hrani itd, pa telo porabi manj inzulina pri prebavi in tako raven sladkorja preveč pade. To zna biti nevarno. Kolega ima vedno pri sebi bonbone za lizat. Počakaj še na Mojčiko...

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 5870
19.9.2007 22:21:10   
flecker1
O hvala za odgovor, sicer nisem vedela kako je to in me je samo zanimalo.

Veste kaj, ko je Melissa hodila v vrtec, se pravi prejšnji teden je bil cel teden doma tečna jokava, kar samo drla bi. Mislim da je zaspana, jo dam spat, pa spet je taka bila ko je vstala... user posted image No ta teden ko je doma, je super, niti enkrat nič ni jokala za malenkost.. Kak je pa vašim otrokom ki hodijo v vrtec, se je obnašanje doma spremenilo? Upam le, da je samo prehodno. Sedaj sem pa jaz smrkava, nos me srbi, glava me boli, mlajša je boljša.
Pa lepe sanje, kmal grem spančkat, upam da bom imela dober spanec.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 5871
19.9.2007 22:38:54   
alička
Čer punce in fanta (kje pa se skrivata?), mali aprilčki pa upam da že vsi spijo...

Tudi jaz se vam pridružim v klubu utrujenih mamic. Kaj naj rečem, podbno kot drugje, služba, kuhanje pospravljanje vmes pa loviš minutke da bi bil čim dalj časa s svojimi dragimi. Si sploh ne predstavljam, da bi delala poln delavnik, še manj pa da bi imela še enega otročka, čeprav mi biološka ura kar glasno tiktaka, pa se zaenkrat še ne odločava za še enega otročka... Želja sicer je...

Dost filozofiranja!

Hvala za pohvale glede zadnjih Živinih fotk, bom posredovala fotografu...slikal jo je namreč en družinski prijatelj z napol profesionalnim fotoaparatom. Se vidi razlika...

Ne morem več, grem pančkat k moji Žiži (očija imava pa spet v nočni user posted image ).

lp, A.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 5872
19.9.2007 22:48:53   
ČebelicaMaja
Voziček imamo mi Queeny- freestyle in ga res ne zamenjam za noben denar! Gurali smo ga non stop in še sedaj se kdaj pelje, lahko pa rečem da je še kot nov. Res ful trpežen in kvaliteten.

... evo se podpišem pod tole, kar je napisala zvezdica...tudi jaz ga ne zamenjam, pa še v obe smeri se obrača, sicer moraš prestavit cel sedalni del in ni ravno čisto preprosto, je pa možno in se krasno obnese... mi ga bomo obdržali še za naslednjegauser posted image ...
... moram it, ker me tale MB čist zmatra, 5 ura zjutraj ni ravno moja ura... kako tebi znese Mojčika nimam pojma, mene bi pobral, če bi se tole še dolgo nadaljevalouser posted image  vsa častuser posted image

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 5873
20.9.2007 8:12:38   
eya
Jutro!

Joj, kako so mrzla jutra postala...še dobro, da je Žigu ena jakna še od spomladi prav, ker če bi bila ta premala, bi ga danes ziher zeblo samo v kakem flisu...bo treba it v nabavo po bolj tople stvari. Pa po kake žabice, čeprav zaenkrat mu jih še ne oblačim...ampak če bo šlo tako naprej (danes je bilo pri nas samo 4 stop), jih bo treba kmalu začet nosit.

Lep dan!

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5874
20.9.2007 8:13:40   
ksenija.
Moji trije so pravkar odšli, jaz pa vam moram napisati to, kar počasi pišem že tri dni.

Še vedno sem tukaj in še vedno v enem kosu. Zadnje čase najdem tako malo časa za računalnik, ker bi rada še toliko stvari naredila pred odhodom v porodnišnico. Je pa zelo naporno, ker ne morem več Blaža prav porihtat, k sreči gre dopoldan velikokrat k moji mami, Zala pa je v vrtcu. Popoldnevi pa so ubitačni, ker bi oba rada skakala po meni. Najbolj naporne pa so mi noči, ko ne morem spati in rabim eno uro, da se prekotalim iz enega boka na drugi bok.

Zala je vrtec dobro sprejela, nismo potrebovali nekega uvajanja, smo imeli samo malo krize, drugače pa gre v vrtec zelo rada. Jo pa vozima tudi enkrat na teden na gimnastiko, ker je zelo gibčna in nama je kar sama doma začela prevale delat. Se je pa se mi zdi ful spremenila od kar hodi v vrtec, popoldan bi se samo cartala, pa kar tečni znamo bit. Hodi pa sedaj zvečer prej spat, pa tudi Blaža navajam na to, tako da sta oba ob osmih že v postelji in zaspita nekje okoli pl devetih. Se pa mora Zala zjutraj ob šestih vstat, da jo ati odpelje, pa tudi Blaž je ponavadi tako zgoden, kar mi glih ne paše pa kaj čem. Potem pa je Zala popoldan kar tečna, če v vrtcu nič ne zaspi.

Blaž je pravi klepetavec. Ponovi čisto vsako besedo in vse pove. Je že začel tvoriti stavke po dve do tri besede skupaj. Včasih nam že uspe, da pove da bo kakal in se pokaka in polula v kahlico. Najbolj mu je zanimiv Nodi (on pravi noni), non stop bi ga gledal, potem pa pleše in poje zraven. Ko je na kahli pa mora obvezno gledat njegovo knjigico in kaže kje Nodi spi, pa je, pa se vozi z avtom in vse seveda pove zraven. Tudi štet znamo, ko ga vprašaš kako šteje prstke, jih pogleda in reče »ena, pet«. Pa ful je smešen, ko mi reče da bi pil in se vsede za mizo, pa ga vprašam, kaj bi pil, pa reče olo ali pa ok (cola ali sok), seveda sobi samo pikico vsakega v vodo, takoj ko mu na mizo prinesem kozarec pa reče paca (kar pomeni palčka). Bom probala tudi jaz seznam besed naredi, če ne prej pa v porodnišnici.

Drugače pa se ful jezi, če ni kaj po njegovem kar zabriše vstran kar ima v roki. Pa ful rad je, ampak, ko ima zadosti zamahne z roko in reče ne in potem niti ene žlice ne spraviš več vanj. Pri hrani je res čisto drugačen od Zale, za njo porabim pri vsakem obroku pol ure, da jo pripravim, da začne jest, potem pa še pol ure da se naje. Hvalabogu res, da Blaž sam je zraven.
Ful so mu zanimive Zaline pupe, jih spravlja spat in carta. Drugače pa je postal ful samostojen, zelo rad sam je in se veliko sam zaigra, vendar samo takrat, ko ni Zale doma. Ko sta oba doma pa se samo jezita in si nagajata.

Drugače pa imamo zunaj že vse štiri štirke, sedaj pa čakamo, da začnejo trojke ven prihajat.

Sedaj se najbolj ukvarjam s tem, kako bosta sprejela novega člana. Z Zalo mislim, da ne bo problema, ker smo bili zdaj parkrat pri eni kolegici na obisku, ki ima dojenčka in je bila čisto očarana. Blaž pa je bil kar precej ljubosumen.

Včeraj je bila Zala zanimiva, sem dopoldan, ko sem bila sama doma, v kuhinjo pripeljala košarico in jo oblekla in postlala, ko jo je babi pripeljala iz vrtca, na brzake stopi k meni v kuhinjo, potem pa obstane in čisto tiho vpraša, če je bebica že not.

Maychika te razumem, kako je to ko ne dobiš pomoči od partnerja, tudi midva se zaradi tega velikokrat skregava. Pa saj ne smem reči, da nič ne naredi, ampak vse ga moram desetkrat prosit. Meni pa so ti zadnji dnevi tako mučni, da groza. Sva se tudi midva skregala čez vikend, mi je cel teden govoril, da mu moram pred odhodom v porodnišnico vse srajce speglat, da bo lahko v službo hodil. In je lepo obljubil, da bom čez vikend imel mala dva, potem pa nič od tega in sem v nedeljo popoldan popenila. Sem se tak drla, da me je samo gledal. Me sedaj res ful muči, kaj bo ko bodo trije otroci. Mislim, da se mi bo kar zmešalo, če se bo tako obnašal. Pride iz službe, se naje, potem pa dvakrat na teden trening, pa čez vikend tekma….

Nekaj me še zanima ali ve malčkom oblačite že štramplčke za ven, kaj pa bodiji, oblečete ža z dolgimi rokavi? Jaz še zaenkrat ne, pa mi moj pravi, da bi lahko začela.

Krista, čestitke!!!!. Mojčika tebi pa želim, da vama čimprej uspe naredit še eno pikico.

Jota, čestitke za Zalo, je tudi tako drobcena, kot naša Zala.

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  233 234 [235] 236 237   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  233 234 [235] 236 237   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

6 decembrskih idej za ustvarjanje
photo
Čarobni december je najbolj bogat z ustvarjalnimi idejami. Nekateri ste jelko že okrasili, na vrsti pa je tudi peka pišk...
BLOG: Decembrska evforija
Prava sreča je zares zelo skromna in ne potrebuje veliko, da jo začutimo. Toda včasih je pot do nje tudi ovinkasta ter o...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?